Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem is pontosan annyi jött ki, csak a szemem nem a régi.. De szemüveg is másik kellene ezek szerint...
Hali sziasztok, ket kerdesem lenne:
1.) Ha egy foliakondenzator tetejere az van rairva hogy: 15K63 az mit jelent pontosan? Mert csak keramiakondenzatorra talaltam kodfejtest 2.) van egy etr35/N tipusu trafom ami 35VA, 16Vra kepes (el van helyezve egy 2.2 A felirat is rajta). Kerdes: ez a trafo egy TDA7375 (2x35W/4OHm) vegfokot meg tudna hajtani?? Megfelelo merteku puffereles mellett??(mondjuk 10K) itthon van egy csomo limlom koztuk az ic is, gondoltam osszedobom unalmas teli esteimen)
A 2x35W-os erősítőhöz legalább 100W-os trafó kell.
Athiszem 15uF63V A 63V biztos a kapacitás nembiutos.
Helló! Nincs egy pont az 1 előtt, vagy mögött? Mekkora méretű a kondi? Mert v. 150nF, v. 1.5uF(mikro) inkább!
Üdv:Kálmán
15 nF 63V
Ez a trafó nem elég ahhoz, hogy teljes teljesítménnyel használd a végfokot. De ha csak 2x8-10W-ra vezéreled ki, akkor még valószínűleg nem torzít.
Szia, de van elotte egy pont is. Azt hittem az lenyegtelen.
Igen azt sejtetrem h teljes kakaon nem eleg, de mivel szobai felhasznalasra lesz ugysem ,esz valoszinuleg nagyon meghajtva.
Masik: trafoa topikokban emlegetnek vmi spotlampas okossagot amibol felative olcson ki lehet barkacsolni a trafot. Tud errol valaki valamit? Esetleg egy link ilyen lamparol?
Üdvözlet.
Tönkrement az elektromos tűzőgépem. (RONDY occó fajta) Szétszedtem, és megállapítottam, hogy a BT151 tirisztor középső lába eltört mert nem volt odacsavarozva a panelhoz és nem bírta a mozgást. Sebaj, gondoltam kicserélem, de nincsen itthon csak BT139. Ez meg triak. Sajna kapcsolási rajzom nincs a készülékhez, így nem tudom helyettesíthető-e. Egy kis panel van benne, pár ellenállással, és tranzisztorral, és egy bazi nagy elektromágnes. Ha megnyomom a gombot egy pillanatra behúz a mágnes és ráüt a kapocsra. Szerintetek helyettesíthetem aBT151-et 139-cel valahogy?
Nem biztos,hogy triakkal működni fog,én mindenképpen tirisztort tennék be.Nem maradt egy pici kis lába sem,teljesen tőben törött le?Mert esetleg meg lehetne forrasztani.
Sziasztok!
Várnám az okosak gyors válaszát: elfelejtettem vetetni SMD stabilizátort, és itthon nem árulnak ilyet, és sürgősen kell csinálnom az órát holnapra. Mi a teendő? Kis 78L05-t nem forraszthatok be, mert az csak 0,1A-t bír, és gondolom 6db kijelzőnek nem 0,1A a fogyasztása.. Van nagy 7805-m, de azt meg nem tudom hogyan odahelyezni, hogy a többi alkatrész is elférjen, + ez a hűtő felületet érintse, meg még a lábakra tudjak forrasztani...
A lábaira a nagynak forrassz vezetékeket, és úgy kösd be. A stab. kockát a hűtéshez rögzítsd!
Hát igen, de itt látható, hogy mekkora, és szerintem ez nem megoldható. Bővebben: Link
Vágd le a 7805 hűtőfelületének tetejét.
Na, az lehet megoldás lehetne, de hogyan??? Mivel???
Most rámértem, pont passzolna ha le tudnám szerkeszteni, csak nem tudom...
Vasfűrésszel. A hűtőzászlót befogod a satuba, megszoríthatod jól, mert az már úgysem fog kelleni, és a fűrésszel tőben levágod.
Köszi mindenkinek, de nincs vasfűrészünk..
Próbáltam, de mindig elenged. Két tűzés és szétesik. Annyira tőben tört le hogy szinte alig látszik.
Ha belepróbálom a triakot esetleg végérvényesen tönkretehetek benne valamit, vagy esetleg egy dióda triak variáció?
Mini flex korongod van (mini)fúróba? Amúgy a D2PAK tokozását a TO220 tokozásból csinálják szerintem. Végül is csak meg vannak hajlítva a lábak és le van vágva a hűtőfelület egy része. Erős ollóval is levághatod ha a vékonyabb fajta hűtőfelületű stabkockából van. Amúgy az miért van, hogy HEStore-on mindig ugyanazt a 7805-öst veszem, de már 3 félét kaptam? Van aminek van a műanyagban olyan bemélyedés és van aminek nincs. Aminek van, abból pedig van vékony és vastag hűtőfelületű is. Azok a LED kijelzők nem fogyasztanak olyan sokat szerintem. Lehet, hogy három darab 78l05 is elbírná. Karácsonyra lesz valakinek az óra?
Hello. Van egy nagyobbacska trafóm amin 3 szekunder van. Én ennek a 10V-os részét használom ami papír szerint 1A-t tud.
Én most csináltam egy hangvezérelt fényorgonát. A kapcsolás gyárilag 5 ledhez van tervezve. Én ezt a led kimenetet rávezettem egy optóra aminek a másik felén egy 16A-os triak dolgozik Csináltam 4 lámát lámpánként 24led mind 20mA felvételő. Kölönböző módon vannak az egyes panelokon a ledek sorba kötve . 12V-ra van a ledpanel tervezve. DE ahogy én számolgattam 100lednek 2A kellene. De a trafó papírja csak 1A ír. Most errőkl a 10V árgól járatom nagyon szépem dolgozik és iszonyat fényereje van a 96 lednek A kérdésem hogy a trafó bírni fogja-e? A ledek 95%ban villognak nem folyomatos fénnyel világítanak. Nem tudom ez számít-e...
Szia!
Igen, ajándékba lesz. Épp nekiestem a cuccnak, le is sikerült vágni lemezvágóval, és ki is tört a zászló, úgyhogy a plasztik része elment picit. Szerintem már nem használható... Esetleg ideiglenesen megoldható lenne az, hogy 4,5V-os állítható dugasztápról menne az egész, stab. nélkül, nem 5V-on , mint ahogy kell???
Azért kipróbálhatod. Sajnos minimális hűtőfelület azért kellene neki.
Azzal nincs gond, a borda bent van, csupán a műanyag burkából pattant ki..
Kösd be simán a stabot de nem a kapcsolásodba hanem csak kint és mérd meg hogy adja-e a 5v-ot.
Köszönöm, tudom, meg is tettem, és nem jó... Akkor maradhat az állítható tápos 4,5V ideiglenesen???
Köszi, épp a középső láb pattant el.
A PIC-nek elvileg elég. Én betenném az összes 78l05-ömet, de te tudod. Nincs még TO220-as stabkockád?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |