Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen, értem én, és teljesen korrekt a dolog. Azért a csavarozható felfogatás mégis csak egyszerűbb egy házilagos megoldásnál.
keves mindenki tudna nekem valaki segíteni eme készülék értelmezésébe ,Bővebben: Link. pld mi az hogy föld, szurjam le a földalá vagy , ha valaki tudna készíteni egy jobb kapcsolási rajzot azt köszönöm
üdv mpetrooo
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy tranzisztor helyettesítésnél mire kell figyelni, milyen adatok egyezzenek?
Üdv!
Elsősorban a feszültség, áramerősség és erősítés adataira figyelj. Amivel helyettesíted ne legyen kisebb értékű lehetőleg.
Köszönöm. A nyitófeszültség mennyire számit, kissebb lehet a helyettesitő tranzisztoré?
Szerintem ezt az áramkör határozza meg ahol használni akarod.
Én az alábbi kapcsolásban szeretném helyettesiteni a KF508-as tranzisztort. Van nagyobb teljesitményü tranzisztorom azonos erősitéssel de a nyitófesz kissebb.
Nem vagyok egy elekroguru, de itt elmegy szerintem.
De ha hülyeséget mondtam valaki kijavít, remélem.
Köszönöm. De azért még várok egy kicsit hátha valaki megmondja az igazat.
Katalógusban nézted, hogy mit ajánlanak helyette?
Itt a fórumon kérdeztem és azt mondták, hogy BC141 jó a helyére, de ott van a hiba, hogy itthon nincs olyanom és lehetőleg valami orosz gyártmányú tranziszort keresek.
Orosz katalógusban keresel egy legalább 60V-ot elviselő és 1A-es típust.
Például a KT602B egy jó választás. Bővebben: Link
A KT602B csak 75mA-es. Egy KT815A nem lenne jó?
KT815A Si npn 10W 40V 25V 5V 3A 150>C 3MHz
Jól átvertek azon az oldalon. A KT602 helyettesítőjének a BSY71-et írták, pedig köszönő viszonyban sincsenek egymással. A típus nem lényeg, csak hasonlítson az eredetire maximális kollektoráramban (Ic) és maximális CE-feszültségben (Vcemax). Egy jobb segítő táblázat: Bővebben: Link
Pedig nem. Bővebben: Link
Helló.
Kicsit roszzúl emlékeztem 4.6K a poti ellenállása kimérve ráírva pedig 47K van persze lehet 4.7K ami már jó lenne, de kopott a felirat így nem látszik valami jól. Valószínűleg 4.7k lenne így nagyjából jó a poti. Semmi más nem lehet csak a 100µF kondi és az lm317 hibája. (Sajnos a kondit nem tudom kimérni, de annak a cseréje a legkevesebb. A kérdés még az, hogy szerinted is ez a hiba ill. mi miatt ment tönkre a 317? Előfordulhat, hogy csak egy hibás darab volt? Elegendő csak cserélni egy másikra vagy jobb keresni valami jobbat?)
Szia.
Nekem is volt egy ilyenem abban 10K poti volt. De nekem a trafó égett le. Próbáld a potit kicserélni.
Helló.
Hát nem gondolnám, hogy a poti a baja mert 2 évig jó volt nem is nyúltunk hozzá igaz néha meleg volt, de ment. A hiba hirtelen jött. 47K vagy 4.7K van ráírva nem hiszem, hogy ha 4.6K mérek az baj lenne. (Sőt néhány napja megnézem az lm317-es adatlapján egy ajánlott kapcsolást és ott ha jól emlékszem az szerepelt, hogy minél nagyobb a poti ellenállása annál nagyobb a kimeneti fesz.)
Akkor előbb cseréld ki a 100µF-os kondit és ha nem jó akkor jöhet az lm317 csere.
Sziasztok, egy gyors kérdés: hogyan lehet a kisméretű furatokat ónmentessé tenni az alkatrészcseréhez?
Ónszippantóval, ónszívó harisnyával, varrótűvel, stb.
És melyik a legegyszerűbb, leghatásosabb?
Én a harisnyát preferálom. Egy kis fenyőgyantával még hatásosabbá tehető az ónmentesítés hatásfoka.
Úgy érted veszek harisnyát és plkusszba bekenem fenyőgyantával!
Igen, úgy gondolom. A jó folyasztás itt is fontos.
És a gyakorlatban ez hogy működik, mert egy alaplapon cserélem a kondikat, és extrém szűk a hely, nagyon kicsik a lukak
A bácsi megmutatja: Bővebben: Link
Sziasztok.
Szerintetek melyik hangfal érné meg az árát legjobban kisebb hangosításra? Reloop Rpx150 35e/pár használtan 250/500w 105db vagy pedig RH SOUND RH 12/2/400T új 1év garival / 40e / pár 200/400w 97db Előre is köszi!
Elnézést hogy belévartyogok de nehezen hiszem, hogy a 4-5 rétegű NYÁK-ból ki lehet szippantani a hálóval a forrasztó ónt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |