Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Egy megadott jelszinten szeretnék jelzést kicsiholni belőle pl:felvillanó LED.
Mint ahogy fent is írtam az IR LED is az Arduinohoz van kötve folyamatos tápellátással az 5v és a föld közé kötve egy 100 Ohm-os ellenállással. Láttam linkeket ahol ugyan így van bekötve csak egy ellenállást adtak a vevő után is és arra kötötték párhuzamosan az analog bemenetet. Én csak simán rákötöttem az 5v-ra a vevőt gondolom ez a gond. Viszont nem tudom mekkora ellenállást rakjak oda. Nem tudom ez így érthető-e. Ha kell tudok képet linkelni csak most telefonról írok. Ui: A vevő típusa egyébként BPW41N
Használtam ilyet, a felhúzó ellenállás 3.3-10k között volt jó, igaz, én ST bemenetre kötöttem. Ha pl. távolságmérőnek akarod használni, akkor a környezeti fénytől igen csak le kell árnyékolnod, elég érzékeny.
https://www.aliexpress.com/item/SIM800L-GPRS-GSM-Module-SIM-Board-Q...UqEHtH
Ez a fajta GSM modulom van, ezt szeretném altatni, de sehogy sem jön össze. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? https://github.com/VittorioEsposito/Sim800L-Arduino-Library-revised...sues/4 Itt a DTR láb változását írja a könyvtár szerzője, de nekem nincs olyan kivezetve. Vegyek másik modult (amin ki van vezetve)?
És szerinted analog bemenethez is működhetnek ezek az értékek?
Analóg bemenetnél te döntöd el, hogy mit tartasz 1-nek és mit 0-nak, digitálisnál a mikrót tervező mérnökök ezt már eldöntötték korábban.
Szerk: Itt 10k a pullup, Link Itt 10k a pullup, Link Egyébként simán próbálkozással is nézheted, miközben analóg bemeneten figyeled a jelet A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2017
Biztosan működik analóg módon, nekem azért kellett ST-t külön beraknom (nekem digit jel kellett). Hogy a kívánt fényteljesítménynél milyen ADC értékeket kapsz, megjósolni sem tudom, csak a próba segít.
Komparátorként használ egy 35 Ft-os opamp-ot. Bár erre nincs erre szükséged, maga az elv ugyanaz. Az opamp helyett mehet a jel az analóg inputodra, aztán majd ott sw-ből vizsgálod.
Az AVR bemenete analog oldalon soros 10k-t jelent, ha a belső felhúzó be van kapcsolva: ~80...120k.
Komparátorok esetén ezek jóval kezdvezőbb értékek, így a BPW-n is kedvezőbb feszültségértékek jelennek meg (nem terhel be jelentőssen az OPAMP, míg az AVR igen!) Az AVR analog lábán meg _mintavételezés_ van, nem folyamatos mérés!
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Sikerült megcsinálni egy 100KΩ-os potival megoldottam. Csupán jó helyre kellett bekötni.
Újabb kérdésem lenne.
Definiált kimenetre meg lehet adni, hogy 3.3V-ot adjon ki? Illetve azt is meg szeretném kérdezni, hogy mikor használjuk a pinMode, int, define parancsot definiáláshoz? A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2017
"Definiált kimenetre meg lehet adni, hogy 3.3V-ot adjon ki?"
Az alapvetően 5V-os arduino csak PWM-et tud, azaz 0-5V közötti négyszögjel változó kitöltéssel. "mikor használjuk a pinMode, int, define parancsot definiáláshoz?" pinmode: adott pin kimenet, bemenet vagy bemenet felhúzó ellenállással int: nem parancs, hanem változótípus define: nem parancs, konstanst definiálsz.
Ha egyirányú kommunikációra akarod használni, akkor egy egyszerű feszültségosztóval megoldhatod.
Sziasztok!
ESP-01-el megoldható I2C buszon eeprom használat? Tapasztalat van, hogy mekkorát tud kezelni? Köszi!
Bocsi!
Mi lenne ha beírnád a Googleba: ESP-01+I2C eeprom És válogathatsz a lehetőségek között! Pl. ez: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2017
Külső megszakítást szeretnék alkalmazni.
Ezt a sort használom. A wakeUp() lefutása után , nem térek vissza a loop-ba, hanem egy másik függvényt szeretnék futtatni. A megszakítást DS3231 RTC adja.
Paranccsal indítom a függvényt, de a delay továbbra sem "működik". Mi az oka ennek, mit rontok? Ha visszatérek a loop-ban minden működik.
Üdv!
Interrupton belül ne használj delay()-t. Ha mindenképpen kell késleltetés, akkor millis(), vagy micros() egy ciklussal.
De ha, másik függvénybe lépek át, miért nem működik?
Rosszul csináltam valamit?
Ebben a programban ciklusonként villogtatja a ledet, csak nem értem, itt miért működik a delay() a RTC-s interrupts-ban meg miért nem.
Itt nem delay-ezel interrupt-on belül, azért működik
Szerintem igen, de nem látom a kódod.
Itt már megmutattad korábban?
Kós az RTC vel:
Így megy, ha loop-ból lépek oda. Csak nem értem miért...
Elvileg lehetséges másik függvényt hívni interruptból, de csak olyat érdemes ami rövid időt igényel.
Legalábbis egyelőre ezt tudtam meg ennyi idő alatt. A delay(2000) nem lesz ok szerintem. Az első példádban(Nekem eddig az nem jelent meg, módosítottad?) void aaaa() { //allapotvaltozas state = !state; //D13 LED kezelese digitalWrite(13, state); } Nem látok más függvény meghívást, de este van. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha felveszel egy volatile byte változót, majd az interruptban annak értékét beállítod false-ra. (setupban meg true) A loop()-ot átalakítod, hogy ha ez true akkor az a rész fusson ami eddig is van, az else ágban pedig meghívod az ebren() függvényt.
Közben rátaláltam, bár a volatile kimaradt.
Köszönöm, a segítséget.
Komolyan mondom engem ugrat a browserem.
Több hozzászólás mintha megváltozott volna, illetve megviccel kicsit, hogy majdnem egy időben írtunk. A hozzászólásom elküldése előtt pl. még nem láttam a másik kódodat, arra nem is tudtam reagálni. Meleg is van este is szerintem kipihenem magam!
Igen, köszi!
Pont nem az RTC érdekel, mint a linkedben szerepel, hanem az eeprom.... Csak 4 napja keresgélem.
Csak össze kel hoznod a kettőt, 1 projectbe:
Using Arduino with an I2C EEPROM Bővebben: Link ESP8266/Arduino/libraries/Wire/ Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |