Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
ÉS ha kevesebb áramot adok neki mint 27V Akkor mi lesSz a következménye?
Úgy érted, hogy a saját trafója helyett mást teszel bele?
Igen
Szükséges lenne neki a a 2X27 V vagy elég ha olyat teszek bele ami 1X27 és a két sárgát össze kötöm egyre?
Ha elférnek tedd őket egymásra, esetleg tehetsz közéjük egy lemezt. Ha nem, akkor inkább a bal oldalra tedd mindkettőt. A doboz hátulja kell a csatlakozóknak.
Szerinted ha bele teszek egy olyan trafót ami 2X22.4 et tud azzal el indul vagy mi baja lesz?
Vagy mi baja lehet?
Szia! Először mérd meg kikapcsolt állapotban a primer és a szekunder tekercsek ohmikus ellenállását. Tapasztalsz-e szakadást?
Igen van szakadás A 220 as oldal felő
Azért kell ujj trafó Van is egy de az csak 2X22.4V ad le az jó lesz bele szerinted vagy ne is probályam ki vele? l
Kicsit vizsgálódni kéne miért ment tönkre az előző trafó, nagy méreg lenne ha kisvártatva két leégett transzformátor boldogtalan tulajdonosa lennél.
A 2x22V-os próbára jó lesz feltéve, hogy kellő terhelhetőségű. Ez szemrevételezéssel úgy állapítható meg, hogy a fizikai mérete hasonló és a szekunder vezeték keresztmetszete nem vékonyabb. A primer elé köss az egyik ágba soros 230V/60W izzót, durva hiba esetén az világítson ne a trafó lássa kárát.
Akkor elméletileg be fog kapcsolni ha minden más jó benne ?
vagy mi történhet ha mégsem sikerül az ujra élesztése?
Nem értem miért nem próbálod ki először a hőkioldó cseréjét, miért rögtön trafót akarsz cserélni?
Nos a trafóban szakadás van
Ugy hogy jön a másik trafó hátha sikerrel járok A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Az előtét izzón keresztül nyugodtan áram alá helyezheted, a tapasztaltak alapján tudunk tovább haladni.
Én is ezt mondom már kb két órája neki.Ha nem csinálja,nem csinálja.akkor kínlódjon a trafó cserével.
Köszi A segítséget mindenkinek!
Kiválóan működik az erősítő! Szép napot Üdv
A hőbizti vagy a trafó csere oldotta meg?
Trafócsere
Valami szakadás lehet a trafóban valahol
Üdv.Lenne egy kérdésem.Van egy orion Orister erősítőm aminek tönkrement a trafója.A végfok tápja terheletlenül 38-41V DC körül van, az előfoké pedig ebből van RC taggal leosztva. Tehát a trafó szekundere 27-28V-os.Na most én találtam egy 34,4V és 13,3V váltófeszt tudó trafót.Szerintetek jólenne ez bele hogyha a 34V-ot egyenirányítanám?
Néhány kép, mi többet mond minden szónál.
Kihasználva a lehetőséget, én is csatolnék egy képet . De te szerintem nem ebben a súlycsoportban gondolkodsz
Vannak extrém esetek a hányend világában is.
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kéri. A kérdésem az, hogy honnan tudok beszerezni eredeti :MJL3281A tranzisztort vagy mivel lehetne helyettesíteni ? Üdv: Zsolio
Bővebben: Link
Helyettesítőket is ajánl az oldal, ezek közül a Toshiba gyártmányt nem ajánlom, mert azt a gyártó nem gyártja, ezért valószínűleg hamis.
Érdekes képek, köszi. Azért megfigyelhető mindegyik képen, hogy a trafókon vagy búra van, vagy el vannak lemezekkel/falakkal választva az áramkörtől. De van mit ellesni azért.
Gambler kérdeztem Őket de csak 4 db van raktáron, ha több kell akkor 4hét várakozás.
És melyik típust raknátok a MJL3281A helyett egy Alkotó által módosított Quad 405-be?
A Dartzeel- nek nagyon szep a dizajnja!!
Bár nem hallottam, de szerintem nem is szólhat olyan rosszul.
Üdv!
Csinálok egy 2*130W-os erősitőt, TDA7250-es IC-vel, azután érdeklődök hogy tudja-e biztositani azt a teljesitményt amit mondanak róla és hány W-os hangfalakat érdemes rákötni? Üdv.: Dorián |
Bejelentkezés
Hirdetés |