Fórum témák
» Több friss téma |
Képet nem csak ide lehet feltölteni, pl. Google Drive, stb.
A webkamerás képeket inkább mellőzzük, nem használhatóak. A korábban írt "alap" teszteket megcsináltad? Mert ezt a kérdést átugrottuk. A vezérlő IC típusát le tudod olvasni? Megegyezik azzal, amit írtam? Amíg ezeket nem tisztázzuk, ne kötögess sehova lábakat, mert ha nem ez a típus, akkor tönkre is teheted. Lassan, lépésenként.
Nos alap tesztek közül nem mindet csináltam meg. A vezérlő ic pontosan az amit írtál. Közben át kötöttem már. Elindul a háttér és 1 mp múlva pirosra vált a vissza jelző led. Lcdről csak a ccfl van rádugva most.
A ccfl 1 mp-re fel villan.
Fejlemény. IC 801 lábain 20v dc feszültséget mérek. Valami ott nagyon össze van zavarodva..
R801, R805,
R822, R823, R825, R827, R807, R803 ezek mind szakadtak valahogy.....
Üdv Néktek!
Megszületett a - tudtommal első - belső fényerő-szabályzott ledesített monitor A tápfeszt 78R12-vel, arra adott ON jellel (3,3V) kapcsoltam. A DIM jel egy egyszerű darlington kapcsolással - nálam egy BC337 és egy C2621 tranzisztorral oldottam meg; az volt itthon Egyszerűen egy 3,3K ellamállással a BC bázisára kötöttem a jelet. (Az egészet az inverter helyére tettem.) A LED szalag + megy direkt, a - pedig a collector-okra. (fordítva is lehetett volna, de mindegy ) Tudom, elegánsabb lett volna FET, de most az nem volt itthon. Egyetlen kishibája, h kb fél fényerőnél lekapcsol, mert ugye nem éri el a nyitófeszt, de engem nem zavar Teszek képeket, ha bemegyek a műhelyből, és valakit érdekel
Engem érdekel a kapcsolás. Nemsokára kezmbe kerül egy pici 15" monitor ami ccfl bajos.
Sziasztok.
Kaptam egy ismerőstől egy DELL 1801 FP monitort mondván: nézzek már bele. Belenéztem. Azt látom, egy 150µF 450V elkónak megbomlott az integritása, a 230-as csatlakozó után a 3,15A/250V bizti szakadt. Áramszünet utáni hálózat visszakapcsolgatás zúzta le. Jó lenne pár dolgot mérni is de sajna pont ennek a kapcsolási rajzát nem leltem a neten, csak eggyel régebbiét, de az a primer oldalon nem igen egyezik. A hátoldalon egy-két smd ellenállás olyan mintha megmelegedett volna, többihez képest ráncosabb, mattabb a forrasztásuk. Meg van esetleg valakinek? Egyéb jó tanácsot is szívesen fogadok, nem sok tapasztalatom van a monitorokat illetően... Pár kép hátha valaki ráismer... A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2018
Azt azért gondolkodás nélkül cseréld ki...
És akkor most tartunk 1200 forintnál, 150uf / 450V, és így tovább A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2018
Azt már nem is említve, hogy az eredeti 20x50mm, helyére csak ilyen fér el, a méret is fontos ebben az esetben, az általánosítás most nem igaz...
Szerintem cseréld ki a 150µF 450V elkót,és a 3,15A biztit,meg ellenőrizd le a kondi előtt lévő diódahidat.Szerintem ha ezek rendbe lesznek,akkor a táp beindul.
Nem nagy ördöngősség,eldurrant a kondi és ami előtte van vitte magával (legalább a biztit).
Azt kell még megnézni, hogy a lüktető egyenfeszültség mit nyírt még ki... Nem éppen mondható nornál körülménynek, ha a feszültség 50Hz-cel pulzál 0 és 320V között.
Hali!
Szerintem is még elment a trafót kapcsolgató fet/tranyó az örök vadászmezőkre. A kapacát vesztett kondi nem igazán csinált zárlatot, inkább a fet/tanyó ment el zárlatba, esetleg vitte magával a graetz/diódá(ka)t is. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2018
Mindenkinek:
Nincs ilyen kondim most a fiókban, sőt hirtelen rendelni sem tudnék, mit szóltok hozzá, hogy csak egy 400V/100µF elkóval kipróbálnám elindul-e vagy sem.... Diódahidat jónak ítélem, 470mV körül nyitogatnak, zárlatot szakadást nem találtam, sőt még a varisztort is jónak mértem ami a körben van.... Sajnos a kapcsoló tranzisztorról sokat nem tudtam meg, mert nem látszik a felirat egyáltalán rajta. Méréshez nem ártana tudni kicsit többet róla, mindegy ma már nem foglalkozok vele, holnap meg nem leszek itthon... Meglátjuk utána...
Próbáld ki, szerintem megy az 100mikróval is próbára , de 2-3 kondit is köthetsz párhuzamosan hogy elérd a 150 mikrót
A tranyót forraszd ki, mérd meg.Emitterellenállást is mérd meg, ellenőrizd a színkódját. A táppal esetleg köss sorba egy 75-100W-os izzót, ne pukkanjon el rögtön az új bizti. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2018
Nos úgy döntöttem,feladom. A táp panel jó,kiadja a 12 és 5v-ot, a háttér világítás megy, a másik panelen meg van a 3,3 és 1,8v-is. Az összes elkót kicseréltem azon a panelen is. A nyomógomboknál megjelenik a 3,3v, de valamiért mégsem működik. Rajz nélkül,meg a kétoldalas panel miatt nem szenvedek vele, a gazdája úgyis mondta hogy mindenképp vesz egy másikat,jobbat. Így majd ha egyszer nagyobb ráérő időm lesz,meg kedvem, akkor talán megint nekiállok . Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az ilyen tápokat én mindig 100W égőn keresztül szoktam próbálni.Ha világit az égő akkor kezdjük előröl a hibakeresést mivel még valami nem jó.De igy soha nem pukkan el semmi.Mindig csak akkor inditom élesbe a tápot ha már megy égőn keresztül is.Persze ez az eljárás nem műkszik minden esetben (amikor túl nagy a táp terhelése,akkor az égőn is nagy lesz a feszültség esés).
Azért irtam hogy a kondi csere után menni kéne a tápnak,mivel ha a kondi okozta a zárlatot (kilökte a biztit,esetlevg viszi a diódahidat és ennyi),akkor kicsi a valószinűsége hogy befelé valami baj lenne.(báris nekem ez a tapasztalatom). A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2018
Köszönöm a válaszodat, megmarad a tónuskülömbség levett fényerőnél is sajnos. Úgy látom mintha minden második vízszintes pixel kékesen világítana.
A teljes szétszedés megvolt, ledek lenben világítanak. Cof, csatlakozok megvizsgálva ütögetésre mozgatásra semmi változás.
Nna, végre volt egy kis időm megnézni ezt a tápot, és úgy néz ki nyertél, kicseréltem a kondit (2db 200V/330µF sorosan -PC tápból bontva) meg egy 2A/250V bizti tettem be.
Terheletlenül elindul, 75W-os izzó felvillan épp csak kicsit míg tölti a kondit, a feszültségek megvannak; a nyák szitajelölések alapján mindegyik. Ugyan össze még nem raktam teljesen, (kell rendelnem normális kondit még )de bizakodó vagyok.... A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2018
Örülök neki hogy beindult a táp.Szerintem jó lesz az.
Ha van helyed a panelon,nyugodtan benne is hagyhatod a pc táp kondikat.Még jobb is,mivel egy-egy kondin nincs akkora fesz.Csináltam már én is ilyen megoldást (ahol belefért).
Sziasztok!
Hogyan tudom egyszerűen kizárni az inverterrel vagy a ccfl csővel van baj?Bekapcsolás után van kép, pár másodperc múlva elalszik a háttér világítás. Ha nagy a gáz ledesítem de a nyákon nincs feltüntetve melyik vezeték melyik. Ezért inkább megpróbálkoznék a ccfl cserével ha az a gond. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018
Próbára tudok bontott, csatlakozózott ccfl csövet adni (Kispesten)
Van nálam egy AOC Envision P2251WA monitor. Manualt nem találtam. Hidegen megy 10-15 percet, elsötétül(bekapcsolást jelző kék LED világít). Majd egy újra ki-be után megint megy, de egyre kevesebb ideig. Mi lehet a gond? Púpos elkókat nem találtam, elégett alkatrészek nincsenek, a tápegységet újraforrasztottam, ugyanúgy jelentkezik a hiba.
Szia!
A leírtakból egész biztos, hogy melegedéssel függ össze a probléma jelentkezése. Először nézd meg, hogy amikor elmegy a kép, akkor nem-e csak a háttérvilágítás kapcsol le. Ezt úgy tudod megnézni, hogy belevilágítasz a kijelzőbe, amikor elsötétül. Ha látsz képet halványan, akkor a háttérvilágítás részen kell keresgélni. Ha nincs kép se, akkor érdemes bekötni egy multimétert és tesztelgetni. Én azt nézném meg, hogy amikor elmegy a kép, az alaplap ugyanúgy küld-e jeleket a tápegység felé (POWER ON, BL_on, PWM, stb)
Köszi, meg fogom nézni!
Samsung 940N-es monitor (Model Code: LS19HAAKSB/EDC) elfeketedett. Tápfeszültség megvan, bekapcsolásra jelentősen megemelkedik a terheletlen 13 V-os ág. Az inverter IC-ről B11318-at tudtam leolvasni. Nem vagyok teljesen biztos benne, mert a lakkozástól ezt is csak bizonyos szögből lehet "sejteni". Sehol nem találtam nyomát.
Egy évvel későbbi 22 collosban SEM2005-ös az inverter. On-Off feszültség megvan, késleltetve jelenik meg az inv. IC előtti kapcsolótranzisztoron. Az IC kimenetein nem jelenik meg semmi.
Sziasztok!
Kaptam egy Benq RL2240h típusú LED monitort , azzal hogy néha megy néha nem . Hazahozva és bekapcsolva , először tökéletesen működött, de újra indítva el kezdett villózni a háttérfény mintha nem érintkezne. Ma szétszedtem de nem találok semmilyen hibát. Kondikat átnéztem , de azóta csak egyszer sikerült beindítani de akkor is hunyorgott.A 17v-ot megkapja az Mp3394-es vezérlő .És kb ennyi amit tudok. Mivel nincs tapasztalatom a LED-es készülékek terén , jól jönne némi segítség hogy lehetne meggyógyítani , az egyébként nagyon szép monitort.
A 11 éven át használt előbbi monitor helyett elő kellett vennem egy szintén Samsung Syncmaster 763MB-t. Klasszisokkal szebb a képe, mint az LCD-nek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |