Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Halihóó!
Keresem eme Philips gyártású SUB erősítődoboz elektronikájának kapcsolási rajzát. A szakszervíznek nincsen, a gyártó Philips cég pedig állítólag ilyesmiket nem tart. A tipus: MMS250/00 Egy-két kinézet róla -
Nézd, meg milyen IC , végtranyó, fet stb van benne, letöltöd az adatlapját, annak alapján és máris megvan a kapcsolás lényege.Ennek ismeretében javítható, azért annyira biztos nem bonyolult.
Találtam a nyákról képeket róla a neten, ha azok aszerint 2db Ic van egy smd ami valószinüleg lm324 vagy valami hasonló pltl072 stb, a másik hütöbordán van, valószinüleg az a végfok Ic benne. Ird meg a számát és biztosan kapsz segítséget a javításban, hiba megtalálásában.
Sziasztok!
Vásároltam egy Marshall MG 100 Fx 100W 4 Ohm erősítőt. A tiszta és torz csatornája működik valamint a hangszínszabályozók is. De a beépített effektek nem a visszajelző ledek világítanak de az effekt hangja nem hallatszik. Javításhoz ha valaki tudna kapcsolási rajzot adni vagy javasolni olyan szervízet ahol foglalkoznak ilyennel. Esetleg magyar nyelvű leírást az erősítőhöz.
Szia!
Köszönöm a rajzot de sajnos ez nem jó nekem, mert ez a DFX rajza. A kettő között a különbség az, hogy ennek TDA7294 a vége viszont az enyém FX aminek a vége 2SC5200 2SA1943. Az erősítő elő és végfok része, valamint a hangszínszabályozó működnek. Csak a beépített effektpanel nem, reverb, delay.chorus, flanger. Viszont a visszajelző ledek világítanak. Ennek az effektpanelnek a rajza kellene.
Üdv!
A következőt szeretném megvalósítani: Van 5 db PWM jelem a rajzon látható módon. Azt szeretném megoldani, hogy prioritásos módon legyenek a kimenetek kapcsolva. Még pedig fentről lefelé haladva. Tehát ha a 24V-os PWM-en van jel, akkor annak a kimenete legyen aktív a többi nem akármi is van a többi bemeneten. Ha nincs akkor a következő háromból ha valamelyik aktív akkor azok kimenetei legyenek aktívak mind a 3 (RGB). Ha azokon sincs jel akkor csak az utolsó kimenete legyen aktív ha van jel a bemeneten. Ha lehet mikrovezérlőt elkerülném. Gondoltam kidiódázom, meg kondi, de alacsony kitöltésnél valószínűleg nem menne. Gondolom még ha integrátort tennék utána akkor is kevés lenne. Még nem tudom pontosan, de tegyük fel a minimális kitöltés 5-10%. Mivel lehetne legegyszerűbben megoldani?
A kimeneteket integráld TTL jelszintre majd azokat vezesd egy prioritás enkóderre ( Sn74148 8 ról -3ra ) Ennekaz enkódernek a kimenetét egy 4-ről 16 -ra (SN47154) vagy 3-ról 8-ra dekóderre multiplexcerre vezeted.
A multiplexer kimenetén mindig az először megjelent PWM jel kapcsoló jele jelenik meg. De ha közben a magasabb prioritású bemeneten megjelenik a jel akkor azt veszi előre. Valami ilyenre gondoltál? Remélem )) A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Nálam nem a végfok IC problémás (maga a végfok erősítő-része működik),
hanem a SUB előerősítős-rész, mely még bőven a végfok előtt van, s amelyben egy SMD-s LM324 IC hajaz arra a bizonyos frekvencia mélykiemelési funkcióra. Ott elvileg lennie kell egy dupla vagy tripla potenciométernek, ám sajna nem tudom az értékét, de azt sem, hogy hova hogyan kellene bekötni. A lapkábel sorkapcsában van vagy 7 tüske, amiből 2 (max 3) a bemeneti hangerő-szabályzás ... míg a többi? Nos - az az, amit nem tudok! A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
Köszi szépen, de ezeket a képeket a netre én tettem fel!
Sziasztok!
Keresem a Denon PMA-250 erősítő kapcsolási rajzát, ha valakinek meg lenne és megosztaná velem, megköszönném.
Üdv!
Javításra kaptam egy orosz multi-motyót, és ehhez kérném a kapcsolási rajzot, mivel nem tudok oroszul, ezért majd valakinek a segítségét is kérném a ciril betűk lefordításában.
Szia!
Csak be kell írni orosz betűkkel a nevét a keresőbe: Bővebben: Link.
Valójában egyáltalán nem kritikának szánom, de ilyesmiket még megjavítani????
Amikor néhány ezresért bárhol már komoly digitális LCD-seket lehet kapni .... Többe kerül a ráfordított idő ....
Elég rossz ez a hozzáállás!
Több előnye is van az analóg műszernek! Pl.: Hullámzó feszültséget/ áramot is tudsz vele mérni ,nem átlagol a műszer. Vagy éppen nem 50Hz-es feszültség/ áramot is pontosabban lehet mérni ,mert a digitális műszer átlagol, továbbá jobban nyomon követhető a "mutató" vándorlása.
Néhány ezresért, nem igen lehet strapabíró, pontos multit venni, ezt a ruszki cuccot nem ismerem, de ha pontosan kell mérni akkor elő a Ganzuniv...
Igaz.
Bár nekem van egy japán és mutatós, azaz analóg műszerem (még 1500 forintért vettem valamikor - az Oktogontól nem messze, az akkori Rádióamatőr boltban), de amit szinte sohasem használok szinte semmire. A Metex M4650B műszerem mellett. Néha néha az akkutöltő mellé tettem, hogy a töltőáram ingadozását figyelhessem. De ha a végén a töltő úgyis feltölt, akkor menet közben nem mindegy, hogy hogyan? Volt nekem egy régi németem is, de időközben eltörött a mutatója (üvegszálból volt a lelkem), a csutka meg már elég zavaróan mutatott. Maga a belső egyenirányítása szelénes volt, s a mérések után még számolgatni kellett a pontos értékre a mutatottakból .... Így aztán simán kidobtam ...
Én még 3 ezerért vettem valaha a kedvenc Metex-emet.
Aztán később egy elektronikai szakboltban láttam, hogy hűűű - az biza majdnem 16 ezerbe van! Magyarán osztva s szorozva az árát - bizony akkor én nagyon jól vettem. Még diódát, tranzisztor-bétát és frekvenciát is képes mérni, 4 és fél digites nagy kijelzője van. Általánosan házi, amatőr-szintű áramköri mérésekre valójában bőven sok! Egy időben a Lidl-ben láttam kb. ezer forint körül olyan 3 és fél digitest, ami nagyjából az egyen-, váltó-feszültséget, áramot, no meg ellenállásértéket volt képes mérni és mutatni! Simán nagyjából úgy az ezresért! Ha csak simán kellene boltban megvenni. egy LCD-s kijelzőlapka és hozzá a meghajtó IC-je csaknem annyiba van! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
Hi!
Olyan kapcsolasra lenne szuksegen ami 2-3 video bemenettel rendelkezik es egy kapcsoloval ki lehet valasztani melyik van epp a kimeneten. Koszi!
Milyen videó bemenettel? Van néhány fajta belőle.
Videó bemenet
Tisztelettel melyik az ami tobb bemenetbol csinal egy kimenetet es kapcsolasi rajz.
Sziasztok. Orion TR-4302 oszcilloszinkronszkóp kapcsolását keresném. A válaszokat előre is köszönöm.
Híradástechnika KTSZ gyártmányú rajzom van.
"hogy hűűű - az biza majdnem 16 ezerbe van! " Így van én annyiért vettem az egyiket
Sziasztok!
Van egy TDA9503-om és én nem igazán értek az ilyen ICkhez. Esetleg valaki tudna küldeni egy kapcsolási rajzot róla? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |