Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
arduino ide lett cserélve,de utána működött! Wint nem cseréltem
Nem volt korábban
#include <DateTime.h> ?
Nem változtattam rajta semmit,azért nem értem miért nem tetszik neki
de most beillesztem,hátha A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Nem jó.
A datetime könyvtár is benne van,de nem megy így sem Arduino: 1.6.4 (Windows 8.1), Board: "Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)" DS1307_AND_DHT22_LCD.ino:7:22: fatal error: DateTime.h: No such file or directory compilation terminated. Hiba a fordítás során. This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences.
Pedig most raktam be és újraindítottam
Én úgy hivatkoznék rá:
- szelep[1] - szelep[i] : itt a "i" helyére egy változó. Mondjok egy "for" ciklus változója.
Köszönöm a segítségeteket Megtaláltam a hibát
Tegnap egy DS3231 könyvtárat próbáltam ki és nem tetszett neki az RTC lib,és lecseréltem egy másikra. Most visszaraktam a régit és most működik Én voltam a fanky
Cseréld ki a day of week- et
weekday(); -re. Ha minden igaz, akkor az újabb verzió miatt nem ismeri fel. 1 lesz a vasárnap. Bővebben: Link Hátha.
Még egy kérdésem lenne!
DS3231-el kapcsolatban. letöltöttem sok könyvtárat,amivel soros monitoron be lehet állítani az időt,dátumot stb. Nos nekem kiírja az időt dátumot,de beállítani nem tudok semmit! pedig a weboldalakon még illusztrálva is van képeken?! A ds1307 könyvtárat töltöm be ott soros monitoron be tudom állítani,de ads3231 könytárát soroson nem!
köszi,azt is kipróbálom
Igen köszönöm én is megtaláltam a hibát és visszaraktam a másik lib-et
Amit felraktam kódot az óra részéből szeretnék csinálni egy 4 relés időkapcsoló órát,amit kiíratok egy 20x4-es lcd-re egy 1x4 membrán keypaddal. Tudtok segíteni,hogy hogyan induljak el? Tehát a keypaddal állítom be a kívánt időt,hogy a relé mikor kapcsoljon. Köszönöm a segítséget előre is
Sziasztok!
Arduino-val szeretnék vezérelni egy AD5171 digitális potmétert, de a működését nem értem teljesen. Ha jól olvastam, akkor az instruction byte-okkal lehet az ellenállás mértékét állítani. Azt hogy érem el, hogy pl 50k legyen? Köszönöm előre a segítséget!
Ha az Instruction Byte első (MSB) bitje 1, akkor többé nem programozható, a megadott pozícióban marad a poti. Írásnál három byte kell: Cím, instrukció, adat. figyelj arra, hogy amásodik byte mindig nullával kezdődjön. Mellesleg a maradék hét bit lehet bármi. A harmadik byte-tal lehet beállítani az értéket. Az első két bit értéke nem érdekes, a maradék hat adja az értéket.
xx000000 = 0 xx001111 = 15 xx111111 = 63 Ha 31-et küldesz neki, akkor kb. középállásban lesz. Az adatlap szerint több változata van: 5, 10, 50 és 100 kOhm.
Köszönöm a gyors választ. Ezek szerint félreértettem, azt hittem, hogy az instrukció adja, hogy pl 50k és az adat pedig a potméter állását.
I2C kommunikációnál van külön olvasási és írási kód. Az eszköz címében az utolsó (LSB) bit határozza meg, hogy olvasás vagy írás következik. Olvasásnál visszaadja a poti állását (hat bit). Az első két bit mutatja, hogy hogy áll az egyszer programozható opció. Ha az 1 és 1, akkor nem lehet "tekergetni" a potit, fixálódott a hat bit szerinti állásban.
Apropó: olvasásnál csak cím és adat van, instrukció nincs (adatlap 14. oldal alja), legalábbis ennél az eszköznél (van olyan szerkezet, amelyiknél az olvasási parancs után kell még egy-két dolog az adat kikéréséhez) A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Köszönöm a segítséget. Igazából egy LM1036 vezérlése lett volna a cél digitális potméterrel, de közben kutakodtam és a nagytesója az LM4832 alapból tudja aza I2C-t, így maradok annál.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Lehet, bár elsőre nem tiszta, hogy miért a legdrágábbal akarod programozni.
http://www.ebay.com/itm/CP2102-USB-2-0-to-TTL-UART-Module-6Pin-Seri...RUm-ND 400 Ft-ért már kapsz USB-UART átalakítód. Egyéb iránt polida2008 seller nálam megbízhatónak bizonyult.
Tömb elemeire a tömbneve és az indexének az értékével tudsz hivatkozni.
Ennyi. tömb index azt mutatja meg hogy az adott adat hányadik helyen áll a tömbben. pl.: van ez a tömb hogy betuk[a,b,c,d,e] ekkor a 'c' beture úgy mutathatsz hivatkozhatsz hogy betuk[2] az 'a' -ra pedig úgy hogy betuk[0] ... 'e' pedig betuk[4] és így tovább .... mert a tömbök indexelése 0-tól indul . De a tömbbe lehet akár számok (bináris , hexa,decimális) is mint változó tipusok.
Szia!
Mi van meg eddig?
Szia!
Van egy 4 csatornás relém,1x4 membrán keypad, 20x4 I2C lcd,ds1307 RTC. Az órát ki tudom írni Lcd-re a relét tudom működtetni. A kérdés hogy hogyan hozzam össze az egészet. A tervem,hogy 4 db dugaljat kapcsolhassak az lcd-n beállított időben. Menürendszer? Az még magyon bomyolúlt nekem. A kijezőn a felső sorban lenne dátum idő és alatta a kapcsolt relék állapota Pl: 1 dugalj : on 2 dugalj: on és így tovább. 19:00 20:00
Mindenképpen kell menu rendszer, de nem annyira lesz bonyolult szerintem. Mintha már csináltam volna.
Összesen csak 4 gomb van a keymatrixon? Az nem sok, de elég lesz. Mondjuk jobb lenne, ha nagyobb lenne, mert akkor lehetne könnyen lépegetni a menükben, lehetne 'OK' gomb, meg 'Vissza' is, nem csak a fel le érték, plusz rögtön lehetne karaktereket is bevinni. Próbálj meg egy olyan példa projektet létrehozni, ahol az egyik gomb megnyomásával növelsz egy értéket, pl a masodperc nevűt. Mindezt úgy, hogy a loop-on belül figyeled a gombnyomásokat. (Sima loop-on belüli futásnál meg ki lehetne irni az LCD-re, hogy a Setup->Press button) Ilyenkor végigmegy majd az összes beállításon.
PL a Masodperc_Be a függvényben legyen egy do While ciklus, benne egy delay(100) aminek a feltétele az, hogy a keymatrixról bejövő adat mondjuk a 3. gomb megnyomása. (addig megy ez a ciklus, míg azt a gombot meg nem nyomja, LCD-re: OK->Press Button3 ) Ez lesz akkor az 'OK', azaz ezzel nyugtázza le a felhasználó, hogy minden ok, így kiugrik majd a függvényből és folytatja majd tovább a loopon belüli részt. Namármost, ha mondjuk az 1 es gomb a felfelé irányt jelenti akkor a masodperc +=1;. 2 es gomb meg le akkor masodperc -=1; Példa a másodperc beállításra, a loop-on kívülre:
Hasonlóképpen a perc, óra, nap, hónap év-re is egy ilyet. A loop-on belülre egy if, ami figyeli, hogy meg lett-e nyomva bármalyik gomb, ha igen, akkor sorra hívja meg ezeket a függvényeket, majd beállítja az RTC-t. (Fentebb írtam) Ezt a 4 db gombot el is lehetne felejteni, ki lehetne kerülni sima kapcsolókkal, de ilyenkor nem a keypad.h-s olvasgatás kell, haem digital read. Ha 1 akkor... stb. Remélem azért érteni fogod mit is szerettem volna mondani, én így, vagy ehhez hasonlóan indulnék neki.
Köszönöm! Nagyjából értem,de ha elakadnék,akkor írok
Gondolkoztam én is a kapcsolón,de egy 4 db dugaljból álló hosszabbítóba építeném be és a keypad jobban tetszik ebben a formában. Egy terrárium világításait kapcsolnám vele
Szia!
Egy 5V-os arduinot míert akarsz 3,3V-ról működtetni? Amit a fórumtárs linkelt olcsóbb uart átalakító nálam régóta teljesít szolgálatot. (Igaz, a reset lába és az arduino közé kellett egy kondi, hogy működjön.) Ugyan ilyen 5V-os pro miniket programozok vele.
Szia, azért van szükségem 3,3v-ra, mert a Raspberry Pi-t is akarom vele használni, aminek 3,3v-osak a portjai.
Amit utolsónak linkeltem, ahhoz kell-e kondenzátor? Egy pro mini-n hányszor lehet a programot újraírni? A pro mini-ben van-e bootloader vagy én kell beleírjam?
Minden USB-UART átalakító mindkét feszültségen megy.
Az RX/TX lábak 5V toleránsak, van még 5V és 3.3V kimenet is. Az általam linkelt 400 Ft-os USB-UART átalakítón is ott van mindkét tápfesz. Nem láttam még olyat, ami csak egy feszültséggel menne. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Üdv!
Arduino uno lapkával szeretnék egy atmega 88 procit felprogramozni. De amikor bootloader szeretném feltölteni mindig hiba üzenetet ad. Idézet: „vrdude: Yikes! Invalid device signature. Double check connections and try again, or use -F to override this check. Hiba a bootloader égetése közben.” Mit lehet ezzel kezdeni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |