Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   195 / 442
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Az excfájl generálása nem akar összejönni. Az Outputnál a Device-t Excellon-ra állítottam, megnyitottam neki a Rack gombbal a drl fájlt, kijelöltem hogy hova mentse az exc fájlt, de ha rányomok a Process Job-ra, akkor:
Idézet:
„DRILLS MISSING - NO DRILL FILE HAS BEEN PRODUCED!”
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Üdv Attila,

azt nem írtad, hogy előtte lefuttattad-e a drillcfg.ulp -t. Feltételezem, hogy igen. Ez generálja ki a drl-t. Ha ez a hibaüzenet jelentkezik, valamelyik furatátmérő nincs definiálva, hogy melyik, azt megtalálod a .dri fájlban. Azt írják, hogy írd be a hiányzót egy szövegszerkesztővel a többihez:

The file name.dri is generated with each drill data output. It contains the list of used tools and further information about the data format.
If the error message DRILLS MISSING – NO PLOTFILE HAS BEEN PRODUCED appears, the info file contains information which drill diameter could not be found in the drill table. Add the missing diameter in the drill table with a text editor or check the given values for tolerances.
The info file is written into the same directory as the output file. You may send this file to your PCB manufacturer, if requested.

Az excellon.cam-ban csak a 44-Drills és a 45-Holes rétegeket jelöld ki, a többit nem szabad.
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Szia!

Azt hiszem sikerült. A dri fájlba öt furatátmérő szerepelt, a drl-ben viszont csak négy. Beírtam oda egy ötödiket (olyan átmérővel amelyik hiányzott) és most legenerálta a drd és dri fájlokat rendesen.
(#) ludasmatyi90 hozzászólása Aug 22, 2010 /

Sziasztok.
Található valahol az Eagle könyvtáraiban sztereo poti?
(#) edison14 válasza ludasmatyi90 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

A POT.LBR könyvtárban találsz.
(#) killbill válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Hello!

Ha erdekel, itt van ket ULP file. Mindketto a nyakgyartok altal ertheto furofile-t general. A furo.ulp a hasznalatos, a furo_plus.ulp ugyanaz, csak 0.1mm-rel megnovelt furomereteket ir a file-ba. Ez utobbi egyes nyakgyartoknal hasznalatos amikor furatgalvanizalt (ketoldalas) panelt gyartat az ember...

Mindket script eloallit egy .drl file-t, ami tartalmazza a szerszamokat is es a poziciokat is, tehat egyetlen file-ban van minden adat, amire a nyakgyartonak szuksege van. Ezen felul eloallit a script egy .dinfo nevu file-t is, ami egyszeru szoveges informacio a furatok szamarol es mereteirol.

Udv, Andor
(#) janik00133 hozzászólása Aug 23, 2010 /

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy az Eagle4.16-os verzióját honnan töltöttétek le? Belinkelné valaki?, mert én nem találtam sehol kerestem mindenhol!
(#) IMi válasza janik00133 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Tessék: Bővebben: Link
(#) Lowe hozzászólása Aug 24, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Azt szeretném kérdezni, hogy az ic-k lábait lehet-e szerkeszteni a kapcsolási rajzon.
(#) gtk válasza Lowe hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Milyen ertelemben? A libraryt meg lehet szerkesztesre nyitani.
(#) Lowe válasza gtk hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Kösz a választ. Meg találtam,hogy hol lehet szerkeszteni. Fogalmam sem volt, hogy hol kellene keresni.
(#) FerrGhini hozzászólása Aug 25, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy Eagle 5.10-es programban hogyan tudom tesztelni a megrajzolt áramkört, hogy a valóságban fog- e működni?

Előre is köszönöm!
(#) IMi válasza FerrGhini hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia!
Az Eagle nem tud szimulációt !
EZEN oladalon található áramkör szimulátorba viszont át tölthető (ulp) az eagle-s rajz.

Köszönöm a gyors választ!

Még 1 kérdésem lenne:

Ugyanebben a progiban (Eagle 5.10.) hogyan tudom beállítani, hogy egyoldalas nyákra tervezzen mert a megrajzolt kapcsolásomat alapból kétoldalasra tervezi.

Köszönöm!

Az autorouter setup-nál a Top réteget állítsd N/A- ra.

Hogyan tudok az Eagle-es rajzomból ulp file-t készíteni?

Nem ulp-t kell csinálnod! A fenti linken található programhoz van egy ulp, amivel átkonvertálható az eagle rajz. Az ulp-kel sok mindent lehet csinálni az eagle-ban. Érdemes utána nézned. Remélem így érthetőbb, mint azt az előbb leírtam.
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Bővebben: Link egy kis segítség.
(#) FerrGhini válasza IMi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Igen így már sikerült!

Köszönöm szépen!!!
(#) fantom45 hozzászólása Aug 26, 2010 /

Hali. Azta szeretném kérdezni hogy miért nem lehet ráhúzni az IC lábára a vonalat? Mindig melléteszi. Miért van ez?
(#) Allf válasza fantom45 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

View fül Grid beállításod rossz.
(#) MolnarG válasza fantom45 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Elég érdekesen próbálsz nyákot tervezni... Miért használsz más réteget a huzalozásra, mint az alap bottom és top? A top oldali 100n-os kondit hogyan akarod összekötni a bottom oldali IC-vel rétegváltás nélkül? Sokkal jobban használható a nyáktervező rész ha előtte a kapcsolási rajzot is megrajzolod.
(#) Litux hozzászólása Aug 28, 2010 /

Hello!
Eagleben melyik könyvtárban találom a kondenzátorokat és a tranzisztort?
(#) Litux hozzászólása Aug 28, 2010 /

Eaglebe hogy tudom a nyákot 3dbe megnézni?
(#) Hutty válasza Litux hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

resistor.lbr belül
C-EU
C-TRIMM
C-US
CPOL-EU
CPOL-US
CX
CY
EL-

transistor-fet.lbr
transistor-neu-to92.lbr
transistor-npn.lbr
transistor-pnp.lbr
transistor-power.lbr
transistor-small-signal.lbr
transistor.lbr
(#) Litux válasza Hutty hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Kössz!
(#) Moderátor hozzászólása Litux hozzászólására (») Aug 28, 2010

Milyen jó, hogy van ez a "kereső" nevű csoda!
Két "szót" írtam be: "Eagle" és "3D", és hipp-hopp, első blikkre kiadta ezt:
Eagle 3D
(#) blackdog hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok!

Most ismerkedem ezzel a csodával és van egy apró gondom. Ha egyből nyáktervet készítek akkor nem tudok huzalozni. Azt mondja, hogy kattintsak a bal gombbal egy légvezetéken. De mi az a légvezeték? Hogyan kell nyáktervezővel huzalozni?
(#) Frankye válasza blackdog hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

A NYÁK terveztőben akkor vannak "légvezetékek", ha kapcsolási rajzból készítetted. Ebben az esetben a kapcsolási rajz szerint az összekötendő alkatrészlábak egy zöldessárga (okker?) vonallal össze vannak kötve, és az alkatrészek mozgatásával ezek a "vezetékek" is mozognak.
(Ha esetleg nem lászanának, annak ellenére, hogy van kapcsolási rajz, akkor az "unrouted" réteget be kell kapcsolni a layer-kezelőben.)
(#) davidovics hozzászólása Aug 30, 2010 /

Nem tudjátok hol találom meg az Eagle-ben azokat a kicsi SMD nyomógombokat?
Következő: »»   195 / 442
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem