Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az nagyon jó, akkor ezt még össze kell kötni a potméter "öszzekötött" lábaihoz.
Rajzoltam egyet neked, hátha segít.
Ez is így meg van csinálva, de nem működik. Az idegbaj kerülget. Inkább el fogom vinni egy villamosságishoz... : ((((
Ha ez így van, a ledek jól vannak és a bemeneten is van jel akkor feltehetőleg nem jó az ic-d ahogy már előttem is írta itt valaki.
De , mért ne lenne jó? Foglalatot forrasztottam mindvégig, vigyáztam rá. . .
Fogd a multimétert, mérd meg hány V feszültség van az ic 3-2 ponjta közt. Ezután a test, és a poti -R1 közös pontján is mérj, és nézd meg változik-e, ha a potit állítod.
Milyen módra kell állítani a multimétert.. Tegnap vettem... MAS 830 sma , ez a márkája. Köszi, hogy ily türelmesek vagytok...!!!
20V állásban egyenfeszültségre. A fekete zsinór a COM-ba, a piros a V,A, ohm feliratú hüvelybe.
Egyenfeszültség mérésre (DC). A méréshatár 20V legyen. Ha több csatlakozó van a multimétereden (valószínű), nézd meg, hogy jó helyre legyen bedugva a mérőzsinór.
Egyáltalán semmi sem változik, megpróbáltam, de csak 0.00 ezt írja ki...
Nem tudnád lefényképezni amit csináltál? Hátha látnánk rajta valamit... A tápod jó?
Táp okés, ledet teszteltem vele. Hozom a gépet 15 perc, és fel is lesz töltve !!!
Itt a kép. Bocsi a minőségért... :S
Ezen sajnos nem sok minden látszik. Nem lettünk előrébb.
Így kell(nekem is ilyen van )
Hát , pont így csináltam, és csak 0.00 ír ki !!!
Szerintem itt valami még össze lett forrasztva valamivel amivel nem kéne. Tehát nézd át újból vagy rakd egy kicsit távolabb egymástól az alkatrészeket, úgy áttekinthetőbb.
Akkor az nem a műszer hibája szerintem
janikukac!
Ha a műszered csak nullákat jelez a 20V-os méréshatárban, akkor először ellenőrizd, hogy a tápegységednél megvan-e a 11V. Kösd le ideiglenesen a póbapanelről a pozitív szálat (a negatív(GND) maradhat rajta, és így mérj. Ha megvan a tápfesz, akkor csak az áramkörben lehet elkötés-zárlat. Tüzetesen nézd át, akár nagyítóval is. Jut eszembe: hogyan állapítottad meg melyik az 1-es lába az ic-nek?
Sehogy, ahogy a szöveget írt rajta : LM3915, úgy olvashatásból~szemből a bal alsót vettem 1 nek.
Mostmár működik, és 6,42 V ír ki a 2-3 láb között !! Pontosítva : 5 - 6,42 között cikázik. Valószínűleg, ezért nem működhet...
A tápfeszt nem lehet tranzisztorral erősíteni?. Lehet butaság , amit beszélek...
Egy változtatható ellenállással szeretnél feszültséget növelni?
Mondtam, butaság amit beszélek. Az a baj, hogy kicsi a táp, szerintem. Ithhon nincs másmilyen, csak ez . :S
Köss sorba három laposelemet, ha van otthon, azzal is működnie kell.
És olyat lehet, hogy a táphoz kötök egy négy voltos elemet, még keresek elemeket?
Elvileg ha a táphoz kötsz még egy 4.5V-os elemet működnie kell. Egyébként a tápról nem tudunk semmit, megírhatnád mihez készült valójában.
Már csak azt áruld el, honnan szedted az a 11V-ot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |