Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   239 / 1149
(#) Beachway válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Érdemes kihúzni az alaplapból, és a meghajtókból mikor próbálod. Ha esetleg valamelyik tápfesz elszabadul, ne nyírja ki az egész gépet. De attól még hogy megvannak a feszültségek is lehet rossz egy tápegység!! Ha egy drága gépbe való, és nem igazán javaslom a javítás. Érdemes kifújni belőle a port, és a biztosítékot egyszer kicserélni, ha ez után nem megy akkor max hobby célra javítani, mert nagy kárt tud okozni a masinában. A biztosíték helyére a 60w-os izzó jó dolog javításhoz.Így nem a bizti megy ki, és a félvezetők mennek tönkre, ha nem az izzó világít csak.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Terhelésnek feltéve, ha szükséges, ilyenkor kiselejtezett alaplapot, hard disket, cd romot stb. szoktam rátenni, ami épp kéznél van.
(#) CsemanAttila válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Üdv. Lehet, hogy jó lenne, de ha megveszem ezt, vagy a PCMCIA átalakítót, meg még usb hubot akkor oda jövök ki, hogy veszek egy sima hibakódolvasót! Ezért lett volna jó egy virtuális com port.
(#) laszlokunstar válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

-PCMCIA soros porthoz nem kell más csek egy megfelelő hosszúságú soros kábel, ezzel biztos működik.
-Ha virtuális soros portra vágysz, akkor ott az USB-soros átalakító, a Hub is 1000 Ft alatt van.
Egyik se vészes.
-Vagy egy régebbi asztali gép soros porttal, ha van kéznél, ehhez csak hosszú kábelt kell készítened.
-Őslelet notebookokon is van valódi soros port, azt is olcsón kapsz
(#) Powerslave válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

az oprendszer nem fog neked "azt hinni", ugyanis ő kezeli az egészet, maximum "hazudik" egy COM portot a kedvedért. A hardver viszont ettől még USB marad...

Egy vonalra emlékeim szerint 127 eszközt köthetsz (a terhelés mondjuk nagyon nem mindegy)
(#) laszlokunstar válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Vagy forrasztasz: Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Valamit nem értek.Miért nem írta be a keresőbe USB/RS232.Rengeteg a találat.
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Ki nem írta be? Nem nekem kell, én csak segítettem, ha visszaolvasol. Nekem itt van a polcon, és nem használom.
Ne haragudj, de azt veszem észre már nem először, hogy kapkodsz, nem olvasod el az előzményeket, és úgy válaszolsz.
(#) Kowax válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Hello. Szerintem mindenképpen, olyan PC/Laptop kell, amin van com port. Én próbáltam az USB/Comport, PCMCIA-Comport átalakítót. Igaz én PLC-t akartam olvasni, de vagy lefagyott, vagy nem kapcsolódott. Oprenszer amit ezekkel próbáltam Win98,w2yk,xp. Nem ment! Szereztem egy Lenovo laptopot, amin volt comport és (kis állítgatás útán) egyből volt comport kommunikáció és nem fagyott le. Ennél viszont csak az XP-vel próbálkoztam,de az müxött.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 6, 2011 /

Sziasztok.Nos azt csináltam hogy kivettem a tápot és a biztosíték helyére kötöttem egy 230V 60W izzót ahogy írtátok.Semmi más nem volt rádugva.(tehát vincsi meg ilyesmi) és szépen világított az égő. köszöntem az infókat,tehát akkor nem is kínlódok vele.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Legalább más nem halt meg a gépedben. Következő kihívás: tápjavítás.
(#) CsemanAttila válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Beírta a keresőbe, talált is. Sőt az volt az első dolgom, hogy beugrottam számtek boltba, bruttó 4500ft-ért tudnak adni átalakítót. Ezért próbáltam a virtuális com port-ot megpróbálni, hátha lehetséges.
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Ne haragudj de ha jól értelmezted volna a mondatot akkor nem írtál volna nekem szemrehányást.Minden esetre Ő értette.
(#) belfi2 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Hali!
Létezik virtuális COM port Win 7re.ITT de ha meglátod az árát, ......
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Semmi baj. Nekem címezted, nem CsermanAttilának, ezért válaszoltam.
A második bekezdésben írtakat továbbra is fenntartom.
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Lehet kissé felületes vagyok (nem csak én) de a jó szándék vezérel.
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Utóbbi a lényeg, az előbbin lehet változtatni.
(#) Jackass hozzászólása Szept 7, 2011 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. A számítógépem olyan hibakóddal fogadott hogy alacsony az elemfeszültség és rossz a memóriaméret. Ezért gondoltam hogy meghalt benne az elem és kicseréltem egy újra. Most a monitort sem kapcsolja be. Ha nem így kellett volna cserélni hanem valami speckó módon akkor azt hogy kell megtenni? Lehet valahogy az alaplapon jumperelni hogy magához térjen? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Powerslave válasza Jackass hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Alacsony telepfeszültséget laptopoknál szokás reportálni, ha merül az akksi. Ha ez a helyzet és nem szakserűen bontod szét a lapit, van rá sanszod, hogy megtépsz egy szalagkábelt, ami ezt nem szereti kifejezetten.

Ha asztali géped van, akkor ott valami egyéb kutya lesz elföldelve. Megpróbálhatod megigazítani a videokártyát, ill. egy CMOS resetet eszközölni, valamint egy újabb elemet is belepróbálhatsz, de nincs garancia, hogy ok lesz. Ha véletlenül megrongáltál az alaplapon valamit, az baj. Pl. nem jó ötlet belenyúlni úgy, hogy a táp áram alatt van (ilyenkor az alaplap is áram alatt van, így könnyű ezt-azt rövidrezárni).

Egyéb tippem nincs.
(#) belfi2 válasza Jackass hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Hali!
Amennyiben asztali gépről van szó,jó lenne tudni a deszka nevét, típusát ,mert csak így lehet meg állapítani hogy van e visszaállítási lehetőség ha a BIOS szált el.Van e valami hang jelzés (bár gondolom azt írtad volna).Az információk hiányában nekem sincs több ötletem mint az előttem szólónak.
(#) Jackass válasza Powerslave hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Üdv!

Szerencsére semmi komoly. Valóban a videókártya volt. Kivettem és helyretettem és minden működik. Amúgy asztali gép volt. A hibaüzenetek eltűntek és minden megy.
Köszönöm a segítséget és a tippeket.

Szép napot mindenkinek!
(#) andrasaranyos hozzászólása Szept 7, 2011 /

Üdv!

Segítségre lenne szükségem.
Tegnap újratelepítettem a gépem(Celeron 2.4GHz, 1Gb ram) XP SP3,
teljes formázással kezdtem és feltűnt, hogy nagyon lassan másolta a fájlokat a telepítő és ez nem változott a telepítés után sem.
Nagyobb fájl másoláskor elkezd 20Mb\s -el másolni aztán két másodperc alatt leesik a sebesség 1-2Mb\s ra mintha nem lenne gyorsítótár (cache). (jobban nem tudom leírni)
Még annyi hogy,
-a Cpu- t nem terheli le ilyenkor
-a HDD Udma 6 módban van
-Everest sebbeségmérésnél(nincs gond) 50Mb/sec az átlag
-ha egyszerre két vagy több program 'olvassa' a merevlemezt, megakad- lefagy a rendszer rövidebb időre.

Mi lehet a probléma?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) eSDi válasza andrasaranyos hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Üdv!

Én az alaplapi chipset driver-re gyanakszom. Telepítsd fel a legújabb hozzá elérhetőt. Ha nem akkor esetleg kábelprobléma. Ajánlom, hogy nézd meg a SMART adatokat és csináltass a vinyóval egy SMART öntesztet.
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 8, 2011 /

Ampervadász (van egy pár...)! Volt régebben valami egyéni felbontás beállítása problémád. Most én is hasonlóba futottam bele. A powerstrip nevű programmal (még ha shareware is), be lehet "lopni" egyéni felbontásokat a videó kártya driverébe. Ha még aktuális, próbáld ki. Üdv!
(#) andrasaranyos válasza eSDi hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

A hdd -val látszólag minden rendben, kábelt cseréltem- eredmény nélkül, driverek jók, habár már telepítés alatt is lassú volt a másolás úgyhogy nem hinném, hogy szoftveres a hiba.
Viszont a második meghajtóm egy Sata 500Gb-os aminél semmi probléma nincs, úgyhogy arra gondoltam hogy vagy a merevlemezem cache távozott el vagy magával az P-ATA Ide csatornával van baj.
Végül arra a döntésre jutottam ,hogy a Sata drive-ra telepítek Op rendszert.
(#) Powerslave válasza andrasaranyos hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Idézet:

Üdv Én az alaplapi chipset driver-re gyanakszom. Telepítsd fel a legújabb hozzá elérhetőt. Ha nem akkor esetleg kábelprobléma. Ajánlom, hogy nézd meg a SMART adatokat és csináltas a vinyóval egy SMART öntesztet

...és ha mindez nem segít, számíts rá, hogy el fog feküdni a vinyó.
(#) laszlokunstar válasza andrasaranyos hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Épp ma dobtam ki egyik gépemből egy Soltek alaplapot hasonló probléma miatt. Több -egyébként más gépben normálisan működő- pata-s hard diskkel is brutál lassú volt. Egy éjszaka nem volt elég, hogy felmenjenek rajta a windows frissítések. Linuxokkal ugyan az a helyzet. Kondik látszólag rendben, bár ki tudja, esr mérővel nem tudtam megnézni. Sata nincs rajta.
Most jut eszembe, még 1 dolgot nem próbáltam, PCI vezérlővel mit művel. Ha lesz időm kipróbálom, és az eredményről majd beszámolok.
(#) andrasaranyos hozzászólása Szept 8, 2011 /

Köszönöm mindenki tanácsát, végül feltettem a S-ata Hdd-re az Xp-t gond nélkül.
Na, de vannak érdekességek
Mivel a könyvjelzőim, stb a másik lemezen vannak ezért át kellett másolnom őket, és micsoda meglepetés ért? Működött a másik Hdd ahogy kell

Ezek után megpróbáltam bootolni róla újra, hátha mégis ok lett de nem, a fájlelérés ilyenkor még mindíg 800K-1Mb/s
(#) koszta68 hozzászólása Szept 9, 2011 /

sziasztok vásároltam egy gtx 280 videó kártyát ugyan használt de jó álapot ban van legalábis igy kivülröl az lene a kérdesem hogy a 6 pines és a 8 pines csatikat rá kell dugni hogy üzem be hejezem ugyanis csak idáig a 6 pinest dugtam rá vetem hozá egy 500 w tápot de saj nos mikor ösze dugom a videó kártyával a proci nem elégé pörög föl és nem ad le képet segitsetek köszi
(#) laszlokunstar válasza koszta68 hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

A kártyára nincs ráírva az, hogy "Powered by Paksi Atomerőmű"?
Kell neki mind a 2 tápcsatlakozó, elég energiaéhes. "A gyártói leírás szerint 30A 12V-on a minimum" A tápod tud ennél többet? Egy ügyfelem gépében hasonló volt a helyzet, 550W-os táppal nem indult, 700W lett a vége.
Következő: »»   239 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem