Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2083 / 3986
(#) kokozo válasza janos14 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

A csatlakozóról nincs képed?
(#) janos14 hozzászólása Aug 11, 2013 /

Erre gondoltal???

Én arra gondoltam amit bele akarsz építeni..

Ja ertem
Kicsit rosz a kepminoseg!
(#) pjg válasza janos14 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Nem kicsit.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013

Műszered van e?
(#) janos14 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Milyen?

Amivel lehet mérni Ellenállást például.

Nem de az hogy nezne ki?

Ijet akkartam venni de van az egyik baratomnak is!

Ha nincs akkor elég nehéz lesz kideríteni melyik láb hová megy, de ha vennél egy ilyet akkor egyszerűbb lenne bekötni mivel ebben már benne van a kapcsoló is, ami ahhoz kell hogy ha bedugod a fölest akkor ne szóljon a hangszóró. nincs 60 Ft, és jobb lenne.

De hogyha kolcson kerem azt a muszert akkor jo lesz ez is ami van bedugo???

Beépíteni be lehet csak nem fogja kikapcsolni a hangszóró hangját csak lehalkítja.

De azt le tudod rajzolni hova kene oda forasztani?

Legegyszerűbben a zöld csatlakozós kábel nyákba forrasztott részéhez kellene, de ehhez tudni kellene hogy a csatlakozó melyik lába melyik.
(#) szili83 hozzászólása Aug 11, 2013 /

Van egy elvileg N csatornát FET-em, de nem tudom melyik lába mi, mert a típusa is ismeretlen.

Hogyan tudom kideriteni melyik láb melyik DMM-el, illetve hogy tényleg N csatornás?
(#) digifoto hozzászólása Aug 11, 2013 /

Szeretném két alkatrész adatait megkeresni.Az egyik: ST25C a másik egy ic. Co324
(#) zoltan0801 válasza digifoto hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

első!

Második!
Google első találat!
(#) proli007 válasza szili83 hozzászólására (») Aug 11, 2013 / 1

Helo! Ha TO220 tokozású, akkor a hűtőfelület azonos a Drain lábával. Vagy is 0ohm-ot fogsz mérni a láb és a felület között. De ez általában a középső lába. Viszont a Drain és a Source között van egy parazita dióda. Ha ezt a lábat a Drain-hez képest megtaláltad, akkor ez a Source. Ha a nyitott diódát úgy találtad meg, hogy a Drain-en a műszer pozitívja volt, akkor az egy P-Fet volt. Ha a negatív volt ekkor a Drain-en, akkor N-Fet. A gate és a forrás között, minden irányból szakadást mutat. üdv!
(#) Renátó004 hozzászólása Aug 11, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár alapvető egyszerű dolgot, ami lényeges lehet panelok hiba keresésénél. Gyakorlatilag leginkább tranzisztorok mérése érdekelne, hogy be forrasztott állapotban menyire értékelhető a mérési eredmény, miután vannak körülötte egyéb más alkatrészek, pl kondi akkor egy darabig zárlatot mérek és utána növekszik az ellenállás a végtelenig. Ilyen esetben ki kell gondolom forrasztani a tranzisztort a pontos méréshez? Ami még érdekelne, hogy IC esetében, hogy lehet ki mérni, hogy hibás vagy jó, gondolom a táp lábakon tudok mérni egy értéket, aminek magasnak kell lennie, mert ha alacsony akkor zárlatos. Végül is az érdekelne, amiket írtam jók e elméletileg, vagy ha van bennük hiba és vagy, ki tudnátok egészíteni, azt megköszönném szépen!

*Szerintem te vagy a rekorder, az írásjelek nélküli egybe írt szöveg terén, ahol a piros ott voltak a hibák!
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) resystance válasza Renátó004 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Írásjelek
Összetett szavak

A legjobb, ha elolvasol egy könyvet, abból mintát kaphatsz arról, hol vannak egy mondatban vesszők, meg hogy néznek ki az összetett szavak.
(#) Login001 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Szijasztok.
Lenne 1 kérdésem.
Van 2 Led-em mind a kettő 5mm-es hogy lehetne működtetni 9V elemről kapcsolóval együtt ?
Kellene nekem hozzá 1 bekötés is.
(#) Login001 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Hogy tudnám összehozni azt hogy 1 led sort össze kössek 1 házimozival úgy hogy a led külön áramot kapjon és ne vegye le a házimozi teljesítményét és ütemre villogjon.
(#) zolika60 válasza Login001 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Ezt így tudod megoldani. A másik kérdésedhez tanulj még egy kicsit.
(#) resystance válasza Login001 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Én annak idején rákötöttem a ledeket a hangszóróra és villogtak, mint a bajnok. A hangerőt se vették le. Nagyon jól nézett ki.
(#) szabi95 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Üdv.
Van egy li-po cellám és letört az egyik kivezetése (egy vékony lemez).Hogyan lehetne megjavítani?
(#) reloop válasza resystance hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Tegyük hozzá szerencséd is volt. A LED a záró és a nyitóirányú feszültséget csak korlátok közt viseli el.
(#) gerolka hozzászólása Aug 12, 2013 /

Üdv!

Mivel minden alkatrészem van itthon ahhoz, hogy összedobjak egy armatúrát, viszont csak 40 W-os fojtóm van és 36 W-os csövem. A kérdésem az volna, hogy használhatom a 40-es fojtót a 36-os csőhöz?
(#) granpa válasza gerolka hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Használd nyugodtan.
Következő: »»   2083 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem