Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Valószínűleg elkötés lesz, mert nekem pöcc-röff indult elsőre. Nézd át!
A kijelzőt nem inicializálja a pic. Ennek lehet jó pár oka.
Azt kéne megnézni, hogy megy-e a fűtés vezérlése. Ha fűt, és beáll az alap hőmérsékleten, akkor a program fut.
Igen természetesen azt beállítottam.
A kijelző kontrasztját beállítottad?
Üdv.
A problémám az lenne, hogy összeraktam a Vicsys által bemutatott forrasztóállomást de nem jelenít meg semmit a kijelző csak a felső sorban minden pixel világít, a programozás elméletileg jó. Viszont attól hogy írja és olvassa még lehet rossz a PIC ? Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv.
Neki vágtam az oldalon közölt forrasztó állomás 2-nek. Egyenlőre idáig jutottam
Itt egy bővebb leírás erről a kütyüről: Bővebben: Link
Néztem, de a kompresszor fújó, nem tudom, hogy fordítva beköthető e. A fotóról ezt nem tudom megítélni. A páka pedig nem tűnik olyan szimpatikusnak. Bár ha nyerek a lottón inkább ezt választanám: Bővebben: Link
Ezeket is nézd meg.
Vákum motor. Bővebben: Link Ez mégis csak erre lett kitalálva, és ha venni kell, lehet a bontóban drágábban adják az autós változatot, mint ezt. És ez garanciális. Páka ügyben nézd meg ezt is. olcsóbb mint amit be linkeltél. Bővebben: Link
Most olvasom, hogy a linkben is WV motor szerepel.
Nekem az Aoyue 2702-es állomásom van. Abban van ilyesmi kiforrasztó páka. Nálam számít a vákum. Jobban tudsz vele dolgozni, ha erősebb. A páka kidolgozásával elégedetlen vagyok. Lehetne profibb. Hamar megtelik, és munka közben kell üríteni. Körülményes dolog ez.
Vákum motornak ki lehetne próbálni az autókban használatos centrálzárhoz való motort is. Egyik cimborámnak volt egy WV passzátja (régi malac orrú)és abban egy motoros vákum szivattyú zárta, nyitotta az ajtókat. Olyasmi volt kinézetre is mint amit be linkelt a Jáger Laci.
Olyan túlzottan nagy vákuum nem kell hozzá, hisz az ónszippantó sem tépi le az ujjad, pedig azt már melegítés nélkül használod.
(múltkor de jól jött volna egy ilyen... lehet én is összedobok egyet)
Helló!
Közben utánanéztem és igen, jó hozzá! itt van egy jó kis leírás hozzá:Bővebben: Link Esetleg valaki épített már ilyet? Igazából az érdekelne, hogy elég a levegő hozzá?
Üdv mindenkinek!
Azon gondolkodtam ,hogy ehhez a pákához vajon az itt tárgyalt vezérlések jók lennének-e:Bővebben: Link. Illetve milyen levegő kellhet hozzá? Van esetleg valakinek ilyen? Vagy hülyeség az egész és gyári állomással olcsóbb?
Ezt próbáltam jelezni én is! És ezért írtam, hogy a vezérlést és mondjuk egy háttérvilágítást gond nélkül elvisz akkora bemenő fesz esetén is. Ha 15W-al számolunk és 35V-al, akkor kb 500mA-re jön ki a maximális megengedhető áram. Nekem egy hűtőzászló elégvolt rá, áramfelvételt nem mértem.
Az LCD nem vesz föl nagy áramot (10-15mA)
A 7805nél az számít, hogy mekkora fesznek kell le esni az ic-n, és az, hogy mennyi az átfolyó áram. Ennek a szorzata adhat ki max. 15W-ot. Hűtéssel. Ilyenkor azért eléggé nagy hűtőborda kell.
1A leadása mellett biztos, de azt nem írtam, hogy mekkora terhelés volt. Akkutöltőben az LCD háttérvilágításának és a vezérlőnek az áramfelvételét nagyobb melegedés nélkül biztosította.
35 volton járatni jó a 7805-öt, mert akkor legalább már nem kell pákát venni, hiszen olvasztani fogja az ónt
Köszi szépen, valóban, az adatlapján írják is. Hűtőbordával 15W-ot tud, ez majd' 1A, na annyi remélem nem fog átmenni rajta. A mellékelt képen látható hűtőbordához hasonlóból van egy jó vödörnyi, ez gondolom elég lesz hűtésnek.
OFF: Nem kell valakinek hűtőborda? Hol lehetne eladni? Van egy csomó kitermelt, minden fajta. Új árához képest 25-50%-ban odaadom.
Köszi szépen, ki fogom próbálni a Wellerrel. Közben próbáltam a neten utánanézni a trafó méretezésnek, és persze - majdnem - mindenhol azt találtam, hogy adott teljesítményre mekkora vasmag kell. Próbáltam visszaszámolgatni, és az jött ki, hogy ha az E középső része, ahol a tekercsek vannak, több, mint 8,5-9cm2, akkor jó. Nekem 3 x 3-3,5cm-es a vasmag, így 9-10,5cm2. Tehát birkabőr! (juhéj)
Üdv!
Idézet: „A 7805-nek gondolom sok a 13V váltó, meg a egyenirányítás-pufferelés utáni 17-18V” Nem lesz sok. És még véletlenül sem kell egymás után 2db stabilizátor. Teljes mértékben alkatrész, hely és energiapocsékolás. A 7805-ös stabkocka maximális bemenő feszültsége 35V lehet, de az ajánlott az a 7,5...20V közötti tartomány. E két érték között működik a legjobban. Én már járattam 35V közeli feszültségről is ezeket, de még soha nem volt gond egyikkel sem.
Üdv!
1. Rákötöd a wellert, és megméred nagyon leesik e a feszültsége, és melegszik e. 2. Elvileg nem gond, van itt olyan aki 28 volttal használja, de lehet úgyis esik pár voltot terhelésre. 3. Előbb ráteszel 7812-t, és utána a 7805-öt.
Sziasztok!
Ez az első hsz-em ezen az oldalon, ennek megfelelően megpróbálok valami oltári baromságot kérdezni. Nagyon megtetszett a "Digitális forrasztóállomás II", szeretném megépíteni. Van egy ismeretlen teljesítményű trafóm, ami 2x12,8 V-ot tud névlegesen. Azért a nem túl szabványos feszültség, mert egy középiskolásnak volt vizsgamunkája, és a kimért feszt véste fel rá. Mondta, hogy mekkora teljesítményű, de sajnos elfelejtettem az elmúlt bő 15 évben. Meg hát akkor csak azzal foglalkoztam, hogy egyik szekunder tekercs is bőven elég lesz a TDA2030-as erősítőnek. 1.) Hogy tudom megállapítani a trafó teljesítményét? Jól tudom, hogy a vasmag mérete számít? Van egy kattogós Weller pákám 24V/2A-es trafóval, attól szemlátomást nagyobb, de nem sokkal. 2.) Nem gond-e, hogy kicsit több a trafó feszültsége, 24 helyett majdnem 26V? 3.) A 7805-nek gondolom sok a 13V váltó, meg a egyenirányítás-pufferelés utáni 17-18V, de ezen majd ráérek akkor aggódni, ha egyébként jó lesz a trafó. Üdv. Zsolti
Szia!
Alig várom már a fejleményeket. Igazából azért gondolkodtam az átalakításon mert van kettő pákám, egy új betét és vagy 10 fajta hegyem. Használom már vagy 10 éve és nagyon a szívemhez nőttek és csak remélem, hogy ha sikerülne átépíteni akkor még pár évig szolgálnának. Az meg, hogy a hőérzékelőt nem sikerülne pont úgy megcsinálni mint a gyáriban, maximum egy kicsit pontatlanabb lesz. Ettől még tudom majd használni
És még hozzá jön a páka hő tehetetlensége. Azaz minél nagyobb a fém (páka betét maga) annál lassabban reagál az elektronika kompenzálására. Ettől el tud hűlni ha egy nagyobb cuccot akarsz vele melegíteni, utána meg túl melegszik. Ebből a szempontból az OKI indukciós pákám verhetetlen. Csak 30W-os, de erősítők táp terminálját egy pillanat alatt ki tudja forrasztani. A Wellerem csak álmodik erről. Azzal ezt nem csinálom meg. Marha gyorsan tud reagálni, és óriási tartalékai vannak.
Ezen én is agyaltam már, van itthon cirkó hőelemem, ami
belefér egy kis reszeléssel, de elég kicsi feszeket ad ki, hiszen eredetileg lángba ér a vége, valamint ajánlották többen a PT100-as termisztort. Egyenlőre azonban félbe hagytam a kisérletezgetést, de majd ha lesz rá kapacitás visszatérek rá, ha lesz valami szólok Mondjuk csak érdekességképpen látom értelmét, amúgy tulajdonképpen teljesen felesleges az egész, mivel ahogy itt írták is egy solomon, vagy fahrenheit pákával ugyanaz elérhető, és kitudja mikor purcan ki az öreg weller betétje, és akkor felesleges volt az egész projekt (Arról nem is beszélve, hogy házilag biztos nem lesz olyan jó a hőérzékelő kapcsolata, helye, stb. a pákával, mint a gyáriban.)
Helló!
Akkor próbáld meg a következöt.Bővebben: Link
Köszi, de sajnálnám kidobni ezért a wellert gondoltam egy próbát megérne.
hqelektronikban kapsz komplett termoelemes pákát, ennyiért ha kapsz termoelemet sem barkácsolod normálisan össze.Bővebben: Link
Üdv!
Van egy öreg Weller pákám és nem igazán szuperál benne a kapcsoló. Arra gondoltam, hogy csinálok hozzá egy digitális állomást, de nem tudom honnan lehetne szerezni termoelemet. Tudna nekem segíteni valaki, hogy hol kapható esetleg miből lehet bontani ilyet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |