Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Szkóppal rámérnék az eprom-ra, hogy bekapcsoláskor megpróbálja e beolvasni mert ha nem akkor lehet halott az MCU, amit okozhat a nem rezgő kristálya, ami egyúttal szintén ellenőrizhető.
Szia! Pl. repedt forrasztás, kontakt hibás.
Akkor azt mivel magyarázod, hogy ~2-3 másodperc áramtalanítást követően azonnal kapcsolható is vissza, mint ha semmi se történt volna? Elvileg ha forrasztási hiba lenne, az nem állna vissza ilyen gyorsan.
A kontakthibának pont ez a jelensége. Ilyen gyorsan "visszaáll".
Pl:a Ford-ot világvégéről hazajőve számtalanszot kellett újraindítni, hogy menjen minden henger. És változó volt, meddig megy -de újraindításkor szinte mindig "megjavult". Még injektort sem kellett végül cserélni, csak a kontakthibát megszüntetni. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
Attól függ, hogy hol van az a repedt forrasztás mert ha olyan helyen amit a bekapcsoló gomb megnyomása fizikailag megmozgat, akkor lehetséges, hogy kimozdul illetve helyreáll tőle.
Lg joystick-os monitor kikapcsolSziasztok!Lg 31mu97z tipusú monitor amiben a bekapcsoló joystik cserélve lett. Úgy került hozzám,hogy a joystik ki volt törve belőle. Egy ideig működik rendesen aztán egyszer csak előjön a monitoron a menü mintha megnyomtam volna a gombot és egyből a kikapcsolás ikon világít majd kikapcsol. Ez joystik hiba lenne? Ezt kimérni nem tudom,változó idő után jön elő. Olvasgattam a neten ezeknél volt szoftver hiba firmware frissítésre hivatkoznak,igaz ott a bekapcsolással voltak gondok. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Valamilyen szinten mérhető.... Mérd a nyomógomb kontaktusait, lehet átvezet kicsit, működés közben is mérhetsz feszültséget megnyomott/elengedett állapotokban.
Lehet analóg jellegű, a nyomógombok valamekkora ellenállást kapcsolnának, határesetben van... A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
Szia! Lehet nyomógomb változó ellenállása ill. kontakt hibája is, vagy pl. valami zajforrás, pl. ha a tápegység jittere ráül a tápfeszre.
Szia
Ezeknél kondenzátor hiba esetén random gombnyomások jönnek elő. Ha van ESR mérőd, mérd végig az összes kondenzátort, ha nincs, cseréld őket, akkor is, ha nem látszik hibásnak.
Hát a kontakthiba kontakthiba volt. Ott, ahol mondtam. Az injektor kontaktja.
Mert valószínűleg nemcsak a joystick volt eltörve, hanem meg itatták egyszer-egyszer.
Kaptam én is úgy monitort (írtam is róla), hogy időnként felugrott rajta a "hangerő+", és csak ki-bekapcsolás után állt helyre. Néhány mikrokapcsoló és egy ellenállás cseréje megoldotta. "Természetesen" azóta sem tudom, hogy kakaó vagy Unicum került bele. De ragacs volt. (Ha Unicum volt, akkor kár, hogy nem én kaptam ) A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
Mikor egyik pillanatról a másikra lekapcsol a monitor, akkor ~2-3 másodpercre áramtalanítom, utána amint visszakapcsolom az áramot máris kapcsol be magától, hozzá se kell nyúlnom.
A helyedben ellenőrizném bekapcsoló gomb ellenállását, illetve sült bogarat, pókot, stb. keresnék a panelen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |