Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
azt hiszem a d307 pozicio számu a sorkimenö mellet elég nagy dioda
Ezek szerint nem jó a rajzom, mert azon nem szerepel ilyen dióda. Na mindegy. Csak azonos, vagy csereszabatos típusra cseréld az alkatrészeket. Szépen mérj ki mindent még egyszer, és ha jól dolgoztál, akkor siker lesz a jutalmad, és a kisfiad is nézheti a meséket!
jo rendben nagyon szépen köszzönöm holnap veszek diodát és meg probálom.nem lenne gond ha ujra irnék? mire jutottam.byw98-as diodára cseréltem probábol de nem jött be a kép .ez a dioda lehet a hibája zért nincs kép?
Az bizony nem jó oda. Hasonlítsd csak össze a másikkal:BYW98
nem akarom nagyon zavarni már.csak annyi hogy lehet ez a hibája azért nem jön be a kép?mert nem nagyon tudnék drágább dolgokat vásárolni söt már szinte semiet csak ez a dioda maradt.érdemes ön szerint?
Lehet bontani másik 100Hz-es roncsból cuccokat. Ismerősnél szét kell nézni lomis tévék között. Sok jó alkatrészt ki lehet bogarászni kukás tévékből. Még valami. Ha veszel diódát, akkor ezt vedd meg:BY228-VIS. A VIS végződés a lényeg.
ok rendben a mai napra ennyi már nem birom .holnap lezsek remélem ön is ön az én meg mentöm csak önre számithatok nagyon szépen kösszönöm az eddigieket is
Tegeződjünk! Itt mindenki így szólítja a fórumtársát.
ok kösszönöm neked.további joka illl jo éjszakát holnap jelentkezem s kösszönök mindent
Közben megtaláltam a jó rajzot! Ez az:GRUNDIG TV4KS
szerinted még lehet valami gond?mert már ténnyleg félek hogy ebböl nem sok mindent tudok varázsolni.igy is az én kis drágám most ezt a 37 cm tévécskét nézi s nem látja igazán na de z nem ide tartoziok.csak remyénykedem,hogy csak ez a dioda és müködik a tv.na tényleg mára ennyi már nem birom nagyon holnap ha nem gond meg irom hogy mi a helyzett hátha az ur meg segít és sikerül de anem müködik akkor is jelentkezemjo éjt
Szia!
Valószínű ez a rajza. Ha igen akkor tirisztoros képeltérítése van.
Valóban, a sasszi icc5. A TDA8145-öt már cseréltem, igaz az is bontott volt de a helyzet változatlan. A tirisztort is megvizsgáltam de nem zárlatos.
Ha TDA8145 van benne, akkor tirisztor nem lehet. Valami nem stimmel.
Ezt hogyérted?
Lehet hogy eredetileg nem 8145-el dobták a piacra, mert anno (vagy 12éve) volt benne sorvég trafó cserélve és azvégett a szerelő az ic-t is cserélte.
A tirisztor melletti "ll32"-es tekercs egyik lába kontakt hibás volt, kirohadt, azt megforrasztva a jelenség változatlan. Vagyis a kezdeti hiba anyiban módosult hogy most a vízszintes csík nem a kép közepén, hanem a tetején található.
Nos, a probléma megoldódott, a tv működik, kontakt hiba volt. Viszont a képet nemtudom a potméterekkel vízszintesen állítani.
Néha magátol mozdul a kép befelé, lehet hogy mégis megpusztult a 8145-ös?
Rosszul ítam, mert a TDA az E/W korrektor IC, az eltérítést a tirisztor csinálja.
A képmozgással kapcsolatban inkább forrasztáshibára gyanakszom. Ezeknél a típusoknál elég gyakori. Vagy kontaktos a pozícióállító poti.
6db trimmerpoti közül az első 3 tökéletes (vízszintes eltolás,függőleges eltolás, függőleges nyújtás), az utolsó 3 viszont semmit nemcsinál(2db a kép geometriájáért felelős, illetve egy a vízszintes nyújtásért), eza három poti csatlakozik a közvetetten a 8145-ös ic-re. Gondolom nemlehet mind3 poti kontakt hibás. az smd ellenállások nincsenek megpörkölődve.
üdv segítséget szeretnék kérni van egy Technika LDC 19-907 LCD tv az vele a gond, hogy amikor tv t akarok nézni rajta nincs kép csak hang az osd megy és a világítás is de még is fekete a kép.
Nemrég elvittem szervízbe ott azt modták hogy valami 20000huf os alkatrész ment ki benne. Ha esetleg tud valaki valami megoldást tehát tudja mi ment szét benne azt naon megköszönném. Ja és ennek a cseréje megoldható házilag. Megjegyezném:VGA-n van kép és rgb-n is.
szia. vagyok na tettem be egy diodát.de képem akkor sincs halkan lehet hallani valami pityegést de ze folyamatos, tudom kezelni a tával a ki -be kapcsolás.most hol keressem a hibát???vagy most mi lehet még a baj??
Akkor az IC a rossz, esetleg nem kap tápot, vagy a kimeneti oldalán van szakadás.
A rajz alapján mérd ki a tápfeszültségéket!
áram allat nem merem na de halgatok rád
nem sorkimenö??be akarna gyujtani mert halomm de nem tud náha meg villan a két szélén a kép de nem megy közben ketyeg elösször a képcsö fele majd a panelon hallatszik
üdv!
Van 1 samsung cs-29a7hf tipusú 100 Hz-es televízióm... A teletex nem hajlandó működni rajta, OSD van... a led is villog a tv-n, veszi a csúzli jeleit de nem történik semmi... Tudna valaki tanácsot adni? Kül a tvt használtan vettem és már ilyen volt 3 csúzlit is próbáltam...
üdv!
Van 1 samsung cs-29a7hf tipusú 100 Hz-es televízióm... A teletex nem hajlandó működni rajta, OSD van... a led is villog a tv-n, veszi a csúzli jeleit de nem történik semmi... Tudna valaki tanácsot adni? Kül a tvt használtan vettem és már ilyen volt 3 csúzlit is próbáltam... |
Bejelentkezés
Hirdetés |