Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nálam hibátlanul lefordul Mega, Uno, ESP32 alaplapokra.
Nálam meg stm 32-re , szintén hibátlan...
Idézet: „Felette a hibaüzenet nem fordul le.” Felderítetted az estémet.
C:\Users\dara\AppData\Local\Temp\ccDGwmXz.ltrans0.ltrans.o.rodata+0x6): undefined reference to `Print::write(unsigned char const*, unsigned int)'
c:/users/dara/appdata/local/arduino15/packages/arduino/tools/avr-gcc/7.3.0-atmel3.6.1-arduino7/bin/../lib/gcc/avr/7.3.0/../../../../avr/lib/avr5/crtatmega328p.o.init9+0x0): undefined reference to `main' collect2.exe: error: ld returned 1 exit status exit status 1 Compilation error: exit status 1 Mégegyszer a hibaüzenet.Ezekszerint nálam van a hiba de mi?
Frissítettem a legújjabbra akkor is inkább újra telepítsem?
Szia!
Az Arduino-IDE-ben ne a feltöltést, hanem a pipa ellenőrzést futtasd le. Ha az nem ad hibát, akkor a feltöltéssel lesz gond. 1 Nincs bootloader a nano-n, de ez ritka eset 2 Az IDE-ben az old bootloader-t kell kiválasztani Próbáld meg.
A pipát nyomkodom,nem találom az old bootloadert.Hol keressem?
Megtaláltam akkor is hiba van.Na ujra rakom. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2024
Nekem az ide 2.3.1
Tools menü, a képen nem látszik, bocs. A csatolt képen látod. A megfelelő board-ot is ki kell választani azért. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2024
Lehet még sincs benne boot loader mert azt mondja ismeretlen lap és a com port megtagadva.Mindjárt rányomok egy másikat.
Ha ilyen gond van, akkor az újabb IDE simán feltesz egyet, ha jól láttam, de ahhoz lehet másképp kell nekiállni, én még olyat nem tettem, nekem mindegyiken volt.
Az Arduino-nano-d milyen pontosan? Hol vetted? Le tudnád fotózni? Meg egy képet a processzoráról?
Itt nem a board-al vagy a benne lévő bootloaderrel van probléma. Itt a fordítóval van gond. Le sem tudja fordítani, mert a linker nem találja a fő (main) függvényt.
Valami nagyon félrement az IDE telepítésénél.
Az ellenőrzésnél ki kellene dobnia ezt a hibát is elvileg. De lehet a board már a másik, újabb másolat, ami saját kínai fejlesztésű és azzal van gond. Ezért kértem hogy fotózza le és a procit is közelebbről, hátha valakinek beugrik, hogy ez másfajta már. Arduino IDE-ben nekem nincs main függvény.
De lehet az a gond amit írsz, mert ez tényleg fura. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2024
Na akkor mégiscsak újra kell raknom.Köszönöm mindenkinek addig is.
Ameddig nem tudja hibátlanul lefordítani, felesleges foglalkozni a board-al, hogy gyári vagy utángyártott. Ameddig nem fordul le, az IDE sem foglalkozik a board-al. Le kellene törölni mindent a gépről és feltelepíteni újra. Vagy meg kellene próbálni feltelepíteni az IDE-t egy másik gépre, amin még eddig nem volt fent.
Akkor ok, én azt hittem akkor nem dobja ezt a hibaüzenetet, csak a feltöltéskor. Mikor kértem, hogy csak a pipát nyomja, nem mondta, hogy akkor is van. Félre értettem.
Írtam hogy a pipánál dobja a hibát.Holnap újra rakom.
Jó. Addig meg ha segít, itt a hex fájl mellékletben.
Ott van a hibaüzenetben, hogy linker hiba, nem feltöltési.
Na sikerült köszönöm mindenkinek.Ujra telepítettem az idét meg pár beállítás amit írtatok és sikerült feltöltenem.Mégegyszer köszönöm tanultam belőle.
Hogy tök mindegy, milyen board van vagy nincs rádugva, odáig el sem jut.
Eddig as legötletesebb megoldást megosztanám veled. Sípoló gumicsirke. Áramszünet esetén is működik. Agresszívebb beálllásnál hangosabb... Persze könnyen pofázok, nekem minden oldalon van radar + kamera.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |