Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nézz körül jobban. Nem biztos, hogy üvegtestes Wittman biztosíték van benne hanem beültetett. Elméletileg szabvány szerint kötelező biztonsági elem, kell, hogy legyen benne. Ezenkivül, egy multival nézz benne körül, első körben a táp környékén nézzél zárlatos alkatrészt.
meg van a biszti de honnan látom h jó e ez csak egy kis henger mint 1 kondi és épnek tünik
Mérj rá multiméterrel ellenállásmérés állásban.
Phúúúú. Ezzel a gyakorlattal inkább azt tanácsolnám, hogy ne nyúlj bele, mert alapismeretek nélkül életveszélyes. Csomagold össze és vidd el egy szervizbe.
nem gyakorlat a probléma csak nincs kéznél müszer
Ha majd lesz műszer, akkor folyt. köv.
Oké, csak a hsz-ból úgy tünt, hogy nemigen találkoztál ilyesmivel. Akkor mint fentebb, Kadarist kolléga említette, folyt.köv. Minimum egy multi kell, ahhoz, hogy a legalapvetőbb dolgokat kimérd. Fery
Hát igen azt kölcsönadtam tegnap most csak egy fázisceruza van kéznél
Hálózati biztinél használható lehet bár becsaphat. Dugd be a gépet úgy hogy a biztin legyen a fázis akkor látod, hogy a bizti másik felén is megvan-e.
Sajna a tuloldalon nincs feszültség azzal van a gond
Ha van másik, persze. De lehetőleg ugyanolyan értéket. Ha az is elpukkan akkor fel kell némi műszerrel fegyverkezni, és nekiugrani a méricskélésnek.
ugyanolyan nincs, de van üvegbiztihez aljzatom és van ugyanakkora üvegbiztim mint amekkora biztosító volt benne.beletehetem az üveget is?
akkor kipróbálom.vajon miért mehetett ki az elözö?lehet köze az áramszünethez?
Lehet, sokszor előfordul, hogy amikor visszajön az áram akkor a fáradt, öregebb biztik elszállnak.
aljzatcsere siker bár elég macerás volt .és képzeld van egy ugyanijen tv-m ami régebbi széria panel ugyanaz csak text nincs és abban még üvegbiszti van
kösz a helpet a tvm legalább müködik.nem ugy mint a monitorom.az még mindig gagyizik
Köszönöm válaszod azt alapból ki vettem belőle meg a sorkimenőt is. De a tápnak akoris működnie kellene, vagy nem?Én ahogy"elnézegettem" olyan mintha 2 kapcsolo volna benne csak az egyik 230v-os szálat a relé kapcsolná. A fökapcsolóval egy 12v-os trafo indul semmi más. Anak a környezetében pedig sok smd alkatrész van meg a hangvégfok talán az(la4280) utánna 1-2 ellenálás és valami ccu 3000-I-proci féle. A relé egyik lába az ic böl jön ki kb1ms ként kattog mint egy pontos óra. Amikor húz 11,8v van amikor elenged 5,3v van lednél ugyan ez világit 3,3v halványabb 1,2-re esik.Teszek fel képeket csak hogy megérsd mi ez a sok hülyeség amire én próbálok ki térni az egyiket még be is karikáztam mire gondolok az ic adatlapját sehol nem találtm.
Na ezt meg is nézem még ma. Amit utólag tudtam meg, és én sem vettem észre, az az, hogy egyszer a vízszintes eltérítés tekercsének a vége és a kis nyákon lévő foglalat közötti fólia elégett, majd áthidalták, azután működött a tv kb 2 hónapig. A j3-as pontról lenne szó. Az eltérítő ic környékén átnéztem mindent, látszólag rendben van. Talán az IC halott? Rámértem az eltérítő tekercsekre is, 2 ohm és 2x3,6 ohm.
Írtam, hogy cseréld ki a táp IC körüli kis elkókat. Ha jól működik a TDA4601, akkor a 9-es lába és a nagy pufferkondi - lába között 12V körüli feszültségnek kell lennie.
Hát akad egy pár 50-55 ös a lomosba az elektátol a Thomson ig minden féle ha tudok segitek szivesen
Milyen eltérítő IC? A képemen jelzett vonalra kötött alkatrészeket ellenőrizd, stb.
Ki cseréltem a 3 db elkót ezek voltak ott de semmi változás ott is ugrál a fesz 14,6-13,4 ki cseréljen a tda 4601 is szerinted.
Lehet,hogy igazad van,mert tranyó csere után nem volt ilyen baja,csak nagyon melegedett a borda,Kb 3 órát dolgozott úgy.Ma mikor bekapcsoltam akkor keletkezett ez a hiba.A sortápot majd holnap megmérem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |