Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   254 / 1273
(#) boliver válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Ő lenne az, gondoltam lefényképezem , de csak mobillal tudom.
(#) kadarist válasza boliver hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

ELEKTRONIKA-404

Ott van a hátulján!

Mondtam, hogy van valami 404-es a hátulján.
(#) kadarist válasza boliver hozzászólására (») Ápr 26, 2010 / 1

De a hajdani árát persze rögtön megtudtuk (210 rubel)
Az A1-es panelen lévő C36, C37 és C49-et cseréld.
Rajz: Электрони ...#1044;
A megtekintéséhez djvu plugin kell: DjVu Browser Plug-in

Köszi szépen a segítséget!
(#) bbaba270 hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok!
Én nagyon új vagyok!
Segítségetek kellene egy Samsung ck7271 awb tv szervízmenűjébe való bejutáshoz!
Előre is köszi....
(#) kadarist válasza bbaba270 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia!
Van egy rejtett gomb a készülék kezelőlapján, azt kell megnyomni. A mellékelt dokumentumtöredéken leírják az egész procedúrát(Manual Alignment Mode).
(#) bakaruha válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia megnéztem minden alkatrészt de nem találok zárlatosat hogyan tovább?
(#) kadarist válasza bakaruha hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Pedig ha a multimétered még mindig zárlatot jelez azon a vonalon, akkor lenni kell egy zárlatos alkatrésznek. Ugye úgy méricskélsz, hogy a műszered negatív vezetéke a tuner fémházán van!
(#) bakaruha válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Nem hanem kiforasztok minden alkatrészt és úgy mérem meg őket
(#) kadarist válasza bakaruha hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Rossz módszer! Egyenként forraszd ki az alkatrészeket és úgy mérj az áramkörre. Ha megmérted az alkatrészt is, akkor forraszd vissza és jelöld meg. Amikor megszűnik a zárlat a tápvonalon, akkor forrasztottad ki a rossz alkatrészt.
Tehát még egyszer: a multid negatív zsinórja a tuneren van, és a pozitívval (piros) zárlatot találsz a sortáp vonalán, igaz?
(#) bakaruha válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szia így van ahogy mondod zárlat zárlat zárlat
(#) bbaba270 válasza bbaba270 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Köszi Kadarist!
Csak még meg kell találnom azt a rejtett gombot!
Próbálkozom,tehát vagyok!
(#) Vacok hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok!
Az egyes tv csatornáknál elég idegesítő jelenség, hogy a reklám és a műsor között nagyságrendekkel eltér a hang erőssége, a hangerősség az egyes tv csatornák között sem szabványos. Arra gondoltam, hogy a végfokba jutó jel szintjét stabilizálni kellene a leghalkabb csatorna/műsor hangerejére. Az én tv-mnél a pirossal kiemelt változtatásokat gondoltam. Véleményem szerint így kb. 600mV-ra esik vissza a tv processzorból kijövő jel szintje a maximális 700mV-ról.
Szerintetek ez így jó?
(#) Akoska001 hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok!
Biztos találkoztatok már olyannal, hogy a TV-n hang van, de a képernyő fekete. Ilyenkor mi lehet a baja? Tönkremehetett a képcső, vagy esetleg valami más kínja lehet?
A TV Watson FA5329 típusú, de a képcsőre Thomson van írva.
Előre is kösz.
(#) fbela1990 hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Üdv!

A múltkor említett aiwa c201-et még nem sikerült elindítanunk most sem. Vettünk bele egy új STR58041A IC-t, egy pillanatra elindult a táp, de a 2SC2041-es helyén lévő tranzisztor (2SC2482-est raktunk helyette) (rajzon Q802) megint meghalt, és az IC is. Az összeköttetéseket is rendbe kellett tenni előtte mert, a sok forrasztástól már 1-2 helyen feljött a vezetősáv. De egybe még nem vagyunk biztosak. A D806-os dióda katódja a C813-as illetve C815-ös ELKO-val össze van kötve? Mert ott nem egyértelmű a csomópont, és úgy lett elindítva hogy ott nem kötöttük össze, és a sorvégfok is ki volt véve. 2-3 mp-ig működött, a trafó elég hangos volt, nagyon is meg volt hajtva, aztán egy pukkanás és leállt. Rajzot mellékelem.

Kösz előre is a segítséget!!!
(#) kadarist válasza fbela1990 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szia!
Nincs összekötve a dióda az elkókkal. Az optocsatolót cserélted? Valamint a Q804 tranzisztor?
Gondolom a tápban lévő összes elektrolit kondit cserélted, és zárlatra sem dolgozik a tápegység. Ja, és nyugodtan beteheted a sorvégfoktranzisztort a próba idejére is.
Még egy fogás: egy 75W-os 230V-os izzót köss sorosan az egyenirányító és a nagy pufferkondi közé. Ezzel megvéded a tápegységet a túlterheléstől.
(#) kadarist válasza bbaba270 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Távirányítóval is be lehet lépni a szervízmenübe, a mikéntje le van írva a doksiban.
(#) kadarist válasza Akoska001 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szia!
Nézd meg, hogy világít(fűt)-e a képcső vége. Ha nem, akkor megszakadt a fűtés áramkorlátozó ellenállása, vagy egyéb szakadás van a körben.
(#) Akoska001 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

szia! Jah, a képcsőfűtés megvan neki, de még csak most vettem észre, h nem tök fekete a képcső, hanem sötét, de csak sötétbe venni észre.

Halvány ferde csíkokat lehet látni? AV-ről sincs kép? Ha feljebb tekered a sorkimenőtrafó Screen potiját, akkor megjön a kép?
(#) fbela1990 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Kösz a segítséget. Az optocsatolót nem cseréltük, azt is érdemes lenne. Q804-et mértük az jó. Megfogadom a tanácsod, meg kéne védeni az új IC-t. Ma kicseréljük a diódákat, a megnyúlt 0.33 ohmos ellenállásokat, a 2SC2041-et és az IC-t.

Ha majdnem fullra feltekere, jó 3/4-ig a Screen-t, akkor belilul a képernyő, és már látni csíkokat is, de kép nem jelenik meg továbbra sem. Ez a poti, vagy 1/4 ig volt feltekerve csak.

Tehát AV-ről sincs kép. A képcsőpanelre felmegy a 12V-os feszültség? Esetleg forrasztáshibát nem találtál?

AV-ról se megy, azt sem írja ki, hogy milyen csatornán van.
Forrasztás nincsen megrepedve, de hogy a 12 volt fel megy e azt nem tudom.
Ilyen vezetékek vannak: GND, herter, 200v, aqua, a 3 szín, van két vezeték ami egy ic-re megy.

Hol kell 12 voltot mérni?

A 200V meg van?

Igen megvan.

A függőleges eltérítés működik? Hallatszik a jellegzetes kerregő hang? Lehet, hogy valami védelem szólalt meg, és azért nincs kép.
A képcsőpanelra valóban nem megy fel 12v.
Rajzok: Bővebben: Link

Hát én is arra gondolok, csak nem tudom, hogy hogy mérjem meg azt az ic-t (tda8356). De a rajzra írt feszültségeket megkapja. Hátha találok 1 olyan ic-t valahol. De ha eszedbe jutna még valami akkor szóljál légyszíves. és köszi a rajzokat, találtam benne valami nagyon hasonlót.

Hallod az 50Hz-es kerregést, vagy nem? Az eltérítőtekercsről jön. Az alaplapon a forrasztások jók? Nem repedtek?
Következő: »»   254 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem