Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   213 / 1273
(#) frissadam hozzászólása Jan 27, 2010 /

Hi!

Az probléma lehet szerintetek ha a képcsőre csatlakozó "tappancs" ami a nagyfesztrafó kivezetésén van el van szakadva? Már mint a gumi ahol csatlakozik a vezeték meg a tappancs rész. A vezetéknek meg a forrasztásnak nincs baja.
(#) Joker22 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Mikor nincs adásra tekerve akkor simán csak a fehér zaj, ha adásra van tekerve akkor van búgás... A kondit meg megnézem köszi!
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ha nem húz ki a nagyfesz, akkor nem gond. De ha biztosra akarsz menni, akkor a repedést ragaszd le mondjuk szilóval.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

A tirisztort és környékét is vizsgáld át a szekunderen. A kapcsolótranzisztorokat is nézd át ugyanitt. Ez a bekapcsolásért felelős rész.
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ok kösz!

A nagyfesz vezetéket ki lehet szedni roncsolás mentesen a trafóból vagy a képcsőből?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Természetesen ki lehet szedni a képcsőből. Egyszerűen ki kell akasztani a képcső nagyfesz. bevezetőjéből a klipszet.
(#) sfatzoltan hozzászólása Jan 27, 2010 /

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy SILVA SCHNEIDER tv stv051t típusú tv olyan gond van vele,hogy a képernyő teljesen fehér és vékony fehér csíkok vannak benne majdnem vízszintesen előre is köszönöm.
(#) siadam hozzászólása Jan 27, 2010 /

szasztok lene egy fontos kerdesem mivel meg nagyon amator szinten vagyok eben a tema korben segicseget szeretnek kerni, van egy MARSAL FA 2170 tv em .Aminek a kepernyoebe egy csik jelenik meg ami szines a fenyereje valtakozik ha alitom a magasfeszultsegu traf hang az van de tejes kepet nem kapok mar csereltem diodakat az aram bemenetinel es a tobit is le probaltam
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 27, 2010 /

Szia Kadarist! Mi okozhatja azt hogy a segédrács-feszültségem alacsony.. Orion sorkimenővel 390V Videoton sorkimenővel 350V..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Az elég kevés. 540V-nak kellene lenni a D708 katódján. Nézd át az erre a vonalra kapcsolódó alkatrészeket (ellenállások, szűrőkondik).
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

A másik gond hogy a sorkimenő tutira nem 15625Hz-en rezeg.. vagy ha igen akkor nagyon "váájjt" fülü vagyok.. Pedig bent vannak a távtartó papírdarabkák is. Akkor mindjárt átnézem a D708 vonalát.. hátha meglesz az a kis "kukaszökevény"
(#) kadarist válasza sfatzoltan hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Szia!
A video-végfokozat 200V-os tápfeszültsége nincs meg. A sorkimenőről kapja a képcsőpel ezt a tápfeszt. Soros ellenállás szokott megszakadni, csak úgy magától, vagy a videovégfokozat zárlata miatt ezen a tápvonalon.
(#) kadarist válasza siadam hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ha vízszintes a csík, akkor a függőleges eltérítés nem működik. Vagy tönkre ment az erősítő(általában IC), vagy a tápfeszültsége ment el. De persze lehet tiltás miatt is a csík (processzoron keresztül).

A 100n 630V helyett betehetek 220n 630V ha nem találok mást... de úgyis kimegyek túrni... pedig de betyáros hideg van..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Nagyobb kapacitásút minden további nélkül beépíthetsz abba a pozícióba.

Végülis találtam egy odavalót és betettem próbának.. és félsiker.. 485V és a képcső segédrácsa szemmel láthatóan izzik,gyengén de izzik.. még mindíg kevés neki a kakaó..
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Nem jó... kivettem az eredetit és betettem ezt a csere darabot és ugyan az a helyzet.. 350V megmértem az eredeti kondit és jó.. Túl szép lett volna.. kicsit félrevezetett a "jó" eredmény holott nem csináltam mást csak párhuzamosan kötöttem a kettőt és ez segített is egy kicsit,de nem ott a baj... megyek továvbb bogarászni.. Brr..
(#) sfatzoltan válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Köszönöm szépen a tanácsod át fogom nézni.
(#) jenci2007 hozzászólása Jan 28, 2010 /

valaki válszol a nekem? már 2 hete csak lesem a forumot hogy válszol valaki a bajomra de edig mondenki foglalkszik mindenkivel csak az én bajommal nem talán fizetni kell ?
(#) imikee10 válasza jenci2007 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Üdv!
Nem kell fizetni csak köszönni és normálisan le kell írni amit akarsz. Olvasd vissza amiket irkálsz mert senki sem fogja kibogozni, hogy mit is akarsz pontosan!
Imi
(#) Ktulu hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok!
Van egy regebbi 14'' -es monitorom, amit mar amikor megkaptam, a kovetkezoket produkalta: (a gazdaja evekig nem hasznalta, de elotte nem volt baja)
Szoveges modban, tehat amikor indul a gep, (BIOS vagy DOS alatt) vizszintesen szalad a kep, tehat nincs szinkronban. (hallszik is ilyenkor, hogy nagyobb a terheles, hangosabban vinnyog egy picivel)
Windows alatt SVGA modban tokeletesen mukodik, (800x600 60Hz) habar kb 1.5 cm -el keskenyebb a kep mindket szele, es nem lehet jobban szethuzni. VGA modban (640x480, vagy mas fuggoleges frekvencian) viszont szinten nem mukodik, lathato, hogy kb 5 kep van egymas melett, es szalad vizszintesen.
DOS alatt neha amikor teljesen eltekerem a vizszintes pozicionalo potmetert (VR301) valamelyik oldalra, es ki-be kapcsolom a monitort, minden jo. Viszont ha probalom vissza csavarni, rogton kiugrik szinkronbol.
Kb 1.5 - 2 ora melegedes utan minden rendbe jon, es tokeletesen mukodik DOS es Windosban is.
Megszereztem a rajzat, (csatolva) szedszedtem, es ha allitom a PLL frekvenciajat (IC401 - LM1391) a H-HOLD potmeterrel, (hallhatoan csokken a vinnyogas) akkor zar a PLL, es beugrik a kep. Viszont latszik, hogy joval vilagosabb.
A baj csak az, hogy most visszakapcsolva Windowsba nem megy.
Arra kovetkeztetek, hogy a PLL nem tudja atfogni a frekvencia tartomanyt valamiert, talan megvaltozott egy ellenallas erteke, vagy csokkent valamelyik kapacitas a kornyeken?
Esetleg teljesen mashol lehet a hiba?
Koszonom elore is a segitseget!
(#) kadarist válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Szia!
Sajnos ez nem egy multisynch monitor, ígyhát kompromisszumot kell kötni. Vagy a kisebb, vagy a nagyobb frekin működik jól, egyszerre a kettő nem igazán megy.
(#) (Felhasználó 55649) hozzászólása Jan 28, 2010 /

üdv
cp2846ta-341 hitachi tv felül csíkoz:
LINK
kapcsolásit nem találtam még hozzá, de majd keresek.
Mi lehet a hiba és hol keressem a cserélendő alkatrészt?
köszi
rigo
(#) kadarist válasza (Felhasználó 55649) hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Szia!
A fügőleges eltérítés erősítője körül cserélj elektrolitkondenzátorokat. A képcső kioltásvezérlésének időzítése mászott el, azért látszódnak a visszafutott teletext-sorok a képen.
Az IC adatlapja:Bővebben: Link
(#) Ktulu válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Csak azt nem ertem, hogy egy ilyen aranylag regi monitor (90es evek elso fele) hogy-hogy nem mukodik szoveges modban? Annak idejen ugye meg a Windows luxus volt, szinte mindenki meg DOS-t hasznalt. A regi tulaj szerint nala nem voltak ilyen problemak. Valami tehat elromolhatott. Esetleg sacc, hogy hol keressem a hibat?

Valószínű, hogy már régebben eltekergették a beállításokat úgy, hogy Windows-nál adjon jó képet. Szerintem ennyi a titok nyitja.
(#) Ktulu válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Ertem. Koszonom!

Szívesen!
(#) Doncso hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok, ha egy HV Splitter átüt, csattog, annak vége?
(#) jenci2007 válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Hell osa de ennél jobban nemtm le írni na mindegy akor . már mint írtam .silva schneider stv 485. tipusu tv szélesvásznu.

Hiba . bekapcsol -meg mvan hang csak a kép sőtét AV is meg atennán is . De viszont a menű meg a beálitásokat szépen világossan mutatja. meg a képre isrást is mikor kapcsolgatom . jah és a Beállitásokban álitgatom a szint stb azokra reagál de viszont ha Fényt felrakom teljesen arra nem . szoval ez miért van mi lehet a hibája sok forumon kérdeztem már de senkise tudta

előre is kőszi a válaszokat seitségeteket . hell
Következő: »»   213 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem