Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez mészkő. A kvarc (hegyikristály) természetes formájában áttetsző, vagy opálosan áttetsző. Nagyon kocka vagy... Tessék parancsolni. Amit belinkeltél, így első ránézésre szerintem mészkő. Dobj rá egy kis sósavat, és ha pezseg, mészkő.
És hogy rezgőkvarc legyen, szeletelni is kellene, meg méretre (rezonanciára) csiszolni.
Nem árt tisztítani, és megfelelő kristálytani tengely mellett metszeni. Az sem mindegy, mert ugye mind a rezonancia frekvenciája, mind pedig a hőfokfüggés a metszet függvénye. A srácok viccelődtek egy olyan témával, ami mögött nem viccelődve egy fizikus és egy villamosmérnök bizony izzad, de elég rendesen. Van egy "kis" kristálykémia, fizikai kémia, meg hasonló nyalánkság benne.
A kvarcot nem oldja a sósav. Minden üvegedény nagyrészt kvarc, illetve az alacsonyabb olvadáspontúak tartalmaznak némi nátriumkarbonátot is.
Idézet: „gyors tempójú íráskor jelentkező spontán fonématranszformáció és kihagyás a diszgráfia tünete” ****je vagy te, nem diszgráfiás! Matyikám, mindenki tud csúnyán írni! Pláne ha sietni kell! A fonématranszformációt, és kihagyást, meg két sörrel el lehet érni. Viszont szerintem az inkább a diszlexia tünete lenne, mint a diszgráfiáé, bár annyira össze van fonódva ez a két dolog, hogy a franc tudja. Jobb ha tőlem tudod, nem vagy diszlexi-gráfiás. Egyszerűen nincs nyelvmemóriád, mint nekem. Ennyi. Mondhatnánk nyelvérzéknek is. De lehet, ha ledobnának Angliában egy év múlva már magyarul nem tudnál. Egyébként, én tudtam úgy tanítani informatikát, hogy még nem volt meg a diplomát. Van olyan törvény, ha papíron írásba adod, hogy az említett szakot épp végzed, és a felén túl vagy akkor taníthatod. Tehát egy évig diploma nélkül is lehetsz könyvtáros, aztán meg lehet hosszabbítani.
Nem tudja valaki, hogy milyen boltban lehet normális 3d-s szemüveget kapni? Műanyagom van, csak az elég vacak, valami jobbat szeretnék, ami nem torzít, illetve kisebb a fényvesztesége.
Kérdeztem a C*rában, monták nincsen, néha a filmekhez szokott lenni a dvd-ben. Mondom ha szokott lenni a filmekhez gagyi, akkor jó miért is nincs? Van 100 millió dolog ami a kutyának sem kell ezekben az áruházakban, ez meg akkor mért nincs? Mindenki spéci technológiáról beszél, holott a lényeg a jó szemüveg, és a jól beállított megjelenítő. Lehetőleg minél kisebb külső fénnyel, fényvisszaverődéssel. Persze nagyobb vászonnál nagyobb térérzet van.
Mármint, szerettem volna megnézni kipróbálni őket. :pirul:
Nem postán internetes boltból. Nyomtatópatront ok, de szemüveget? Most látom két link ugyanoda visz Debrecenbe. Tényleg ennyire speciális ez az egész, hogy ne lehessen normál kereskedelmi forgalomban megvenni?
Ha csak nincs elváltozás a fejed formájában, szerintem nyugodtan rendelhetsz az 1000-2000 Ft-os kategóriából. Nagyot nem fogsz bukni.
Igen, nagy elváltozás csak belül van, az kívülről nem látszik. Egyébként lehet, hogy megyünk Debrecenbe egy két hét múlva, szerintem betervezem a dolgot. Köszönöm.
Debrecenbe kéne menni, pulyka nyakot kéne venni, akarom mondani 3D-s szemüveget
Szép estét mindenkinek! Ma fürdés közben hallom hogy a tv ben: "MZ/X jelentkezz.... ....öcsi-öcsi..."
Cső Köbüki, te 30. század béli rokon !
Öcsi, figyelj már, kéne egy motor az autóba (az a rész ment)
Sziasztok jó estét mindenkinek.
Jómagam láttam a produktumot is. http://www.fortepan.hu/ A fénykép Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alá tartozik[/url]
Bazz már betört.. Sebaj hívunk üvegest
Még mindig jobban jártál, mint ha kinyitottad volna az ablakot, és mellette, a falon át landol
Akkor az átlátszó falhoz nem kell üvegbeton
Jó reggelt mindenkinek.
A telepek feltöltve.
A többség még az oskola-padban punnyad...
Erre én is emlékszem. A benzines öngyújtóhoz haszáltuk és szálanként is lehetett cigit venni, meg benzinampullát a trafikban...
Az én öngyújtómba még ma is használok - ha nem is pont ilyet, de hasonlót. (Benzines gyújtó.)
Na! Úgy látom te nem tudod a valódi okát Azért van ekkora lámpa rajta, mert ennek kellően nagy a légellenállása bizonyos sebesség felett. Így attól a nyomatéktól, amit a sofőr átad a bicikli kerekén át az aszfaltra, nem emeli meg a gépezet az orrát. Köszönhetően a lámpa légellenállásának ami nyomja lefelé az orrát
|
Bejelentkezés
Hirdetés |