Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2039 / 3586
(#) Directors válasza pjg hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Sajna nem túl jól. :S
Azt nem írtam de Automatikai-technikus,Automatikai-műszerész és PLC-programozó képesítéseim vannak.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) blackdog válasza Directors hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Én sajnálom a helyzeted és hihetetlen, de én meg pont a fordítottjával küzdök.
Lassan két éve keresek egy dolgozni tudó és akaró rátermett villanyszerelőt aki ért az elektromossághoz.
Az sem baj, ha kezdő. Csak az alap tudás legyen meg.
Akik jöttek az elmúl két évben semmit sem értek. Csak papírjuk volt, de dolgozni nem akartak. Aki meg jó lett volna azt meg nem tudtam megfizetni.
De a többsége léhűtő volt.
Sajnálom, de bruttó 190.000 Ft-nál több alapbért nem tudok fizetni.
Az elvárásom csupán:
Dolgozni tudás és akarás
Tanulni tudás és akarás
Csapatszellem és megbízhatóság
Villamos és esetleg gépész alapismeretek

A többi jön magától. Csak ezek a feltételek úgy látszik elfogadhatatlanok.
(#) Directors válasza blackdog hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Én kezdő vagyok. Azt nem mondom,hogy sokat tudok. Sőt inkább keveset de úgy érzem az alapok megvannak. Ami pedig nem utolsó szempont,hogy érdekel a dolog és szívesen tanulnám is.
Hát ha én 190.000 Ft-ot kapnék kezdőként. Ajjaj. Lenne öröm.
Szívesen dolgoznék veled is akár de látom te soproni lakos vagy, én pedig szinte az ország másik oldalán lakom.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) blackdog válasza Directors hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Tudod az a baj, hogy a bruttó 190.000-ből 120 körül kapsz kézhez alapból, ha nincs semmid.
Persze ez napi 8óra minden más ezen felül van.
Engem nem zavar, ha valak ikezdő csak akarjon dolgozni. Az én szakmám úgy is olyan, hogy bele kell tanulni. Kell hozzá sok minden. Villamoság, elektonika, gépész ismeretek, kultúrált viselkedés és megjelenés.
Sopron közel van a határhoz és az osztrák piac elszívja a jó munkaerőt. Igaz rabszolgák lesznek, de a magyar néha igazi ku...va. Csak a pénz számít egy ideig.
Már pár alkalmazottam lelépett majd kis idő múlva jött vissza, hogy neki mégis csak jobb volt itt. Ha-Ha... Átjáróház meg nem vagyok. Nekem megbízható ember kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 9, 2013 /
 
Szerintetek miért nem jelenik meg a figyelőben olyan hozzászólás ami a kedvencekben ki van jelölve?
Köbzoli a cnc oldalon adott válaszoddal jártam így. Véletlen ránéztem és ott volt a válaszod.
(#) idlob válasza blackdog hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Mit jelent az, hogy valaki nem akar dolgozni? Nem elég önállóak? Nem elég igényesek a munkájukra? Egyéb?
(#) Action2K válasza idlob hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Egyéb: Lusta.
(#) pjg válasza Directors hozzászólására (») Jan 9, 2013 1 /
 
Nyelvre erősíts rá. Középfok de komolyan.
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Nekem se jelent meg. Most néztem oda én is...
Szépen haladsz!
(#) Directors válasza blackdog hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Tudom lejön. De sok helyen az ember még 120-at sem kap készhez. 90 ezer körül kap.

pjg: Hát ha lesz rá keret akkor szeretném de most sajna nem lehet.Örülünk,hogy a számlák be vannak fizetve és van ennivaló az asztalon.
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Sajnos a marós ismerősöm csak hétvégén ér rá így nem csak rajtam múlik, hogy hogy állok.
(#) Gery78 válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Szia!

Hát ez nem túl jó hír. Az a baj, hogy a cégek ősszel és tavasszal toboroznak. Általában úgy csinálják hogy az őszi jelentkezések még Karácsony előtt lezáruljanak. A helyedben felhívnám a céget, hogy mi a csecs van, de nagyon valószínű, hogy sajnáljuk című választ fogsz kapni. Azt nem mondták, hogy mikortól kell nekik az ember? Szerintem próbálj meg BÁRMILYEN munkát elvállalni, hogy valami kis pénzed legyen, és tudd segíteni a szüleid. A nyelvet meg mindenképp tanuld, mert az nagyon fontos. Sajnos nagyon kevés cég van Magyarországon, ahol nem igazán kell a nyelvtudás. Ezt nekem is tudomásul kell venni, úgyhogy autodidakta módon fogom nyomatni az angolt, hogy legalább középszintre felhozzam magam. Aztán a végén ha már megy, akkor beiratkozok egy beszédcentrikus nyelvtanfolyamra.

Az állásközvetítői cégekről meg az a véleményem, hogy nagyon nehéz tőlük a csodát várni. Gondolj bele, hogy egy kevésbé keresett állásra is 6-700 pályázat fut be. Aki meglátja, hogy ennyi önéletrajzot kell átnéznie, az szerintem leesik a székről vagy berosál. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van azokkal az állásokkal amelyek keresettek. Például egy adminisztrátori állás. Erre 1800-2500 pályázat is beérkezik! Te hogy néznél át ennyi önéletrajzot? Most nem piszkálódásból mondom ezt, de nagyon nehéz munka az állásközvetítőké. Sajnos az a helyzet, hogy az állásközvetítők, csak pár MÁSODPERCET (6-7 másodpercről van szó) töltenek egy önéletrajz átnézésével. Ennyi idő áll rendelkezésedre, hogy felkeltsd a figyelmüket! Ha ezalatt nem sikerül, akkor az önéletrajz megy a kukába és jön a következő. Pláne rossz a helyzet, ha sablonos a cucc. Akkor aztán azt gondolja, hogy jaaaj már megint egy ilyen. Szóval a lényeg: KI KELL TŰNNI A TÖMEGBŐL! Olyan önéletrajzot kell csinálni, ami rövid tömör és rettentően magára vonja a figyelmet. Mint pl. a mozgó reklámok a weboldalakon pl. (Az más kérdés, hogy engem rendkívül idegesít, de akkor is odanézek, mert mozog.) Például ilyen. Vagy legyen színes, formabontó stb. amivel ki lehet tűnni, és MAX egy oldalas! Ha hosszú nem olvassák el! Na így lehet az állásközvetítőknél labdába rúgni. Egyébként hatásosabb módszer, ha bemész közvetlenül a céghez, és ott érdeklődsz. És viszel egy ilyen önéletrajzot mint fentebb írtam, hogy a cég szakembereinek figyelmét is fel tudd kelteni. Én az önéletrajzom kb. 1,5 hónapig! készítettem el, mire tökéletes lett! Nagyon nehéz egy ilyet elkészíteni! Van egy fickó, úgy hívják, hogy Baráth András, ő direkt ilyennel foglalkozik, az ő hírleveleiből nagyon sokat megtudtam erről az egészről.
(#) Gabiorsi válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Hello!
Úgy van, ahogy Gery 78 írja.
A hírlevelek nekem is évek óta jönnek, de onnan állást még nem sikerült szerezni.
Én forgácsoló vagyok, de legalább 6 szakmában járatos vagyok. El kell kezdeni dolgozni valahol, hogy az ember szokja a miliőt, tanuljon és tapasztalatot, hírnevet szerezzen. Kezdőként olyan helyre kerülhetsz állásközvetítőn keresztül, ami egy átjáróház, a rossz feltételek miatt gyorsan eljönnek onnan az emberek, veled együtt.
Ha leírod az önéletrajzba, hogy gyakorlat zéró, máris süllyesztőbe vagy.
Kicsit kell tupírozni az önéletrajzon. Nyilván nem 10 év gyakorlatot írni, ha 20 éves vagy (ez csak példa volt). Bele kell írni a kulcsszavakat, amit kereshet az állásközvetítő.
Egyébként mi bajod Sopronnal?
Nekem még olyan 15-16 éve kínáltak ott egy állást. Adtak volna szállást, a későbbiekben vezető lehettem volna. Nem fogadtam el. Ma egy elég nagy céggé nőtte ki magát az emberke, vagy 50-en dolgoznak ott... Szerintem ha elfogadom, ma ott lennék családostul és még azt is el tudom képzelni, hogy jobb körülmények között élnénk. Nem panaszkodom, de itt Nógrád megyében a lehetőségek nem túl kecsegtetők, ezzel szemben Sopron... egész más műfaj. Itt bekötnek egy lakást 40-50 ezerért, az ismerősöm 300 ezret fizetett nemrég Sopronban ugyan ezért.
(#) Directors válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Gery78,Gabiorsi.
Értelek benneteket.
Akkor ha találok valamit javítgatom az önéletrajzom.
Köszönöm mindenki tanácsát.
(#) Directors válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Igazad legyen.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 10, 2013 /
 
Ezt hallgassátok. Nálunk az ivóvíz minősége állítólag nem felel meg az úniós előírásoknak, ezért katonai járművel hoztak egy tartály vizet. Mondom mi a fene! Eddig jó volt, senki nem halt meg tőle. Most meg riogatják a népet. Hihetetlen.
(#) Stadi válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Neked címezem ezt a hozzászólást, de mindenkire igaz, aki hasonló cipőben jár:

A nyelvtanuláshoz nem kell feltétlen pénz. Ma már kis utánajárással hegyekben tölthetők le jobbnál jobb nyelvtanulást segítő anyagok az internetről. Tessék begyűjteni egy csokorral és hajrá! Mivel pályakezdő vagy, gondolom a nyelvtani alapok adottak. Tessék olvasni idegen nyelven! Ott az internet, irány a megcélzott nyelven írt oldalak és lehet őket értelmezni szótár segítségével. Ma már csak lapozgatni sem kell ehhez, megint csak ott az internet, pl. a SZTAKI szótára. Nyelvtan, szókincs: pipa. A beszéd megértéséhez szerintem leghasznosabb a kiválasztott nyelven beszélő filmeket nézni úgy, hogy közben látod az adott nyelven a feliratokat. Persze sokat segíthet az is, ha van a választott nyelvet beszélő ismerősöd, ex-osztálytársad, és megkéred, hogy időnként próbáljatok meg idegen nyelven társalogni.

Kb. idáig el lehet jutni mennyiből is? Egy darab internetkapcsolat árából, HA a nyelvtani alapok megvannak. A nyelvvizsga csak bónusz; ha elmész állásinterjúra és tudsz beszélni a kérdéses idegen nyelven, akkor úgysem fognak ragaszkodni a papírhoz. Persze az önéletrajzba be kell írni, hogy van nyelvtudás, különben iktatják a jelentkezésedet a papírkosárba. Az meg a másik fele, hogy jóval olcsóbb egy nyelvvizsga és egy célzottan arra való felkészítés, mintha 0-ról kellene kifizetni az egészet a nyelvvizsgáig. (Ha mégis kellene a papír.)

Időd van - használd ki!
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
Az úniós szabványok szerint nem jó a vizünk. Sok benne az arzén. Igaz az őseim mind 90 év fölött haltak. Addig itták a sokkal arzénosabb artézi vizet.
No meg nem eléggé kemény a vizünk. Nem veszünk kalgonitot. Meg nem cseréljük elég sűrűn azt amit a vízkő miatt sűrűbben cserélnénk.
A WC-t viszont patika tisztaságú vízzel öblítjük, persze ennek ára van.
Európa szenved a rossz minőségű ivóvíz miatt. Minket meg a jó miatt szívatnak.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
Szilveszterkor a keresztlányom Velencében volt a vőlegényével. Naiv módon ittak a csapvízből, onnan kezdve betegek voltak mind a ketten. Ott mégsem hordja a katonaság lajtos kocsival a vizet.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
Párizsban is csak a külföldiek isznak a csapból.
Montenegróban találkoztunk egy 7-8 tagú családdal. 2. - 3. napon elkapta őket a szapora. egy hétig szenvedtek, azután hazajöttek. Ittak a csapból. Én az első nap kinyomoztam, hogy az utcán nincs is vízvezeték. A pincében volt egy 2-3 m3-es tartály. Azt töltögették lajtos kocsiból. Házi vízmű van mindenütt. A tartály meg olyan, amilyen.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
Kutat Velencében sem fúrnak az biztos.
(#) zolika60 hozzászólása Jan 10, 2013 1 /
 
Akar valaki utazni? Bővebben: Link
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
Persze ott a lagúna. Onnan felszívják a vizet a WC tartályba és oda ürítik az eredményt.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Majd visznek növényeket és azok majd csökkentik a CO2 szintet.
(#) Gery78 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Ez egyszerűen hazugság, hogy nem jó az ivóvizünk! Magyarországnak zárt vízrendszere van a Kárpátok és az Alpok miatt. Egész Európa irigyli a kitűnő minőségű ivóvizünket, a kiváló termőföldet, a szuper jó klímánkat, a terményeinket, meg úgy általában csodálatos Hazánkat, amely az Otthonunk! Egyébként ahol közel van a tenger, ott valóban nem jó az ivóvíz. Pont a tenger közelsége miatt ihatatlan a víz az olyan helyeken.
(#) Gery78 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nagyon nyomatják ezt a Mars utazást. Miért lenne olyan jó odaköltözni? Állítólag az ott készült színes képek mind manipuláltak és ott is kék az ég mint a Földön.
(#) Directors válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Lenne még egy olyan kérdésem,hogy belekukkantanál az önéletrajzomba ha megkérlek?

Illetve ha van más aki nagyon profi az önéletrajzírásban akkor szívesen megmutatnám neki is.
(#) Gery78 válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Persze megnézem szívesen küldd el az Emil címemre.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 10, 2013 1 /
 
A növények csak nappal termelnek oxigént. Éjjel széndioxidot bocsájtanak ki.
Majd gyártanak gipszet. Ha találnak mészkövet.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 10, 2013 /
 
Következő: »»   2039 / 3586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem