Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Én is elöször ilyemire gondoltam, de a ws LEDek szinesek és elsösorban arra lettek kifejlesztve. Én is használok ilyeneket. Elméletben müködhetne a dolog, csakhát azért 700 LEDröl van szo. Vagy valaki elszámolta magát vagy talán lopott áru, mert ez is csak valamivel került többe, mint egy 100 darabos szines LEDszalag, vezérlövel meg távirányitoval, de azon is 3 vezeték megy végig.
Talán minden egyes pixelhez oda van vezetve egy szál...
Hát ingen, még ebben a modern világban is meg van a hangulata, hogy az ember egy rövidhullámú rádióval keresgél. Van "Sokol-403" is, de a "VEF 206" egy kisebb rakat hullámsávval rendelkezik, masszív dobváltója van és a hangszórója is szép méretes, valamint lehet dugasztápról (trafó+egyenirányító+pufferkondi) is üzemeltetni. Minél több a hullámsáv az adott készüléken, annál több az érdekes lehetőség.
Köszönöm a fotókat én is, érdekes ilyet belülről látni.
Cca. 70 szál körül lehet, amit számoltam (ha nincs n-edik sor az első mögött).
"Boltból, számlával vettem 10m-es, 100db WS2812-es ledet tartalmazó fényfüzért, egy parányi USB-s bigyóval a végén, ami a következőket tudja: Infra távirányítós vezérlés, mobil aplikációval történő vezérlés bluetoothon át, rengeteg színes fényeffekt, beépített mikrofonos fényorgona szerűség. Mindezért postaköltséggel együt, magyarországi forgalmazótól kevesbb mint 5000Ft-t fizettem."
Erről írhatnál bővebben, hogy hol sikerült beszerezned.
Egy modern rádión is majdnem ugyanazok az adók jönnek, mint a régebbi rádiókkal. Persze a vételi technika más.
Szerintem ezek nem okos LED-ek. Abból gyártanak ilyen formájút, típusút különben?
Szerintem sem. De lehet, hogy valahol elrejtettek mégis valamilyen chipeket - nem látni.
Vaaagy... Lehet, hogy villogó LED-ek is vannak a füzérben. Valami trükk biztos van.
Vegyél még egyet, hátha van még , aztán gyorsan boncolás... A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Annyira nem érdekel. Ez már fel van szerelve és ott is marad még pár évig, csak kiváncsi voltam kinek milyen ötlete van.
Majd az ünnepek után esetleg a tápegységét megvizsgálom a mühelyben, de mást nem igen. Lehet, hogy veszek még egyet ha még találok.
Csak egy kis megfigyelés is elég lehet. Ha mindig ugyanazon LED-ek világítanak egyszerre (kb. az összes fele), legyen az bármilyen effekt, akkor egyszerűen váltott polaritással vannak a láncban.
A Gruppi küldözget folyton ilyen reklámokat.
Rég nem vettem onnan semmit, mert jártam már pórul, de ez most hamar megjött és rendben volt minden. Akartam is venni még belőle, de azt jelezte, hogy már elfogyott.
Értem, köszönöm!
Ennyiért jó, hogy hamar elfogyott, mert ebből bármekkora raktárkészlet pikk-pakk elfogyna.
Ha tényleg csak két vezetékkel működik, akkor lényegében csak annyit kellene tenni, hogy oszcilloszkóppal megnézni mi megy ki a vezetéken a tápból, és jó eséllyel máris meglesz a válasz...
Igen, pl. PL9823 (ez diffuz), a víztiszta meg pl. APA106. (de régen voltak ezek, kb 5-8 éve, már lehet, más a típus)
Majd ha elmulnak az ünnepek, talán elöveszem. Most világitson.
Mondj akár csak egy olyan modern rádiót, amin van legalább 7-8 rövidhullámú sáv, az a gyanúm, hogy nem fog menni.
Van még csak keresni kell. ( Nyilvánvalo, hogy nem a piacokon meg az olcso boltokban).
Az is tény, hogy ma már rádiot is alig vesznek az emberek, mert millio más modon elérhetök az informaciok, és az alapszolgáltatáshoz teljes mértékben megfelel egy FM vevö). Itt van egy - (ha jo leszek ezt hozza a Jézuska). Ezt tudja. FM: 87,5 - 108 (64-108) MHz LW: 150 - 450 kHz MW: 522 - 1620 kHz (9k Schritt) 520 - 1710 kHz (10k Schritt) SW: 1711 - 29999 kHz AIR: 118 - 137 MHz. ( a másik ok a hülye törvények, sok országban ezt a rádiot be sem szabad kapcsolni, mert a törvény irja elö mit foghatsz szabadon, és mit nem)
Intersound we-12 . Persze a tiéd is jó a VEF-206-os.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Nagyon kis szeletét ismered a dolgoknak, és ezzel még csak nem is vagy tisztában. Attól hogy valamiről Te nem tudsz, még tévedhetsz marha nagyot. Rengeteg olyan rádió van ami képes a teljes rövidhullámú sáv vételére. Sőt sok olyan is van, ami akár 100kHz-től 1GHz-ig mindent tud venni - igaz ezekre nincs általános igény, és nehezebb is ilyet gyártani, ezért nem olcsó készülékek.
A Sangean is gyárt még, a ATS-909X2 megvásárolható a C*NRAD-nál is.
Sajnos már a sok gyártott típusa között alig van komolyabb vevőkészülék. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Honnan számíthatjuk a modern rádiók korát? Amikor IC-esek lettek?
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Több ilyen is van, de nagyon nagyok a különbségek. Jo 45 éve, amikor utazni kezdtem a nagyvilágban én sem akartam cipelni a nagy VEF204-st, és kerestem valami kisebbet. Ha jol emlékszem 4-5 drágább készüléket probáltam ki és vittem vissza, mert egyik sem közelitette meg a VEF minöségét. Végül egy UHER rádio volt a nyertes, a mai napig megvan, de ma már szinte használhatatlan a kapcsoloi nyugdijba mentek, és örülök, ha egy FM állomásra a bekapcsolás után gondtalanul rááll. De még mindig a legérzékenyebb és legstabilabb a házban, pedig van vagy 10 mindenféle hordozhato rádiom.
Össze sem lehet hasonlitani egy tavaly kapott digitális világvevövel. Az kitünöen elvan a dobozában, használhatatlan. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Van pár száz ilyen panel, Freescale 908E624-es processzorral szerelve. Kidobott 30V/60V-os akkupakkokból való. Van valakinek ötlete az újrahasznosítására? Mintának tudok adni belőle ingyen.
Valamint új és bontott autó lökhárítójában lévő távolságmérő szenzorok újrahasznosítása adott ötlet is érdekel.
Ha van párszáz darab, akkor hobbi szinten akár építeni is lehet rá.
Mi kell hozzá? - A flash írásvédettségét meg lehet szüntetni? (Próbáltad?) Ha nem, akkor kuka. - Van hozzá (ingyenes) fejlesztőeszköz? - Van hozzá programozód? Venni kell? Mennyibe kerül? (Ha mondjuk 100 ezer forint elköltése után derül ki, hogy örökre le van zárva a flash, az nem jó.) - Van már tapasztalatod az architektúrával? Mit? - LIN buszos otthonautomatizálás. - LIN buszos műszer automatizálás. - Karácsonyfa villogó, akár 60 voltos izzókkal. - Battery management. - stb
Én nem szeretnék vele semmit sem kezdeni, a kérdés arra irányult, hogy hátha van valaki, akit érdekel, elvégre ingyen lenne hozzá a proci.
Az IC adatlapja: Bővebben: Link
A benne lévő mikrovezérlő adatlapja: Bővebben: Link Ez talán tudja írni: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |