Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy Windoz98 -on ha megakarok nyitni egy Windóz Média Audió fájlt, akkor meghal a rendszer a következő hibaüzenettel:
Csak wma fájlnál fordul elő ez a jellegzetesen idegesítő hiba. Holyan lehet orvosolni a problémát? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy pár napja beköttettem a szélessávú netet (t-home), eddig mobilnetem volt és sajnos nem igazán müködik . Pár percig tölt aztán semmit sem lehet megnyitni. Kihívtam a szerelőket és azt mondták, nem náluk van a hiba, mert van jel és a modemmel is minden rendben. Véleményük szerint számítógépes probléma lehet. De mégis micsoda?? Tudna valaki esetleg segíteni, hogy mit nézzek meg a gépen?? Előre is köszönöm
Egyéb programok futtatásakor nincsen probléma? Közvetlenül a modemmel csatlakozol, vagy van routered is? Ez mit mond?
Nem szokott gond lenni a géppel, minden program simán megy rajta. Modemmel csatlakozok, routerem nincs.
A speedtestet már többször lefuttattam (ha éppen mükődött a net), de a le és a feltöltés pontosan azt az adatot adja, amit a szolgáltatótól megrendeltem.
Ha IE-t használsz, próbáld meg a temporális file-okat törölni. (Alapból a C:/Document and Settings/username/Local Settings/Temp és Temporary Internet Files könyvtárban vannak) - bár ez inkább még a '98 -as alatt okozott problémát...
A legtisztább lenne, ha letöltenél egy Knoppix CD-t INNEN , felbootolnál vele és megnéznéd, mit lép a net. Ha megjavult, akkor win gond, ha akkor is akadozik, akkor vonal (kisebb eséllyel modem) probléma.
Nagyon köszönöm a segítséged. Délután, ha hazaérek a munkából, kipróbálom.
A jövőre való tekintettel sokkal jobban járnál, ha mai világból származó, komolyabb programokat térképeznél fel inkább, minthogy ezer éves op-rsz-ekkel bohóckodsz. Az utóbbinak az égvilágon semmi haszna nincs sajnos, hiába írod be később az önéletrajzodba, hogy profin értesz a Win98-hoz, át fogják ugrani a szemek ezt a mondatot.
Vagy kezdj el Windows-t programozni valamelyik fejlettebb, mai prog. nyelven. C++ vagy C #. Vagy kezdj el Linuxozni. Vagy ha van otthon egy jópár, működőképes géped, akár hálózati jelenségekre, beállításokra is kiterjeszhetnéd a tudásodat. Vagy építs webszervert, mindenféle futtatási lehetőséggel és térképezd fel a lehetséges beállításokat, hogy profin érts minden részletéhez. Aztán lehet játszadozni saját weblap létrehozásával, lokálisan, a gépeden. Szóval XXI. századi szoftver kérdésekben is bőven van még érdekesség, amit fel lehet fedezni, foglalkozni vele, és ráadásul még a hasznodra is válhat. :yes: Nem beleavatkozni akarok az életedbe, csak egy jótanácsként üzenni, hogy a Win98 és hasonló korú programok világa egyre inkább halott a mai világban.
pl:ez se kapcsol csak a reset után a biosig.utána semmi.Tnt2 ultra 32m w/Tv.
heló van egy gyenge wireless netbookom 300mhz proci 128mb ram és integrált videó kártya. windows ce 6.0 van rajta és kéne nekem hozzá magyarosítás. vagy egy másik de magyar op.rendszer. Örülnék ha tudnátok olyan linket (oldalt) küldeni ahonnan ingyen letölthetem. Meg hogy melyiket szedjem le. Csak usb-ről tudok telepíteni pendriveről Keresgettem de én nem találtam semmit nem ismerem az oldalakat. Előre is köszönöm.....
Sziasztok Airis t482 pda-hoz kéne nekem magyarosítás. Ha tudtok segítsetek köszönöm. Még annyi hogy volt rajta csak tesóm véletlenül letörölte és én nem találtam hozzá semmit amit meg találtam az fizetős lenne. /-9 ezer körül volt. A program neve Paragon software leng volt. Vagyis ezt írta a telóm
Voltaképpen teljesen igazad van, de azért még az épületautomatizálásban, és egyéb ipari alkalmazásokban még mindig ez az operációs rendszer a "nyerő".
Persze, a winXP is elterjed eléggé széles körben, főleg a vagyonvédelem területén. Voltaképp nem fejlesztek (még) semmit, csak most előtört belőlem a retróláz, már olyan rég nem foglalkoztam evvel a területtel, hogy most kedvet kaptam hozzá. Nem utolsó sorrendben, egy "ócska kis" hangkártya miatt indult be a dolog amit tuti XP alá nem tudnék felnyomni. Annyira hardverszinten meg nem tudok programozni, hogy saját drivert tudjak írni (a régi átírásával pl.) Továbbá még szól az is mellette, hogy eléggé alacsony a fogyasztása, körülbelül 20 -25W ebből a CPU megeszik (túlhajtva) 8 -9W -ot. Ha más értelme nincsen, de legalább takarékosság szempontjából van jelentősége. Nekem leginkább a hangkártya hangja teszik nagyon, igaz csak 22,05Khz .ig tudja összerakni a hangot de azt minőségien eltudja végezni, nem úgy mint az "egycsipes" egybeintegrált több ezer forintos hangkártyák, amik tudnak 28kz -et is leadni, csak kifogásolható minőséggel, és fölöslegesen terhelik a CPU -t is, mert a hangkártyán csak a DA/AD digitális potméterek, shiwtch -ek találhatók meg, a többit CPU -ból elintézi amivel nem kicsit lehet szívni, ha rosszul van megírva. Jelenleg ott tartok, hogy ronda a hang és zajos, nincsen koppanásgátlás ( a hangszórók majdnem kiesnek a helyükről, amikor az analóg rész "megszólal"), ráadásul egy pici hiba is becsúszik, és a mikrofon engedélyező bemenetét csak úgy lazán elfelejti felhúzni és csak kapcsolgathatok mint az örült, hogy miért nem hallanak (erre is elment vagy két hét mire rájöttem). A "régi" teknikában közel sem így oldották meg a jelfeldogozást, érdekes, hogy ez a jó öreg ISA hangkártya önmagától képes megoldani a jelfeldogozást, és pufferelést, és a CPU -t sem terheli, néha néha van egy tüske. Mondjuk az hozzá is járul a dologhoz, hogy akkor még nem akkora tömeget szolgált ki, és még volt igény minőségre. Ez az ami meg tud fogni. A midi részt még el kell látni szűréssel, és talán az is megjavul, de hát egy 1995 -ös kártyáról beszélünk. Még valami: A legújabb operációs rendszer tartalmazza mind azt a mit a legrégebbi is. Az már más hogy újnak adják el, és te az egészet megfizeted.
hello
Hogyan lehet alaplap nélkül egy prociról megállapítani , hogy jó ? Ki lehet mérni műszerrel. Gondolok itt arra , hogy nem e zárlatos.
Bár a mésik témában most készülök válaszolni neked, de erre a konkrét kérdésre én leginkább azt tudnám mondani, hogy vidd be egy computer bontóba mintha el szeretnéd adni, ott úgyis letesztelik mielőtt átvennék tőled, és kiderül... meggondolnia csak szabad magát az embernek persze főleg, hogy gondolom nem is valami magas árat kínálnának érte esetleg... vagy ha jófejek csak megkéred őket hátha berakják neked valamibe és akkor trükközés nélkül is mehet talán...
Iparban már nem használják a 98-at. Félhetnének is, mert már ezer éve nem támogatott rendszer, nincs hozzá már millió éve szervizcsomag sem, nincsenek megfelelő driver-ek. Szóval iparban az XP jelenleg a nyerő, hidd el, mivel megfelelően kiforrott rendszer, volt ideje "kiforrni" tulajdonképpen 7 év alatt.
Idézet: „Ha más értelme nincsen, de legalább takarékosság szempontjából van jelentősége.” Ebben igazat tudok adni, de nekem az a megfigyelésem, hogy lassan már internetezésre sem érdemes P4 alá és XP alá menni, mert olyan szkriptekkel, magas szintű programozási megoldásokkal, és 3D-s animációkkal van tele a net nagyrésze, hogy a régi op-rsz-ek és gépek csak kínlódnak a megjelenítéssel.
Azért egy PIII -as gépből is jó gépet össze lehet rakni.
ASUS TUSL2-C 2X512MB SD RAM 866Mhz Intel Pentium CPU Riva TNT2 32MB -os videokártyával, és egy 80GB -os merevlemezzel üzemel. Nagyon hamar feltud állni a rendszer róla(XP). Egyedül a grafikai teljesítménye gyatra, de nem is játékra lett tervezve, viszont a 720p filmeket tökéletesen lejátssza JetAudioval. Az 1080P -hez már emelni kellett a CPU órajelét, de nem piszkáltam, jó ez így tuning nélkül is. Majd hálózati fájlmegosztó szerver lesz, illetve torrentszerver, ha majd az anyagiak is úgy engedik (na meg amikor lesz optikai kábelhálózat, mert ez a telefonvonal egy sz...) Na de most már nem offolok tovább.
[OFF]Nekem is van hasonló gépem és hasonlóan gondolom én is...Lényegében ha nem lenne ez a sok javascripttel teleszemetelt oldal, akkor netezésre is simán ugyanúgy lehetne használni, mint annak idején kb 2002-3 ig használtam 256Mb rammal win98-cal, és nem akárhogy simán vitt 15 böngészőablakot is nyitva egyszerre...Mostmár pl egyedül a conver$e cipő oldala megfekteti 100%os cpu használattal...(persze van adblock+)...Amúgy 720p-s filmet a vlc media player is lejátszik nekem xp-n ezzel az egyel sikerült, akadás, meg csúszás nélkül(úgy hogy már van 768Mb ramom benne), szóval ez is érdekes, hogy win98 alatt bármilyen filmet is vitt xp alatt mintha megtorpant volna a sebessége, nemtudom mért lehet ez, pedig jópár dolgot letiltottam xp-n,bár az általad említettet nem ismerem. Ja meg még eszembe jutott, hogy az enyém is valami 32másodperc alatt készre bebootol windowsba[OFF]
Akartam mondani a fikazillát, és az ABP -t ,de akkor már tudod miről van szó. Amúgy jó hogy ezt eszembe juttattad, mert szexplórerrel használom azt gépet, de ez most úgy is mindegy.
Szerk.: Hoppá: Azt nem is említettem mert már olyan régóta használom, szóval egy manipulált ixpét használtok, nem az eredetit, mert a szolgáltatásival őrületbe tudott vinni, nem utolsó sorrendben az általad említett probléma sem volt ritka jelenség, még a laptopomat is agyonra fűtötte. Sjnos vélig van befejezve, mert PL GUI félig van kész, és egy kicsit fura kezelni félig angolul, félig magyarul.
Mert amúgy ez tényleg egy vicc, hogy a szoftver meg a hardver terén is ugyanaz megy, az ember általában ugyanarra használja(ná) a gépét mint mondjuk 10-12 évvel ezelőtt, a programok is hasonló dolgokat tudnak (pl office) csak csilivilibb külső, meg egyebek és újnak eladják, persze új gép is kell hozzá, és pedig az ember ha belegondol azon, az új programokkal se csinál mást. Persze aki játszik mindenféle játékkal vagy épp bluray filmeket vásárolgat össze és a gépén szeretné nézni őket...
Nem a számítógépekkel van baj, hanem a "mindentudó" szoftverekkel! Az operációs rendszernek nevezett szutykok olyan pazarlóan bánnak az informatikai kapacitással, hogy valami felháborító. Hasonlítsuk csak össze a Holdra-szállásnál használt elektronikát, egy androidos mobil képességeivel!
Ezaz valami hasonlóra akartam én is kilyukadni, ha esetleg nem fogalmaztam volna elég átláthatóan pont ezaz új szoftver új gép de kb ugyanarra jó...
Ne hogy azt hidd hogy csak az operációs rendszer!
Rengeteg hardver emulált környezetből KERNEL oldalon dolgozik(ami köztudottan stop hibához vezet, ha rosszul van megírva, vagy megsérül). Szerinted miért lett a hangkártya és társai egycsipes és olyan apró? Pont ezért. Kifizetnek a hardverre tizedannyit (mert csak a szükséges minimumot tartalmazza, az az rábiggyesztenek a nyáklemezre csipet, köré jöhet egy két filléres passzív elem (szinte drágábbak azok a csatlakozók amit a kártyákra forrasztanak, amivel a hardvert illeszted a "külvilághoz"), a többit szoftverból driveren keresztül megoldja), a szoftverre meg csak egyszer kell nagy összeget kidobni a cégnek, aztán lehet filléres CD -kre maszkozással sokszorozni, és onnantól kezdve olcsón el lehet adni a hardvert. Komolyabb eszközöknél meg 1 csipnél többet látsz, és miközben használod, azt veszed észre, hogy a CPU rá se bagózik, mert az eszköz hardveresen mindent megold. Na ez az ami nem olcsó. Leginkább ez a hang és képi feldolgozó egységekre igaz. Gondoljatok bele, kisebb processzor és kisebb esetleg lassabb memória is elegendő lehetne ugyan ahhoz a rendszerhez. Nézz meg egy WinFa$t TV kártyát, és egy attól komolyabbat. Meglepő különbséget fogsz tapasztalni. Példaként ott van pl, a 9800GT -nek hűtése. Addig nem hallgat el, amíg az illesztőprogramot nem illeszti a rendszer (addig meg teljes kivezérléssel megy), mert hogy a ventilátor vezérlése is szoftverből történik természetesen. Többnyire a rendszert a rosszul megírt illesztőprogramok tudják romba dönteni, és amióta divat mindent szoftverból megoldani, azóta ez csak hatványozódik.
Azért mondjuk az 1 csipes megoldásról eszembe jut a Marian MARC nemtudomhányas amiről most nemrég láttam egy fotót ezen EGY DB FPGA vagy hasonló Xilinx volt talán sok-sok lábbal, bár lehet csak digitális ki bemenetes az a kártya nem emlékszek Bár amiket ettől a cégtől most kidobott a kereső kártyákat azon több volt, de most sajnos nem tudom hol láttam azt a képet érdekes látvány volt
Utána jártam: Amit láthattál az egy MIDI szekvenszer több MIDI porttal. Jól láthatóak a RAM csipek is rajta.
Nem rossz kis dolog, viszont a külső MIDI BOX -ot jobban kedvelem, mert arra csatlakoztatod amire akarod, így akár egy 80386 -osal is tudsz minőségi MIDI zenét produkálni.
Az lehet, nem tudom már azt se mi volt a képhez írva, de azt se hogy honnan hoztam elő lehet innen a HE fórumról valahonnan
Hát igen a jó hardver az jó hardver egyébként... Viszont érdekes, hogy nekem van egy ISA-s SB AWE64-em az már ugyan nem ekkora nagy mint a te SB16-od de azon is több ic meg minden, meg régebben erősítőm keresztül azon hallgattam zenét, de a multkor bekapcsoltam rajta valamit mondom ez nem szól olyan sehogy pedig elvileg jó felvétel volt, és meghallgatva a motani favoritomon, egy olcsó cmi8768-as kártyán azon tényleg jól szól, az awe64-en meg olyan sehogy... bár az olcsókhoz meg alaplapikhoz képest ígyis jól szól... Lehet nekem is kondi felújítás azaz csere kéne rajta... lehet megnézem majd hogy mit lehet tenni...
Hidd el jelentősen megdobja a zenei élményt. Előtte nekem is zajos, potyogós volt a hangja, meg amúgy is viharvert állapotban kaptam - ill. a wikiről egy nagy felbontású kép segítségével, és egy tonna IC adatlapjával - sikerült belőni az értékeket.
Jelenesetben a miro Sound PCM 10 -et használom zenei hallgatás céljára. Valahogy jobban eltalálták a hangját, és a FET -es erősítő is szépen zajtalanul teszi a dolgát (nem úgy mint a TEA típusú IC az SB16 -nál, ott akármit csináltam maradt a zaj). Ahogy már korábban írtam, a MIDI részt kell kigyomlálni, mert onnan szedi össze a zajt. Észrevenni még azt is, ha bizonyos vonalak például "line in" "CD Player" nincsen használva, akkor automatikusan lekapcsolja a mixerről és ki sem jut a "Line out" kimenetre. Azért ha magában figyelembe vesszük, az SB16 (nem mindegyik verziója mint pl a VIBRA16) egyáltalán nem szól olyan rosszul aztán már majdnem 20 éves! Ráadásul ezen a példányon van DSP processzor is. Egyedül egy hátránya van mégpedig hogy szoftveresen nem beállítható báziscím, és IRQ, mindent jumperelni kell, az az valamiféle minimális tudást megkövetel az élesztése.
Az enyémnek nem is hogy zajos, aztán lehet, hogyha kicserélgetem a kondikat ahogy te is tetted észreveszem, hogy mégis az volt, hanem olyan unalmas éllettelen hangja volt, szólt a zene de olyan nemtudom, most én asio4all on keresztül a windows 14bites felbontása helyett 16biten a cmi8768-cal extra driverrel hallom a legjobbnak a zenét a gépemből (be is spajzoltam a kártyából +2db-ot a vaterán találtam hogy árulják 2500ft körül, ha rászánom magam az awe64-et megnézem viszont majd mit lehet tenni vele... Ez az AWE egyébként mintha 1996-os modell lenne...
Ja tudom már még mi a baj aaz enyémnek a kimeneti jack aljzat kontaktos azt kell vagy visszahajtani benne az érintkezőt ha lehet vagy kicserélni... állandóan a fejhallgató kábelét húzgáltam ha elhallgatott hogy szóljon már megvan ez zavart még...
Értelek. Megjegyzem nálam szólt szépen 16biten ahogy kell, a basszus kiemelőjét hagytam békében.
Ami érdekes, nekem meg a CMI típusú kártyák nem nagyon jöttek be. Valahogy túl üveges tartottam a hangját, és a basszusai elmaradtak de nem oylan vészesen. CMI8738 -asból van kettő darab szintén, és ráadásul totál ingyen jutottam hozzá. Mire az eredeti drivert megszereztem hozzá azt hittem kitépem a hajam, mert amúgy a neten egy gagyi keverő volt az egész mutatvány, az eredetinél meg lehet is rendesen konfigurálni a csatornák számát, van benne teszthang (ez kellett voltaképp), szóval sokkal jobb. Az a kártya amit vettél, szerintem egy kicsit drága 2500Ft -ért, viszont ha ez nem darab áras volt, akkor tényleg megérte.
A 16bit az csak látszólagos a windowsban a KMIXER ami az xp hangkezeléséért felelős 14bitesre csökkenti a hangot, próbáld meg, hogy letöltöd az ASIO4ALL nevű programot, bár ha 98alatt használod a gépet, nem tudom, hogy az alá is van e, és kapcsold be benne hogy force wdm to 16 bit, meg a lejátszó programodhoz keress asio output plugint (foobar-hoz meg winamp-hoz is létezik) és hallgasd meg, illetve én azt vettem észre, hogy xp-n legalábbis a hangerőszabályzóban a master hangerő a tényleges hangerőt állítja, viszont a mellette lévő mondjuk wave de ahány kártyadriver annyi féle képpen nevezi át, az csak valami szoftveres dolog és ha az maxra van véve akkor van a legszebb hangja és a mastert meg egészen a legaljára is le lehet ilyenkor húzni, persze ez most a konkrét cmedia-nál van nekem, az awe64-nél emlékszek, hogy ott a master csúszka ha lent van akkor lehet zajt is hallani szkópon is néztem mintha ott is kb fél hangerőtől lett volna szép a jel...
A CMEDIA gyári drájvert kár volt hajkurászni nekem ez Bővebben: Link van és ezzel szól szerintem szépen a hangja, olvasd el milyen koncepció alapján csinálta ez a srác a drivert, ugyanis ez egy utángyártott windows driver, a cmedia pedig azért tetszett meg nekem ez a konkrét tipus még mert van rajta spdif ki meg be egy tüskesoron, amihez csináltam egy kis hátlapi panelre egy panelon optikai ki meg bemenetet és ezzel a spec driverrel teljesen lineáris átvitel van digi kimeneten (RMAA val mértem), amíg pl giga alaplap realtek kártyájának a digi kimenetén hát elég hullámos átvitelt mértem, mert állítólag a driverek beleszólnak a digitális átvitelbe is, meg a win kmixer is és ez a spec driver meg nem piszkál hozzá a digi jelhez... Próbáld ki amúgy asio4all+foobar+asioplugin+cmedia(extradriverrel) nekem pont így vannak elég telt basszusaim ráadásul fejhallgatón... |
Bejelentkezés
Hirdetés |