Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megtaláltam:
dns kiszolgáló, illetve ip-cím automatikus kérését visszapipáltam.
Viszont egyszerűen nem találok erre a Windows server2003-ra vírusölőt! Még demót sem nagyon
Virusbuster pl.Bővebben: Link
Sziasztok!
P2 gépre usb kulcsrol hogy tudok felteni win 98-at. előre is köszönöm a segitséget
Miért akarod USB-ről? P2 nem tud róla bootolni, csak azt teheted, hogy CD-ről, vagy floppyról bootolsz, és DOS-ban elindítod a pendrv-n levő WIN98 mappában a stup.exe file-t. Ha szerencséd van, menni fog, de simább ügy lenne CD-ről!
Üdv!
Sziasztok.
Van egy USB 1GB stik -em ami emulál egy CD meghajtót. A CD meghajtónak szeretném megvonni a betűjelét, hogy "eltűnjön a rendszerből" A lényeg az az, hogy ne legyen látható az emulált CD-ROM a GUI -n. Egy HDD -nél semmi problémát nem jelent, de ez itt most egy emulált CD rom meghajtó. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!
Ha nem kifejezetten szerverként akarod azt a gépet használni, akkor telepíts fel rá egy XP-t. Nagyon sok minden máshogy van beállítva, optimalizálva.
Megint itt vagyok. Hiába hibából nem fogyok ki mostanában.
Kerettörténet: Aki ismeri a Total Commander -t az tudja, ha a munka ablakban egy fájlra rákattint egyszer bal egér gombbal, majd utána a a kurzort a fájlon hagyva a jobb egér gombot lenyomjuk és addig nem engedjük fel míg elő nem ugrik a helyi menü. Legyen a példa egy RAR fájl. Ebben az esetben egy csomó RAR -os műveletnek kéne megjelennie, illetve minden olyan műveletnek ami a formátumra és általában a fájlokra jellemző gyors műveletet tesz lehetővé, majd a kiválasztott parancs után a művelet végrehajtódik. Egyébként, ha rövid ideig kattintunk a jobb egér gombbal, vagy nyomva tartjuk és elkezdjük a kurzort irányítani a fájlok kijelölésre kerülnek. Ugyan ez a funkció (kivéve az utóbbi)az Explorer ablakkezelőjében is így van. A probléma: Itt a Total Commander -ben jobb egér gombját lenyomom (mondjuk egy rar fájlon), akkor egyszerűen egy "alapértelmezett hangjelzés" elhangzik (kijelölés megy)és a helyi menü nem jön elő mint ahogy annak normál esetben is kellene történnie illetve, ahogy azt leírtam itt feljebb. Valaki futott bele a problémába? Hogyan orvosolható? Ez egy elég apró kis probléma, viszont ha ezt hosszabb időre vetítjük már közel sem az, mert sok apró műveletet kíván meg ha több fájlal is ilyen, vagy hasonló jellegű munkát kell végezni. Aki tud ajánlani valamit, az nagyon megtudnám köszönni.
Üdv!
Mi történik akkor, ha a beállításoknál a működés alatt a kijelölést átállítod? Akkor előjön a menü?
Az egérre kijelölés módszere Norton Commander stílus, fáljok és könyvtárak egyaránt kerüljenek kijelölésre.
Igen, ott a "kijelölés egérrel"-nél állítsd át bal gombra. Így elvileg, a jobb kattintásra egyből a menünek kell előjönnie.
Ez a beállítás konkrétan így van 2004 végétől hagyva úgy ahogy maga a program is, az az minden újra telepítés előtt elmentem a programot és a beállításait, majd visszamásolom az egészet a helyére (ritkán kap egy kettő beépülőt). A program egyszer volt feltelepítve azóta így "hordozom".
A kijelölést nagyon nem szeretem bal egér gombbal végezni, mert a kezdetek kezdete óta a jobbal végzem és alaposan belém idegződött, ugyan úgy, az is, hogy ha 3 másodpercig nyomva tartom egy helyben egy fájlon, akkor meg a helyi menü jön elő, és egy kattintással 4 műveletet spóroltam meg például "kibontás ide a következő néven A probléma megoldódott a következőképpen: A TCM bezár Explorer -ből az eredeti WINCMD.INI átneveztem, majd megnyitottam a TCM -t, majd megpróbáltam a műveletet újból és sikerült. Ezután TCM megint bezár és töröltem az új INI -t, majd visszaneveztem az eredeti INI fájlt aztán megnyitottam a TCM -t furcsa módon újból működik.
Én is pontosan így szoktam "telepíteni"...
Csak azért mondtam, hogy állítsd át, mert kíváncsi voltam, hogy úgy rendbe jön e. Ezek szerint, valami átmeneti baja volt, megesik az ilyen. Lehet, hogy a lapozófájlban, vagy a memóriában valami beszemetelte azt a fájlt és így hibásan működött. Az átnevezésével és törlésével frissült az is és így már jó lett.
Nem tudtam, hogy ez lehet a probléma csak próbálkozás volt.
Ahogy láthatod azóta nem is frissítettem (nem volt rá igény) a flancos tansbar meg kelljen annak, akinek kell ezzel is eltudok boldogulni. Arra nincsen ötleted, hogy az emulált CD -romnak hogyan lehet "levenni" a betűjelét? A lényeg a GUI -n ne jelenjen meg. Sulyosbító körülmény, hogy az 1GB -os USB stick emulálja.
Szia!
Lehet hogy butaságot mondok de az usb CD emulációt nem a BIOS-ban kell kikapcsolni?(Asuséknál van ilyen lehetőség)
Dehogy is, én vagyok egy nagy barom, csak a szememet nem lőtte ki. Lásd a képen.
Azt hittem hogy ezen már túl vagy.
Ez van ha fáradt az ember.
Lenne egy kérdésem merevlemez vásárlással kapcsolatban. A Hitachi merevlemezekről mi a véleményetek? Viszonylag olcsóbban kapni, még a drágulás előtt is.
Esetleg nagyobb zajszintet produkál, vagy szeret forrongani mint a maxtor?
A laptopomban ilyen van, fenntartásokkal kezelem. Sajnos sűrübben van vele gond, mint a wd, vagy a seagete-el. 2 év alatt eddig nem volt hiba, de ha külön kellene beszereznem, akkor a wd, vagy inkább a seagate jönne szóba.
Melegedni, nem melegszik túlzottan és szinte hangtalan. Sebességre is elég jó. Bővebben: IT café
Ezt megszívlelem, ugyan is a minőség még a sebesség előtt is fontosabb számomra.
Ahhoz képest elég paradox a helyzet, mert ugye a márka japán aztán mégsem azt kapod amit elvárnál. Tegnap majdnem szembe kerültem a valósággal a témával kapcsolatban. Amióta számítógéppel rendelkezek, azóta nem vesztettem sosem adatot -jó az elején meghalt a 320GB -os S ATA I -es HDD -m mert pocsék volt a tápcsatlakozó minősége, illetve ezen még a fejek nem parkolnak ki a lemez felületéről egy rámpára mint a mai megszokott HDD -k így a sérülés esélye nagy volt. Szóval tegnap volt egy fájlrendszer hibám az egyik nagy HDD -n, és belefutott a lemezkezelő is, mondanom sem kell azonnal megállt az élet, onnantól minden a diszkalrendszerre várt a kivételkezelés miatt. Először azt hittem a program szórakozik velem mint korábban a TCM, hát nem. A rendszer sem akart nagyon újraindulni, erre küldtem egy reset -et. A rendszer feláll, és mondanom sem kell minden lehetséges fájlrendszer javítást elvégeztem, de nem javult meg. Ekkor már rutinos voltam és a command ablak már nyitva volt előre beírva az összes paraméter a kötetleválasztásra. Kellett is, mert egyből megállt a tudomány, majd vissza csatoltam a kötetet és és a lemezt elkezdtem vizsgálni HDD regenerator -ral. Abban már biztos voltam hogy most van egy hibás szektorom, vagy van egy gyengének megjelölt, mert nem ment végbe teljesen a szektor felírása. A HDD S.M.A.R.T. táblájában meg is jelent az egy gyenge szektorra vonatkozó bejegyzés, ekkor már félig nyugodt voltam, mert tudtam azt én idéztem elő a folyamat nem lefutásának lehagyásával. A HDD regenerátor sok óra múlva talált egy hibás szektort, amit kijavított ezután még egyszer átmentem a chkdsk segédprogrammal és voilá, semmi probléma. A S.M.A.R.T. táblában továbbiakban nem volt kísérlet sem áthelyezett szektorokra sem, így fizikai hibáról nincsen szó. Az volt a legrémisztőbb az egészben, hogy itt találhatók legfontosabb fájlok halmazai és ebből nincsen még egy ha ez elszáll akkor...
Szia!
Nem olvastam a hozzászólásokat az ITcaffében ,csak a magam véleményét mondom.Nekem nagyon bevált.2007 óta használom és a HD sentinel szerint majdnem 2évet futott egyfolytában.Azt ez egy szektorhibát egy áramszünet okozta,már a második héten azóta csak egy rossz kábel miatt volt bejegyzés, ami látható azóta is. Ja és ráadásul egy olyan gépben volt amiből(mit később kiderült ) hányzott a merevlemez hűtő venti, így majdnem megfőztem.54fokra sikerült felfűtenem a lehetséges 60fokot majdnem elérve,de károsodás nem történt.
Látom nem vagy egy nagy helypazarló.
A HDD-im szintén ugyan ebben az évben lettek megvásárolva, itt viszont kínosan ügyeltem is a hűtésre. WD 24-25C° samu 21-22C° üzemi hőmérséklet jelenleg nyáron ez egy 8-10C° több de a 40C° -ot egyik sem közelíti meg.
Sziasztok!
Tegnap olvasgatam eről a S.M.A.R.T os dologrol nekem a winyomat sose fogja rosznak látni mert a küszöb szinte mindenüt 0. Ezt eseteleg mivel lehetne ki olvasni hogy valós értéket kapjak AIDA64 is mást lát meg a Hard disk Sentinel is mást lát ez mitöl van.
Szia!
A HD sentinel nem tudja értelmezni a merevlemez állapotát.Próbáld meg a Piriform Defraggler legújabb változatát Itt olvashatsz is róla.Ha jól emlékszem ebben már van egészségi állapot felmérő is.
Sziasztok
Van egy laptopom, amiben 2GB memória volt, de kevés volt nekem, mert suli miatt virtuális környezetben 4 gépet kell futtatnom párhuzamosan. Ma vettem még egy 2GB-os modult (DDR2) de a win7 X64 csak 2GB-ot használ a 4 -ből. A win7 ki is írja, hogy 4GB a RAM, de zárójelben ott van, hogy 2GB használható. A videokártya a gépben egy NVidia 8600 GS 256MB dedikált memóriával, de van egy úgynevezett TurboCache, ami a rendszer memóriából elvesz még 768MB-ot, így lesz 1Giga a kártyának. Valamiért a videokártya lefoglalja magának az egyik 2gigás modult, így most nem értem semmit a memória bővítéssel. Hogyan lehetne visszavenni a videokártyától a rendszer memóriát? Biosban nincs semmi ilyen beállítás. Driver törléssel is csak 2Giga marad. Google-ban keresgéltem, ott azt írták, hogy XP alatt a driver intézte ezt, így a riva tunerrel vissza lehetett venni, de a Win7 már maga intézi ezt. Nagyon bízok benne, hogy valaki tud segíteni, mert nem volt olcsóság a memória, így pedig nem értem semmit az egésszel...
Sziasztok!
Tegnap ujra pakoltam a rendszert már ki irja normálisan a smart adatot. Lenne még egy problémám minap ki irtam egy dvd+R dvdt és azóta nem ir meg semilyen dvd mi lehet a dvd iróval a gond. Samsung iró.
Közben sikerült megoldanom a problémát, nem a videokártya okozta, hanem valamiért a win7-en belül volt lekorlátozva a maximális memória 2GB-ra, ezt kikapcsolva látja is rendesen.
Üdvözlet mindenkinek
Viszonylag nagy problémával szembesültem, történt ugyanis, hogy 3 napja a Hdd-m elkezdte gyártani a gyenge szektorokat(WD green, 500Gb Sata2), először csak 3 volt majd ma lett 5. Ezek után lefutattam egy felület tesztet(olvasás) HD Sentinellel az eredmény pedig:191 gyenge szektor. Azt tudni kell hogy ez már a második ilyen Hdd-m, az előző is beadta az unalmast 3 hónap után(S.M.A.R.T tábla nem volt elérhető+2Mb/s átviteli sebesség és rengeteg hibás szektor). Garanciába cseréltetem. Tudnátok adni valamilyen ötletet amivel helyrehozhatnám ? Ui:A mai merevlemez árak mellett, nem igazán szeretnék újat venni. Válaszokat előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |