Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2084 / 3985
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 12, 2013 /

Kaptam egy régi monitort amit térfigyelésre szeretnék használni. Bekapcsolás után derült ki, hogy zöld képe van. Tud valaki fekete-fehér képcsövet javasolni ehhez a típushoz?
Philips VFG 529/70
Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia!
A fekete-fehér képcsövek sokkal kisebb feszültséggel működnek, mint a színesek, ezért a csere nem olyan egyszerű.
(#) pjg válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Régen volt monokróm monitor zöld-, sárga- és fehér-fekete. Működés szempontjából egyformák, csak a fénypor más.
(#) kadarist válasza pjg hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Hogy ez nem színes, akkor elnézést!

Nekem volt mind a három féle. Egy bajuk, hogy 60Hz-es a képfreki. Volt egy amelyik kompozit jellel ment de az meg fekete-sárga volt. Elég fura volt azon nézni a videót.
(#) kadarist válasza pjg hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Igen, a kedvenceim a borostyán színű Herkulesek voltak és a korabeli PC-k mellé voltak rendszeresítve.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013

A zöldet jobban szerettem, de a fehér meg olyan elegáns volt.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 12, 2013 /

Köszönöm, akkor marad zölden. Egyébként miért volt zöld és nem fekete-fehér?
(#) huba9012 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Üdv!

Adott az alábbi kapcsolásom. A tervem az lenne vele, hogy egy léptetőmotor léptetnék vele. A léptetőmotor meghajtóján ha a CLK-ra és a GND közé teszek egy kapcsolót akkor lép egyet. Nem tudom miért nem pozitív kell neki. A meghajtó 24V-al működik és a tápegységem amivel hajtom tudja még az 5V-t is. A problémám a következő lenne. Mivel a tranzisztort(BC182) reléként használom a multiméter csipog is mikor a bázisáramot ráadom csak éppen a Collektor és a +24 között fellépú feszütségem 19V. Vagyis pont a bázisárammal kevesebb. Már majdnem mindent átnéztem de nem találtam olyan megoldást ami segíthetne rajtam, vagy csak én vagyok túl hülye hozzá.

Kérem segítsetek

kötés.png

(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Igen ezt tudom, a zöld lézer fénye is jobban látható. Holnap ki próbálom szabadban mert a lakásban nem nyerte meg a tetszésemet. Vagy tudtok olyan régebbi tip. monitort ami rendelkezik AV bemenettel és fekete -fehér.
(#) pjg válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

(#) granpa válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Nekem szerintem van fekete-fehérem itt Pesten, csak nem tudom van-e AV bemenete. A fiam lenn van Györökön és még nem tudtam tőle megkérdezni, van-e rajt (mielőtt feleslegesen előbányászom). Valaki csak megy megint feléd, azt' elviszi.
(#) nagy hoho válasza pjg hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Nem szövegre kellene, képet kellene elfogadhatót produkálni. Közben rákerestem, ez valójában számítógép monitor volt a Commondor korszakban.
(#) pjg válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Meg az IBM XT és AT korban, de 386, sőt 486 is volt vele. Jó pár éve tízen darabot selejteztünk.
(#) nagy hoho válasza granpa hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szert tettem egy igen jó minőségű Sony kamerára- XC75CE- és ehhez szeretnék egy monitort térfigyelési célra.
(#) reloop válasza huba9012 hozzászólására (») Aug 12, 2013 / 1

Szia! Az ULN2803A-ban darlington tranzisztorok vannak, és egy sor dióda, nézd meg az adatlapját, mindjárt érthetővé válik. A CLK-t rákötheted az IC kimenetére. Ha 24V amit kapcsolsz vele, akkor a 10-es lábra is azt kösd.
(#) Fidel hozzászólása Aug 12, 2013 /

Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a digi beltérin keresztül a tv halkan rettentően búg, a kép befolyásolja a búgás mértékét, ha jól figyeltem meg, akkor a világos kép esetén nő az alapzaj.
Ez mitől lehet?
(#) granpa válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Akkor oda jó a színes (nem zöld, sárga, stb) monitor; megnézem, lehet, hogy az is van.Csak a kölköt nem tudom elérni, Györök-külsőn nem mindig van térerő.
(#) pjg válasza Fidel hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Állítsd a beltéri hangerejét hangosabbra és vedd a tv hangerejét halkabbra.
(#) nagy hoho válasza granpa hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Köszönöm!
Már megint Te segítesz. Nem sürgős.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
(#) gerolka válasza granpa hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Köszi szépen!
(#) Fidel válasza pjg hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Szia!

Ezen már túl vagyok, nem megoldás, a tv 30-on van a 100-ból, a dekóder meg 100%-on.Panasonic DVD-vel megpróbáltam, ott nem zúg a tv, tehát a dekóderből jön a zaj valamiért.
(#) pjg válasza Fidel hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Arra gondolok, hogy a TV-ben a tápegység kondijai gyengülnek. Vagy a beltériben.
(#) granpa válasza Fidel hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Írj a TV-s topikba, a mesterek megmondják.
(#) granpa válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Ha van szívesen. Még Pesten leszek ~10 napig, addig kiderül; mi van (már elértem a fiam).
(#) nagy hoho válasza granpa hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Köszönöm Kálmán!
(#) huba9012 válasza reloop hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Köszönöm a segítséget. Délután érek haza munkából és kipróbálom.
(#) janos14 hozzászólása Aug 13, 2013 /

Hello
En vettem egy mikrofont de en beszeretnem dugni a szamitogepbe ezt hogy lehetne megoldani???
Valaszotokat elore is koszonom!

Kb ilyen:
(#) andras99 válasza janos14 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

A link nekem nem működik... Egyébként: Bővebben: Link
(#) kérdező hozzászólása Aug 13, 2013 /

Sziasztok!
Van egy ETA gyártmányú 1600W-os szénkefés motoros porszívóm. Kopott a motor, a kondi el van égve... nem tartok rá igényt, úgy is itt a jól bevált Rakéta. (Autóporszívózásra) A lényeg, hogy van benne egy tirisztoros fordulatszám szabályozó. A kérdés, hogy használhatom-e egy 750W-os grill teljesítményének szabályozásához, valamint egy 130W-os aszinkron motorhoz? (Az aszinkron motor nincs nagyon terhelve, csak ventilátort hajt, és néha elég lenne kisebb fordulat is.) Ezen kívül használható 220V-os 60W-os izzóhoz?
Következő: »»   2084 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem