Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Több dolgot is szeretnék kérdezni: Adott egy PIC18F67K22 A fent említett PIC rendelkezik feszültség korlátozóval. Ha ezt a PIC-et 5V-ról üzemeltetem, és nem használom a feszültség konverterét, akkor a kimenetein 5V-ot ad ki? Ezt azért kérdezem, mert lenne a rendszerben GSM modul, ami 3,3V-kíván a bemeneteire. De a többség 5V-os. Célszerűbb lenne csak a kevesebb számú 3,3V-ost illesztenem. A Flowcode 5.5-ben a GSm modul Tellitre van kihegyezve. Ha annak a belső makróit átirnám Quectel M95-re, akkor azok csak az adott projectben maradnak meg, vagy véglegesen átíródnak. Hardveres vagy szoftveres SPI-t használjak?
Sziasztok
Egy hossszú időzítőre lenne szükségem. 24 óra elteltével 20 percig működne, utána megint előről. Az elektronika 230V-ot kapcsolna alapba két opto és két triac-ra gondoltam. az egyik 24 órába működik a másik a 20 percben. 555 ös ic-vel nem akarom megoldani, mert nem bízok benne. Ha valakinek van készen ilyen nagy időzítő programja, azt szívesen veszem. A Pic egy PIC12F675 egy 4Mhz rezonátorral. Köszönö.
Mennyire legyen pontos a 24 óra? ha az egyik led 24 órában működik akkor arra minek kell progi? Direktbe az áramra oszt csókolom.. Vagy úgy gondolod, hogy annál a 20 percnél amikor a másik működik akkor ne működjön? Mert azt is egyszerű megoldani. A 2 optot sorba kötöd az 5V és a test felől is védő ellenállást raksz, és a közös pontjukat 1 lábbal kacsolod hol felhúzod hol le.
A lényeg egy noofrost hűtő, aminek nem indul a leolvastása. A bimetál, a fűtőtest minden jó. Tehát a vezérlő proci hüjült meg. A lényeg, hogy 24 óráig a hűtő kap feszültséget. Majd lekapcsoljuk beindítjuk az olvasztást, majd végezve visszakapcsoljuk a hűtőt. Ez kelene nekem.
Nem halálpontos, de itt nem is lényeg..
Köszönöm holnap megnézem. Optotriacal oldom meg.
A triac ami beragad ugye? A tirisztor nem. Feszültségre.?
A triak kétirányú, a tirisztor egyirányú. Minkettő "beragad" DC kapcsolásnál.
Akor esetembe egy optotriac- ra ha kiadok a pic- ből 5 voltot beindol, majd ha elveszem akor szépen leáll?
Igen ! Arra találták ki (triac meghajtó)
Keress rá a szilárdtest relére és megkapod a választ.
Nagyon köszönöm. Nincs időm próbapanelon méricskélni. Rögtön nyákot készítek.
Sziasztok
Volt esetleg ilyen hibátok. Adott egy rele amit pic vezérel. A tekercs szépen megkapja a nyitófeszültséget. A relle behúz munkapontjai műszerrel kisipolnak. Mégis ha rárakok 230V feszültséget és egy égőt ( tesztteléste.) Az égő nem gyullad fel mikor a relle meghúz. A nyákból kiforrasztottam az alkatrészt, rá a táp munkapontok kisípolva. Égő is természetesen működik. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2017
Szia
Igen sajnos volt ilyen, 2 lehetőség van vagy nem stabil a kimeneten a feszültség vagy a PIC tápját rángatja. Én már áttértem a szilárdtestrelé megoldásra, azóta nincs hibám.
Ha ez a hűtőd reléje , akkor cseréld ki egy ugyanolyan tipusúra és az elektronikán a kocka alakú nagy kondit is cseréld ,az adja az egésznek a delejt ha csökkent a kapacitása nem húzza be teljesen a relét . Később már az elektronika is megbolondul az alacsony tápfesztől .
Igen a hűtő. Nagyobb teljesitményű rellém volt ithon, most cseréltem ki. Most ptóbálom, elvileg 1..1,5 hónap után jön a probléma. Onnan veszem észre, hogy a hűtő rész melegszik. Mem 2-3 fok, hanem 6-8 fok
Ekor tudom hogy jeges lent az egész. Adok még egy esélyt mielött megépíteném az idözítőt.
Akor ajánlod az összes kondi elkó cseréjét?
Sziasztok,
ismerkedési szinten vagyok a Flowcode programmal és beleütköztem egy hibába. Egy kódzárat próbálok készíteni de nem tudom hex fájlba konvertálni mert mindig kiáll hibára. Mellékeltem képet a hibáról és a programot is. Még nincs teljesen kész de így is le kellene fordítania. Szerintem Miért csinálja ezt nekem?
A programot most nem tudom ellenőrizni, csak egy tipp: a fájl elérési ótvonalában és/vagy nevében ne legyen speciális karakter, csak az angol ABC betűi.
Köszönöm a segítséget. Ékezetes volt a fájlnév és kiakadt miatta
Sziasztok!
Nem teljesen ide vág, de abból a szempontból igen hogy Flow-al szeretném a programot megirni! Mennyire nehéz, illetve bonyolult egy ("ardus") OLED kijelzőt meghajtani? Illetve hozzá megszerkeszteni, megirni a "képernyőt" mert a Nextion az elég kis kompakt editorral rendelkezik, de van egy két ötlet a fejembe amihez azok a kijelzők nagyok lennének, no meg egy picit drágák is!
Milyen kijelzőről van szó konkrétan? Ha az "ardus" alatt Arduino-t értesz, akkor van "pár" lehetőség.
Igen... azokra gondolok!
Sok esetben elég lenne az.. nem kellene egy Nextion kategóriáu, De azért mégse egy 2xq6 karakteres LCD!
Van kb. 100 típus, mind különböző vezérléssel. A FC 5-ös csak pár típust támogat, a 6-os már többet. Csak halkan jegyzem meg, bughalmaz az egész 6-os és 7-es. A legnagyobb hibák éppen a gLCD-k kezelése körül van.
Szia az lenne a kérdésem,hogy a mellékelt képen lévő számításokat (amit te csináltál) el tudnád nekem magyarázni ?Mert én egyáltalán nem értek ehhez a részéhez a flowcode-nak. Előre is köszönöm a segédkezget.
Sziasztok!
Van pár 12F1572 PIC-em, de a flowcode nem ismeri és sajnos a PicKit 3 sem. Rá tudom valahogy venni a PICKIT-et (esteleg a Flowcode-ot) hogy tudjam kezelni? Használt már valaki ilyen PIC-et?
Pickit 3-nek nem is kell ismerni, csak a szoftvernek.. MPLAB X ismeri ezt a picet és a pickit 3-al fel lehet programozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |