Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   308 / 377
(#) hobbyboby hozzászólása Okt 21, 2016 /

Halihóó!

Keresem eme Philips gyártású SUB erősítődoboz elektronikájának kapcsolási rajzát.
A szakszervíznek nincsen, a gyártó Philips cég pedig állítólag ilyesmiket nem tart.

A tipus: MMS250/00
Egy-két kinézet róla -
(#) 13_Balu50 válasza hobbyboby hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Nézd, meg milyen IC , végtranyó, fet stb van benne, letöltöd az adatlapját, annak alapján és máris megvan a kapcsolás lényege.Ennek ismeretében javítható, azért annyira biztos nem bonyolult.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 21, 2016 / 1

Találtam a nyákról képeket róla a neten, ha azok aszerint 2db Ic van egy smd ami valószinüleg lm324 vagy valami hasonló pltl072 stb, a másik hütöbordán van, valószinüleg az a végfok Ic benne. Ird meg a számát és biztosan kapsz segítséget a javításban, hiba megtalálásában.
(#) Moha1984 hozzászólása Okt 24, 2016 /

Sziasztok!

Vásároltam egy Marshall MG 100 Fx 100W 4 Ohm erősítőt.
A tiszta és torz csatornája működik valamint a hangszínszabályozók is. De a beépített effektek nem a visszajelző ledek világítanak de az effekt hangja nem hallatszik. Javításhoz ha valaki tudna kapcsolási rajzot adni vagy javasolni olyan szervízet ahol foglalkoznak ilyennel. Esetleg magyar nyelvű leírást az erősítőhöz.
(#) eyess válasza Moha1984 hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Tessék parancsolj.
(#) Moha1984 válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Szia!

Köszönöm a rajzot de sajnos ez nem jó nekem, mert ez a DFX rajza.
A kettő között a különbség az, hogy ennek TDA7294 a vége viszont az enyém FX aminek a vége 2SC5200 2SA1943.
Az erősítő elő és végfok része, valamint a hangszínszabályozó működnek.
Csak a beépített effektpanel nem, reverb, delay.chorus, flanger. Viszont a visszajelző ledek világítanak.
Ennek az effektpanelnek a rajza kellene.
(#) usane hozzászólása Okt 28, 2016 /

Üdv!

A következőt szeretném megvalósítani:
Van 5 db PWM jelem a rajzon látható módon.
Azt szeretném megoldani, hogy prioritásos módon legyenek a kimenetek kapcsolva.
Még pedig fentről lefelé haladva.
Tehát ha a 24V-os PWM-en van jel, akkor annak a kimenete legyen aktív a többi nem akármi is van a többi bemeneten. Ha nincs akkor a következő háromból ha valamelyik aktív akkor azok kimenetei legyenek aktívak mind a 3 (RGB).
Ha azokon sincs jel akkor csak az utolsó kimenete legyen aktív ha van jel a bemeneten.
Ha lehet mikrovezérlőt elkerülném. Gondoltam kidiódázom, meg kondi, de alacsony kitöltésnél valószínűleg nem menne. Gondolom még ha integrátort tennék utána akkor is kevés lenne. Még nem tudom pontosan, de tegyük fel a minimális kitöltés 5-10%.
Mivel lehetne legegyszerűbben megoldani?
(#) otvenkilenc válasza usane hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

A kimeneteket integráld TTL jelszintre majd azokat vezesd egy prioritás enkóderre ( Sn74148 8 ról -3ra ) Ennekaz enkódernek a kimenetét egy 4-ről 16 -ra (SN47154) vagy 3-ról 8-ra dekóderre multiplexcerre vezeted.
A multiplexer kimenetén mindig az először megjelent PWM jel kapcsoló jele jelenik meg. De ha közben a magasabb prioritású bemeneten megjelenik a jel akkor azt veszi előre. Valami ilyenre gondoltál?
Remélem ))
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) hobbyboby válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Nálam nem a végfok IC problémás (maga a végfok erősítő-része működik),
hanem a SUB előerősítős-rész, mely még bőven a végfok előtt van, s amelyben egy SMD-s LM324 IC hajaz arra a bizonyos frekvencia mélykiemelési funkcióra.
Ott elvileg lennie kell egy dupla vagy tripla potenciométernek, ám sajna nem tudom az értékét, de azt sem, hogy hova hogyan kellene bekötni.
A lapkábel sorkapcsában van vagy 7 tüske, amiből 2 (max 3) a bemeneti hangerő-szabályzás ... míg a többi?
Nos - az az, amit nem tudok!
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) hobbyboby válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 29, 2016 / 1

Köszi szépen, de ezeket a képeket a netre én tettem fel!
(#) OFK hozzászólása Okt 29, 2016 /

Sziasztok!
Keresem a Denon PMA-250 erősítő kapcsolási rajzát, ha valakinek meg lenne és megosztaná velem, megköszönném.
(#) csavarkulcs hozzászólása Nov 1, 2016 /

Üdv!
Javításra kaptam egy orosz multi-motyót, és ehhez kérném a kapcsolási rajzot, mivel nem tudok oroszul, ezért majd valakinek a segítségét is kérném a ciril betűk lefordításában.
(#) kadarist válasza csavarkulcs hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Szia!
Csak be kell írni orosz betűkkel a nevét a keresőbe: Bővebben: Link.
(#) hobbyboby válasza csavarkulcs hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Valójában egyáltalán nem kritikának szánom, de ilyesmiket még megjavítani????
Amikor néhány ezresért bárhol már komoly digitális LCD-seket lehet kapni ....
Többe kerül a ráfordított idő ....
(#) zoly15 válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Elég rossz ez a hozzáállás!
Több előnye is van az analóg műszernek!
Pl.: Hullámzó feszültséget/ áramot is tudsz vele mérni ,nem átlagol a műszer.
Vagy éppen nem 50Hz-es feszültség/ áramot is pontosabban lehet mérni ,mert a digitális műszer átlagol, továbbá jobban nyomon követhető a "mutató" vándorlása.
(#) pont válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Néhány ezresért, nem igen lehet strapabíró, pontos multit venni, ezt a ruszki cuccot nem ismerem, de ha pontosan kell mérni akkor elő a Ganzuniv...
(#) hobbyboby válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Igaz.
Bár nekem van egy japán és mutatós, azaz analóg műszerem (még 1500 forintért vettem valamikor - az Oktogontól nem messze, az akkori Rádióamatőr boltban),
de amit szinte sohasem használok szinte semmire.
A Metex M4650B műszerem mellett.
Néha néha az akkutöltő mellé tettem, hogy a töltőáram ingadozását figyelhessem. De ha a végén a töltő úgyis feltölt, akkor menet közben nem mindegy, hogy hogyan?

Volt nekem egy régi németem is, de időközben eltörött a mutatója (üvegszálból volt a lelkem), a csutka meg már elég zavaróan mutatott.
Maga a belső egyenirányítása szelénes volt, s a mérések után még számolgatni kellett a pontos értékre a mutatottakból .... Így aztán simán kidobtam ...
(#) hobbyboby válasza pont hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Én még 3 ezerért vettem valaha a kedvenc Metex-emet.
Aztán később egy elektronikai szakboltban láttam, hogy hűűű - az biza majdnem 16 ezerbe van! Magyarán osztva s szorozva az árát - bizony akkor én nagyon jól vettem.
Még diódát, tranzisztor-bétát és frekvenciát is képes mérni, 4 és fél digites nagy kijelzője van.
Általánosan házi, amatőr-szintű áramköri mérésekre valójában bőven sok!

Egy időben a Lidl-ben láttam kb. ezer forint körül olyan 3 és fél digitest, ami nagyjából az egyen-, váltó-feszültséget, áramot, no meg ellenállásértéket volt képes mérni és mutatni!
Simán nagyjából úgy az ezresért!
Ha csak simán kellene boltban megvenni. egy LCD-s kijelzőlapka és hozzá a meghajtó IC-je csaknem annyiba van!
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
(#) Hx-2 hozzászólása Nov 3, 2016 /

Hi!
Olyan kapcsolasra lenne szuksegen ami 2-3 video bemenettel rendelkezik es egy kapcsoloval ki lehet valasztani melyik van epp a kimeneten.
Koszi!
(#) vargaf válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Milyen videó bemenettel? Van néhány fajta belőle.
Videó bemenet
(#) Hx-2 válasza vargaf hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Peldaul olyan ami DVD lejatszobol kijon
(#) vargaf válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Úgy látom nem volt világos amit linkeltem. Akkor másként írom:
Videócsatlakozók
Melyikre gondolsz?
(#) Hx-2 válasza vargaf hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

A 4-esre

b1.jpg

(#) zolika60 válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

(#) zolika60 válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

RCA-nak hívják.
(#) Hx-2 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Tisztelettel melyik az ami tobb bemenetbol csinal egy kimenetet es kapcsolasi rajz.
(#) szikorapéter hozzászólása Nov 3, 2016 /

Sziasztok. Orion TR-4302 oszcilloszinkronszkóp kapcsolását keresném. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) vargaf válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Híradástechnika KTSZ gyártmányú rajzom van.
(#) otvenkilenc válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

"hogy hűűű - az biza majdnem 16 ezerbe van! " Így van én annyiért vettem az egyiket
(#) Zimany_Gergo hozzászólása Nov 4, 2016 /

Sziasztok!
Van egy TDA9503-om és én nem igazán értek az ilyen ICkhez.
Esetleg valaki tudna küldeni egy kapcsolási rajzot róla?
Előre is köszönöm!
Következő: »»   308 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem