Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fúrógép
Lapozás: OK   2 / 8
(#) ferzoo válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
A 12V-os akkuban 10db.cella van,de ritka szerencse hogy csak 1 megy tönkre.
Azért ma már a kinaiak is jókat tudnak csinálni.
Ha +is 1db.gyenge kiveszem és megy tovább 11V-ról.Már ha nincs hozzá olyan méretűm.
Fúrni ok.csak nem pörög annyira.
(#) Thowra hozzászólása Jan 17, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy aksis fúróm aminek a szabályzó elektronikája elszállt. A motor jó. A szerkezet 12V os volt. mivel hosszú ideig szeretném használni így egy 12V os 7Ah s aksiról szeretném járatni. A gond csak az, hogy direktbe kapcsolva a motor max fordulaton megy, nekem meg egy lassú fordulatra lenne szükségem. próbáltam PWM es szabályzót építeni (555+fet) de nem lett jó, kis fordulaton nem volt ereje. Van esetleg ötletetek?
Előre is köszönöm.
(#) maTaKee hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Helló!
Volna nekem egy szokványos 230V-os fúrógépem, csak valami miatt nem akar működni. Szétszedtem és a kapcsoló után van egy kondenzátor 2x2500pF/250V-os és 3db vezeték jön ki belőle, arra gyanakszom, hogy kiszáradt. Kihagyhatom a gépből vagy keresnem kellene bele egy másikat?
(#) Sebi válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Az a két kondi zavarszűrés miatt van benne és olyan típus, ami nem szárad ki. Egyébként ezek nélkül is működne, csak termeli a zavart TV-nek, rádiónak.

Inkább a keféket nézd meg, az a leggyakrabb, hogy felakad(nak), nem érnek hozzá a kommutátorhoz.
(#) maTaKee válasza Sebi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
A kefék azok jók, meg érintkeznek is, ezek voltak az elsők amiket megnéztem.
A motorhoz megy 3db vezeték: piros-fehér-kék, melyikeket kell kimérjem ahhoz, hogy megtudjam nem-e szakadt a motornak a tekercse?
(#) baloghzoli1 válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szia
Mérd ki a tekercseket ,külön-külön vezetéket követed látod hogy merre megy.Betáp felöl az állórészbe megy elöször aztán a forgórészbe és megint az állóba.A két kefénél is mérj ellenállást hogy hozzáér-e a kommutátorhoz és nem döglött-e meg rajta 1-2 tekercs
(#) volvod hozzászólása Jún 24, 2010 /
 
Sziasztok!

Fúrógép akksiját szeretném felújítani, mi a véleményetek arról, hogy az eredeti cellák helyére ceruza méretű aksikat tennék? Ezek ha jól tudom a maguk 2800 mAh kapacitásukkal majd duplája az eredetinek. Működhet így?
Az aksi házban találtam egy hőmérséklet érzékelőt, amire látszólag két kábel csatlakozott, plusz az egyik cellához volt fémesen kötve, ennek mi a helyes bekötése?
Köszönöm a segítséget!
Üdv DD
(#) Inhouse válasza volvod hozzászólására (») Jún 24, 2010 /
 
Az AA cellákat vidd el egy akkukkal foglalkozó céghez, ahol rá tudják pontheggeszteni a forrfüleket, az otthoni forrasztás felejtős...

Üdv inhouse
(#) kormoran hozzászólása Júl 5, 2010 /
 
Vettem egy ilyen mini fúrógépet. Beüzemeltem úgy ahogy írva volt, 12V-ról üzemelve, kis fokozaton néhány percig üresen járattam. Elkezdtem vele panelt fúrni, az első tíz lyukat minden probléma nélkül kifúrta (közepes fordulatszámon), utána viszont egyre nehezebben tudtam kifúrni egy-egy lyukat, ha meg nagyon rányomtam a fúrót, ,,lefulladt". Gondoltam biztos a fúrószár a rossz, kicseréltem, de másikkal is ugyanez történt. A végén már percekig tartott mire kifúrtam egy lyukat vele (maximum fordulatszámon). Szerintetek a fúró lehet a hibás, vagy három és fél ezer forintért ne is várjak többet egy ilyen fúrótól?
(#) zoly15 válasza kormoran hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Szia! Szerintem a fúród éle mehetett ki. Amit kicseréltél az pedig lehet hogy kopott volt, vagy nem tetszett neki a magas fordulatszám. Nekem Proxxon gépem van, az is "ette" a sima fúrót. De mióta kemény fém fúróval fúrok azóta a fúró nagyon nagyon sokáig tart. Már több mint fél éve megvan a fúró (keményfém) de még nem kellett élezni. Vedd a kezedbe a fúrót. Nézd meg az élét, ha gömbölyű akkor nincs éle.
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Neked a Főélt kell megvizsgálnod. Bővebben: Link
(#) kormoran válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Szia!
Megnéztem, nem gömbölyű, hegyes (mondjuk meg is lepődtem volna rajta hogyha el lenne kopva mert vadonat új). Amúgy 0,8 1,0 és 1,5-össel fúrtam most, mindegyiknél ezt tapasztaltam.
(#) zoly15 válasza kormoran hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Ez nagyon érdekes.. Forog a gép, de mégsem viszi, pedig éle is van Állványban volt a gép? Ha igen, nem szorul az állvány? Más nem jut szeembe
(#) kormoran válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Nincsen állványom, kézben fogtam.
(#) zoly15 válasza kormoran hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Nem fulladt a gép? Vagy valami hasonló? A fúró rendesen meg van húzva a tokmányban?
(#) VIM válasza kormoran hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Szia!
Idézet:
„Megnéztem, nem gömbölyű, hegyes (mondjuk meg is lepődtem volna rajta hogyha el lenne kopva mert vadonat új). Amúgy 0,8 1,0 és 1,5-össel fúrtam most, mindegyiknél ezt tapasztaltam.”

Csak csendben jegyezném meg, hogy talán fordítva forog. Ilyen kis átmérőnél pedig, aligha lehet szabad szemmel látni az élek szögeit. No és az utánélezés is némi gyakorlatot kíván.
(#) zoly15 válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Ez az amire nem gondoltam! Lehet hogy fordítva forog! Az élezést azért írtam, mert apukám anno a gyárba köszörűs volt. Így nekem az éleztetés nem jelent nagy gondot. Már élezett meg nekem 0.8mm-es fúrót is
(#) Dióda válasza kormoran hozzászólására (») Júl 5, 2010 / 1
 
Marha egyszerű a dolog. Beégetted a fúróhegyet. Ez annyit tesz hogy olyan lett mint egy tű de éle valójában semmi . Ez szokott előfordulni ha nem megfelelő fordulatszámmal hajtjuk meg a csigafúrót vagy esetleg a csigafúrónki gagyi kínai ami hajlik mint a tak**y mivel hőkezelést (edzést ) nem látott. Kaptam már én is kínai menetfúrókészletet aminél a menetfúrót szószerint csigafúróvá tekertem . A pici fúróknak értem itt 0,8 és környékieket olyan 2000-es a max fordulat ami egészséges az ettől nagyobbaknál méret emelkedésével kell a fordulatot csökkenteni. Ha esetleg idepottyanna egy esztergályos szakmával rendelkező fórumozó akkor ő szakszerűbben el tudná mondani. Ezekre a drill-ekre haragszom mert a 0,8-as fúrót nem 8000-es fordulatra találták ki de ugye mindenki siet és maxon vagy mert ott nagyon visít kicsit visszaveszi de a fúrónak még azis sok. Akkora fordulatra a maró és a köszörűkő való bele.
Ilyen pici fúrót meg szerintem ne próbáljon meg senki utánélezni mert még szakmabelinek is izzasztó dolog ezt inkább csere és tessék alacsony fordulaton fúrni vele . Azt onnan tudni meg hogy jó hogy akkor szép spirálba vagy ha nem spirálba de egyenletesen hozza kifelé a forgácsot és ott fog kelleni a legkevesebb erő a fúráshoz mert szinte a fúró átszalad a panelen.
(#) Utazó válasza Dióda hozzászólására (») Júl 6, 2010 / 1
 
Egyetértek - "Dióda" - hozzászólásával! Mivel elég régen már üvegszálas panelok vannak. Az üveg ugye kemény, s nem fúrjuk sima fúróval! A legnagyobb problémát a hő okozza! S ez leghamarabb a keresztélen találkozik a fúróval! Ami tulajdon képen az anyagba való bevágást végzi, vagyis a fúrást! Ennek kellene mindig keménynek maradni! Ha a pörgetéssel felhevítjük, kilágyul, elkopik s már nem is nevezhetjük tovább fúrónak!
- Ötlet: Ha mégis haladni akarsz, egy tálcába fúrj amibe raksz vizet, a panel alá valami kis talpakat, vagy fadarabot! Mikor átér a fúró a panelon megkapja a hűtést rögtön! A következő fúrást hideg fúróval kezded! A vízrétegnek elég kb 5 mm-er, amennyire a fúrót át szoktad döfni a panelon! S mindjárt tovább fog tartani!
(#) kormoran hozzászólása Júl 6, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget, kipróbálom amit írtatok.
A 0,8-asokat a HEStore-on vettem, a nagyobbak meg Black&Decker gyártmányúak.
(#) volvod válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
szia!

Kösz a tanácsot. A kis hőmérsékletérzékelő bekötésére van ötleted?
(#) Directors hozzászólása Ápr 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Dremel 300-as gépen és hát sajnos menetzárlatos lett a forgórésze.
Kerestem a neten,hogy hátha lehet találni külön forgórészt hozzá de nem sok sikerrel jártam.
Ti esetleg tudtok adni valami tanácsot hozzá?
(#) szamóca válasza Directors hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
"A javítás gyári minőség biztosítása érdekében – a BOSCH Központi Márkaszervizben történik."
Alkatrészt nem árusítanak kereskedelmi forgalomban hozzá.
(#) Directors válasza szamóca hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Értem.
Ez körülbelül mennyibe kerülne?
(#) Omcsesz hozzászólása Aug 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Lehet, h nagyon alap kérdés lesz, de mégis: honnan lehet megállapítani, hogy egy szénkefe kopott-e, és cserére szorul?

kefék.jpg
    
(#) zolika60 válasza Omcsesz hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Ránézésre. Ez még mehet.
(#) djszega hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Üdv.Egy kérdésem lenne...van egy minifúrógépem,amiben szénkefe csere után,valószínűleg megváltozott a forgásirány nem tudom biztosan,mivel hozzám szénkefe nélkül került,abból sejtem,hogy a jelölés rajta pont ellentétes,valamint melegszik nagyon,valamint gyanús lett,hogy a beletett fúrószár rossz irányba fúr! hogy lehet ez?
(#) zolika60 válasza djszega hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Ez egy állandó mágneses, vagy egy univerzális motor?
(#) djszega válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
nem volt szétszedve,így nem tudom neked megmondani,de erről volt szó... http://www.szerszamwebaruhaz.com/spd/404116/Extol_craft_mini_koszor...W_8000

Kívülről lehet kefét cserélni...
(#) mezei dávid hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Van egy bosch 750w furogépem
most nem akar működni. lassan forog és piszokul melegszik. A csapágyakat kicseréltem mert a hátsó beszorult az első lötyög. Most proba képpen rá akasztottam a 220 ra de ugyanaz a helyzet.A forgórész kicsit forróbb mint az állórész.De mégis mintha a forgórész lenne a hibás.Hogyan lehet kimérni egy forgórészt az állórésznek jók a tekercsei.
SOS
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem