Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Szia Józsi84!
Én is szívesen segítek, megcsinálom ha elküldöd a programot. Milyen programmal és programozóval próbálkoztál?
Sziasztok!
Nagyon jó olvasni, hogy a zombee gyorsan a Józsi84-es segítségére sietett! Én 2009-óta kértem segítséget, de nem kaptam, még attól sem aki a programot írta. Volt aki megígérte, de sajnos tőle sem jött segítség. Végül a TavIR-AVR, és a SirLeslie, a Bascom-Avr topigban siettek a segítségemre. Amit itt is nagyon köszönök nekik!
Ez nem ügyfélszolgálatos fórum amin nonstop lógnak a tapasztalt és egyben karitatív segítőmesterek.
Általánan az jár ide aki segítséget kér, és az esetek többségében kap is. Olyanoktól akik szintén nem értenek egy témához amihez a segítségkérő igen, ez élteti a fórumot. Speciel én azért járok ide, mert a sok kér(d)és között csomó hasznos infó is ott rejtőzik, aztán ha látok benne fantáziát, megépítem. Gyakorlott AVR-esként is előfordul hogy olyan kérdéssel találkozom ami nem az én területem, és sokszor látom hogy napokig/hetekig ott virít és csak elsüllyed a rákövetkező üzenetek tengerében. A segítség ingyen van. Ha nem válaszolnak, annak nem a rosszindulat az oka! A leggyakoribb, hogy rossz helyen kérdezel. Esetleg rossz időben(pl. influenza vagy nyaralási szezon). Annyit tehetsz, hogy ha elsüllyed az üzeneted, újra megkérded. Nem kell bemásolni, elég ha válaszolsz a saját üzenetedre és pár szó, pl. "valaki tud segíteni?". [OFF]És kikérem magamnak a "segítségre sietés" jelzőt, mintha bűn lenne segíteni valakinek. Tudom, ez az ország úgy működik hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, hát ezért tartunk itt...[OFF]
Sajnos kicsit átláthatatlan ez a fórum néha, mert minden kérdés ide van ömlesztve. Ha az aktivitás éppen nagy, akkor hamar elveszik egy-egy kérdés a következő oldalra. Az avrfreaks.net fóruma jobb ebből a szempontból, mert minden kérdés külön topikot nyit.
Szia!
Félre értés ne essék, én nem akarok senkit hibáztatni! Igazad van abban, hogy többször is be kellett volna tenni, úgy ahogy Te leírtad, de nem akartam tolakodó lenni. A lényeg, hogy meg lett oldva a probléma.
Hali
Az megvalósítható hogy USB-re mikrofont kössek egy avr segítségével?
Ezt olvasgasd: LUFA
Rendben, köszönöm mindkettőtöknek.
Hali!
Külső megszakításoknál ha egyszerre érkezik kettő (INT0 és INT1 Mega16) akkor milyen sorrendben hajtódnak végre, valamelyiknek van prioritása ?
Az alacsonyabb sorszámú(ugrócímű) a nagyobb prioritású. És ez minden interruptra vonatkozik.
Egy freeduino panelt akartam programozónak használni, de a Visual studio nem ismerte fel. (sőt bármilyen programmal próbálkoztam, semmi nem látta)
Az ArduinoISP programmal AVRISP-ként jelentkezik be. A COM port COM1...4 közé essen.
Bővebben: ArduinoISP
Helló!
Építettem agy kapcsolást atmega16-al , de ha lehúzom róla az stk500v2 programozó kábelt, nem működik. miért lehet ez??
Reseten nincs benn a 10k felhúzó ill a 100nF a GND fele. Vagy felcserelted...
Illetve tapot nem kap.
Igen, legutóbb is ez alapján próbáltam, COM3 porton keresztül.Az összes programozót, amit feldob a V.S.4 kipróbáltam, de egyiknek sem ismeri fel a Freeduino-t.(még a ledeket is bekötöttem, ott egyedül a power világított).
Sziasztok!
Egy atmega 8al szeretnék egy pwm jelet feldolgozni, majd egy másik csatornán ismét kiadni egy pwm jelet., a "pwm kiadásával" nincs gondom, meg tudom oldani, de hogyan lehetne egy 20msos periódusidejű 1 és 2ms közötti jelet feldolgozni ezzel az avr-el? (pontosan kellene tudnom hogy a kitöltés mennyi idő, legalább 50us es pontosággal). Mit javasoltok? Hogyan megoldható a probléma? Zoltán
Szia
Én ugy gondolom a Timer funkcióval meg lehet oldani
De azon belül hogyan? tudna valaki példát mutatni? Vagy szoftweresen lehet csak, hogy pl amikor az avr adott lába ==1; akkor egy integer számhoz us onként hozzáad 1et, és utána ezzel az adattal kezdenék valamit? Ennél talán van elegánsabb megoldás is, egy belső perifériát felhasználva.. Ebben kérnék segítséget.
Zoltán
Fizikusnak van egy cikke az oldalon, ami ultrahangos távolságméréssel foglalkozik. Keresd meg, abban szerintem megtalálod a választ!
Szia!
A pollingolasos megoldas helyett, az Input Capture hasznalata sokkal elegansabb. A 2. AVR-es peldaban arra is talalsz peldat...AVR Input Capture Input Capture pelda
Sziasztok!
A topic címe alapján avr a fő téma. A kérdésem az lenne, hogy az atmel arm-ok is elférnek itt, vagy azzal másik topic foglalkozzon ?
Csak vissza kell olvasnod pár (száz) oldalt, láthatod hogy az AVR-es témával eléggé telítve van a fórum.
Az ARM teljesen más platform, és attól hogy az Atmel is gyárt ilyeneket, semmi közük egymáshoz. A Daewoo gyárt tévét és autót is, milyen lenne ha egy autós fórumba kérnéd el egy tévé kapcsolási rajzát? Van egykét ARM-es topik, de látom hogy eléggé pang. Például az ARM - Miértek, hogyanok... 3 hónapja gazdátlan, vajon lenne értelme egy újabb halálra ítélt topikot nyitni?
Sziasztok!
Atmega16-al szeretnék multitask-ot csinálni, ehhez lenne néhány kérdésem. 1. Kiindulásnak találtam ezt, ebben mit mire írjak át m16-hoz? 2. Most használok először kvarcot. Mit állítsak be a fuse biteknél 16Mhz-hez? És csak nagy méretűt tudtam szerezni, jól tudom, hogy ehhez külön kell még valamit állítani? Előre is köszönöm a segítséget!
Nem lesz könnyű menet - a kérdésből ítélve...
- External Quartz és a legnagyobb késleltetés (ha sokminden van a környezetben) - External Quartz és a legkisebb késleltetés (ha nem lehet üresjárat és azonnal élni kell az áramkörnek) Magas kvarc: - paralell 1MOhm a lábakkal! - CKOpt bekapcsolandó (ez a M16-ban nincs, ha jól emlékszem)
Köszönöm a gyors választ!
Akkor ha Ext. Crystal/Resonator High Freq. és nagy késleltetést választok az jó? Úgy emlékszem van ckopt... |
Bejelentkezés
Hirdetés |