Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok

Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   444 / 840
(#) zombee válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

persze, természetesen. pü. ment.
(#) oregharcos válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Szia Józsi84!

Én is szívesen segítek, megcsinálom ha elküldöd a programot.
Milyen programmal és programozóval próbálkoztál?
(#) oregharcos hozzászólása Máj 16, 2012 /

Sziasztok!
Nagyon jó olvasni, hogy a zombee gyorsan a Józsi84-es segítségére sietett!
Én 2009-óta kértem segítséget, de nem kaptam, még attól sem aki a programot írta.
Volt aki megígérte, de sajnos tőle sem jött segítség.
Végül a TavIR-AVR, és a SirLeslie, a Bascom-Avr topigban siettek a segítségemre.
Amit itt is nagyon köszönök nekik!
(#) zombee válasza oregharcos hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Ez nem ügyfélszolgálatos fórum amin nonstop lógnak a tapasztalt és egyben karitatív segítőmesterek.
Általánan az jár ide aki segítséget kér, és az esetek többségében kap is. Olyanoktól akik szintén
nem értenek egy témához amihez a segítségkérő igen, ez élteti a fórumot. Speciel én azért járok ide,
mert a sok kér(d)és között csomó hasznos infó is ott rejtőzik, aztán ha látok benne fantáziát, megépítem.

Gyakorlott AVR-esként is előfordul hogy olyan kérdéssel találkozom ami nem az én területem,
és sokszor látom hogy napokig/hetekig ott virít és csak elsüllyed a rákövetkező üzenetek tengerében.

A segítség ingyen van. Ha nem válaszolnak, annak nem a rosszindulat az oka!
A leggyakoribb, hogy rossz helyen kérdezel. Esetleg rossz időben(pl. influenza vagy nyaralási szezon).
Annyit tehetsz, hogy ha elsüllyed az üzeneted, újra megkérded. Nem kell bemásolni, elég ha válaszolsz
a saját üzenetedre és pár szó, pl. "valaki tud segíteni?".

[OFF]És kikérem magamnak a "segítségre sietés" jelzőt, mintha bűn lenne segíteni valakinek.
Tudom, ez az ország úgy működik hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, hát ezért tartunk itt...[OFF]
(#) sikolymester válasza oregharcos hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Sajnos kicsit átláthatatlan ez a fórum néha, mert minden kérdés ide van ömlesztve. Ha az aktivitás éppen nagy, akkor hamar elveszik egy-egy kérdés a következő oldalra. Az avrfreaks.net fóruma jobb ebből a szempontból, mert minden kérdés külön topikot nyit.
(#) oregharcos válasza zombee hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Szia!
Félre értés ne essék, én nem akarok senkit hibáztatni!
Igazad van abban, hogy többször is be kellett volna
tenni, úgy ahogy Te leírtad, de nem akartam tolakodó lenni.
A lényeg, hogy meg lett oldva a probléma.
(#) szdani hozzászólása Máj 17, 2012 /

Hali
Az megvalósítható hogy USB-re mikrofont kössek egy avr segítségével?
(#) zolee1209 válasza szdani hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Igen...
(#) sikolymester válasza szdani hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ezt olvasgasd: LUFA
(#) szdani válasza sikolymester hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Rendben, köszönöm mindkettőtöknek.
(#) kiborg hozzászólása Máj 18, 2012 /

Hali!

Külső megszakításoknál ha egyszerre érkezik kettő (INT0 és INT1 Mega16) akkor milyen sorrendben hajtódnak végre, valamelyiknek van prioritása ?
(#) zombee válasza kiborg hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Az alacsonyabb sorszámú(ugrócímű) a nagyobb prioritású. És ez minden interruptra vonatkozik.
(#) kiborg válasza zombee hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ok, köszi.
(#) Józsi84 válasza oregharcos hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Egy freeduino panelt akartam programozónak használni, de a Visual studio nem ismerte fel. (sőt bármilyen programmal próbálkoztam, semmi nem látta)
(#) TavIR-AVR válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Az ArduinoISP programmal AVRISP-ként jelentkezik be. A COM port COM1...4 közé essen.
Bővebben: ArduinoISP
(#) kakas92 hozzászólása Máj 19, 2012 /

Helló!

Építettem agy kapcsolást atmega16-al , de ha lehúzom róla az stk500v2 programozó kábelt, nem működik. miért lehet ez??
(#) TavIR-AVR válasza kakas92 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Reseten nincs benn a 10k felhúzó ill a 100nF a GND fele. Vagy felcserelted...

Illetve tapot nem kap.
(#) Józsi84 válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Igen, legutóbb is ez alapján próbáltam, COM3 porton keresztül.Az összes programozót, amit feldob a V.S.4 kipróbáltam, de egyiknek sem ismeri fel a Freeduino-t.(még a ledeket is bekötöttem, ott egyedül a power világított).
(#) TavIR-AVR válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Tools->AVRProg kell neki....
(#) mzozo95 hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok!
Egy atmega 8al szeretnék egy pwm jelet feldolgozni, majd egy másik csatornán ismét kiadni egy pwm jelet., a "pwm kiadásával" nincs gondom, meg tudom oldani, de hogyan lehetne egy 20msos periódusidejű 1 és 2ms közötti jelet feldolgozni ezzel az avr-el? (pontosan kellene tudnom hogy a kitöltés mennyi idő, legalább 50us es pontosággal).
Mit javasoltok? Hogyan megoldható a probléma?

Zoltán
(#) kistigris válasza mzozo95 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Szia
Én ugy gondolom a Timer funkcióval meg lehet oldani
(#) mzozo95 válasza kistigris hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

De azon belül hogyan? tudna valaki példát mutatni? Vagy szoftweresen lehet csak, hogy pl amikor az avr adott lába ==1; akkor egy integer számhoz us onként hozzáad 1et, és utána ezzel az adattal kezdenék valamit? Ennél talán van elegánsabb megoldás is, egy belső perifériát felhasználva.. Ebben kérnék segítséget.

Zoltán
(#) zolee1209 válasza mzozo95 hozzászólására (») Máj 19, 2012 / 1

Fizikusnak van egy cikke az oldalon, ami ultrahangos távolságméréssel foglalkozik. Keresd meg, abban szerintem megtalálod a választ!
(#) mzozo95 válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Megtaláltam, működik!
Bővebben: Link
Köszönöm a kiindulási alapot!
(#) Fizikus válasza mzozo95 hozzászólására (») Máj 20, 2012 / 1

Szia!
A pollingolasos megoldas helyett, az Input Capture hasznalata sokkal elegansabb. A 2. AVR-es peldaban arra is talalsz peldat...AVR Input Capture
Input Capture pelda
(#) pajti2 hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok!

A topic címe alapján avr a fő téma. A kérdésem az lenne, hogy az atmel arm-ok is elférnek itt, vagy azzal másik topic foglalkozzon ?
(#) zombee válasza pajti2 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Csak vissza kell olvasnod pár (száz) oldalt, láthatod hogy az AVR-es témával eléggé telítve van a fórum.
Az ARM teljesen más platform, és attól hogy az Atmel is gyárt ilyeneket, semmi közük egymáshoz.
A Daewoo gyárt tévét és autót is, milyen lenne ha egy autós fórumba kérnéd el egy tévé kapcsolási rajzát?

Van egykét ARM-es topik, de látom hogy eléggé pang. Például az ARM - Miértek, hogyanok...
3 hónapja gazdátlan, vajon lenne értelme egy újabb halálra ítélt topikot nyitni?
(#) H.Boti hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok!

Atmega16-al szeretnék multitask-ot csinálni, ehhez lenne néhány kérdésem.

1. Kiindulásnak találtam ezt, ebben mit mire írjak át m16-hoz?

2. Most használok először kvarcot. Mit állítsak be a fuse biteknél 16Mhz-hez? És csak nagy méretűt tudtam szerezni, jól tudom, hogy ehhez külön kell még valamit állítani?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) TavIR-AVR válasza H.Boti hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Nem lesz könnyű menet - a kérdésből ítélve...

- External Quartz és a legnagyobb késleltetés (ha sokminden van a környezetben)
- External Quartz és a legkisebb késleltetés (ha nem lehet üresjárat és azonnal élni kell az áramkörnek)

Magas kvarc:
- paralell 1MOhm a lábakkal!
- CKOpt bekapcsolandó (ez a M16-ban nincs, ha jól emlékszem)
(#) H.Boti válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Köszönöm a gyors választ!
Akkor ha Ext. Crystal/Resonator High Freq. és nagy késleltetést választok az jó? Úgy emlékszem van ckopt...
Következő: »»   444 / 840
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem