Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Miért van az,hogy a T-home-os internet 2-3 percenként szétkapcsol,majd 1perc után ujra csatlakozik? modem hiba lehetséges,vagy beállítás?
Milyen gyártmányú/típusú a modem? Modem nem melegszik nagyon? Nincs benne púpos kondi? Tápot nézd meg, cseréd ki ideiglenesen hasonló paraméterekkel rendelkezőre.
Tegnap óta mi történt? Vedd le a gép oldalát mondjuk 1 órai munka után, és nézd meg nem melegszik -e valamely alkatrész abnormálisan.
d-link modem,1 hetes mégcsak. kicsit meleg az alja,de szerintem az mégcsak az üzemi hőfok lehet.szétszedni nemakartam még ezért.
D-linkek között sok volt a fagyós, tápot cseréld ki mindenképp. Tényleg új, vagy csak neked? A régi ZTE-vel sosem volt gondom. Nem garanciás modemekbe némelyikbe, mely nagyon melegedett, a processzorára ragasztottam videokártya memóriahűtőt.
Teljesen új. 1hete kötötték be a netet.tápot holnap megpróbálom még.
A D-link-es táppal igaza lehet laszlokunstar-nak ugyanis a cég képviselete(és egyben szervize is) ott van a járatomban. (én vagyok a postásuk) napi rengdszerességgel hoznak tápokat vissza. Routert, modemet és egyebet igen ritkán. Szinte csak a tápjaikkal van gond. Próbáld ki egy másikkal és ha azzal megy rendesen felejtsd el a gyárit.
köszi a segítséget.remélem a táp csere megoldja a problémát.
Még annyit, hogy megmértem egy ilyen modem teljesítményfelvételét. 8W volt 5V 2 A-es táppal. Az ugye a táp teljesítményének 80%-os kihasználása. Azóta ilyen modemekre 5V 3A-es tápot teszek. Ezek már csak a teljesítmény 50%-án futnak, remélhetőleg hosszabb élettartammal.
Szia!
Van egy zeneszerkesztő programom azzal szoktam szórakozni.Amíg a mintákat keresem akkor hallom hogy emelkedik a venti fordulata,de a proci kihasználtság (a kijelző szerint 10%)Az internetnél a Plugin container fut 40%-on amikor a nő a fordulat szám.Túl nem melegszik max 60-62 fok volt eddig a proci hőmérséklete és még nem is korlátozott vissza a gép.Most a CPU használat max 28% a hőmérséklet 45fok CPU mellett.Abnormálisan melegedő alkatrész nem vettem észre de most szétkapom és csinálok egy takarítást.
A Plugin-containerre én is nagyon haragszom. A Firefox része.
Próbáld meg az Operát vagy a Chrome-ot.
Megvolt a takarítás, a pasztázás hagyott némi kívánni valót maga után, de egyébként rendben.Most majd elválik mennyit javult.Egyébként a takarítást mindenkinek ajánlom akinek hő problémája van (mármint a PC-ben)
Akkor csak a gép oldalának a levétele segített, mint korábban említettem.
A melegedő alkatrészeken nem szeretem levenni a gyári hűtőt, hacsak nagyobbat nem teszek rá. Az újra felrakáskor menthetetlenül bekerúl légbuborék, rontva a hűtést. Processzor cserekor a pasztákat megválogatom, Van sűrű fehér, ha nem tévedek cink, vagy magnézium oxidot tartalmaz, nem szeretem. Van ezüst szinű, aluminiumot tartalmazó, valamint van vörös színű, rezet tartalmazó, amit leginkább szeretek. Szeretem még a Zalman ezüst ZM STG1 ecsetes hűtőpasztáját. Vékonyan, gazdaságosan lehet a két felület közé bevinni, nem marad légbuborék, és jó hővezető, valamint drága. Tipp: A doboz elejére belülről, ahol a friss levegőt szívja be, lehet tenni egy dörzsi szivacsot szilikon olajjal átitatva. Ez a nedves levegőszűrő a beérkező por egy részét kiszűri, a ritka szövése miatt viszont a levegőáramlást nem nagyon fogja vissza. Időnként mosogatószeres vízzel kell kimosni, és kis szilikonolajat újból ráfújni.
Nem fogod elhinni,én "egyszerű" hőálló zsírt használok,csak valószínűleg keveset tettem alá az összerakáskor.Most pótoltam.Viszont vissza kellet raknom a régi ventit mert az ami a cseretönkön volt nem fordult annyit mint az eredeti.Szerintem most jó.ha melegszik is az már az az alkalmazásoktól van.A ház oldalát nem veszem le mert van egy 1,5 éves unokám és Ő hihetetlen sebességgel bele tud ugrani a gépbe.
Inkább szeretem megbontani a dolgokat. Nem mondom, hogy fél centi kell, hogy legyen a paszta, nem az a lényeg, vékony filmréteg legyen csak. Most javítok, egy grafikus, a hőátadásé valami géz felelős, ilyen fehér takonyszerű, de háló van benne, mégis minek? A GPUra meg réz felülettel van téve a hőcső, viszont csak a nyolcadán volt paszta. No most akkor mire is jó az a szuper hűtő? Tapasztalatom, hogy a gyári mennyiségnél kicsit több kell. Ha már kiszáradt, akkor pláne érdemes cserélni.
Idézet: „A GPUra meg réz felülettel van téve a hőcső, viszont csak a nyolcadán volt paszta.” Másként sose menne tönkre a cucc,gariban sem lehet javítani hiszen volt alatta paszta.Én is inkább szeretem tudni mit rakok a gépbe ,mint rábízni magam a gyári ajánlásokra.Azt a gézes Taknyot nem ismerem nekem bevált az autószerelők által használt hőálló zsír.Erre a célra tökéletes és ingyen van.
A RAMok, ellenálláshálók voltak gézzel kezelve. Mintha sebkötöző gézt itattak volna át ezzel a ragaccsal. Nem az a rendes paszta amit venni lehet.
Régen 4mlert vettem pasztából, kis injekciós fecskendőben. Múltkor a HEStoreban 5cm^3 azóta csak mindig megszívom, alig fogyott.
Az alacsony viszkozitás miatt tényleg jók a hőálló zsírok, csak a hővezetési tényezőjük gyenge. A másik ami még hátrányuknak mondható, hogy a hőmérséklet emelkedéssel a viszkozitás csökken.
A kimondottan a hűtőborfák alá szánt paszták töltőanyaga (elvileg) jó hővezető, jobb mint a hordozó zsíré. A hőmérséklet változással a viszkozitásuk se nagyon változik. A jó pasztának nem lenne szabad kiszáradnia, még magas hőmérsékleten se. De bármit teszel a két fém közé jobb hővezető, mint a levegő. Az alacsony viszkozitású paszták előnyének mondható az is, hogy egyenletes felvitel esetén az összes levegő kiszorul. A gép oldalának levételét természetesen csak a teszt idejére gondoltam.
Hali!
Annyira azért nem alacsony a viszkozitás szerintem pontosan ugyan olyan gél állapotú mint az "eredeti". Vettem már ki -gondolom Te is - úgy procit hogy oda volt sülve a hűtő tönkhöz.Tapasztalatom szerint semmivel nem jobb a gyári paszta, ellenben veszélyesebb a fém tartalmuk miatt.már amelyik tartalmaz olyat.Sokan felpolírozzák a tönköt a jobb hővezetés miatt ami jó , de nem gondolnak arra hogy a proci teteje az bizony nem egyenletes.Ideális esetben nincs sem paszta sem levegő a hűtő és a hűtendő felület között.Másrészt ha a proci hűtését csak a pasztára bízzuk akkor valami nagyon nincs rendben
Üdvözlök mindenkit az oldalon! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Apple G3 laptopom, aminek a számítógépbe menő csatlakozója szét van barmolva. Maga az adapter működik (meg van rajta a 24V) A dugója egy 3.5 stereó jack dugó, és rajta egy koaxon található árnyékolás. Ha valakinek lenne egy tápegysége kérem legyen szíves megnézni a helyes bekötést. Előre is köszönöm a segítséget!!
Váá! Köszönöm szépen! Nem találtam ezt sehol. Ezek szerint a külső gyűrű csak mechanikai rögzítő szerepet tölt be. Pedig arra tippeltem volna mint GND.
Akkor vagy nem egy rajzot nézünk, vagy nézd meg még egyszer jobban!
Üdv Inhouse
Kipróbáltam így a bekötést, és működik! Ez a helyes bekötés amit KTobi belinkelt!
Azt írja, hogy dolgozik az a külső gyűrű nélkül is, az valami kommunikációs izé. Meg valami LEDet említ. Nincs előttem, nem tudom, hogy nézhet ki. Ezen az oldalon szinte minden lábkiosztást meg lehet találni.
Sziasztok!
Volt már róla szó de időközben rájöttem a megoldásra.A téma a BIOS frissítés P4P800VM-S alaplapon.A megoldás csak annyiból áll hogy a sima VMhez kiadott BIOS-t át kell nevezni P4P8VMSI.ROM-ra és máris felmegy működik.Most az a kérdés hogy megéri e?Ugyanis a leújabb flash a kiadás szerint 2006 .02.24 a gép szerint 2005.05.02. ez a 1018-as.Nekem a lapon 1015-ös kiadás van ami az ASUS honlapján nem is szerepel a dátuma 2005.07.10 akkor most melyik a legjobb verzió?
Én nem találtam választ így a 1015-ös mellett döntöttem mert ebben van Q-fan.
Más: találtam egy STB Riva 128 1x0-0550-005 PCI 4Mb videó kártyát.Állítólag lehet vele digitalizálni.Az a kérdés hogyan.Ha valaki ismeri a kártyát ,egy rövid leírást adhatna róla.Amit a neten találtam az nem sokat ér.
Ti mire gondoltok, mikor azt írjátok, hogy külső gyűrű? Én az árnyékolás részre (3)...a rajzon azon megy a +24V...
Üdv Inhouse
Nos ez az ami nem kell! Nem funkcionál elektromosan, csak mechanikai rögzítő szerepe lehet. Csak is a belső stereó jack kell. Bővebben: Link Tehát én így kötöttem be, és működik! Már mint ahogyan működhet HDD nélkül. Az még egy másik történet lesz ,hogy miképpen teszem fel rá az operációs rendszert! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |