Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a gyors választ! Meg próbálom átforrasztani, bár 1-két zénert kiforrasztottam mérés céljából de jónak tüntek. Az baj hogy levan lakkozva még az ellenállások szinkódjait is alig lehet kivenni. Sajnos kondit nem tudok mérni csak 1 sima mezei multiméterem van, ja az a kondi amit a képen is megjelöltem normális hogy 230 V van a boritásán véletlen hozzá értem és meg bizsergetett?
Üdv! Ép az vicc az egészbe hogyha felnyitom a panel dobazát müködik vagyis ad szikrát, csak többszöri ujrainditásra egyre kevesebbet szikrázik vegül 1-et se és le áll az egész kazán a piros led kigyul szivatyu még 1 percet teker aztán az is leáll. Komoly fejtörés nekem ez hiba.
Üdv! A stemco az amelyik a NTC szonda mellett van, azt mértem zárja a kört.
Épp erről beszéltem, hogy a kondi egész szélei feszültség alatt vannak. De én konkrétan a kazánokhoz nem értek, csak segítek tippelgetni, mások hozzászólásait is kövesd figyelemmel.
Szia! Valamelyik kondi kifáradt. Azért tölt egyre kevesebbet,végül elhal. Egy ideig,mig kihül. Keress egy melegedö kondit,vagy ami alatt kis folyásnyom(folt) látható. Fel is lehet a teteje kicsit puposodva.
Köszönöm szépen a segítséged!
Nem akarom elkiabálni, de megvan a hiba. Kis apróság ahogy gondoltam. Mivel ugye nem akartam a kazán gáz részéhez hozzányúlni és a szerelők akikkel beszéltem panelt akartak cserélni, ezért a panelen kerestem a hibát. És úgy tűnik, hogy a panel rendben van, ezért tovább léptem és a szenzorokat kezdtem vizsgálni. Ugyan nem tudtam, hogy mit kéne látnom a szenzorokon, de azért megmozgattam a csatlakozókat egyenként. Kiderült, hogy a fűtésoldali thermistor (termisztor) szenzor vagy akárhogy is hívják nem működik megfelelően. A kazán paneljén lévő ledek mutatják hogy hány fokos a kazán vize. Mikor megmozgattam a csatlakozót be-be villantak a ledek. Kicsit erősebben megmozgatva állandóan világítottak és láss csodát rögtön minden megjavult. Hiba oka: Mivel a fűtési szenzor hibás adatokat küldött a vezérlésnek ezért az azt hitte, hogy hideg a víz hőmérséklete, ezért bekapcsolt az elfagyás elleni védelem ami miatt a fűtés nem állt le mikor a termosztát lekapcsolt. A HMV nél meg gondolom én, hogy azért kapcsolt ki állandóan a kazán, mert szerencsétlen azt hitte hogy hiába fűti a fő hőcserélőbe a vizet, aminek a másodlagos hőcserélőben a HVM vizet kellene melegítenie, az nem melegszik. Persze melegedett csak a nem érzékelte a szenzor. Azt még nem tudtam eldönteni, hogy a csatlakozók nem érintkeznek, vagy a szenzor a hibás. A csatlakozó műanyag házából még nem tudtam kiszedni a sarukat, de megoldom valahogyan és akkor kiderül, hogy csak egy sarut kell javítani/cserélni vagy a szenzort. És a drága mesterek még panelt akartak cserélni. Na ezért ajánlom mindenkinek, hogy akibe szorult némi logika és van műszaki tudása az nézzen utána, hogy valóban panelt kell-e cserélni. Ezek után sírok, hogy a mosógépben a szerelő 8 ezer Ft-ért cserélt termisztort mikor az 2 ezerbe kerül és a csere ami 5 percet vett igénybe 6 ezer volt. Végszó: Vagy az én fizetésem SZÉGYEN vagy a munkadíj amit kérnek a szerelők vagy mindkettő. Mert ahogy olvasom nem én vagyok az egyedüli akit csőbe akartak húzni. Köszi mindenkinek a segítséget.
Szia! Valószínű, hogy a Te kazánodban ilyen az NTC de gyárt hozzá a Bitron is érzékelőt és ezekről itt megtalálod az értékeket is. Ha csak kontakthiba volt az rosszabb, mint amikor valami nem működik, mert az úgy egyértelmű dolog. Talán átmenetileg próbáld szét ill. össze hajlítani egy kissé az érzékelők lábait, hogy feszüljenek a csatlakozóban ha össze van dugva a jobb felületi kontaktus érdekében, plusz kontaktsprét is használj. A vezérlő egység az két azonos értékű szonda alkalmazása esetén mindkettőt figyeli és amelyik értéke hiányzik, vagy nagyban eltér az értéke a másiktól akkor kiáll hibára. Tehát az egyik az mindig az etalon és a viszonyítási alap a méréshez.
Szia! A képen bejelöltem ami melegszik, meg tudnád mondani pontosan mi ez? Folyásnyomot nem látok, az elötte levö ellenállás is eléggé forró ami párhuzamosan össze van kapcsolva ezzel az ezüstszinü alkatrésszel. A többi alkatrész nem melegszik, talán a 2-relé de szerintem ez nem zavar be te mit gondolsz?
A segítségeteket kérem! Junkers Euroline zárt égésterű kombi kazánom van. A kazán hideg állapotban rendben beindul (pl:fűtésre). 1-1.5 órai fűtés után, minden külső ok és hibajel nélkül leáll. Néha vészleállás szerűen (egyszerre a keringtetés és a láng)áll le, néha meg rendesen. Megpróbál újra indulni, ahogy kell: szellőztetés-szivattyú-láng; de 8-10 sec után megint leáll. Még néhányszor megismétli, majd csak a szivattyú jár, ilyenkor MV igény esetén sem indul a láng (a váltószelep átkapcsol).
A főkapcsoló kikapcsolása és 10-15 min várakozás után megint rendesen üzemel, majd minden kezdődik előröl. Ha hagyom csak a szivattyút járni, 40 C-fokra visszahűlő fűtővíznél bekapcsol rendesen. Az utóbbi időben három szerelő látta: karbanntartás, tágulási tartály ürítés és újra töltés, biztonsági szelep tisztítás, fűtés NTC csere;. Talán még fontos lehet: 40-60-75 C fokon-on is ugyanezt csinálja. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nekem egy Renova Star kombi kazánom van, amellyel az a gondom, hogy amikor megnyitom ill. elzárom a melegvíz csapot, hangos "bugyogó" hangot ad. Tud valaki tanácsot adni, mi okozza és lehet-e vele házilag kezdeni valamit? Előre is köszönöm!
Helló! Senki nem jár erre? Kérem segitsen már valaki a Beretta ügyben!
Üdv!
Nagy bizonyossággal a panel csinálja a hibákat , de lehet javítani . A neten rákell keresni a junkers paneljavításra. Több hirdetés is van .
Egész konkrétan merciabc-tól kérdeztél, ő meg valószínűleg nem volt itt azóta.
Szia! Felsö hömérséklet határoló tilt, mert már le van ülva a kazánod. Ki kell takaritani,és lehet hogy jó lesz! Ha kell segitség,szólj! Zoli
Szia! Bugyog, azaz forr a kazánodban a viz. Megfözi magát, ha nem takaritod (savazod) ki hamarosan! Zoli
Sok volt a munka,csak most kapcsoltam be. Mi a gond?
Ok megertem! Szoval nehany hozzaszolassal feljebb megjeloltem a kepen 1 alkatreszt es talan az lehet a kondi ami bezavarhat ? Mivel elege melegnek erzem.
Sorry! Összekevertelek a másik fórumtárssal, rosszat írtam! A paneled gyujtórésze fáradt el.
Lehet javitani. Zoli
Az az ellenállás nincs megsülve(megnyulva) véletlenül?
Sziasztok erre: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1567763.html#1567763 nincs senkinek ötlete? Hol lehet HMV hőérzékelőt venni?
Köszönöm
Szia! mega48
Nem szeretnék senkit meg bántani, de a készüléknél voltak kint többen is. A dugulás kivan zárva biztosan mivel : hiba kijelzés nélkül áll le hirtelen, és mindent leállít. Bármilyen hibánál a kazánok a szivattyút soha nem állítják meg, inkább csak azt indítják és a hiba törléséig megy. A másik, a hőmérséklet korlátozó beavatkozásánál , a 90 led villog a hibajelzővel úgy emlékszem, és nem igényel beavatkozást . Ha le hűl engedi a kazánt menni. A hiba leírásából sok minden hiányzik a biztos diagnózishoz. De ez panel hiba. A hiba szerintem egyszerű, de túl sok hiba van leírva és így nehéz kitalálni az eredeti hibáját. De ami biztos. Ami nem lehet hiba. Tágulási tartály, biztonsági szelep , volt portalanítva is ami biztosan nem , ja és fűtési NTC csere is volt. Ezek cseréje nem oldotta meg a hibát, de halkan megjegyzem. Ezek nem is oldhatták volna meg. A tágulási tartály hibája nyomás növekedéshez ,majd a megnőtt nyomást, le engedi a biztonsági szelep, ami vízhiányhoz, majd túl melegedéshez vezet. De nincs hibajel. A fűtési NTC hibája : Túl fűti a kazánt jobb esetben , vagy nem fűt , de ezt három szerelő talán eltudta volna dönteni ,mivel a ledek mutatják az NTC által közvetített hőmérsékletet. Ha 75fokot mutat és az előremenőt meglehet fogni .Akkor csere . Vagy fordítva is igaz , ha 45 fokot mutat és bele sül a cső a szerelő kezébe . De akárhogyan is legyen , a vége vagy túl fűtés hibajellel , vagy ha nagy a lakás nem fogja azt a kazán kifűteni , de ezt nem tudom elképzelni, mivel a minimum teljesítmény legalább 10Kw. Az meg elég. A fent leírtak csak elmélkedés ,mivel a tényleges hibát csak személyesen lehetne megállapítani, de ugye ez a készülék akár Mátészalkán is lehet ,ezt nem tudjuk. Még hiányolom a szivattyú cserét , meg a váltószelepet. De ami késík… De ezek hibája, is túl melegedéshez vezet. Nagyon fontos lenne tudni hogy ez a készülék a háromszög vagy a kerek hibajeles junkers e. Ha a fekvő paneles , akkor újraindul a készülék, az önteszt két villanás. Ha ezt csinálja a többi hiba ennek a járuléka ,de ez is javítható.
Szia!
Fekvőpanelosnál ritka a gázszelep nyitási hiba. Szerintem a hiba leírásából ez egy háromszög hibajeles készülék, de ezt nem tudjuk. Ami fontos: minden eltűnik hibajel nélkül. A gázszelep hiba meg 60fokos gyújtási hibára fut. De itt nincs hibajel. DoDo
Az igaz hogy nincs hibajel,de ki is maradhatott a leirásból. Mint oly sokan nem irják le a pontos diagnózis. Akkor meg az inditási folyamat elején valami alapvetö dolgot dob ki hibának. Mint pl. elfáradt max. hömérséklet-érzékelö. Az a baj,hogy tényleg látni kell, mert igy csak irányt mutatunk.
Szia!
Ha ez a készülék ledes négy tekerő felette sorban vannak a ledek , akkor ha jól emlékszem zöld színű az érzékelője , de lehet PTC . Lángőr kft de jó lenne kitekerni és megmérni DoDo
A szürke téglalap kondenzátor, a sárgás hasáb ellenállás. Az ellenállás meleg(edhet)szik.
Ha a ledek folyamatosan világítanak a hőmérsékletet jelzi, ha villog, akkor a fölötte lévő piktogramos alkatrész a hibás.
1155 Budapest, Rekettye u. 76.
Tel./Fax: (1)- 419-24-61 (1)-415-04-69
Szia DoDo69! Nagyon jól diagnóziáltad a hibát s jelenségeit, én is körülbelül ezekre gondoltam. A készülék háromszög hibakijelzős és fekvőpaneles, igen "újrainduláskor önteszt és két villanás". A váltószelep fülre gyönyörűen dolgozik HMV igényesetén, a szivattyú kora ellenére csendes. Fűtés közben ha egy pillanatra elzárom a visszatérő ágat a szivattyú kicsit nyüszít majd leáll a fűtés. Még egy jelenség: ha már az égő nem megy (pedig kellene) a szobatermosztátot kikapcsolom és megvárom míg kikerengteti magát, visszakapcsolás után megint elindul az égő is. Egyébként Pesten van a készülék és ha nem jutok előbbre, szívesen igénybe venném a személyes segítségedet. Addig is köszönöm, hogy időt szánsz segítségemre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |