Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ilyen IC-hez MAX9755E Bővebben: Link létezik socket (foglalat)? Én nem találok? vagy ne is keressem tovább?
Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Ha megnézed az adatlapját benne van, hogy QFN vagy TSSOP tokozásban kapható.
Akkor úgy kérdeztem volna hogy a QFN -eshez létezik e külön tok amibe ültethető? Nem értek hozzá azért kérdem.
Írd be a keresőbe, hogy "QFN socket".
Sziasztok!
El szeretnék kezdeni mikrokontrollert programozni, ehhez szeretnék egy pár kezdő kérdést feltenni. Milyen mikrokontrollerrel érdemes kezdeni és milyen égetőt beszerezni(esetleg építeni?)? Olvasgattam már utána, a PICkit 3 programozó nagyon szimpatikus és elég sok jót olvastam róla, de árban kicsit soknak találom, ehhez vennék egy mikrokontrollert, egy panelt és pár ledet meg ellenállásokat. Első cél, hogy villogtassak egy LED-et, utána majd kitalálok valamit, csak sikerüljön elindulni az úton. Szóval mivel kezdjem ezt a dolgot?
QFN to DIP adapter, de nem olcsó mulatság.
Igazad van, de hűtőfelületest én még nem nagyon láttam. Ne hajtsa meg nagyon
Jav: Létezik, csak keresni kell. 64 lábuhoz már láttam. Viszont nem tudom mennyire hatékony. Lehet, hogy nem túlzottan. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Köszönöm, összejött a dolog. Az a gyanúm, hogy gyárilag valamelyik ellenállás értéke nem megfelelő, ezért volt túl hangos, és még a fülhallgató is ordított minimumon. Még egyszer köszönöm.
Az 1 fázisú motornak mindegy, hogy az L, N fel van-e cserélve. Ha a kondi jól van bekötve, és nem hibás, akkor az extrém melegedést csakis mechanikai hiba okozhatja. A motor kézzel forgatva jól forog, nem szorul?
Sziasztok!
Egy olyan eszközt szeretnék venni, inkább építeni, ami képes egy átlagos Tv-re, internetes TV-állomást sugározni. Egy boxba beledugom a lan kábelt/wifin csatlakozom és svideó kábellel pedig rákötöm a tvre. Szeretném elkerülni a mini-Pc-t, más alternatíva érdekelne. Bármilyen ötlet, kiindulási pont érdekelne! Üdv. Zoli
Hát, én nem értek a mikrokontroller programozáshoz túl mélyen, de ez tuti túlmutat minden mikrovezérlőn.
Biztos hogy nem úszod meg a pc/minipc/mikropc beszerzést.
Tisztelt fórumozók, segítséget szeretnék kérni.
Hőmérséklet mérést kellene végeznem, érintés nélkül, nemfémes felületen. A hőmérsékleti tartomány nem veszélyes, körülbelül 0 - 30 fok celsius. A mérési távolság majdnem szabadon választott, a mért felület nulla mm-re is megközelíthető illetve akár 500 mm-re is el lehet távolodni. A mérésre mintegy 3-5 másodperc áll rendelkezésre. A mért érték kijelzésére nincs szükség, mivel a mérés során kapott jellel más a cél. Beállítható módon, 24 voltos PLC bemenetet kell meghajtani vele. Különálló, kézi műszerrel, előre megmért és hűtéssel beállított hőmérséklet mellett kellene beállítani az eszközt, hogy bizonyos hőmérséklet felett ne adjon ki jelet, az alatt pedig - értelemszerűen - adjon ki. Kerestem infra hőérzékelőt, találtam egy lhi 878 rf típust ( Hestore-nál ) talán alkalmas lehet . Az ismereteim nagyon minimálisak, ezért kellene segítség. Műveleti erősítő, komparátor, optocsatolás stb. Jó lenne egy apró panelre feltenni az egészet, mert változó helyre kerülhet. Előre is megköszönöm, ha valaki áldozna rám a szakértelméből. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Elfelejtettem, hogy a mérési pontosság 1-1,5 fok celsius esetén már jó.
Szia!
Először is tudni kellene, hogy mennyit szánsz rá! Ha van rá egy 10ezresed, akkor én az Aurdino-t ajánlom! (ha érdekel, írj privátban) Viszont ha nem szeretnél annyit rászánni, akkor Texas Instruments MSP430-at ajánlom! Ez egy teljesen egyszerű fejlesztői eszköz, viszont rengeteg mindent megtudsz vele csinálni, és viszonylag jó árban is van. (10$ kb.) DE, ha még nem sok ismereted van az elektronikában, akkor ne a programozással kezd el! Mikrokontrollel nélkül is tudsz led-et villogtatni, és még megannyi kapcsolást tudsz építeni programozás nélkül!
Szia,
akkor először olvass el minden PIC-cel foglalkozó témát itt a HE-n. Addigra tiszta lesz a kép. A Pickit3 dobozos pedig megéri az árát, akárki akármit is mond!
Csak egy elvi kérdésem lenne. Ha van egy 0,18-as motorom és azt egy 0,75KW-os frekiváltóval hajtom folyamatosan nagy probléma nem lehet igaz??
Köszönöm a választ. Az nem lenne baj, igazából az a kérdés, hogy a motor védelem ugyan úgy meg van ebben a kiépítésben is, hogy a frekiváltó többszörösen túlméretezett?
Kondi hibásodást ki tudom szürni anélkül, hogy másikkal próbálnám?
Több helyen megkérdeztem azt mondják, hogy ezek a motorok melegszenek ez természetes, sőt üresen jobban melegedhet mint terhelve. Okok a melegedésre a motor forgalmazók, szervízek szerint. -Kínai motor hiába van rajta, hogy olasz. -Vékonyabb a burkolata így jobban kiadja a meleget. -Elég nagy motor teljesítménye 220.asba. -mai motorok hőmérséklete 90-100.fok A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat,most nem írok mindenkinek egyesével. (a Maxim 9755E tokozásról van szó) Igen,ez egy laptop-nak a hang IC-je.(és volt rajta vékony kb 3x3 cm réz hűtő lemez) Annak idején nekiálltam mint Szalai a szappannak,aztán jól szétbarmoltam. (azóta már tanulgattam egy két dolgot). Vettem is bele egy IC-t csak azért kérdeztem hogy létezik e foglalat hogy inkább a foglalat lábait forrasztanám mint az IC-t. A helyére képtelenség vissza forrasztani,mivel a ped-ek is elváltak körülötte. (csak onnan tudom hogy mi hova megy,hogy csináltam róla egy csomó képet mielőtt nekiálltam). Azóta csináltam forrasztó állomást,vettem hozzá 0,4-es hegyet és gondoltam hogy csinálok nyákból egy picivel nagyobbat mint az IC és kint azt ráforrasztom majd minden lábtól egy-két mm sávot és arról tovább vezetem hajszálvékony dróttal ahova kell. Van jobb ötlet? Köszönöm!
Én nem szenvednék vele, hamár ennyire elszúrtad tegyél bele usb hangkártyát
Szinte biztos, hogy az Imax áramkorlát beállítható a 0,18-as motorhoz is. Ha mondasz egy konkrét frekiváltó típust, akkor meg tudom neked mondani.
Szevasz plutoka!
Ekkora különbség még talán belefér. A motorvédelemhez korrektül be kell állítani a motoradatokat a frekvenciaváltó megfelelő paramétereiben. Ez nagyon fontos. Frekvenciaváltója válogatja hogy ez hogy megy. Van ahol a motor áramát a frekvenciaváltó névleges teljesítményének százalékában kell megadni. Van ahol a motor névleges teljesítményét közvetlenül kW-ban (itt előfordul olyan megoldás is, hogy nem értéket kell megadni, hanem egy listából választani, lehet hogy sokkal kisebb motor nem állítható be, mert egyszerűen nincs benne a listában). De van amelyiknél a motor áramot kell megadni A-ben. Frekvenciaváltótól függ.
Sziasztok !
Van digitális IC-s kapcsolásoknál olyan jelölés hogy DGND (digitális föld). Ezt az analóg földdel (AGND) hol kell közösíteni ? Miért kell ez amúgy, hogy külön egy digitális föld ? Kösz !
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de :
Hangszóró vezetékét milyen relével tranzisztorral illik ( vagy szabad) megszaggatni? egy 4 kimenetes "elosztót" szeretnék csinálni! Köszönöm!
Kondihiba (Istenbizony jó) cserével persze, hogy kiszűrhető, lehet, hogy a tekercselőhuzal hőálló, akkor lehetséges, hogy a 100°C is megengedhető.
Helló mindenkinek,Valaki tudna nekem segíteni mobiltelefon szoftverezésben? Szóval a helyzet a következő:Van egy Nokia 200 (RM-761) es telefonom ami bekapcsol, és újraindul. tudom hogy kel a Nokia softwer updater rel szoftverezni,de az a helyzet, hogy a telefon kikapcsol, és a program nem tudja beazonosítani a telefont. A kérdésem a következő: Valaki tud e olyan programot amivel lehet szoftverezni a telefont kikapcsolt állapotban?
Sziasztok, volna egy amatőr kérdésem. Egy tranzisztoros erősítőben honnan lehet tudni, hogy mekkora kollektoráramot kell beállítani? Arra vagyok kíváncsi, hogy azt honnan lehet tudni, hogy pl. ebben a kapcsolásban az R2 értéke miért 100 kiloohm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |