Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3386 / 3579
(#) majkimester válasza bbb hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Noha ebben is folyadék kristály van, de a működési elve különbözik attól amit LCD néven ismerünk, hiszen a folyadék kristályok átrendeződése itt nem elektromos térrel történik hanem fizikai nyomás hatására. Elektromos úton erre nem tudsz tartalmat kiírni, csak a törlés történik azzal. Nincsenek szegmensek, nincsenek pixelek, és nem kell tápfeszültség a tartalom megtartásához. Tehát nem LCD van benne, hanem folyadék kristályt tartalmazó speciális lap
(#) bbb válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Szóval úgy gondolod, hogy a Liquid Crystal még stimmel, de a Display D betűje már nem. A display, mint megjelenítő fordítandó ebben az esetben. Sajnálom, de ezt továbbra is LCD-nek hívják, akármennyire is okoskodjátok, hogy nem az elektromos áram hatására jelenik meg rajta a kép. Ezt egyébként nem is láthattátok itt leírva eddig, csak azt szajkózzátok, hogy ez nem LCD, pedig az Ha pedig végigolvasod a linkelt leírást, akkor ott a működési elve szépen leírva - igaz angolul, de ezen guglifordító segít, ha nem menne.
(#) majkimester válasza bbb hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Köszönöm, de megy az angol. Pont a linkeden olvastam el én is, hogyan működik.

Attól, hogy egy ételbe krumplit teszünk, még nem lesz paprikás krumpli. Igen, van benne folyadek kristály, de ennyi. Ez az egy tulajdonsága egyezik csak a klasszikus folyadékkristályos kijelzővel. Semmi más. Olvasd el a te is. Nem elektromos áram hatására jelenik meg a rajz, hanem a nyomásra. A rajzoláshoz nem kell áram, az csak a törléshez kell.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2022
(#) bbb válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Na akkor azt az egyet áruld el kérlek, hogy ki beszélt klasszikus folyadékkristályos kijelzőről? S ki beszélt arról, hogy áram hatására jelenik meg a rajzolat? S bármennyire is nem tetszik, akkor is LCD néven futtatják ezt a holmit, nem pedig folyadékkristályosműanyagizé néven.
Nagyon jól tudom, hogy ezen a vackon attól jelenik meg a rajzolat, hogy a felületét megnyomkodod. S igen, az áram csak azért van benne, hogy törölje a rajzolatot. De ha szerintetek ez nem LCD (márpedig annak hívják, mert a display az nem csak kijelzőt jelent az angolban), akkor áruld el kérlek, hogy szerinted micsoda és vajon miért LCD néven fut minden egyes nyomorult hirdetésben? S tök véletlenül ugye a hestore oldalán is, amit Zsombi belinkelt, LCD néven fut, de biztos ők is hülyék, s ti tudjátok jobban...
(#) majkimester válasza bbb hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Attól, hogy hibásan LCD néven emlegetik itt ott, ennek semmi köze a hagyományos értelemben vett folyadékkristályos kijelzőkhőz, megjelenítőkhöz. Félrevezető LCD-nek nevezni, mert a müködési elve egyáltalán nem egyezik. Ha bárkinek azt monodod LCD van benne, akkor nem erre asszociál. Azt irtad LCD van benne, ez alapján senki nem gondolja, hogy akkor ez az LCD nem az az LCD, hanem az a másik LCD, ami valójában egy nyomás érzékeny folyadék kristályos lap. PSLCS
(#) majkimester válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
pressure-sensitive polymer dispersed cholesteric liquid crystal (PDCLC)
Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 13, 2022 /
 
Ma kellett mennünk megújíttatni az útlevelünket, és mint ismeretes, ilyenkor ujjlenyomatot is vesznek az embertől. Igen ám, de mind a tíz ujjamat visszautasította a rendszer, hogy nem megfelelő, én pedig pont egy kicsit mufurc hölgy ügyintézőt fogtam ki, aki szinte csak fél szavakkal kommunikált! A sikertelenséget látva előkapott valami tubust és bekrémeztette az ujjaimat, de még utána se találta a rendszer megfelelőnek! Kissé megsértődtem! Anyukámat egy elég kedves férfi ügyintéző kezelte (nem kellett volna külön-külön sorszámot húznunk), ha ő kezelt volna engem is, akkor lehet, hogy sikerült volna a dolog, de így ujjlenyomat nélkül csak egy évre állíthatják ki az útlevelemet!
Az oké, hogy sokat számítógépezek meg számítógépes szakmát is tanulok (utolsó tanév), de azt kétlem, hogy emiatt "radírozódtak" volna le az ujjlenyomataim. Úgyhogy most van egy teljes évünk elérni, hogy legközelebb képesek legyenek beolvasni az ujjlenyomatomat, különben évente mehetnénk mindig vissza útlevelet újíttatni.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /
 
Idézet:
„különben évente mehetnénk mindig vissza útlevelet újíttatni.”
Ez az egyszerűbb, nem nagy ügy.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /
 
Indonéziában él egy család, akiknek genetikai rendellenesség miatt nincs redő az ujjain.
Na nekik sokkal bonyolultabb, mert ott ki sem adnak útlevelet ujjlenyomat nélkül, és a hatóságokat nem hatja meg semmi.

Nagyítóval nézted már az ujjaidat? Van olyan telód, ami ujjlenyomatos? Azon próbálgasd.

A billentyűk nem sikálják le az ujjlenyomatokat, mert akkor a fél civilizált világ nem utazhatna.
(#) gyerek67 válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 14, 2022 /
 
Pár éve olvastam, hogy egy nemzetközi matematikai kongresszusra érkező csúcsagy matematikust nem engedtek be az Egyesül Államokba, mert szegény karok nélkül jött a világra, tehát neki sem volt ujjlenyomata...
(#) nagym6 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 14, 2022 / 1
 
Lábujj lehetett volna.
(#) Suba53 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 14, 2022 /
 
Úgy látszik, hogy az intenzív érzékenyítés a másságot elfogadó toleranciára még nem érte el azt a küszöböt, amire már a hatóságok is odafigyelnének.

És pont az éllovas Egyesült Államokban, ahol már nem képesek filmet, sorozatot, regényt úgy kiadni, hogy ne lenne benne pár LMBTQ, vagy fogyatékkal élő szereplő.
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 14, 2022 / 2
 
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 16, 2022 /
 
Sziasztok.
A Kinder csokik egy részénél szalmonella fertőzés van. Ha ezt a csokit rövid időre mikrosütőbe teszem amíg nem olvad a csoki, a vírust megölné? Van-e erről valami infó, hogy a mikrosütő mennyire vírusölő? Elvileg fel kellene forralnia a vírust is ahogy én gondolom, vagy talán kevés a keletkező hőmérséklet.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 16, 2022 / 2
 
A szalmonella baktérium és nem vírus.
Állítólag hetven fok felett pusztul el.
Csokitojás szerintem akkor már lazán iható (mint Húsvétkor minden).
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2022
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 16, 2022 1 /
 
Szia. Ekkora nálatok a szegénység?
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Azért a gyorsmaratót ki kell hagyni az ivásból.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 16, 2022 / 1
 
A szalmonella elsősorban a héjon van. Vagyis először az ALU fóliát kell leszedni. Majd zubogó forró vízben sokáig keményre kell főzni. Majd szeletelve a sonka mellé rakni.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Azt nézd meg hol gyártották! Ha a belga gyárban, akkor lehet fertőzött...

A mikro nem túl jó megoldás, legalábbis a Szalmon Ella ettől még vígan bejöhet (tapasztalat - bár én nem főztem újra a szendvicset, csak megmelegítettem).
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Nincs rajta gyártó, csak forgalmazó. Van egy mázsa -majdnem- sajnálom, de akkor kuka.
(#) Egri Frédi válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 16, 2022 / 2
 
Én elsőkörben azért tennék egy "próbaevést" ...
Ha "megfososodsz", lehet kidobni ...
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Nagyon Frédis volt.
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Én is nézegettem a gyártó helyet, aztán arra jutottam hogy a gyerekeim egészsége ne múljon azon a kétezer forinton ami a szemétbe dobok. Fájó szívvel kidobtam mindet.
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Így múlik el egy világ dicsősége... Elég kellemetlen, hogy ilyen előfordulhat, s innentől gyanakvással fogadják az emberek ezt a méregdrága csokit/játékot. Minden esetre én azóta kerülöm azt a helyet, ahol szalmonellás volt a kaja, s a Kinder is így jár, hogy sokan el fognak tőle pártolni véglegesen.
(#) szs hozzászólása Ápr 16, 2022 /
 
Azt már régen tapasztaltam, hogy mikulás napján nehéz mikulás-zacskót találni, Húsvét előtti nap csokinyuszit, csokitojást mehéz beszerezni. Idén az történt: a nejem azt hitte, én veszek nyulakat, én azt, ő vesz. Ma nyakamba vettem a várost, -nincs csokinyúl.
Most azt mondja meg nekem valaki: Húsvét után honnan kerül elő az akciós, beragadt csokinyúl (mert olyankor mindig van), ha Húsvét előtti napon sehol nem volt?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2022
(#) Rosszmáj válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2022 1 / 1
 
Annak idején volt a felső szomszédnak egy ikerpár fiúgyereke - nekik örömmel odaadtam volna. Legalább amíg a wc-n görnyed, nem zajong
(#) Egri Frédi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Te valóban rosszmájú vagy ...
(#) szs válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
A legrosszabb választás volt kidobni. Utánanéz az ember, mit is hívtak vissza. És azt nem kidobja, hanem visszaviszi.
A leginkább undormányos újságírói fogás: azt a Kinder-tojást teszik fel illusztációnak, ami távolról sem érintett.
Idézet:
Bővebben: Link
Mert a hisztériakeltés fontosabb, mint azt kiemeli: a visszahívás azt jelenti, visszaveszik, nem kell kidobni. Pláne nem azt, amely nem is ott készült.
Aki még kidobni készül csokikat, szóljon nekem. Majd én gonoskodom a megsemmisítésről (meg majd jól visszaváltom a veszélyest, és veszek az árán Tibit)
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Ápr 16, 2022 /
 
Én már a hét elején ettem egy Kinder csokinyuszit, ezért nem tudom már neked odaadni. A csudába.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Ápr 16, 2022 / 1
 
Jobb oldali ágon még van remény.
Ugyanitt CRT vetítős TV alkatrészeket is lehet fogni.
Következő: »»   3386 / 3579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem