Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az excfájl generálása nem akar összejönni. Az Outputnál a Device-t Excellon-ra állítottam, megnyitottam neki a Rack gombbal a drl fájlt, kijelöltem hogy hova mentse az exc fájlt, de ha rányomok a Process Job-ra, akkor:
Idézet: „DRILLS MISSING - NO DRILL FILE HAS BEEN PRODUCED!”
Üdv Attila,
azt nem írtad, hogy előtte lefuttattad-e a drillcfg.ulp -t. Feltételezem, hogy igen. Ez generálja ki a drl-t. Ha ez a hibaüzenet jelentkezik, valamelyik furatátmérő nincs definiálva, hogy melyik, azt megtalálod a .dri fájlban. Azt írják, hogy írd be a hiányzót egy szövegszerkesztővel a többihez: The file name.dri is generated with each drill data output. It contains the list of used tools and further information about the data format. If the error message DRILLS MISSING – NO PLOTFILE HAS BEEN PRODUCED appears, the info file contains information which drill diameter could not be found in the drill table. Add the missing diameter in the drill table with a text editor or check the given values for tolerances. The info file is written into the same directory as the output file. You may send this file to your PCB manufacturer, if requested. Az excellon.cam-ban csak a 44-Drills és a 45-Holes rétegeket jelöld ki, a többit nem szabad.
Szia!
Azt hiszem sikerült. A dri fájlba öt furatátmérő szerepelt, a drl-ben viszont csak négy. Beírtam oda egy ötödiket (olyan átmérővel amelyik hiányzott) és most legenerálta a drd és dri fájlokat rendesen.
Sziasztok.
Található valahol az Eagle könyvtáraiban sztereo poti?
A POT.LBR könyvtárban találsz.
Hello!
Ha erdekel, itt van ket ULP file. Mindketto a nyakgyartok altal ertheto furofile-t general. A furo.ulp a hasznalatos, a furo_plus.ulp ugyanaz, csak 0.1mm-rel megnovelt furomereteket ir a file-ba. Ez utobbi egyes nyakgyartoknal hasznalatos amikor furatgalvanizalt (ketoldalas) panelt gyartat az ember... Mindket script eloallit egy .drl file-t, ami tartalmazza a szerszamokat is es a poziciokat is, tehat egyetlen file-ban van minden adat, amire a nyakgyartonak szuksege van. Ezen felul eloallit a script egy .dinfo nevu file-t is, ami egyszeru szoveges informacio a furatok szamarol es mereteirol. Udv, Andor
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy az Eagle4.16-os verzióját honnan töltöttétek le? Belinkelné valaki?, mert én nem találtam sehol kerestem mindenhol!
Tessék: Bővebben: Link
Üdv mindenkinek.
Azt szeretném kérdezni, hogy az ic-k lábait lehet-e szerkeszteni a kapcsolási rajzon.
Milyen ertelemben? A libraryt meg lehet szerkesztesre nyitani.
Kösz a választ. Meg találtam,hogy hol lehet szerkeszteni. Fogalmam sem volt, hogy hol kellene keresni.
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy Eagle 5.10-es programban hogyan tudom tesztelni a megrajzolt áramkört, hogy a valóságban fog- e működni? Előre is köszönöm!
Szia!
Az Eagle nem tud szimulációt ! EZEN oladalon található áramkör szimulátorba viszont át tölthető (ulp) az eagle-s rajz.
Köszönöm a gyors választ!
Még 1 kérdésem lenne: Ugyanebben a progiban (Eagle 5.10.) hogyan tudom beállítani, hogy egyoldalas nyákra tervezzen mert a megrajzolt kapcsolásomat alapból kétoldalasra tervezi. Köszönöm!
Az autorouter setup-nál a Top réteget állítsd N/A- ra.
Nem ulp-t kell csinálnod! A fenti linken található programhoz van egy ulp, amivel átkonvertálható az eagle rajz. Az ulp-kel sok mindent lehet csinálni az eagle-ban. Érdemes utána nézned. Remélem így érthetőbb, mint azt az előbb leírtam.
Bővebben: Link egy kis segítség.
Igen így már sikerült!
Köszönöm szépen!!!
Hali. Azta szeretném kérdezni hogy miért nem lehet ráhúzni az IC lábára a vonalat? Mindig melléteszi. Miért van ez?
Elég érdekesen próbálsz nyákot tervezni... Miért használsz más réteget a huzalozásra, mint az alap bottom és top? A top oldali 100n-os kondit hogyan akarod összekötni a bottom oldali IC-vel rétegváltás nélkül? Sokkal jobban használható a nyáktervező rész ha előtte a kapcsolási rajzot is megrajzolod.
Hello!
Eagleben melyik könyvtárban találom a kondenzátorokat és a tranzisztort?
resistor.lbr belül
C-EU C-TRIMM C-US CPOL-EU CPOL-US CX CY EL- transistor-fet.lbr transistor-neu-to92.lbr transistor-npn.lbr transistor-pnp.lbr transistor-power.lbr transistor-small-signal.lbr transistor.lbr
Milyen jó, hogy van ez a "kereső" nevű csoda!
Két "szót" írtam be: "Eagle" és "3D", és hipp-hopp, első blikkre kiadta ezt: Eagle 3D
Sziasztok!
Most ismerkedem ezzel a csodával és van egy apró gondom. Ha egyből nyáktervet készítek akkor nem tudok huzalozni. Azt mondja, hogy kattintsak a bal gombbal egy légvezetéken. De mi az a légvezeték? Hogyan kell nyáktervezővel huzalozni?
A NYÁK terveztőben akkor vannak "légvezetékek", ha kapcsolási rajzból készítetted. Ebben az esetben a kapcsolási rajz szerint az összekötendő alkatrészlábak egy zöldessárga (okker?) vonallal össze vannak kötve, és az alkatrészek mozgatásával ezek a "vezetékek" is mozognak.
(Ha esetleg nem lászanának, annak ellenére, hogy van kapcsolási rajz, akkor az "unrouted" réteget be kell kapcsolni a layer-kezelőben.)
Nem tudjátok hol találom meg az Eagle-ben azokat a kicsi SMD nyomógombokat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |