Fórum témák
» Több friss téma |
Bakman, nálad a megoldás. A baj, hogy így sem működik. MikroC-ben tökéletesen lehet emulálni a jelenséget, így ha az MCLR Pin-t kikapcsolom, jól fut a program.
Flowcode-ban nem. Arra gyanakszom, hogy az MCLR Pin kikapcsolása hibás a Flowcode-ban 16F1823 esetén. Érdekes, hogy mikroC-ben is be kell állítani az osccon-t, mert a program beállításaival csak 500kHz-en fut a kontroller.
Lehet, hogy hibás a kikapcsolása, lehet, hogy nem. Készítsd el vele a hex fált, majd ellenőrizd le a konfigurációs biteket. Ha azok jók, akkor lehet, hogy a kontrollerben van a hiba, erről az errata tud bővebbet mondani, már ha dokumentálva van.
Az osccon regiszter minden programkörnyezetben az, annak beállítása nélkül a kontroller az alapértelezett sebességen fut, lásd adatlap.
A kontrollerrel azért nincs gond, mert mikroC alatt tökéletesen működött minden felállásban (bekapcsolva nem működött a kapcsoló, kikapcsolva igen). Az MCLR PIN Enabled opciót hogy lehet C-ben beállítani? Mert akkor egyszerűen ki tudnám próbálni a Flowcode-ban.
Az osccon-t csak azért írtam, mert érdekes, hogy a fejlesztőkörnyezetekben mindent be lehet állítani, csak ezt nem.
PicKKIT2-ben pl. a konfigurációra kattintva elérhetőek a konfig. bitek egyenként.
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, ha nem "akarnék" C-ben vagy asm-ben kódot írni, akkor hogyan tudnám FC-ben megoldani egy PWM jel kitöltési tényezőnek a mérését? Esetleg minta prg vagy ahonnan ki lehet nézni a lelki világát? FC 5 de inkább 6. PIC16F877, 887, 690, 18F4550 amiket kiszemeltem. Köszi!
Sziasztok!
A Flowba szeretném a VNET-et összehozni De hiába indítom el a servert megnyitom a két flowcod-ot és szeretnék létrehozni hálózatot... rákattintok.. elkezd pörögni majd utána kiírja hogy nem lehet csatlakozni a VNET - hez! Pedig még létre sincs hozva... Hol rontom el?
Szia!
Nálam így működik.. 1. lépés létrehozás kliens neve 1, vnet neve net utána csomópontok kezelése rs232 explose másiknál vnet csatlakozás kliens neve 2, vnet neve net utána csomópontok kezelése rs232 explose majd diagram megtekintése, ott alol lesz 1,2 ment mégse itt katt 1-re majd 2-re vedd le egymásról őket és kösd össze inditsd el mind a 2-t Kész.
Szia!
Igen igy kellene működnie! A tool-s bol elinditod elötte a FlowServert? Az a baj hogy amikor rányomok a létrehozásra akkor nekem gondolkodik kb 1 percet, majd kiirja hogy nem lehhet csatlakozni a vnet hez.... Esélyt sem ad létrehozni! Na most majd este kiprobalom ugy hogy elötte nem indítom a servert!
Igen el előre
Hát akkor nem tudom mi lehet a baj! Pedig énis ugy csinálom!
Kb egy ora és otthon vagyok. kiprobálom megint....
Tehát
Vnet server elindít Megnyit párhuzamosan 2 Flow-ablak Mindegyikbe teszek rs232 komponenst Vnet--> Létrehozás klick és ez az ablak ugrik fel A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2017
VNET Opciók-nál nem kell portot vagy IP-t állítani? Mert én már próbáltam vagy 10 másféle portal.
IP címet magának szedi le valahonnan.. vagy a router IP-jét adjam meg?
Találkozott már valaki olyan hibával az 5 ös verziónál hogy élőben csak egy bemenetet ismer fel ? Az utóbbi két programomnál fordult elő ha gomb makrót használtam ha bemenetet akkor is csak egy lábat hajlandó használni (szimulációban működik ,a c fájl átnézve jó) A fordításnál előjöhet ilyen hiba ??
Szerintem nem, de lehet, hogy pic függő.
Azt meg nem írtad meg milyen.
3 picet is próbáltam 16f628-18f252 az egyik tervnél a másiknál meg 16f870
Csak nem jön össze ez a VNET
Lehet hogy az IP- nem jo? A Sugo mintha azt irná hogy az "Én" IP- et kell beirjam.... Ok de melyiket? a routerét? a virtuál serverét??? Portra mindegy.... vagy ottis a javasolt 8117 kell? Köszönöm
Buta kérdés, de a gom jó helyre van csatlakoztatva a tulajdonságainál? Hasznátam már többször a gomb makrót, mindig működött.
Már végigpróbáltam az egész portot . Nem a makróval van gond , ha bemenetként használom akkor is ugyanezt csinálja ..
Töltsd fel a programot, már ha nem titkos, hátha. Esetleg egy egyszerű Demo-t, ami nem működik. Ha jól emlékszem, van otthon 16F628A kontrollerem.
Nálam a gép ip-je van megadva.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2017
Hát nem tudom!
Úgy néz ki maradni fog az újratelepítés.. de a teljes gépnek... Azt szedi le a VNET server nálam is ami a gép IP-je de rögtön azt dobja hogy nem tud kapcsolódni... pedig még nincs is mihez... előbb létre kellene hozzam
Nem kínlódok vele átmentettem a 6 os ba abból fordítva működik . Úgy látszik rá kell szoknom erre a verzióra .
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2017
Én nem eröltetném a helyedben a 6-os verziót...
Viszont, most jutott eszembe egy ilyen eset, ezért is írok. Nálam is csinált ilyet egyszer a Flowcode, sehogy nem akart működni a program. Betűről betűre újraírtam (két ablak, tulajdonképpen másolás) és láss csodát, ment minden ahogy kellett. Azóta sem tudom, hogy mi volt a gond. Lehet, hogy valamelyik Cache fájl sérül és ez bolondítja meg a fordítót? Misztikum, nem foglalkoztam vele, hiszen azóta sem találkoztam a jelenséggel. Idézet: Miért? Mi a baj vele ? „Én nem eröltetném a helyedben a 6-os verziót...”
Sziasztok!
Van kőztünk olyan akinek sikerült már a Flow5-öt összehozni PKK3-al?
Mi értelme van? hex fájlt nem lehet csak úgy rátölteni a PIC-re PICKit3-mal?
De.. gondolom rá lehet Csak láttam benne a PKk3 opciót és kipróbáltam, de nekemn nem sikerült!
Mondjuk kezdek erősen gyanakodni hogy a Számítógépemmel nem stimmel valami mert se a VNET se a PCK3 nem akar összejönni! Úgyhogy azt hiszem hogy hétvégén Format C/D/E: lesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |