Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   392 / 621
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 7, 2021 /

Mint írtam, nálam is csak fizikailag mentek tönkre. Egyiknél elrepedtek a forrasztások az USB csatlakozónál (ami adathibákat eredményezett), másiknál pedig valahogyan a memória érintkezése ment el, a kegkisebb kapacitásúnak (1GB) csak a műanyag burkolata akar szétesni, szigetelőszalag tartja össze, amúgy elektronikája sértetlen.

-> sargarigo, sosem volt 16GB pendriveom, és nem is hiányzik, nekem jó a többi méret is.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) pucuka válasza proba hozzászólására (») Márc 7, 2021 /

A GSM torony "teljesítményének" emelésére nem igazán van mód, sőt egyre inkább az a törekvés, hogy minél kevesebb legyen a kisugárzott teljesítmény, mert a villanyszámla mindenkinek fáj. Csak annyi legyen a kisugárzott teljesítmény, amennyi az információ átviteléhez feltétlen szükséges, pont ezt a célkitűzést próbálja megvalósítani az 5G.
(#) vargham hozzászólása Márc 8, 2021 /

(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

Idézet:
„mert a villanyszámla mindenkinek fáj.”

Igen.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

Március 16 -án online konferencia lesz a HTE Rádiótávközlési szakosztály szervezésében a 4G, 5G költség optimatizálás tárgyában. Ha érdekel (valakit), előzetes regisztráció szükséges.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 16, 2021 /

Próbáltam behangolni az analóg tuner kártyámmal a videomagnó RF kimenetét, ezt közben találtam. Lehet, hogy digitális jelet látok az analóg tuneremmel? Érdekes...
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Mi volt?
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Igazából semmi különös. Azt feszegették, hogy hogyan lehet gazdaságosan kihasználni az 5G hálózatok rengeteg mikro bázisállomásait villanyszámla, bérleti díj, sharing módszerrel, jogi háttér, lehetőségek. Főleg tudományos, magasröptű mikro makrogazdasági mutatók optimalizálásával. Lelkesen bólogattam.
Ilyen szempontból mindenevő vagyok, biztos jó lesz valamir, valamikor. Bár ennek egyre kisebb az esélye.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2021
(#) proba válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Idézet:
„Ez lesz a robotokkal (MI) is ha elszalad velük a világ. lekapcsoljuk a töltőt.”

Azért kell a torony teljesítményét emelni, hogy töltő nélkül is létezzenek Azokat a villanyszámla nem fogja érdekelni....
(#) pucuka válasza proba hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Azért Teslának is bele kellett vezetnie egy egész vízierőmű termelt energiáját a tornyába (antennájába), hogy egy pár km -t autózni tudjon.
(#) pucuka hozzászólása Márc 16, 2021 /

Kicsit hosszú, de érdekes.Bővebben: Link
(#) _BiG_ válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Amikor Tesla autózott (1931), az a bizonyos torony már nem létezett - 1917-ben felrobbantották.
(#) lazsi válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 16, 2021 / 1

Micsoda akkuk lehettek abban a kocsiban! 15 évig tárolta a töltést...
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 16, 2021 / 2

Nem digitális jel. Az analóg videómagnó modulátorok ilyen függőleges fekete csíkokat (esetleg egy széles sávot) állítanak elő a hangolást segítendő. Hogy ez van az RF kimeneten vagy a videójel azt egy kapcsolóval tudod választani a modulátoron.
(#) Udvari Zsombor válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Ez nem az, aminek látszik. A videomagnó a 22-es (analóg tuner kártyám szerint a 79-es) csatornahelyre van beállítva, ezt pedig az 1-esnél találtam, valamint a videomagnómon már nincsen "tesztcsík-kapcsoló" a modulátoron. Az az érdekes, hogy kizárólag a videomagnótól jött egy hoszú RF kábel az analóg tuner kártyámhoz, bejövő tévékábelt nem kap.
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Idézet:
„Az az érdekes, hogy kizárólag a videomagnótól jött egy hoszú RF kábel az analóg tuner kártyámhoz, bejövő tévékábelt nem kap.”

(Kiemelés tőlem...) És nem volt a közelében mondjuk egy mobiltelefon, egy PC, vagy egyéb digitális készülék?
(#) Gafly hozzászólása Márc 17, 2021 /

(#) Inhouse hozzászólása Márc 17, 2021 /

(#) merlingerin válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Segíts már Ez mire jó? Miben jobb, mint egy hagyományos fűtőszál, ami vízben kb. 99.999% hatásfokú?
(#) Epu2 válasza merlingerin hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 2

Sokkal drágább, több meghibásodás lehetősége és még ott a veszélye a sugárzásnak.
(#) FIGIRI válasza merlingerin hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Én arra vagyok kiváncsi, hogy egy például 20 kW-os mikróskazánnál milyen villanyszámlája lesz az embernek? A gáz sem olcsó, villannyal fűteni még drágább... legalábbis szerintem.
(#) GPeti1977 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

A magnetron 30% körüli vesztesége a vizet fűti akkor ugyanott vagyunk mint a fűtőszál.
(#) pucuka válasza FIGIRI hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

A villanyszámla nem technikai kérdés, hanem adópolitikai.
A villannyal való fűtésnek kétségtelen előnyei vannak, szinte bármiből elő lehet állítani, a környezeti károk az előállítás helyén keletkeznek, amit könnyebben lehet kezelni, kisebb költséggel lehet szállítani, kiváló hatásfokkal lehet felhasználni.
Csakhát az hogy a végén mennyibe kerül, az már erősen adópolitika.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2021
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Idézet:
„A villanyszámla nem technikai kérdés, hanem adópolitikai.”

Ebben már megint igazad van.
Voltam már Pakson (kétszer), Solton is (köszönet azon keveseknek akit érdekelt egyáltalán a dolog, és eljöttek megnézni ).
De azt csak a helyszinen lehet megtudni, hogy mitől félnek az ottaniak, és honnan jön a pénz.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Érdekes....
Én Pakson dolgozom és nem félek semmitől, azt pedig nem tudom honnan jön a pénzl!
Tehát én nem tudtalak volna felvilágosítani.
Ja, de mégis félek: a hülyéktől!
(#) pucuka válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

A pénz a fogyasztók által befizetett pénzek maradékából jön. Azt pedig, hogy nálatok mennyibe kerül előállítani 1 kWh -t, és ezt mennyiért veszi meg az áramnagykereskedő, azt az infót nem hiszem, hogy meg tudod szerezni, mert erősen üzlet titok.
Hogy mennyiért veszed, meg hogy ki mennyiért szállítja, elosztja, az meg nagyjából a villanyszámlából kiderül. (vagy nem)
(#) gyerek67 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Az előállítási költség tudomásom szerint 8 Ft. körül van.
(#) Epu2 válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Itt 36 Ft-ba kerül.
Svájcban nem tudom, de szinte fő fűtési mód, igaz a hőszigetelés nagyon jó. Ezért általában belefér a bérleti díjba.
(#) pucuka hozzászólása Márc 17, 2021 / 1

Újabb előadás a Híradástechnikai Tudományos Egyesület Rádiótávközlési szakosztályának szervezésében márc 29. -én 14 órakor online előagás lesz, a WIFI fejlődéséről, és a legújabb WIFI 6 -ról, és az 5Gkapcsolatáról.
Az előadás MS Team platformon tartják, a belépési kódot regisztráltak kapnak.
(#) pucuka válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Valami ilyesmi rémlik nekem is, ugyan nem Pakssal kapcsolatban, hanem néhány évvel ezelőtt volt egy "apró" balhé, hogy Magyarországon levő néhány kis vízierőmű, Hernádon, Sajón, Kőrösökön, kevesebb pénzt kapott az előállított energiáért, mint amit vízhasználati díjért kellett fizetni.
Következő: »»   392 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem