Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Helló! Most , hogy a tápom elkészült belefogtam egy kemence építésébe. Ebben is lesz elektronika a digitális kijelzésű hőmérő.
Köszi a dicséretet.
Az egész lényege az, hogy egy szabványos RC5-ös kódot használó "gyári" távszabályzó vigye. (vagy az előre programozott távszabályzóból egy beállított kód.) Én egy Somogyi URC22B-t használok 026-os kóddal. Elkezdtem a leírást megfogalmazni, de mivel fáradt vagyok, ellégé magyartalan lett. Majd javítgatom... Addig is csatolom, hogy miket és hogyan tud.
Egy ideje érlelődik bennem, hogy kellene egy minőségi hifi. Arra gondoltam, hogy felújítanám a HS Orion hangfalakat, és építenék egy csöves erősítőt. És akkor ha lehetőség lesz rá ezt a Csodát bele tenném. De, hogy erre mikor lesz időm nem tudom. Amikor néztem a videót észre vettem, hogy amikor a kijelző órára váltott akkor a fényereje lecsökkent. De én azt hittem, hogy meg változtak a fény viszonyok vagy bármi. De most olvasom a pdf-ben, hogy ez direkt van így. Nagyon jó ötlet! És a motoros potméter, nem is hallottam róla.Így jár aki keleten lakik. Valahol írtad, hogy van egy led a poti gombjában, elképzelem lelki szemeimmel ahogy forog a potméter gomb és vele a világító led. Óriási!
Valamikor ifjú koromban állandóan erősítőket építettünk. És mára nem tudom miért egy sincs belőle.
Pedig digitális tolómérővel mértem. Az egész be lesz töltve földdel és akkor nem fog látszani. Látom az építő iparban nem vagy nagyon jártas, mert ez zsalukő a tégla ez után következik.
Igazából nem építésről, inkább módosításról van szó, ettől függetlenül beírkálom ide.
Egy nap úgy döntött a rádióm skála megvilágításáért felelős izzója, hogy ő bizony nem dolgozik tovább... Aztán eltelt pár nap, de nagyon bántotta a szemem, a féloldalas megvilágítás, így most este kicseréltem az izzókat magasfényű fehér LED-re, ezt mutatom meg nektek, beszéljenek a képek... Szerintetek a kék háttérvilágítás mennyire illik ehhez a rádióhoz?
Nekem tetszik a kék háttérvilágítás! Bár a fehér ledes sem rossz. Szerintem jobb, mint izzóval.
Próbáld ki zölddel!
manapság mindenki csak kékez
Félreértés ne essék, a kék LED-es képet nem én csináltam, csak így találtam ebay-en még nagyon rég.
A zöld menne egy ilyen régi rádióhoz?
Szia ! Én a kékre szavazom az van tápomban.
A kékkel nagyon jól néz ki.Mindig az első gondolat az igazi.
Nekem sem szimpatikus a kék, szerintem csak fehérrel lenne az igazi…
Szia!
Nem tudom, lehet kicsit hülye ötlet, de csináld meg RGB LED-esre úgy, hogy időnként váltson színt, és úgy senkinek nem lesz igaza
Nézd a, Móraváros? Üdv földi! Ne, ne legyen piros
Üdv. Csak laikusként kérdezem :a beton fogja bírni a hőtágulást, vagy még berakod samottéglával, vagy "betapasztod" samottporral? (mi finomságok tudnak készülni egy igazi kemencében... )
Most négy sor tégla következik és 20 cm tört üveg az már bírja. A samott nem ajánlott a kemencében.
Ja hogy ez még csak az "alap"? Elnéztem és azt gondoltam (de hogy miért nem tudom..) hogy ez már a tűztér.
.Ha kész lesz teszel fel róla képet? Hogy irigykedjünk..
Kellene nyitni egy topikot a kemencének. Kérdés, hogy a modik mit szólnának hozzá. De hátha érdekel mást is.
Mert ez kád kemence lesz,
Szerintem az off-topikban folytassuk, mert innen eltanácsolnak...egyébként ehezhasonló lesz?
Köszönjük ott folytatjuk..
és tudom : :google: ... :hide:
Igazából én ki nem állhatom ezt a táblát, illetve szöveget, de nincs harag.
Bocsánat nem tudtam hogy zavar! Ha gondolod eltávolíthatod ...és részemről is (kézfogás smile..)
Szerintem ide a kék nagyon nem, a vakító fehér se az igazi. Meleg fehérrel, vagy sárgával tudnám elképzelni.
Szerintem ehhez kifejezetten illene a kék háttérvilágítás. Nem tudom, hogy élőben mennyire vakító, de ha nem nagyon szedrintem tökéletes. Úgy gondolom ez már egy elég "modern" rádió, így nem rontaná az összképet egy kék háttérvilágítás.
Nos, így szavaztatok: kékre:3, melegfehér/fehér:2, zöld:1, piros:1, sárga:1, RGB:1 szavazat jött. Most egyenlőre a LED fényerejét vettem kisebbre, később kipróbálom kék LED-el is. Köszi mindenkinek!
Még egy szavazat a sárga/melegfehér színre. (A sorrend a javaslat sorrendje is. )
Szerintem a kék minden ilyen ezüst, meg fekete színű tunerhez, erősítőhöz, deck-hez, cd lejátszóhoz megy. Nekem a hidegfehér tetszik még...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |