Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Programozáshoz nem kell a VDD-t bekapcsolni. Az a futtatáshoz/teszteléshez kell.
Üdv.
Segítséget kérnék.Nem sikerül a digitális forrasztóállomás 2-re feltöltenem az programot.VDD bekapcsolva kell legyen gondolom,ha a panelon akarok programozni úgy hogy nincs áram alatt a panel?A törlés és blank check az jó.Az alábbi üzenetet dobja fel.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, a gyors választ és a segítségedet! Az adatlapokat nézegettem, csak sajnos még eléggé kezdő szinten vagyok, és ez lett volna az első komolyabb konstrukcióm. Annyit még megkérdezhetek milyen pic el lehetne helyettesíteni a 16f88 at?Mik a főbb szempontok és a pic adatlapján mikre kell nagyon figyelnem? Köszönöm!
Sajnos az sem jó, ha megnézed az adatlapját...
Szia!
Esetleg Pic16f628A ra?(a linked a sima 628 asra mutat, vagy én értettem félre?) még ez van itthon.. Ha nem akkor sajnos nem maradt más mint a 16f88 as rendelése. Köszönöm!
Sajnos pic16f628-ra nem lehet megcsinálni, mivel nincsen beépített A/D konvertere.
Sziasztok!
Hogyan tudnám a Digitális forrasztó állomás 2, programját 16f88 ról 16f628A ra megváltoztatni? (ékezetes karakterek nem számitanak, mert kisseb a memóriája). Kettő napja próbálkozok vele és semmi eredményem,,valamiért nem akarja a hex filet megcsinálni.(mikroBasic PRO for PIC) el probáltam de nem akarja az igazat.. Tudna valaki ebben segíteni? Köszönöm!
Sziasztok!
A digitális forrasztóállomás 2-ben szeretnék némi módosítást végrehajtani és szeretnék egy áment reá: Trafónak egy szekunder 24V/9V-osat használnék. Nem középleágazásos, hanem "teljesen külön" tekercsen van a 9V (más a dróthuzal mérete). A 8V-os stabilizátort kihagynám. Tehát az OPA-k 5V-os táppal üzemelnének. Ezt az 5V-os ágat nem egyetlen diódával szeretném egyenirányítani, hanem egy greatz-el. Így minden ami GND, az a greatz negatívjára megy. Viszont a -5V-ot továbbra is egyetlen diódával egyenirányítanám. Gondolom ez az ICL-nek nem okoz különösebb gondot?
Rendben, akkor jövő hét elején valószinűleg le is adom a rendeléseket.
Azt hiszem ez az, de este megnézem pontosan.
Még egy hülye kérdés! Azt hiszem maradok én is a Fahrenheit28112-nél. Csak azt kellene tudnom még, hogy a csatlakozója milyen. (pákával együtt jó lenne megrendelni) Szemre 6 pólusú DIN apa csati kellene.
Ez megfelelne?
Köszönöm, pont ilyen leírásra volt szükségem.
Akkor most már csak pontosítanom kell a terveimet és eldönteni a kivitelt.
Nekem van mindkettő, használat közben igazán nagy különbség nincs a kettő között.
SOLOMON előnyök: -olcsó, jó minőség -olcsó és nagy hegy választék -hosszú munka után sem melegszik át a nyele hátrányok: -nagy, nem a legkényelmesebb fogás -kemény vezeték -lassú reagálás a hőváltozásra -a gumi a pákanyélen mindig lecsószik (pillanatragasztó megoldja) FAHRENHEIT 28112 előnyök: -jó minőség -gyors felfűtési idő (kb. 40-50s) -kényelmesebb fogás -jobb minőségű, puha vezeték -nagyon gyors reagálás a hőváltozásra, mert az érzékelő fent van a hegy elejében hátrányok: -hosszú munka után átmelegszik a nyelének az eleje, ahol a legkényelmesebb lenne fogni -kevés és drágább a pákahegy választék Eleinte kicsit szívtam a Fahrenheit-el, de csak a rosszul beállított vezérlés miatt. Most már azt választanám a gyors felfűtési idő miatt. A mozgásérzékelő annyira nem életmentő, talán még hátrány is ha folyamatosan, de csak ritkán forrasztól egyet-egyet. Ezt úgy értem, hogy 7 percenként veszed kézbe, de 5 perc után elmegy aludni a páka, akkor mindig meg kell várnod még visszafűt. Ezzel szemben már 5 éve megy a solomon páka a műhelyben, már kapott mindent és még mindig az eredeti heggyel megy (néha még hétvégére is úgy felejtettem). Tehát a mozgásérzékelő által kínált automata kikapcsolási funkció előnye elhanyagolható.
Sziasztok! Mostanság felmerült bennem egy forrasztóállomás beszerzésének gondolata. Mivel még egy WTCP-S-et mai új áron már nem engedhetek meg (és a komolyabbakról nem is álmodok), építésben gondolkodom. Magára az állomásra van több tervem is ("gyári hőfokszabályzó" vagy PIC-es vezérlés építése, kapcsolóüzemű táp.), a páka maga a kétséges. Két jelöltem van, az itteni infók összegyűjtése alapján.
-Solomon IRON-N. Ennek sárga nyelű verzióját használtam már (bár TCP heggyel, mert azt tudtam cégnél könnyen rendelni). -Fahrenheit28112. Erről viszont azon kívűl, amit itt olvastam nem tudok sokmindent. A Solomonról egész kellemes tapasztalataim vannak. Nem egy csúcs profi eszköz, de kb. az én igényeimet ki tudhatja elégíteni. A Fahrenheit mozgásérzékelője talán a pic-es vezérlőben kihasználható, meg a plusz 10W lehet, hogy gyorsabb felfűtést tenne lehetővé. Az ergonómiáről sajna nem tudok dönteni biztosat a képek alapján. Ha valaki tudna pár érvet mondani ellenük és mellettük, elfogadnám, mert így látatlanban nem igen akarnék dönteni.
A kijelző 4 és 6 os lábát nem lehetne valahogy áttenni a PIC 10 es és 11 es lábra csak próbaképp, nagy munka lenne átírni a programot?
Köszi, tényleg ugyan az a baj.Nincs semmi ötletem mit lehet a baj
Működnie kéne, de valós hőmérséklet kijelzésre ne számíts.
Fel, de szerintem ugyanígy lesz...
Bocs hogy ilyen sokára írok de csak most volt vele időm foglalkozni. Újraprogramoztam a Pic-et de a hiba továbbra is fenn áll viszont mikor rátöltöttem egy másik programot azzal működött a kijelző csak két lábat kellet átkötni. Az lehetséges hogy ami itt fent van HEX fájl az hibás ? Feltudnád még egyszer tölteni ?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem attól, aki már megépítette Attila86 digit.forr.állomás 2-t, hogy a potméterrel mennyire finoman lehet szabályozni a kijelző legkisebb helyiértékét? Csak elgondolkodtam, hogy elég nagy tartományt fed le, és nehéz lehet-e mondjuk kerek 300-ra beállítani?
Értem.Köszönöm.Igen az optót nem is figyeltem.
Vagy másik egyben tán egyszerűbb megoldás, ha tekerek egy ~9V-os menetet a trafóra.Így Tr2 szintén elhagyható.
Elfelejtettem írni, hogy a D1-D4 diódahíd GND-re menő lábát meg kell szakítani, mert a trafó középmegcsapolásának GND-re kapcsolásával zárlat jön létre.
üdv! proli007
Hello!
Tekintve, hogy a kapcsolásban a triac-ot egy optocsatoló hajtja meg, meg lehet oldani. De nem úgy érdemes ahogy írod, hanem a középmegcsapolás legyen a GND, és a két széléről egy-egy diódával megkapod a +16V feszültséget. ebből a stabi előállítja az +5V-ot. Tehát kihagyod a TR2 trafót, A TR1 középmegcsapolását lekötöd a GND-re, a D6..D9 Tr2-re menőlábát, pedig a Tr1 24V-jára kötöd át. üdv! proli007
Szerintem -mielőtt PICet cserélsz- nézd át a következőket:
- a tápfesz (+5V) rendben van? - az LCD bekötése tuti? Nincs szakadt kábel, vagy zárlat? Az eredeti rajzon visszafelé van jelölve az lcd... Esetleg próbáld meg, újra felprogramozni a PIC-et.
Akkor valószínűleg a PIC programozása lesz rossz vagy maga a PIC, egyébként mik a tünetei ha meghibásodik egy PIC , az már az íráskor kiderül ?
Az okozhat gondot hogy a páka nincs bekötve csak a kijelzőt kötöttem rá a PIC-re meg az ellenállásokat meg a kondikat ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |