Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   320 / 625
(#) _BiG_ válasza vargham hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Sőt, egyvezetékes még a Goubau-vezeték
(#) kameleon2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 8, 2020 / 1

Az élettartama meglepően magas. Anyám Neumann varrógépében is ez van vagy 40 éve... A triakokból pár már elfüstölt volna. Ugyanígy nem kell lenézni pár régi, de hatékony megoldást. A körhinták sós vizes szabályzója sem piskóta, de a mozdonyok higanyos egyenirányítója sem...
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

Na jo az a higanyos egyenirányito elég rövid életü volt, a higanyos villogohoz képest ( sorompok stb). Azok évtizedekig müködtek minden különösebb gond nélkül.
(#) Peter65 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 8, 2020 / 1

Szoktam néha javítani egy olyan villamos berendezést, ahol 1967 óta a mi napig higanygőz áramirányítók működnek mágneses erősítővel. Szerintem ez nem olyan rövid életű dolog.
(#) Massawa válasza Peter65 hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

De nem mozdonyokban, mert ott azért veszélyes volt, baleset stb esetén könnyen összetörött, meg a lötyögése sem volt mindennapos.
(#) kowi hozzászólása Feb 9, 2020 /

Nem találtam szavakat
(#) lelkes amatőr válasza kowi hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Alul melegvíz, felső helységben kis fütőtest.
(#) Bakman válasza kowi hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1

Idézet:
„Nem találtam szavakat”
Nem csodálom. Időnként azt hiszem, hogy nincs lejjebb de az élet rá szoktt cáfolni.
(#) kowi válasza Bakman hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Ez csak a jéghegy csúcsa... Van gyűjteményem hasonló fotókból. Csodálkoznak szakember és szakember közt mekkora árrés van...
(#) Massawa hozzászólása Feb 9, 2020 /

Ma séta közben egy régiségkereskedö kirakatában láttam min 40 éves csöves rádiokészülékeket 1 év garanciával!
Kiváncsi vagyok mit lehet ilyen rádiokkal még fogni, hogy érvényesiteni tudja az ember a garanciát....
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1

Idézet:
„mit lehet ilyen rádiokkal még fogni”
Port.
(#) Massawa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Na nem tudod, hogy ott érvényesiteni tudod a garanciát (márhogy a portfogás sem müködik..)
(#) Petyaa válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Terta T 528-G vel 1958" úgy 50-100 csatornát biztos be tudsz fogni vele. Egészen Kínáig, De a britekhez is lazán elmegy.
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Idézet:
„... min 40 éves csöves rádiokészülékeket ...”

A "minimum 40 éves" az nem nagy szó, hiszen az csak annyit jelent, hogy 1980 előtti. A csöves rádiók utolsó sorozatai pedig akár URH-sak is lehetnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
(#) vargham válasza lazsi hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Így van, 1980 volt 40 éve. Mikor is álltak le Magyarországon a csöves rádiók tömeggyártásával? Más országokban?
(#) Epu2 válasza vargham hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Hivatalosan 84-ben álltak le, de már 80 körül is keresni kellett csöves rádiót.
(#) vargham válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Kösz a választ. Honnan az infó? Én gyors kereséssel nem találtam.
(#) lazsi válasza vargham hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

A lényeg, hogy egy 40-50 éves csöves rádió akár alkalmas lehet URH vételre is...
(#) hg6dab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

540kHz - Kossuth rádió, ezt még a 80 éves is tudja.
(#) Epu2 válasza vargham hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Egy rádiógyártásról szóló cikkben olvastam. Azt meg tapasztaltam, amikor nyolcvanban rádiót vettem. Persze végül egy ormótlan Szovjet táskarádió lett a vége.
(#) Massawa válasza hg6dab hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Hát az már alig foghato az adotol kb 200 km-re.
(#) Epu2 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Ezek szerint leredukálták a teljesítményét. Hőskorában fél európát beterítette.
(#) hg6dab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

http://www.frekvencia.hu/kossuth.htm 2000kW középhullámon az azért nem annyira gyenge.
(#) Massawa válasza hg6dab hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Nem vettem rádiot, de ott ahol élek a KH már nem megy, csak a rengeted zavar jön be.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Ez rádiófüggő is. Autóban, Salzburg előtt még szoktuk hallgatni.
(#) jucsaba válasza kowi hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Ahol laktam régebben szegeden a házinénim (21éves volt akkor) pasija beépitette a mikrot a konyhaszekrénybe, mivel szélesebb volt mint 1 ajtó, ezért az egyik alját teljesen a másikat kb félig vasfűrészelte el.
Mivel nem volt józan, és csak fűrészlapot talált, kifejezetten hanyag szabadkézi vonalvezetéssel fűrészelt, az eredmény elképzelhető...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
(#) nagym6 hozzászólása Feb 10, 2020 / 1

Szkóp bemenetre 1m drót, és érzékeny állásban látható a Kossuth középhullámú jele. Nálam 150Km-re bőven jól, szkóp FFT is szépen adja.
(#) Inhouse hozzászólása Feb 14, 2020 /

A srác egyedi telefont szeretett volna, az lett.
(#) vargham válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 14, 2020 /

Justine nő.
(#) Inhouse válasza vargham hozzászólására (») Feb 14, 2020 /

Jogos. Pedig először olvastam is, hogy csaj, de aztán volt egy kép egy steampunk srácról, és ez maradt meg. Pedig ezek szerint az nem is ő volt, csak illusztráció. Egyébként sokan használják a srácok gyűjtőfogalmat gyerekek csoportjára nemtől függetlenül.
Következő: »»   320 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem