Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Tényleg lehet helyettesíteni ezekkel - és még egy csomó típussal...
Nem rosszból!! De azt tudod, hogy a tintasugaras nem alkalmas panel készítésre csak fólia segítségével?
Tiki:
Szerintem fogd vissza magad. Hogyha sikerül valamit elérned(nem marja le a rezet a festék alatt stb.) akkor szolj. Ráadásul feleslegesen teszel fel egy HSZ-hez 6-8 képet. Ebből ismételten te fogsz rosszabbul kijönni(moderáció terén). Itt már vannak kipróbált és működő dolgok. Jó hogy vannak akik kísérleteznek. Ezt belátom, de nem kéne minden egyes gondolatodról 20 sort leírni.
Azt írtam hogy sok pénzbe mertem volna fogadni hogy nem sikerül. Hogy micsoda? Az, amiről a képeket tetted fel. Az "ajánlatom" nyilván arra a panelra szólt, nem pedig egy örök érvényű valami amit aztán bármire ráhúzhatsz.
Kívánom hogy sikerüljön és milliomos legyél belőle! De ha titok akkor minek írod be ide a fórumba ezt az egészet? Dicsekvésből? Vagy azért hogyha elakadsz akkor segítsünk neked? Miért? Mi segítsünk neked, te meg titkolózol aztán 'dúsgazdag' leszel belőle? Vagy marad a puszta dicsekvés. Ettől viszont senki nem jut előrébb úgyhogy akár magadban is tarthatod. Félreértés ne essék a próbálkozás dicséretes, csak a hozzáállással vannak gondok... Azt meg a topiklakók nevében is kikérem magunknak hogy itt "senki nem próbálkozik semmivel"! Vannak itt jó páran akik igencsak tettek már le az asztalra... kezdjük mondjuk pl Gulasofttal...
Hello!
Egy ilyen "nokedli" kapcsolásban nem kell szenvedni az IC típusával. Mivel kettős tápfeszültség van, alig találsz olyan műveleti erősítőt, ami nem lenne jó bele.. üdv! proli007
Üdv.Na, nem szégyenlem azért is megkérdezem.
Szóval,ha állítva ültetek be egy kisebb teljesítményű diódát akkor annak illik az anód felőli oldalán meghagyni a szárát?Mert a nagyobb teljesítményű diódákon is ott képzik ki a hűtőfelületre való szerelési lehetőséget.
Szerintem mindegy melyik lábát vágod rövidre.
Na már eszembe jutott.Nagyfrekis egyenirányításkor javasolta valaki nekem itt a fórumon úgy a beültetést...
Sziasztok. Rádiós témában még nagyon kezdő vagyok ezért lenne egy kérdésem: Nehéz lenne megoldani egy egyszerű rádió adó/vevő párt maximum 50 méterre aminek csak 1 funkciója van? Tüzijáték indításhoz kéne szóval elég ha addig marad magas a kimenet amíg az adó ad. Köszi.
Vezeték nélküli csengő?
van olyanom és néztem hogy nem túl bonyolult csak gondoltam hátha meg tudnám csinálni ha nincs vele sok kínlódás...
Valamilyen kódolás, védelem csak kell, különben a véletlenül is beindulhat... Az meg nem jó.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy itt például a 2. kapcsolásban, milyen képlet/képletek alapján tudom kiszámolni hogy mennyi idő után csökken a feszültség a tranyó zárási értékéhez, azaz mennyi idő lesz az időzítés? Tehát arra lennék kíváncsi hogy egy kondival sorosan illetve párhuzamosan kapcsolt ellenállások mennyi idő alatt, és milyen karakterisztikával sütik ki/töltik fel a kondit. köszi előre is!
Sziasztok! Milyen PIC égetőt ajánlotok kezdés képen, amivel a legtöbb PIC programozható? Illetve nem 15ezer FT-os árkategóriában áll. Ha magamnak kellene megépíteni az még jobb lenne, de melyik lenne a legjobb?
Szia!
Kellene egy régebbi gép párhuzamos porttal, arra egy LPT mini programozó csatlakoztatható, ami a kapcsolások között megtalálható. Ezzel fel lehet programozni a 18F2550 -et, amivel egy PICKit2 klónt kellene építeni. Olyan verziót, ami lehetővé teszi a Vdd feszültség állítását. Egyre több a nem 5V -os kontroller, olcsóbbak, többet tudnak, mint a régebbi társaik.
Világos! Köszönöm szépen. Esetleg egy leírást találok róla, hogy hogyan programozhatom fel a pickit2-öt?
Meg is találtam az oldalon az LPT-t. De nem értek rajta 3 dolgot. Ezt hogyan csatlakoztatom rá a printer portra?Illetve mi lenne ez az ICSP port? ( milyen alkatrész?) és a PIC-et hogyan tudom rákötni?
Sziasztok!
Megválaszoltam magamnak a kérdést, tehát a kondi töltési/kisütési ideje t=R*C, ez oké, de alapból exponenciálisan változik, tehát hogy bírom a pontos értéket meghatározni? Illetve azt nem tudom hogy ilyenkor mennyi áramerősség van a kondiban, pl itt honnan tudom mennyi áram megy a bázisba? Köszi előre is!
Pontosan sehogy, épp az exponenciális mivolta miatt. De azért nagyjából meg lehet határozni, ugyan én nem vagyok profi szaki, de egyszerű fizika/matekból kiindulva a megoldás vmi ilyesmi lehet:
t = C*R = 100*10^-6 * 100 * 10^3 = 10s A kondenzátor feszültségét az idő függvényében így tudod kiszámolni: (lsd. csatolmány) Azt meg meg tudod nézni, hogy a tranzisztor minimális nyitófeszültsége mennyi, ha ez alá esik akkor nem fog nyitni, meg kell keresni azt az időpillanatot amire igaz, hogy: U(t) < Unyitó. Érthető volt vmennyire? Persze az is lehet hogy marhaságot írok >
"Megterveztem" a nyákot a kapcsoláshoz, valaki dobna rá egy pillantást, hogy jó-e ez így? Hálás köszönet előre is.
Kapcsolási rajz Nyákterv
Képet belső oldara tölts fel(fájl kiválasztása), mivel az akkor is látható hogyha máshonnan(pl onnan ahova felraktad) törlik is.
Bocsi, de a minap próbáltam feltölteni a képeket, és valamiért a fórum nem töltötte fel! Ezért vannak külső oldalon.
Egyébként csak kettő darab megjegyzésem van:
1: IC-t foglalatba rakd mivel ugy szinte biztos, hogy nem égeted el. 2: A ledek el fognak ott férni? Mert nekem nagyon úgy tűnik ,hogy nem. Persze hogyha mondjuk kábellel lesz kivezetve az más.
Szia, köszi az észrevételeket, igen a ledek ilyen tűs csatlakozókkal lesznek azért olyan zsúfolt! Az IC meg tokban van, csak nem találtam olyan szimbólumot a tervezőprogramban
Ezekszerint a nyomvonalazás az megfelel a kapcsolási rajzban leírtaknak?
Ahogy én észrevettem megfelel a rajz(bevallom csak átfutottam). De: A bal oldalon(kapcs rajzon R4) az a NYÁKon miért nem trimmer poti(ha jól látom az egy trimmer kondi jele)?
Uhh, természetesen a való életben az egy Trimmer Poti. Észre sem vettem, csak a lábtávolságokra koncentráltam. Szokatlan még ez a progi, kicsit nehezen találok meg benne dolgokat.
Üdv mindenki.
Egy fontos ám mégis egyszerű kérdésem lenne: Egy PIC mellé a kvarc és a GND közé 22pF-os kondi kéne, de nekem csak 33pF-os van. Az megfelel? Köszi előre is.
Meg... Egy kicsit elhúzhatja a frekvenciát..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |