Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   491 / 1685
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 27, 2009 /

Helló! Most , hogy a tápom elkészült belefogtam egy kemence építésébe. Ebben is lesz elektronika a digitális kijelzésű hőmérő.
(#) vicsys válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Köszi a dicséretet.
Az egész lényege az, hogy egy szabványos RC5-ös kódot használó "gyári" távszabályzó vigye. (vagy az előre programozott távszabályzóból egy beállított kód.) Én egy Somogyi URC22B-t használok 026-os kóddal.
Elkezdtem a leírást megfogalmazni, de mivel fáradt vagyok, ellégé magyartalan lett. Majd javítgatom... Addig is csatolom, hogy miket és hogyan tud.
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Egy ideje érlelődik bennem, hogy kellene egy minőségi hifi. Arra gondoltam, hogy felújítanám a HS Orion hangfalakat, és építenék egy csöves erősítőt. És akkor ha lehetőség lesz rá ezt a Csodát bele tenném. De, hogy erre mikor lesz időm nem tudom. Amikor néztem a videót észre vettem, hogy amikor a kijelző órára váltott akkor a fényereje lecsökkent. De én azt hittem, hogy meg változtak a fény viszonyok vagy bármi. De most olvasom a pdf-ben, hogy ez direkt van így. Nagyon jó ötlet! És a motoros potméter, nem is hallottam róla.Így jár aki keleten lakik. Valahol írtad, hogy van egy led a poti gombjában, elképzelem lelki szemeimmel ahogy forog a potméter gomb és vele a világító led. Óriási!
Valamikor ifjú koromban állandóan erősítőket építettünk. És mára nem tudom miért egy sincs belőle.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Pedig digitális tolómérővel mértem. Az egész be lesz töltve földdel és akkor nem fog látszani. Látom az építő iparban nem vagy nagyon jártas, mert ez zsalukő a tégla ez után következik.
(#) titkovics hozzászólása Okt 27, 2009 /

Igazából nem építésről, inkább módosításról van szó, ettől függetlenül beírkálom ide.
Egy nap úgy döntött a rádióm skála megvilágításáért felelős izzója, hogy ő bizony nem dolgozik tovább...
Aztán eltelt pár nap, de nagyon bántotta a szemem, a féloldalas megvilágítás, így most este kicseréltem az izzókat magasfényű fehér LED-re, ezt mutatom meg nektek, beszéljenek a képek...
Szerintetek a kék háttérvilágítás mennyire illik ehhez a rádióhoz?
(#) mark.budai válasza titkovics hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nekem tetszik a kék háttérvilágítás! Bár a fehér ledes sem rossz. Szerintem jobb, mint izzóval.
(#) Mzolee válasza titkovics hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Próbáld ki zölddel!
manapság mindenki csak kékez
(#) titkovics válasza Mzolee hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Félreértés ne essék, a kék LED-es képet nem én csináltam, csak így találtam ebay-en még nagyon rég.
A zöld menne egy ilyen régi rádióhoz?
(#) nagy hoho válasza titkovics hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia ! Én a kékre szavazom az van tápomban.
A kékkel nagyon jól néz ki.Mindig az első gondolat az igazi.
(#) klemo86 válasza titkovics hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nekem sem szimpatikus a kék, szerintem csak fehérrel lenne az igazi…
(#) vtnagy válasza titkovics hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia!
Nem tudom, lehet kicsit hülye ötlet, de csináld meg RGB LED-esre úgy, hogy időnként váltson színt, és úgy senkinek nem lesz igaza
(#) dizi válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

LEGYEN PIROS!
(#) klemo86 válasza dizi hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nézd a, Móraváros? Üdv földi! Ne, ne legyen piros
(#) sándor válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Üdv. Csak laikusként kérdezem :a beton fogja bírni a hőtágulást, vagy még berakod samottéglával, vagy "betapasztod" samottporral? (mi finomságok tudnak készülni egy igazi kemencében... )
(#) nagy hoho válasza sándor hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Most négy sor tégla következik és 20 cm tört üveg az már bírja. A samott nem ajánlott a kemencében.
(#) sándor válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ja hogy ez még csak az "alap"? Elnéztem és azt gondoltam (de hogy miért nem tudom..) hogy ez már a tűztér.
.Ha kész lesz teszel fel róla képet? Hogy irigykedjünk..
(#) nagy hoho válasza sándor hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Kellene nyitni egy topikot a kemencének. Kérdés, hogy a modik mit szólnának hozzá. De hátha érdekel mást is.
Mert ez kád kemence lesz,
(#) sándor válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Szerintem az off-topikban folytassuk, mert innen eltanácsolnak...egyébként ehezhasonló lesz?
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Nini, mit találtam, ide pont beleillik a téma!

Elektromos kemence építése házilag
(#) nagy hoho válasza sándor hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Válasz az off topikban,
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Köszönjük ott folytatjuk..
és tudom : :google: ...
:hide:
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Igazából én ki nem állhatom ezt a táblát, illetve szöveget, de nincs harag.
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Bocsánat nem tudtam hogy zavar! Ha gondolod eltávolíthatod ...és részemről is (kézfogás smile..)
(#) lidi válasza titkovics hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Szerintem ide a kék nagyon nem, a vakító fehér se az igazi. Meleg fehérrel, vagy sárgával tudnám elképzelni.
(#) hadnagyakos válasza titkovics hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Szerintem ehhez kifejezetten illene a kék háttérvilágítás. Nem tudom, hogy élőben mennyire vakító, de ha nem nagyon szedrintem tökéletes. Úgy gondolom ez már egy elég "modern" rádió, így nem rontaná az összképet egy kék háttérvilágítás.
(#) titkovics válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Nos, így szavaztatok: kékre:3, melegfehér/fehér:2, zöld:1, piros:1, sárga:1, RGB:1 szavazat jött. Most egyenlőre a LED fényerejét vettem kisebbre, később kipróbálom kék LED-el is. Köszi mindenkinek!
(#) Frankye válasza titkovics hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Még egy szavazat a sárga/melegfehér színre. (A sorrend a javaslat sorrendje is. )
(#) mark.budai válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Szerintem a kék minden ilyen ezüst, meg fekete színű tunerhez, erősítőhöz, deck-hez, cd lejátszóhoz megy. Nekem a hidegfehér tetszik még...
(#) Mzolee válasza titkovics hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

A kisebb fényerő jobb, hamár fehér
(#) Roy Jones válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Igen Klemo86 teszek majd fel neked képet videót róla,amint lesz rá lehetőségem!
Következő: »»   491 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem