Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Samsung ck-5073z tipusú TV szervízmenü

Témaindító: lali, idő: Jan 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Programmer válasza rii hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

Ne haragudj, de én még olyan monitort nem láttam amin a fényerőt nem lehetett volna állítani. Vagy hiányzik a gomb( tekerő? ) amivel lehet állítani? Egyszerűen megnyomod a menu vagy osd gombját. Tekerősnél a kis tekerőt kell megnyomni a menü eléréséhez.
(#) rii válasza Programmer hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

szia!

ez egy sajátos jelensége a régebbi használt monitoroknak, (eddig 10 db-ból 9 ilyen volt) hogy a fényeőr a minimumon van, de még mindig a fekete az inkább 80% fekete, és nem tudok 100%-os feketét kihozni belőle.

Szóval persze.... prsze hogy van brightness, meg OSD is, csak már 0-n van.

PowrStrip-el sem tudtam levenni a fényerőt.

Ezért reménykedem a szervízmenüben.

A régebbi monitoroknál elméletileg a monitor házon belül van még egy-egy fényerő kontraszt tekerőke a mende-mondák szerint, de nem vagyok olyan bátor hogy a trafó környékén kotorásszak) (azt mondják veszélyes szerelgetni a monitort, nagy feszt tud tárolni bent)
(#) Programmer válasza rii hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

Így már világos, elnézést. Azt hogy fényerőt lehet-e állítani azt nem tudom, de régi monitoroknál amelyeknél életlen volt a kép, szétszedtük és a nagyfesz trafónál volt egy kis potméter szerűség. Csavarhúzóval lehetett csavargatni még a kép ideális nem lett.Ott nincs semmi veszély, megkeresed a potmétert(általában volt felirat,hátha van brightness feliratú is) és beállítod.
(#) frigo833 hozzászólása Feb 28, 2007 /

Sziatok!
Nekem is ezzel a tip tvvel lenne egy kis problémám
Mégpedig a "vl" és a "vh" üzemódban nem müködik
csak az "uhf" üzemódban.És a szervízüzemódba sem
tudok belépni,pedig mindent kipróbáltam amit eddig
irtatok!

Elöre is kösz minden segitséget!!!!!
(#) rii válasza rii hozzászólására (») Feb 28, 2007 /

Moniutor szervízmenüt tudja valaki?

Fujitsu Siemens MCM 21T2
(#) patexati hozzászólása Júl 29, 2007 /

Van egy pár tv szervízmenű csak angol és nem tudom mindet megfelelően értelmezni felteszem ide lehet,hogy valakinek jól jön!
(#) Börni hozzászólása Máj 22, 2008 /

heló! arról van szó hogy nagy lelkesedéssel nekiálltam a szervíz menüben kajtatni és jól elállítottam a kép geometriai beállítását (Trapéz, V pozicion, Parabola stb.) Alíg bírtam valahogy visszaállítani ugyanis hülye fejemmel nem írtam fel az értékeket (a többi helyen felírtam) Egyébként az itt leírtak alapján tudtam belépni a szervízmenübe. nem biztos hogy idevaló a téma mert nekem egy ws32z308-as samsungom van. Valaki tudja mik az alap geometriai beállításai mert nem lett az igazi amikor visszaállítottam szemre?
(#) patexati hozzászólása Márc 22, 2010 /

Sziasztok! Egy ck-5073z Samsungot javítottam és kéne állítanom egy két dolgot a szervízmenüben de nem tudok belépni Próbáltam már sok féle módon de nem lép be! Ha valaki tud segítsen legyen szíves!
(#) kadarist válasza patexati hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Szia!
Kapcsold készenlétibe, majd a főkapcsolóval áramtalanítsd. Tartsd nyomva a MENU gombot (előlapi gomb), és így kapcsold be a készüléket. A CH és VOL gombokkal tudsz navigálni a menüben.
Viszont van néhány csavarhúzós menüpont is
(#) patexati válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Szia! Térítési hiba volt meg valaki csinálta előttem mert a nyák el lett törve a sortrafónál és ott van két zener sorban ami megy a térítőre de az helyett egy dióda volt bent nem tudom milyen nem látszik de azt meg a térítőt kicseréltem egy másikból és most megy is (egy csík vol nem volt térítés) de ezek a csíkok nem tudom mitől vannak? Kondikat cseréltem mér de semmi, félek sortrafó a baj de a menüben ezért akarok turkálni kicsit! Bocs az offért a témában!

Kondenzátor-hiba lesz. A képkioltás időzítése nem pontos, ezért vannak ezek a visszafutási csíkok. Az eltérítő IC körül cserélgess elkókat, de persze az ellenállásoknak és egyéb kondiknak is jónak kell lenni az IC körül.
SCT11B, D sasszi. A függőleges eltérítést potméterekkel állíthatod az alaplapon.

Ez az kicseréltem az összes elkót de ugyanaz Mindegy még egyszer nekimegyek de csak holnap után mert holnap melózom Köszi a segítséget! A térítő ic zárlatos legalább is több láb közt mértem zárlatot a kitermelt jóval összehasonlítva akkor valószínű megnyúlott valamelyik ellenállat Megírom majd mi volt! Szia! Amúgy van két alaplapom is miben a táp rész nem jó de nem merem átrakni mert egyel megszívtam a próbát és nagyon drága az ic a tápba meg a vezérlőic és a zener a szekunder oldalon mi el szok menni és ez nyírja ki a tápot . Esetleg a javítókitt verzióról nincs kapcsolási rajzod vagy nagy felbontású képed mivel lehet az STR vagy milyen ict kiváltan?

A tápfeszültségeket is ellenőrizd, meg az IC vezérlését szkóppal.

Sajna szkópom nincs (módosítottam az előző hsz-t)
(#) guriga1 hozzászólása Jún 19, 2010 /

Sziasztok.Nekem egy samsung b650-es lcd tévém van,sajna elállitottam a szervizmenüjében egy másik modellre,de erre fejre állt a kép,mire megijedtem és megnyomtam a reset factory gombot. Sajnos most már állandóan bekapcsol és kikapcsol két másodperc után .Nem tudnátok tanácsot adni mi tévő legyek mert még garancia alatt van ?
(#) kadarist válasza guriga1 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Vidd vissza az üzletbe, és cseréltesd ki.
(#) kojanika3 válasza patexati hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Ha valakit érdekel, Samsung WS (slimfit TV) szervízmenü kombináció:
1. To enter Service Mode, press the keys on the remote control according to the following sequence. (in Stand-by status)
Info → Menu → Mute → Power On
※ When failing to enter Service Mode, repeat the procedure above.

Ne vegyetek ilyen TV-t! Tele van típushibával!
(#) Jaffry hozzászólása Szept 26, 2010 /

sziasztok lenne egy samsung ck-5073z típusú televízióm és olyan problémája van a kicsikének, hogy nézed a tv-t és látod hogy magától lentebb lentebb veszi a fényerőt.
De ha kikapcsolom (áramtalanítom akkor vissza jön az eredeti fényerő.Valami tipp?
(#) tdanka hozzászólása Feb 25, 2011 /

Szisztok.
Nekem van egy weg w2150slim tipusu tv-m(olcso fajta).Be szeretnek lepni a szervizmenuebe,mert a kisfiamnak(3eves) valahogy sikerult megnyitnia es atallitotta a txt-t.Az egesz el van tolodva balra.
Ha tudtok segitsetek.
Koszi
(#) bullw hozzászólása Máj 20, 2011 /

Hali!
Van egy samsung le32b650t2w tv-m és a szervízmenüben kerestem a developement-et, és mikor újraindult a tv, a hang meghülyült, és olyan mintha elszállt volna a térhangzás, minden magasan szól, és az egyedi hangszínszabályozón sem sokat lehet rajta javítani. A hangban sok a magas. Tudna nekem valaki segíteni, hogy a hangbeállításoknak milyen értékeket kell viselnie, mert közben valamire rányomhattam...
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza bullw hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia!
Development? Mit szerettél volna fejleszteni azon a szegény készüléken?
(#) bullw válasza kadarist hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Szia!
Olvastam valahol, hogy ha az fejlesztésre van állítva, akkor több widgetet tölt be az internet tv. Aztán gondolom, mikor beléptem a menübe és nyomtam az oldalra gombot, hogy melyik részen mi van, többet nyomtam és valamit elállított. Amikor csatornát váltok, akkor teljesen elsötétül a kép is, nem úgy csinálja mint eddig.
(#) Jaffry hozzászólása Dec 26, 2011 /

Üdv mindenkinek.Lenne egy olyan problémám hogy a Samsung ck-5073z tv-m.Bekapcsoláskor nagyon sötét képet ad egy idő után kb 2-3 perc világosodik ki.Valamikor teljesen kivilágosodik és ilyen vízszintes vékony piros csíkok is vannak benne.Menetközbe is van hogy ugrásszerűen változik a fényereje.Mi lehet a hibás?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) vincek21 hozzászólása Feb 20, 2012 /

üdv érdeklödnék a samsung cw-28d83n van szerviz menülye?
(#) Arnold hozzászólása Feb 25, 2012 /

Sziasztok.
Kaptam egy DAEWO DTZ-29U3K tipusú tévét,minden szép csak hotelmódos. Hogyan lehet ezt kilőni?
(#) zimi1991 hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy SAMSUNG képcsöves tévém és rá kerestem a szervíz menü kódjára és beléptem elkezdtem állítgatni ezt azt (élesség kontraszt) utána véletlen elbotorkáltam másik oldalra ahol valószínűleg el állítottam vmit és azóta nem indul a tévé illetve indul csak utána mielőtt bejönne a kép ki is kapcsol.
Tudnátok vmi infót adni hogy esetleg ez javítható-e?
Előre is köszönöm üdv.
(#) zimi1991 válasza (») Júl 28, 2012 /

Úgy tűnik epromot kell írni ha ,inden igaz jövőhéten kész lessz.
(#) kadarist válasza (») Júl 28, 2012 /

Na és hogyan oldottad meg?
(#) nyurga76 hozzászólása Aug 30, 2012 /

Elszállt a zöld színem a TV-n! Mit csináljak? Dobjam ki?
(#) halasizs hozzászólása Nov 8, 2012 /

Nekem szintén a zöld színnel van gondom a LE37B530-as Samsung tv-n. Néha bezöldül (vízszintes zöld csíkok vannak) és a fekete-fehér pöttyök ( ha nincs rá kötve jel) közt zöld pöttyöket is látni. Mi lehet a probléma?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem