Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Most én annyira nem vagyok ott a FET-ek témájában, adatlapjaik szerint kb megoldható a P10NK70zfp helyettesítése a CEF0406-al?
Nem megoldható, mert a gate-kapacitása is jóval nagyobb az STP-nek és annak meg a gate-meghajtó nem fog örülni. A maximális feszültségtűrésről már értekeztünk.
Na akkor egy utolsó kérdés, ha mégis beleteszem, max a FET purcan meg, igaz?
Csatlakozom az előttem íróhoz; több, egyéb lényeges adata is más: alkalmatlan!
B válasz: igen! (De mást is magával vihet!) A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
Hmm, na akkor egy darabig még nem fog üzemelni.
Köszönöm szépen az információkat
Helló. Megint zavarkodok
A P10NK70ZFP helyett gondolom a P10NK80ZFP betehető. Sanynos csak 60-ast vagy 80-ast tudok rendelni, 70-es nincs.
Semmiképp, mivel a '250 PNP, a '249 NPN. Megnézhetted volna a"keresztreferenciák"-ban! Azért van a fejléc.
Sziasztok. Van egy Akia AA-940 "ersősítőm".. Ki ment benne a következő Tranzisztor 2SC1116. És ezt mivel tudnám helyetesíteni? Mert már sajnos nem lehet kapni... :/ Válaszokat előre is köszönöm!
A sárga mezőben a keresztreferenciákra kattintva beírod a típust, ott megkapod a helyettesítőket.
Lehet kapni
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
Sziasztok!Bc 212 helyett hangfrekvenciás bemenőfokozatba milyen tranzisztort érdemes rakni?Nem mikrofon bemenet ,hanem vonalszintű.
Ha a keresztreferenciákban jelöltek nincsenek a fiókban, akkor próbálhatsz hasonló paraméterűt is. Azért az adatlapjukat hasonlítsd össze.
Ha rajzot mutatsz, akkor könnyebb választani, mert egyébként szinte mindegy, általános BC. Viszont én inkább valami kisebb zajút tennék oda, ha már úgyis cserélem. Tudom, LINE bemenet, de akkor is..
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Egyetértek steelbird kollágával, bemenetre mindíg érdemes kiszajú tranzisztort tenni, jelszinttől függetlenül. Esetedben a BC560 lenne jó választás. Korszerű, elérhető is, zaja 1,2 dB az egész hangfrekvenciás tartományban.
Csak míg böngésztem az adatlapokat, megelőzött
A BC560 -ra gondoltam én is , csak jó lenne látni a rajzot, ha van, mert lehet, hogy egy DC csatolt fokozatban van, ahol esetleg számít az áramerősítési tényező is a munkapont miatt.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Köszönöm a válaszokat! A death of Zen erősítőt szeretném elkészíteni.Bővebben: Link
Sziasztok
Egy kis segítség kéne. Építek egy labortápot amibe kellene 2db 2SC3281 tranzisztor. Van itthon 2SC5200, esetleg használhatom ezeket?
Szia!
Igen, helyettesítői egymásnak.
Sziasztok!
A következő tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? 2sd5703 Egy tv-t próbálok javítani és van több bontott jó tranzisztorom. Pl: BU2520AF, BU2525AF, Bu2522AF, S2000N, FJA6810, 2SJ6920 Lehetséges ezek közül valamelyiket használni az eredeti tranzisztor helyett? A segítségeteket előre is köszönöm.
Én a BU2525AF tipust nyugodt szívvel raknám bele .
Helo!
Igen. A reléhez a 337 menjen.
Sziasztok!
Egy távirányítós hajóhoz kapható áramkörben meghibásodott az egyik c8550 típusú tranzisztorom. A hobbiboltban amikor megmutattam a problémám egy d8550 típusú tranzisztorral szolgáltak ki, és ezzel nem igazán üzemel. Az lenne tehát a kérdésem hogy milyen egyéb tranzisztorral lehetne helyettesíteni. A segítséget előre is köszönöm!
Érdekes, a c8550 az NPN, a d8550 pedig PNP tranzisztor, és más a lábkiosztása is.
Ha belefér, akkor a c8550 helyett BD135 -öt, a d8550 helyett BD136 -ot használhatsz. Ha nem fér bele, akkor BC368/BC369 párossal próbálkozhatsz. Ha ez a motorvezérlő hídban volt, akkor célszerű az összes tranzisztort cserélni, mert akkor a többi sem 100. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |