Fórum témák
» Több friss téma |
Ne haragudj, de én még olyan monitort nem láttam amin a fényerőt nem lehetett volna állítani. Vagy hiányzik a gomb( tekerő? ) amivel lehet állítani? Egyszerűen megnyomod a menu vagy osd gombját. Tekerősnél a kis tekerőt kell megnyomni a menü eléréséhez.
szia!
ez egy sajátos jelensége a régebbi használt monitoroknak, (eddig 10 db-ból 9 ilyen volt) hogy a fényeőr a minimumon van, de még mindig a fekete az inkább 80% fekete, és nem tudok 100%-os feketét kihozni belőle. Szóval persze.... prsze hogy van brightness, meg OSD is, csak már 0-n van. PowrStrip-el sem tudtam levenni a fényerőt. Ezért reménykedem a szervízmenüben. A régebbi monitoroknál elméletileg a monitor házon belül van még egy-egy fényerő kontraszt tekerőke a mende-mondák szerint, de nem vagyok olyan bátor hogy a trafó környékén kotorásszak) (azt mondják veszélyes szerelgetni a monitort, nagy feszt tud tárolni bent)
Így már világos, elnézést. Azt hogy fényerőt lehet-e állítani azt nem tudom, de régi monitoroknál amelyeknél életlen volt a kép, szétszedtük és a nagyfesz trafónál volt egy kis potméter szerűség. Csavarhúzóval lehetett csavargatni még a kép ideális nem lett.Ott nincs semmi veszély, megkeresed a potmétert(általában volt felirat,hátha van brightness feliratú is) és beállítod.
Sziatok!
Nekem is ezzel a tip tvvel lenne egy kis problémám Mégpedig a "vl" és a "vh" üzemódban nem müködik csak az "uhf" üzemódban.És a szervízüzemódba sem tudok belépni,pedig mindent kipróbáltam amit eddig irtatok! Elöre is kösz minden segitséget!!!!!
Moniutor szervízmenüt tudja valaki?
Fujitsu Siemens MCM 21T2
Van egy pár tv szervízmenű csak angol és nem tudom mindet megfelelően értelmezni felteszem ide lehet,hogy valakinek jól jön!
heló! arról van szó hogy nagy lelkesedéssel nekiálltam a szervíz menüben kajtatni és jól elállítottam a kép geometriai beállítását (Trapéz, V pozicion, Parabola stb.) Alíg bírtam valahogy visszaállítani ugyanis hülye fejemmel nem írtam fel az értékeket (a többi helyen felírtam) Egyébként az itt leírtak alapján tudtam belépni a szervízmenübe. nem biztos hogy idevaló a téma mert nekem egy ws32z308-as samsungom van. Valaki tudja mik az alap geometriai beállításai mert nem lett az igazi amikor visszaállítottam szemre?
Sziasztok! Egy ck-5073z Samsungot javítottam és kéne állítanom egy két dolgot a szervízmenüben de nem tudok belépni Próbáltam már sok féle módon de nem lép be! Ha valaki tud segítsen legyen szíves!
Szia!
Kapcsold készenlétibe, majd a főkapcsolóval áramtalanítsd. Tartsd nyomva a MENU gombot (előlapi gomb), és így kapcsold be a készüléket. A CH és VOL gombokkal tudsz navigálni a menüben. Viszont van néhány csavarhúzós menüpont is
Szia! Térítési hiba volt meg valaki csinálta előttem mert a nyák el lett törve a sortrafónál és ott van két zener sorban ami megy a térítőre de az helyett egy dióda volt bent nem tudom milyen nem látszik de azt meg a térítőt kicseréltem egy másikból és most megy is (egy csík vol nem volt térítés) de ezek a csíkok nem tudom mitől vannak? Kondikat cseréltem mér de semmi, félek sortrafó a baj de a menüben ezért akarok turkálni kicsit! Bocs az offért a témában!
Kondenzátor-hiba lesz. A képkioltás időzítése nem pontos, ezért vannak ezek a visszafutási csíkok. Az eltérítő IC körül cserélgess elkókat, de persze az ellenállásoknak és egyéb kondiknak is jónak kell lenni az IC körül.
SCT11B, D sasszi. A függőleges eltérítést potméterekkel állíthatod az alaplapon.
Ez az kicseréltem az összes elkót de ugyanaz Mindegy még egyszer nekimegyek de csak holnap után mert holnap melózom Köszi a segítséget! A térítő ic zárlatos legalább is több láb közt mértem zárlatot a kitermelt jóval összehasonlítva akkor valószínű megnyúlott valamelyik ellenállat Megírom majd mi volt! Szia! Amúgy van két alaplapom is miben a táp rész nem jó de nem merem átrakni mert egyel megszívtam a próbát és nagyon drága az ic a tápba meg a vezérlőic és a zener a szekunder oldalon mi el szok menni és ez nyírja ki a tápot . Esetleg a javítókitt verzióról nincs kapcsolási rajzod vagy nagy felbontású képed mivel lehet az STR vagy milyen ict kiváltan?
A tápfeszültségeket is ellenőrizd, meg az IC vezérlését szkóppal.
Sajna szkópom nincs (módosítottam az előző hsz-t)
Sziasztok.Nekem egy samsung b650-es lcd tévém van,sajna elállitottam a szervizmenüjében egy másik modellre,de erre fejre állt a kép,mire megijedtem és megnyomtam a reset factory gombot. Sajnos most már állandóan bekapcsol és kikapcsol két másodperc után .Nem tudnátok tanácsot adni mi tévő legyek mert még garancia alatt van ?
Vidd vissza az üzletbe, és cseréltesd ki.
Ha valakit érdekel, Samsung WS (slimfit TV) szervízmenü kombináció:
1. To enter Service Mode, press the keys on the remote control according to the following sequence. (in Stand-by status) Info → Menu → Mute → Power On ※ When failing to enter Service Mode, repeat the procedure above. Ne vegyetek ilyen TV-t! Tele van típushibával!
sziasztok lenne egy samsung ck-5073z típusú televízióm és olyan problémája van a kicsikének, hogy nézed a tv-t és látod hogy magától lentebb lentebb veszi a fényerőt.
De ha kikapcsolom (áramtalanítom akkor vissza jön az eredeti fényerő.Valami tipp?
Szisztok.
Nekem van egy weg w2150slim tipusu tv-m(olcso fajta).Be szeretnek lepni a szervizmenuebe,mert a kisfiamnak(3eves) valahogy sikerult megnyitnia es atallitotta a txt-t.Az egesz el van tolodva balra. Ha tudtok segitsetek. Koszi
Hali!
Van egy samsung le32b650t2w tv-m és a szervízmenüben kerestem a developement-et, és mikor újraindult a tv, a hang meghülyült, és olyan mintha elszállt volna a térhangzás, minden magasan szól, és az egyedi hangszínszabályozón sem sokat lehet rajta javítani. A hangban sok a magas. Tudna nekem valaki segíteni, hogy a hangbeállításoknak milyen értékeket kell viselnie, mert közben valamire rányomhattam... Előre is köszönöm!
Szia!
Development? Mit szerettél volna fejleszteni azon a szegény készüléken?
Szia!
Olvastam valahol, hogy ha az fejlesztésre van állítva, akkor több widgetet tölt be az internet tv. Aztán gondolom, mikor beléptem a menübe és nyomtam az oldalra gombot, hogy melyik részen mi van, többet nyomtam és valamit elállított. Amikor csatornát váltok, akkor teljesen elsötétül a kép is, nem úgy csinálja mint eddig.
Üdv mindenkinek.Lenne egy olyan problémám hogy a Samsung ck-5073z tv-m.Bekapcsoláskor nagyon sötét képet ad egy idő után kb 2-3 perc világosodik ki.Valamikor teljesen kivilágosodik és ilyen vízszintes vékony piros csíkok is vannak benne.Menetközbe is van hogy ugrásszerűen változik a fényereje.Mi lehet a hibás?
Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok.
Kaptam egy DAEWO DTZ-29U3K tipusú tévét,minden szép csak hotelmódos. Hogyan lehet ezt kilőni?
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG képcsöves tévém és rá kerestem a szervíz menü kódjára és beléptem elkezdtem állítgatni ezt azt (élesség kontraszt) utána véletlen elbotorkáltam másik oldalra ahol valószínűleg el állítottam vmit és azóta nem indul a tévé illetve indul csak utána mielőtt bejönne a kép ki is kapcsol. Tudnátok vmi infót adni hogy esetleg ez javítható-e? Előre is köszönöm üdv.
Úgy tűnik epromot kell írni ha ,inden igaz jövőhéten kész lessz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |