Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ő lenne az, gondoltam lefényképezem , de csak mobillal tudom.
Mondtam, hogy van valami 404-es a hátulján.
De a hajdani árát persze rögtön megtudtuk (210 rubel)
Az A1-es panelen lévő C36, C37 és C49-et cseréld. Rajz: Электрони ...#1044; A megtekintéséhez djvu plugin kell: DjVu Browser Plug-in
Sziasztok!
Én nagyon új vagyok! Segítségetek kellene egy Samsung ck7271 awb tv szervízmenűjébe való bejutáshoz! Előre is köszi....
Szia!
Van egy rejtett gomb a készülék kezelőlapján, azt kell megnyomni. A mellékelt dokumentumtöredéken leírják az egész procedúrát(Manual Alignment Mode).
Szia megnéztem minden alkatrészt de nem találok zárlatosat hogyan tovább?
Pedig ha a multimétered még mindig zárlatot jelez azon a vonalon, akkor lenni kell egy zárlatos alkatrésznek. Ugye úgy méricskélsz, hogy a műszered negatív vezetéke a tuner fémházán van!
Nem hanem kiforasztok minden alkatrészt és úgy mérem meg őket
Rossz módszer! Egyenként forraszd ki az alkatrészeket és úgy mérj az áramkörre. Ha megmérted az alkatrészt is, akkor forraszd vissza és jelöld meg. Amikor megszűnik a zárlat a tápvonalon, akkor forrasztottad ki a rossz alkatrészt.
Tehát még egyszer: a multid negatív zsinórja a tuneren van, és a pozitívval (piros) zárlatot találsz a sortáp vonalán, igaz?
Szia így van ahogy mondod zárlat zárlat zárlat
Köszi Kadarist!
Csak még meg kell találnom azt a rejtett gombot! Próbálkozom,tehát vagyok!
Sziasztok!
Az egyes tv csatornáknál elég idegesítő jelenség, hogy a reklám és a műsor között nagyságrendekkel eltér a hang erőssége, a hangerősség az egyes tv csatornák között sem szabványos. Arra gondoltam, hogy a végfokba jutó jel szintjét stabilizálni kellene a leghalkabb csatorna/műsor hangerejére. Az én tv-mnél a pirossal kiemelt változtatásokat gondoltam. Véleményem szerint így kb. 600mV-ra esik vissza a tv processzorból kijövő jel szintje a maximális 700mV-ról. Szerintetek ez így jó?
Sziasztok!
Biztos találkoztatok már olyannal, hogy a TV-n hang van, de a képernyő fekete. Ilyenkor mi lehet a baja? Tönkremehetett a képcső, vagy esetleg valami más kínja lehet? A TV Watson FA5329 típusú, de a képcsőre Thomson van írva. Előre is kösz.
Üdv!
A múltkor említett aiwa c201-et még nem sikerült elindítanunk most sem. Vettünk bele egy új STR58041A IC-t, egy pillanatra elindult a táp, de a 2SC2041-es helyén lévő tranzisztor (2SC2482-est raktunk helyette) (rajzon Q802) megint meghalt, és az IC is. Az összeköttetéseket is rendbe kellett tenni előtte mert, a sok forrasztástól már 1-2 helyen feljött a vezetősáv. De egybe még nem vagyunk biztosak. A D806-os dióda katódja a C813-as illetve C815-ös ELKO-val össze van kötve? Mert ott nem egyértelmű a csomópont, és úgy lett elindítva hogy ott nem kötöttük össze, és a sorvégfok is ki volt véve. 2-3 mp-ig működött, a trafó elég hangos volt, nagyon is meg volt hajtva, aztán egy pukkanás és leállt. Rajzot mellékelem. Kösz előre is a segítséget!!!
Szia!
Nincs összekötve a dióda az elkókkal. Az optocsatolót cserélted? Valamint a Q804 tranzisztor? Gondolom a tápban lévő összes elektrolit kondit cserélted, és zárlatra sem dolgozik a tápegység. Ja, és nyugodtan beteheted a sorvégfoktranzisztort a próba idejére is. Még egy fogás: egy 75W-os 230V-os izzót köss sorosan az egyenirányító és a nagy pufferkondi közé. Ezzel megvéded a tápegységet a túlterheléstől.
Távirányítóval is be lehet lépni a szervízmenübe, a mikéntje le van írva a doksiban.
Szia!
Nézd meg, hogy világít(fűt)-e a képcső vége. Ha nem, akkor megszakadt a fűtés áramkorlátozó ellenállása, vagy egyéb szakadás van a körben.
szia! Jah, a képcsőfűtés megvan neki, de még csak most vettem észre, h nem tök fekete a képcső, hanem sötét, de csak sötétbe venni észre.
Halvány ferde csíkokat lehet látni? AV-ről sincs kép? Ha feljebb tekered a sorkimenőtrafó Screen potiját, akkor megjön a kép?
Kösz a segítséget. Az optocsatolót nem cseréltük, azt is érdemes lenne. Q804-et mértük az jó. Megfogadom a tanácsod, meg kéne védeni az új IC-t. Ma kicseréljük a diódákat, a megnyúlt 0.33 ohmos ellenállásokat, a 2SC2041-et és az IC-t.
Ha majdnem fullra feltekere, jó 3/4-ig a Screen-t, akkor belilul a képernyő, és már látni csíkokat is, de kép nem jelenik meg továbbra sem. Ez a poti, vagy 1/4 ig volt feltekerve csak.
Tehát AV-ről sincs kép. A képcsőpanelre felmegy a 12V-os feszültség? Esetleg forrasztáshibát nem találtál?
AV-ról se megy, azt sem írja ki, hogy milyen csatornán van.
Forrasztás nincsen megrepedve, de hogy a 12 volt fel megy e azt nem tudom. Ilyen vezetékek vannak: GND, herter, 200v, aqua, a 3 szín, van két vezeték ami egy ic-re megy. Hol kell 12 voltot mérni?
A függőleges eltérítés működik? Hallatszik a jellegzetes kerregő hang? Lehet, hogy valami védelem szólalt meg, és azért nincs kép.
A képcsőpanelra valóban nem megy fel 12v. Rajzok: Bővebben: Link
Hát én is arra gondolok, csak nem tudom, hogy hogy mérjem meg azt az ic-t (tda8356). De a rajzra írt feszültségeket megkapja. Hátha találok 1 olyan ic-t valahol. De ha eszedbe jutna még valami akkor szóljál légyszíves. és köszi a rajzokat, találtam benne valami nagyon hasonlót.
Hallod az 50Hz-es kerregést, vagy nem? Az eltérítőtekercsről jön. Az alaplapon a forrasztások jók? Nem repedtek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |