Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Az élettartama meglepően magas. Anyám Neumann varrógépében is ez van vagy 40 éve... A triakokból pár már elfüstölt volna. Ugyanígy nem kell lenézni pár régi, de hatékony megoldást. A körhinták sós vizes szabályzója sem piskóta, de a mozdonyok higanyos egyenirányítója sem...
Na jo az a higanyos egyenirányito elég rövid életü volt, a higanyos villogohoz képest ( sorompok stb). Azok évtizedekig müködtek minden különösebb gond nélkül.
Szoktam néha javítani egy olyan villamos berendezést, ahol 1967 óta a mi napig higanygőz áramirányítók működnek mágneses erősítővel. Szerintem ez nem olyan rövid életű dolog.
De nem mozdonyokban, mert ott azért veszélyes volt, baleset stb esetén könnyen összetörött, meg a lötyögése sem volt mindennapos.
Alul melegvíz, felső helységben kis fütőtest.
Idézet: Nem csodálom. Időnként azt hiszem, hogy nincs lejjebb de az élet rá szoktt cáfolni. „Nem találtam szavakat”
Ez csak a jéghegy csúcsa... Van gyűjteményem hasonló fotókból. Csodálkoznak szakember és szakember közt mekkora árrés van...
Ma séta közben egy régiségkereskedö kirakatában láttam min 40 éves csöves rádiokészülékeket 1 év garanciával!
Kiváncsi vagyok mit lehet ilyen rádiokkal még fogni, hogy érvényesiteni tudja az ember a garanciát....
Idézet: Port. „mit lehet ilyen rádiokkal még fogni”
Na nem tudod, hogy ott érvényesiteni tudod a garanciát (márhogy a portfogás sem müködik..)
Terta T 528-G vel 1958" úgy 50-100 csatornát biztos be tudsz fogni vele. Egészen Kínáig, De a britekhez is lazán elmegy.
Idézet: „... min 40 éves csöves rádiokészülékeket ...” A "minimum 40 éves" az nem nagy szó, hiszen az csak annyit jelent, hogy 1980 előtti. A csöves rádiók utolsó sorozatai pedig akár URH-sak is lehetnek. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
Így van, 1980 volt 40 éve. Mikor is álltak le Magyarországon a csöves rádiók tömeggyártásával? Más országokban?
Hivatalosan 84-ben álltak le, de már 80 körül is keresni kellett csöves rádiót.
Kösz a választ. Honnan az infó? Én gyors kereséssel nem találtam.
A lényeg, hogy egy 40-50 éves csöves rádió akár alkalmas lehet URH vételre is...
540kHz - Kossuth rádió, ezt még a 80 éves is tudja.
Egy rádiógyártásról szóló cikkben olvastam. Azt meg tapasztaltam, amikor nyolcvanban rádiót vettem. Persze végül egy ormótlan Szovjet táskarádió lett a vége.
Hát az már alig foghato az adotol kb 200 km-re.
Ezek szerint leredukálták a teljesítményét. Hőskorában fél európát beterítette.
http://www.frekvencia.hu/kossuth.htm 2000kW középhullámon az azért nem annyira gyenge.
Nem vettem rádiot, de ott ahol élek a KH már nem megy, csak a rengeted zavar jön be.
Ez rádiófüggő is. Autóban, Salzburg előtt még szoktuk hallgatni.
Ahol laktam régebben szegeden a házinénim (21éves volt akkor) pasija beépitette a mikrot a konyhaszekrénybe, mivel szélesebb volt mint 1 ajtó, ezért az egyik alját teljesen a másikat kb félig vasfűrészelte el.
Mivel nem volt józan, és csak fűrészlapot talált, kifejezetten hanyag szabadkézi vonalvezetéssel fűrészelt, az eredmény elképzelhető... A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
Szkóp bemenetre 1m drót, és érzékeny állásban látható a Kossuth középhullámú jele. Nálam 150Km-re bőven jól, szkóp FFT is szépen adja.
A srác egyedi telefont szeretett volna, az lett.
Jogos. Pedig először olvastam is, hogy csaj, de aztán volt egy kép egy steampunk srácról, és ez maradt meg. Pedig ezek szerint az nem is ő volt, csak illusztráció. Egyébként sokan használják a srácok gyűjtőfogalmat gyerekek csoportjára nemtől függetlenül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |