Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 96
(#) cua válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2024
Ennek az PDF-nek a vegen:
Idézet:

- Peak Power (Tool): 40W
- Selectable Temperature: 90 - 450 °C / 190 - 840 °F
- Idle Temp. Stability (still air): ±1.5 ºC 7 ±3 ºF (Meets and exceeds”

Ez a 210-es, CD-2SQF station.
(#) sdrlab válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2024
Nincs! Legalábbis huzamosabb keresés után is csak ezt az egy hihető adatot találtam a neten róla... A gyártó igencsak vicces a témában, hogy ennyire titkolja ezt az adatot...
(#) Skori válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 23, 2024
Idézet:
„... a 210-es hegyről volt szó eredetileg, ami tudtommal 20W huzamosan belepumpált teljesítménynek tehető ki...”
Erről esetleg van valami elérhető adatlap?
(#) sdrlab válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 23, 2024
Ezek marketing dumák csak! Jellemzően azt adják meg, amit megenged a(z elektronikai) konstrukció huzamosabb bevitt teljesítményként az adott páka típusra vonatkozóan első adatnak. A második(nagyobb) pedig az a teljesítmény, amit rövid ideig(felfűtés) bír leadni a táp...
Ezeknek nem sok köze van a gyártó által megadott adatokhoz! Különben is a 210-es hegyről volt szó eredetileg, ami tudtommal 20W huzamosan belepumpált teljesítménynek tehető ki
(#) cua válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2024
Maga a munkaallomas 120W-os, legalabbis a hatuljara ez van irva

Ennek a PDF-nek a vegen pedig azt mondja:
Idézet:
„- Nominal Power 175W
- Peak Power (tool): 130W”

Mindezek a CD-2BQF-re vonatkoznak.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2024
(#) HA5AWS válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2024
Szia!
Egy forrasztó állomás adatai között találtam, lehet marketing de szerintem tényleges adatok.
Bővebben: Link
Üdv: Gábor
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 22, 2024
Szintén 50W-ra emlékszem, de már nem tudom hol találtam erről adatot, felfűtéskor nálam 150...160W-ot kap néhány másodpercig, és a tapasztalatok szerint ez egy cseppet sem károsítja.
Forrasztás közben többnyire még az 50W sincs kihasználva, csak a töredéke.

Az iskolában a C245-944 pákahegyek kaptak rendesen a diákoktól, vizes szivacsot, meg minden egyebet, csak kíméletet nem, de (több mint 2 év alatt) nem tudták kinyírni. Szóval saját használatban, 60/40-es forraszanyaggal, én nem aggódom a vizes szivacs miatt sem. Ha pár év múlva netán mégis tönkremegy egy pákahegy, na bumm, akkor majd kicserélem...
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2024
Arra én is kíváncsi lennék, mert sehol nem találni erről adatot pedig vagy fél órán át kerestem a JBC dolgaira, de a 245 az 50W-osként van a gyártó által is emlegetve, nem 75W-osként.
Egyedül a hőmérsékletre van adat egy 22 megás pdf-ben, hogy ha folyton le van sleep-elve 180 fokra akkor ötszöröse lesz a hegy élettartama vagy valami ilyesmi (talán ebben). Mondjuk a nedves szivacs meg a bevonatnak nem tesz jót, a régi weller hegyek némelyikén hajszálrepedések lettek ettől a bevonaton.
(#) Skori válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 22, 2024
Egy linket tudnál adni arra az adatlapra amiből idézel?
(#) HA5AWS válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Máj 21, 2024
Sziasztok!
Adatlap szerint a névleges teljesítmény 75W a csúcsteljesítmény 140W. Szerintem miután a 100%-ot csak rövid ideig használja ami szerintem a csúcsteljesítményt nem lépi túl, nem lesz gond a hegyekkel.
Üdv: Gábor
(#) tothtechnika2 válasza Janszi hozzászólására (») Máj 21, 2024
Biztosan túl van hajtva 100%-on, de kb 3 éve használom így és még egy hegy sem ment tönkre emiatt, sőt, maga a hegy mechanikailag előbb megsérül mint a fűtőszál, ugyhogy ettől nem kell aggódni.
(#) Janszi válasza Skori hozzászólására (») Máj 19, 2024
Érdemes lenne a hideg-meleg ellenállást jegyezni 10 üzemóránként...
(#) Skori válasza Janszi hozzászólására (») Máj 19, 2024
Az, hogy a forrasztáshoz 10%-os PWM elegendő - az teszi lehetővé a villámgyors felfűtést (amikor 100%-on fűt). A fűtőbetét elméletileg kiátlagolja a PWM-hez tartozó átlagos teljesítményt. Hogy ez a relatív túlhajtás káros-e, vagy sem a fűtőbetétre majd hosszú távon kiderül.
A 245-ös pákahegyek esetében több éves tapasztalat van, és nincs gond ezzel, a 210-es pákahegyek esetében meg majd kiderül - de reményeim szerint ezzel e lesz gond.
(#) Janszi válasza Skori hozzászólására (») Máj 19, 2024
Lehet hogy butaságot kérdezek,de a 10% és az alatti pwm hajtás elégsége nem lehet a fűtőszál feszültségbeli túlhajtása?
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Máj 18, 2024
A "lehűti rendesen" jellemzésed nagyon szigorú. Én azt látom, 330°C-ról visszaesik 20°C-t a hőmérséklet a vizes szivacson való lehúzástól, de után kb. 0,5 másodperc alatt azonnal vissza is fűti, azaz mire a szivacstól elérsz a forrasztási helyig, már bőven ott az elvárt hőmérséklet.
A vizes szivacs egy rendkívül agresszív hőelvonás, kis túlzással mintha vízbe tennéd.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Máj 18, 2024
Köszönjük, én éppen most forrasztom fel a panelre a BC817-eket.
(#) Skori hozzászólása Máj 18, 2024
Végeztem egy újabb mérést a forrasztóállomásomon, mivel C210-es heggyel még nem volt lementett mérési eredményem. Azt kell tudni, hogy ez a C210-014 egy kicsi, vékony, hajlított végű, hegyes pákahegy, ami elsősorban apró SMD alkatrészek forrasztásához lenne alkalmas.
Íme a mérési eredmény: Bővebben: KÉP
Amikor a pákahegy nyugalomban van akkor 1°C-on belül tartja a hőmérsékletet. Forrasztás közben ez már közel ±2°C amikor mozgatom a felületen a pákát, a vizes szivacs pedig lehűti rendesen... Beteszem ide is a képet, csak lehet, hogy átméretezi a fórum...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2024
(#) exabit válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Amit látsz az egy koncepció egykezes forrasztásra. És bár lehet neked értelmetlen, de ott alul a hozzászólások között egy félkarú ember szerint viszont hasznos.
(#) tothtechnika2 válasza Skori hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Ez egy jó játék, de komoly munkára alkalmatlan, játszani meg hobbizni feleslegesen bonyolult, ergó az én olvastaomban elég felesleges dolognak tűnik. (Lehet inkább a kis pákájának a hőmérséklet szabályzásával kellett volna foglalkozni, annak lehet több értelme volna.
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Kezes-lábas - ez is jó.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Vezetékeket, lábasjószágokat gondolom mindenki úgy forraszt, hogy az ónt a mutató-, és a középső ujja tartja, az alkatrészt meg a hüvelyk-, és a gyűrűsujjával fogja (a másik kezében meg a páka van). A fluxot mindig legelőször teszem, egyébként meg ahogy mondod.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Ügyes, de... a forraszanyagot (és benne a folyasztószert) a forrasztandó felületre kellene adagolni, és nem a páka hegyére. Persze biztos megoldható, de kicsit erőltetettnek érzem. Mondjuk ha valaki napi 8 órában forraszt, így biztos sokkal gyorsabban tud haladni.
(#) pipi válasza img hozzászólására (») Ápr 14, 2024
Inkább kezes-lábas bárány jópofa
(#) img hozzászólása Ápr 14, 2024
Ez is egyfajta forrasztó állomás: kezes bárány.
(#) Georgee hozzászólása Feb 20, 2024
Sziasztok!

Sok évvel ezelőtt megépítettem az oldalon a cikkek közt található forrasztóállomást. forrasztóállomás II Cserélni szeretném a pákát, mert nem fűt már rendesen. Kicseréltem a fűtőszálat, de a helyzet változatlan. Próbáltam a pákát direktbe tápra kötni, ott is csak szenvedve melegedett.
Kérdésem az lenne, hogy a Solomon páka helyére kompatibilis lehet-e például a Yihua Soldering Iron 907A forrasztója?

yihua.jpg

(#) denon888 válasza Skori hozzászólására (») Feb 10, 2024
Ezt benéztem.
(#) Skori válasza denon888 hozzászólására (») Feb 10, 2024
Chipcad (van taktáron): Bővebben: Link

Kompatibilis típusok, a
TME-nél (raktáron): MCP6V96T, MCP6V81, MCP6V51
CHIPCAD: MCP6V86T
(#) Alkotó válasza denon888 hozzászólására (») Feb 10, 2024
Kérdezd meg Skorit, mit tudna javasolni helyette, ami elérhető.
(#) denon888 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 10, 2024
Köszi. A TME-nél nagyjából megvan ami kell. De ez "MCP6V76T" a TME a RET a CHIPCad oldálán nullás darabszámú.
(#) Alkotó válasza denon888 hozzászólására (») Feb 10, 2024
Már nem emlékszem pontosan, de talán a TME + RET kínálatában én megtaláltam ami kell.
Következő: »»   3 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem