Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hogy?Ellenállásokkal(feszültség osztóval),hogy mekkora feszültséget tartson stabilan?
Ellenállás osztóval. Az adatlap végén vannak mintakapcsolások.
Sziasztok!
Mi lenne, hogyha három darab 220V 60W-os (vagy bármilyen három egyforma teljesítményű ) izzót bekötnék három fázisra csillagba, de a csillagpontot nem kötném össze a nullával? Az izzók ugyan úgy világítanának, mintha a fázis és a 0 közé lennének kötve? (Semmi okom a megvalósításra, csak érdekelne, hogy működne-e?) A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Hello!
Természetesen, a csillagkapcsolású motornak sincs a csillagpontja bekötve sehova. Sőőt! Továbbmenve, a nullvezetéken nem folyhat nagyobb áram, mint a legnagyobb áramú fázisvezetőn folyó áram. Pont ezért lehet a nullvezető ugyan olyan keresztmetszetű, mint a fázisvezető. üdv!
És ebben az esetben nem 400V jutna az izzóra 230V helyett? Tudom, hogy elméleti volt a kérdés, de mégis...
És persze csillagpont bekötés nélkül. Ebből gondolom: L1-L2: 400V L1-L3: 400V L2-L3: 400V L1-N: 230V L2-N: 230V L3-N: 230V A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Értem! Olyan hálózatnál, ahol nincs nulla, csak három fázis deltában, (pl. nagyfeszültség, középfeszültség) ott elvileg a trafó egyik tekercse sincs kapcsolatban a földdel. Mégis miért rázza meg azokat, akik a földön állva megérintik valamelyik nagyfeszültségű fázist? A közép, és nagyfeszültségű hálózaton (20kV 120kV 750kV) a névleges feszültség a vonali feszültség? (Gondolom az, mivel ott nincs 0.)
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Így gondoltam, szerintem csak 220V (230) jutna egy izzóra.
Miről van szó? Nem egyenfeszültségben, hanem háromfázisú váltófeszültségben kell gondolkodni. Vagy is vektorosan kel összegezni a feszültségeket. Akkor egyből egyértelmű a dolog. Ha a három fázis terhelése egyforma, akkor az eredő vektor nullát mutatnak. Vagy is ekkor, de csak is ekkor, nincs feszültség különbség a csillagpont és a null aközött. üdv!
Bocsánat! Jogos.
Nem voltam figyelmes a kérdező is 3db azonos izzóról írt.
Hello! Attól, hogy Te a levegőben három vezetéket látsz, attól még az energiaátvitel komoly tudomány. Ha nem így gondolod, olvasd el ezt. Vagy iratkozzál be a BME-re és tudni fogod mi van egy kis-közép és magas feszültségű hálózaton. üdv!
Van itt a körünkben egy erőműves szakember, majd talán ő megmondja, hogy az erőművi trafók hogyan vannak földelve.
Szerk.: megmondta. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Köszi a linket, kincset ér. Pont ilyen leírást kerestem! Érdemes beleolvasni, kicsit bonyolultabb mint gondoltam, van amit gimnazistaként nehéz megérteni, de köszi.
Szégyenszemre, nem tudom, hogy tényleg van-e a nulla a földeléssel összekötve a nagyfeszültségű távvezetékeknél. Sajna már rég tanultam, megkopott a tudásom. De dolgoztam olyan helyen ahol szigetelt csillagpontú hálózat volt. És igencsak tudott rázni, még a 230V is. Ez amiatt lehetséges, hogy a hosszú távvezetékek vagy kábelek kapacitásán keresztül átszivárog valamennyi a föld felé.
A csillagpont a trafónál le van földelve. Ezért van a földhöz képest 3 fázis.
Van nekem egy olyan hangszorom amiben nincs fulhalgato begyugo de van kulon agy masikbol kiszedtem de amibe nincs aba hogy lehetne bele teni???
Valaszotokat vagy otleteiteket elore is koszonom!!!
Bocs, de ezt leírnád még egyszer, kicsit összeszedettebben?
Csak mert én még nem láttam olyan hangszórót, amin bármilyen fülhallgató dugó/aljzat lenne is...
En egy MP3-bol vettem ki!!!
A plusz két felkiáltójel több energiádba kerül mint a shift gomb lenyomása! A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Ez elég fogós kérdés.. kifúrod a helyét a csatlakozónak, beragasztod vagy csavarozod, a hangszórókhoz menő vezetékeket meg ráforrasztod..
Ez egy régóta megoldatlan probléma.
Ennyi idő alatt azért meg lehetett volna oldani 1 fúrást meg 3 forrasztást..
Értem én, hogy egy mp3-lejátszóba hogy lehet BERAKNI plusz csatlakozót, de a kolléga a lejátszóból KIVETT egy hangszórót, és abba szeretne fejhallgató "bedugót" tenni.
Vagyis, az én fordításomban ( mert így másnapra meg is értettem...) adott egy hangszóró, amin nincs 3.5mm-es csatlakozó, és van egy bontott csatlakozója, és ezt szeretné összekapcsolni. janos14: A csatlakozó -ha sztereó, mert fejhallgatóból bontottad- a mellékelt kép szerint kellene kinézzen. Ez esetben ha egy hangszórót akarsz tenni rá, akkor a "SLEEVE" és a "TIP" pontokra kösd a hangszóród, ha kettőt szeretnél bekötni akkor az előző mellé még a "SLEEVE" és "RING" -re kösd a másik hangszórót. (tehát a "SLEEVE" közös pont)
Szia!
Mivel kicsit zavaros a leírás így nehéz értelmezni, de én úgy értelmeztem hogy van neki egy (számítógép) hangszórója amin nincs 3,5-ös jack és tenni szeretne bele egyet.
Tegyek fel rola egy kepet mert sajnos meg kezdo vagyok es nem tudom hova kell forasztani!?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |