Fórum témák
» Több friss téma |
Ehhez már nincs is mit hozzátenni.
És főként az egészen kis gyerekeknek is ezt kellene legelőször megtanítani, akár otthon, akár az iskolában "számtek" órán. Hogy az egész "esztelen rohanás" csak profithajsza, totális lerohanás a "józan paraszti ész" ellen! Gyorsan befejezem, mert KZ mindjárt kimodulál politizálás miatt. Üdv!
játék közbe be ált az egér a billentyüzeten nem lehetett csinálni semmit resetelni kellet a gépet.
utána window töltés után az üdvözlő képernyő elött kék halál folyamatosan, a táp egy régebbi TÜV 300watt-os. ramot teszteltem az jó. a HSS pontosabban mit jelent?
Genius SP-U150
Egy ilyen hangszórószettet vettem ,minden ok de van egy alap zaja , ami inkább morse jelekre hasonlít. USB táplálású 2X4 watt.Eléggé jó a hangzása meg minden ,de ez a zaj kinyír. Ha rádugom a telefonomra akkor teljesen jó, a tápot ilyenkor is a PC-ről kapta. Betettem egy másik hangkártyát is ,de még fel sem telepítettem de a morse már benne volt... Mit lehet ilyenkor tenni? Mod: Ha lehúzom a hangerőt nullára akkor is van ez a hang.
Legelőször próbáld ki valamilyen külső tápról, vagy ha nem tudod megoldani, akkor egy másik gépen. Ebből rögtön kiderül, tápellátási, vagy belső hiba!
Sőt, ha most vetted, vidd vissza a boltba, ott próbálják ki, nyilván akad ott egy üres USB! Nagy valószínüséggel belső hiba, ha levett hangerőnél is szól. Üdv! Mellesleg 2x4W=8W, USB-n az igen nagy áramot kivánna, (1-2 A, nem is biztos, hogy bírja!
Sziasztok!
T-home ZXV10 H201L-ben szertnék portot nyitni sikertelenül. Próbáltam a port forwardingot és a DMZ-t de semmi sem történt... Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet ebben a "csodában" portot nyitni?
Ha egyikkel sem működik, akkor esetleg a Windows tűzfalat kapcsold ki. Ha van a routerben tűzfal, akkor úgy sem sok értelme van a Windowsét is használni.
Nem jó ötlet tiltani, mert a Win alkalmazás szinten véd, azt a router nem fogja tudni. Próbának okés a dolog, meg a Win tűzfalán is nyitni kell az adott portot, ha a szoftver ezt nem tette meg.
Ha az audio kábelen csak a test ér a házhoz, akkor is zajos? Ha igen, földhurok, meg kell szakítani az audio kábelen a földet valahol. Ha nem, akkor gerjed a végfok, vagy túl magas a meghajtó impedancia.
Kipróbáltam. Bedugtam egy USB kábelt a telefonomét, és ha a JACK-en a test-hez érintem akkor nincs zaj. De próbából nekinyomtam a hegyének és a jacken a középső pólusnak is de ekkor viszont hallatszik. Olyan zaj ,mintha a winyót hallanám ,meg az egér mozgatását. Ha hírtelen terhelődik akkor egy pillanatra elhalgat.(pl nagyobb program indítása) Olyan 1-2 kHz körüli lehet.
A routerben ki van kapcsolva a tűzfal. A windowsét kikapcsoltam, így sem engedi ki...
Mindig tiltom helyi hálózatra alapból, ha a routerban eleve van. Eddig soha semmilyen gond nem volt. Nyilvános hálózatokra természetesen elengedhetetlen.
Én úgy vagyok vele, hogy ha valami be akar jutni, akkor egy ilyen szoftver megkerülése könnyebb feladat, mint a routerben lévő megkerülése.
Akkor ott valami nem jól van beállítva a használni kívánt szoftverben. Kikapcsolt tűzfal és DMZ mellet mindenképpen ki kell, hogy engedjen. Ellenőrizd le, hogy milyen portok vannak nyitva a külső IP címeden. Erre a feladatra van sok program és weboldal is. Én ezzel szoktam tesztelni
A beállítások jónak tűnnek, de mégsem engedi ki...
Én úgy tudom, hogy a DMZ kikerüli a tűzfalat, így a beállított portforward nem érvényes a dmz-s hostra.
Lehet, hogy butaságot beszélek, nem nagyon vagyok otthon a témában.
szia.
Teljes formázást meg csináltam, meg mindent újra telepítettem a cs-t. De mostmár megy rendesen, a videókártyámhoz kelett fel tenni még egy driver-t pluszba. Köszömöm mindenkinek a segítséget.
Üdvözlet a Mestereknek! olyan gondom van kingston 1 giga ddr rammot raktam a gépembe és mellé 1 még oda raktam a 256 rammot avval okésan hozzá adta minden szép és jó! de vettem 1 samsung 512 azt az 1 gb os után raktam és még a maradék 256-ot azt már nem ette meg meg a gép ezt már indulásnál jelezte de mért amikor a Kingstonnal ment! ki tudja... Elöre is Köszönöm a válaszokat!
Esetleg ez megoldás.
Sziasztok,
Volna egy kis problémám egy ASUS K8N alaplappal. 2600+ Proci 256MB ram (tudom nem sok, csak kipróbálásig lenne ennyi benne), egy kis vinyó és egy 6600 VGA, első látásra minden rendben van alaplapon kis zöld led világít. Bekapcsoláskor ventik és a vinyó elindulnak de pár másodperc után (még a VGA adatait se jeleníti meg) le is áll minden. Alapalpon a zöld leg tovább világít de nem reagál semmire (povergombra sem). Újra elindítani csak táp kikapcsolása után lehet de ugyan úgy megáll. Próbáltam másik táppal is de a helyzet változatlan. Megoldás lehet a BIOS beállítások törlése (alaplapi jumper) vagy más lehet a probléma. Segítségeteket előre is köszi.
Üdv!
Az is lehet a probléma, de akár más baja is lehet. Ha BIOS reset után sem megy, akkor úgy kapcsold be, hogy csak a proci van benne. Ha hibát jelez, akkor mehet egyenként vissza minden és amelyiknél jelentkezik a hiba, azzal lesz a gond nagy valószínűséggel. Ha már procival sem megy, akkor lehet az is hibás.
Szia,
Köszi az infót, estére megpróbálok egyesével visszakarni mindent. Üdv
Szia,
Közben még eszembe jutott az, hogy az alaplapi chipset hűtőbordája nagyon melg, pedig a lap el se indult. Ez minenk az oka lehet? Üdv
hmmm ugyanez a jelenség fordult elö nálam is,amit legelöször leírtál,csak nem társult hozzá alaplapi sípolás.Nálam egyszerü volt orvosolni,a táp ventillátora nehezen forgott,csere,és azóta nem csinálja...
Sziasztok!
Vettem végül Fujitsu Esprimo mobile v6555-ös laptopomba egy 2 gb-os rammodult a másik 2 g-os mellé. A kérdéseim a következők: 1. A biosban a gép látja is a 3.5 gb memóriát (azért csak ennyit, mert 512 mb-ot a videokártya használ), de a windows csak 2.5 g ramot lát. Úgy hallottam, 32 biten 3.5 gb a korlát. Mi lehet mégis a gond? 2. Hogy lehetne rábírni a készüléket, hogy dual channelben vigye a ramokat? Mindkettő egy Samsung modul, és az órajelük is megegyezik, 800 mhz. A válaszokat köszönöm. István
Ugyan nem árultad el hogy milyen windows, így csak tippelek hogy nem 7, mert az tudja. Ha XP akkor Itt olasgathatsz a 2G feletti RAM használatáról.
Hogy a dual channel módot tudja-e az alaplap és BIOS függő. Ha a BIOS-ban be tudod állítani van esélyed, ha nem akkor nem tudja.
Köszönöm aválaszt.
Igen, az os lemaradt. Win7 ultimate 32 bitet használok, mégsem lát a windows 2.5 gb-nél nagyobb memóriát.
Sziasztok,
Tegnap volt egy kérdésem egy nem induló konfiggal kapcsolatban. Tegnap ismét nekiláttam az elindításnak és szépen sorab gondoltam berakni a dolgokat az alaplapba. Kezdtem azzal, mindent kiszedtem az alaplapból még a procit is és első lépésként a tápkábeleket csatlakoztattam (20 PIN-es és 4 PIN-es) és megpróbáltam elindítani. A táp ventije felpörgött, de hamarossan ismét le is állt. Ekkor észrevettem, hogy az alaplapi chipset hűtője forró. pár perc után ismét megpróbáltam (hátha én zártam véletlen rövidre valamit), de szintén felforrósodott a hűtő és nem történt semmi. Próbáltam a hűtőt újra pasztázni, de ez sem hozott eredményt. Utolsó probálkozásként, csak csatlakoztattam a tápkábeleket és hagytam egy kicsit így (nem próbáltam elindítani) és így is elkezdett melegedni a chipset hűtő.A tápegység egy másik alapőlappal működik. Mi lehet a probléma? Esetleg próbáljak meg ELKO-kat cserélni lehet azok közül hibás valamelyik? Segítségeteket előre is köszi.
Üdv!
,ha az elko zárlatos, akkor a táp nem indul....- hiszen tápfeszen vannak..., puffer szerepet töltenek be. -szerintem döglött az alaplap (általában amelyik chip melegszik azzal van a gond), de lehet, ha valamelyik tápot az elko hibája miatt nem kapja meg és azért melegszik (hátha még nem késő!), ha van púpos vagy "kifolyt" az tuti rossz.
Gyanús hogy ott valami nagy áramot vesz fel (a melegedő chip) és beindul a táp rövidzár védelme, ezért lehet csak teljes árammentesítés után újraindítani. Mindent összevetve azt mondom az az alaplap halott. Ne kínozd mert megölsz vele még valamit!
Sziasztok!
Szenvedek egy géppel a segítségeteket kérném! Az operációs rendszer Windows 2003 server. A gép már feltelepített állapotában van, évekkel ezelőtt valaki használta, és valahogyan beállította, amiről nincs infóm. A problémám, hogy habár létrejön a hálózati kapcsolat, és villognak is a ledek, mégsem működik az internet a böngészőben. Xp alatt ilyenkor elindítanék egy hálózat beállítása varázslót, de itt erre sajnos nincs lehetőség. Linux live cd-vel a net tökéletesen megy tehát nem hardverhiba. Az ipconfig /all ezt írja ki: állomásnév: xyzvalami dns utótag: üres csomóponttípus: ismeretlen ip útválasztás: nem wins proxy: nem dhcp: nem ip cím: 192.168.y.x alhálózati maszk: 255.255.255.0 átjáró: 192.168.2.1 dns kiszolgáló: 217.116.y.x 217.116.y.z Segítsetek légyszíves mit nézek meg, hogy az internet is menjen! Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |