Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   196 / 443
(#) Frankye válasza davidovics hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Gombok, kapcsolók keresése: "*switch*", természetesen csak a *okkal, "-ek nélkül.
(#) Rádió Kezdő hozzászólása Szept 1, 2010 /

Sziasztok!
Van valakinek Eagle nyáktervezőhöz *********
Köszööm!
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Szept 7, 2010 /

Sziasztok!
SMD ellenállást hogy tudok átrakni a másik oldalra? (Top-ról Bottomra)
Eagle 5.8
Köszönöm!
(#) Attila86 válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Szia!

A "Mirror" gombbal.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Vagy a középső egérgombbal.
(#) kiskacsa2009 válasza MolnarG hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Köszi!

szerk.: görgőre gondolsz?
(#) MolnarG válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Vagy/vagy, attól függ mi van. Ha a görgőd gomb is egyben akkor annak lenyomásával. Egyébként nem csak SMD alkatrészekre vonatkozik.
(#) Rocsli hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok!

Volt valahol ***** Tudom nem etikus a kérdés ****
Köszi.

Ha tudod, hogy a kérdés nem etikus, és azt is, hogy itt ezt nem szeretjük, akkor minek teszed fel? Esetleg kis piros háromszöget, esetleg hópihét szeretnél a neved mellé?!
Frankye
(#) Nyuszko hozzászólása Szept 9, 2010 /

Sziasztok!
A következő problémám akadt. Van egy 4.11 eaglem és edig tökéletesen ment az otthoni gépemen (XP sp2-sp3). Vettünk egy notebookot amire szintén fel szerettem volna tenni (WIN7 hom prof). de a telepítés elindulásakor egyből feldob egy hibaüzenetet, ami crc illetve kitömörítési hibára utal.
Kipróbáltam 5.x több verzióját is de mindegyiknél ugyanez a jelenség fogadott.
A kompatibilitási problémával való orvoslás sem segített, úgyhogy kezdek paff lenni
Tud valaki hasznos infóval segíteni, mivel hiába nyálaztam a topicot nem találtam megoldást se itt se máshol.
(#) elektrocad válasza Nyuszko hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Szia!

Elvileg az Eagle az 5.7 verziótól fut a win7-es alatt. Próbáld a legújabbat.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Alternatív megoldás: Térj vissza a winikszpére...
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Nekem az van (XP), egyelőre nem is tervezem a váltást. Az újabb win-ek csak géperőforrás zabálók.

Kicsit keresgélnem kellett, melyik verziótól garantálja a gyártó a win7 alatti működést. Gondolom Nyuszkonak akartál válaszolni.
(#) kukac_24 válasza Nyuszko hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Hi,
Nekem fut Win7 alatt is a 4.11
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Idézet:
„Gondolom Nyuszkonak akartál válaszolni.”

Természetesen. Bocsánat!
Megjegyzem: Ha lenne az Eagle-nek Linux verziója, egy pillanatig sem gondolkodnék az op. rendszer váltáson...
(#) IMi válasza Frankye hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szia!
Van neki Linux változata is! Bővebben: Link
Sőt, általában a disztrókban benne van csomagkén is.
(#) blackdog hozzászólása Szept 12, 2010 /

Sziasztok!

Testre lehet szabni az EAGLE akatrészkönytárát?
Nagyon zavaró, hogy egy csomó alkatrész van benn amire még jódarabig nem lesz szükségem. Egyenlőre csak az alap dolgok kellenének (ellenálls, kondi, led, NPN,PNP, 40xx, 41xx IC...) aztán majd ahogyan egre okosabb leszek úgy pakolom bele a szükséges alkatrészeket.
Pl. SMD egyáltalán nem kell. Tudom ki lehet kapcsolni, hogy ne keressen közöttük, de akkor is zavaró amikor csak böngészem a listát.
(#) qvasz2 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Kinyitod a "Control Panel"-t, ott a legfelső sor a "Libraries", azt kibontva (a +jelre kattintva) egyesével aktiválhatod-deaktiválhatod a zöld pöttyel a könyvtárakat. Amelyiknél kiszürkíted a pöttyöt, azt nem hozza fel többé.
(#) elektrocad válasza blackdog hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A Control Panelen a File - New - Library paranccsal nyiss meg egy új alkatrészkönyvtárat, erre megjelenik a Library párbeszédablak untitled.lbr könyvtárral, azt mentsd el a Save as paranccsal saját név alatt akármi.lbr, majd a Control Panelen nyisd ki a Libraries mappát, ahogy gvasz2 is írta. Az egyes alkatrészkönyvtárakat hasonlóan (a +-ra kattintva) megnyitva hozzájutsz az egyes alkatrészekhez. A kiválasztott alkatrészeken a jobb egérgombbal a helyi menüben a Copy to Library-ra kattintva bemásolhatod azt az éppen nyitott könyvtáradba. Csak arra ügyelj, hogy közben az első mondatomban említett saját könyvtárad nyitva legyen. Így egyetlen könyvtárba összegyűjtheted a szükséges alkatrészeket.
(#) Suba53 hozzászólása Szept 12, 2010 /

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni egy Windows alapú nyáktervezőt.
Mostanáig a DOS alapú Tango-t használtam, de már nagyon macerás, hogy az új tokok nem szerepelnek az alkatrészkönyvtáraiban, így elég sok előkészület után lehet az érdemi munkát elkezdeni.

Elsősorban úgy tevezek, hogy kész elvi rajz alapján egyből a layout-ot rajzolom, ehhez megvan a kellő rutinom.

Ez az Eagle szimpatikus. Van hozzá valahol magyar, vagy angol nyelvű leírás, ahonnan a fontosabb alapokat meg lehet tanulni?

Valamint ha nem szerepel az alkatrészkönyvtárban egy alkatrész, akkor a netről letölthető és beilleszthető formában megvannak az új tokok Eagle kompatibilis rajzai?

Olvasgattam itt a fórumot, és általában azt javasolják, hogy az elvi rajz is legyen meg az Eagle-ban, akkor a nyákrajzolóval könnyebb a huzalozás.

De sokszor készen kapott elvi rajzból dolgozom, és mégegyszer annyi munka lenne azt is megrajzolni.
Ebben az esetben is kényelmes az Eagle, vagy arra inkább más progit javasolnátok?

Köszönöm előre is a hosszú kérdésemre a válaszokat.
(#) blackdog válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

kirány.
Igaz erre magamtól is rájöhettem volna

Csak alkatrész csoportokat lehet kizárni?
(#) blackdog válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Én beszélek...

Szóval... youtube.com bepötyögöd, hogy eagle tutorial...
(#) elektrocad válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Idézet:
„Ez az Eagle szimpatikus. Van hozzá valahol magyar, vagy angol nyelvű leírás, ahonnan a fontosabb alapokat meg lehet tanulni?”

Az angol (és német) leírás a telepítőcsomagban van - a magyar a magyar forgalmazótól érhető el.

Idézet:
„Valamint ha nem szerepel az alkatrészkönyvtárban egy alkatrész, akkor a netről letölthető és beilleszthető formában megvannak az új tokok Eagle kompatibilis rajzai?”

A gyártó honlapjáról sok alkatrészkönyvtár letölthető pluszban, de saját magad is elkészítheted, nem olyan bonyolult.

Idézet:
„De sokszor készen kapott elvi rajzból dolgozom, és mégegyszer annyi munka lenne azt is megrajzolni.
Ebben az esetben is kényelmes az Eagle, vagy arra inkább más progit javasolnátok?”

Ez a formátumtól függ, amiben megkapod a rajzot, egy kész rajzot már nem olyan időigényes átrajzolni. Legalább gyakorolsz is egy kicsit.
(#) Suba53 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ez a Youtube tutorial elég jónak tűnik.
Köszönöm.
(#) Suba53 válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Sokszor gyorsan kell layoutot tervezni, és nincs idő az elvi rajz bevitelére.

Ekkor is kényelmes az Eagle?
(#) koczka hozzászólása Szept 12, 2010 /

Hello

Valaki le tudná írni hogyan kell logót készíteni/bevinni eagle-be, a pcb-s videót láttam de nem tudom hogy hozta elő azt dos-os ablakot.

(#) elektrocad válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Természetesen lehet vele kapcs. rajz nélkül is layoutot tervezni, kicsit nagyobb odafigyeléssel.

Szerintem próbáld ki, a programot megtalálod itt: Bővebben: Link
(#) elektrocad válasza koczka hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ha a logod bmp formátumban van, használd az import-bmp.ulp segédprogramot.
(#) qvasz2 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Amikor le akarsz rakni egy alkatrészt, és válogatsz a listából, akkor a "Drop" gombbal egyesével is kiszedhetsz dolgokat.
(#) Suba53 válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Köszönöm, valószínűleg belevágok.
(#) Frankye válasza IMi hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Köszönöm!
Ezzel erősen gondolkodóba ejtettél a Linuxra térés terén...
Következő: »»   196 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem