Fórum témák
» Több friss téma |
Igen én is a katódkövetőn gondolkodtam, hogy adjon egy jellegzetes hangot neki. Azt mondtad hogy szép hangja van.
A zenekarnál mire használod? Éneket vagy hangszert is ezzel erősítesz? Esetleg egy kapcsi rajzod vagy nyákrajzod nincsen róla? Köszönöm szépen a segítséget! B
Két BestOFF kompaktot hajt a végfok, jó hangja van.
Keverőre van kötve, minden szól rajta, de használok hangszer erősítőkhöz is 7294 végfokokat. LAY van róla, majd előkeresem, de ebben a formában csak is kisérleti (teszter) célra van értelme megcsinálni, különben egyszerűbben is megoldható.
Köszönöm szépen a segítséget!
Ha a .lay t elő keresed és felrakod ide, vagy elküldöd e-mailben a tervet, azt nagyon szépen megköszönöm!
Oké, holnap délutánra tudom ígérni.
Kedves fórumtársak!
Van e valakinek tapasztalata a trafó túlméretezésével. A következő az állás adott két tda7294 es végfok nem hidalt, valamint egy 12oo-1400W os két szek. es trafó 2x24V, ja a szek. tekercsek 3,5 vagy 4 es dróttal vannak tekerve (gyári). A kérdés a következő lenne, kell e hozzá valami extra védelem biztositékokon kivül?
Üdv! Az IC nem látja mekkora trafóról kap tápot.
A hálózati kismegszakító viszont zokon veheti ha lágyindító nélkül kötöd rá.
Az jó!
Akkor nem kell még trafóra is költeni. Igen a lágyinditó az beszerzés alatt. A trafó lett már próbálva de nem volt gond a biztositékokkal amúgy mindenképpen megy majd hozzá a lágyinditás.
Nézd meg, mennyi búgást okoz a trafó szórt mágneses tere (nem körkörös). Dobozolásnál vedd figyelembe, szükség esetén készíts árnyékolást - praktikusan vékony vaslemezből - az érzékenyebb áramkörök számára.
Üdv.
Előre is elnézést kérek,hogy nem ide tartozik ez a kérdés,de azt szeretném tudni,hogy van egy 2x25W erősítő.Ezt hogy lehet hídba kötni,hogy 1x50W legyen belőle? Választ előre is köszönöm
TDA 7244-hez mekkora potit rakjak hangerőszabályzónak a kimenetre? gitár kombót akarok építeni.
A TDA7244 gondolom TDA7294 akart lenni. A kimenetére csak hangszóró köthető, ott egy poti elfüstöl.
A standby és a mute kapcsolók bekötésére némi képzavarban vagyok: a negatív tápra vagy hova kell őket kötni?
Sziasztok!
Mivel nincs szimetrikus tápom ezért lenne egy olyan kérdésem hogy az IC negatív lábát egy kondenzátoron keresztül rá tehetem-e a pozitív ágra? 3000+µF kondenzátor szükséges a számításaim szerint. Működőképes a tervem?
Szia!
A kondenzátoron nem fog átmenni az egyen tápfeszültség, ezértt vesd el ezt az ötletet.
Hello. Olyan problémám lenne, hogy épitettem két monó hidalt tda7294-et, hogy sztereó rendszert épitsek. Teszteltem is a paneleket külön, külön. Bedobozolás után jöttem rá, hogy ha a jelkábelen keresztül a jobb és bal oldal gnd-je összeér nagylessz az alapzaj. Nemértem milehet a probléma. Egy 1000W-os hypersíl transzformátorról hajtom. 2X22ezer µF puffereléssel. A Gnd-k természetesen közös pontból indulnak, akkor milehet a probléma? Próbáltam lehuzni földre a gnd-t de akkor felvette a számitógép alapzaját. Tehét egy 100nF-os kondin keresztül huztam le, így a számitógép nem zavar. A panelből egyébként kihagytam a két-két darab 2200µF 50V-os kondit, lehet ez a probléma???
Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv: Fodor
Szia!
Látatlanban nehéz okosat írni. De a csillagpontos testelés itt is kívánatos, tehát az árnyékolt vezetékek egyik végén az árnyékolást testeld le, a másik végén meg hagyd úgy, csak a középső eret kösd be. Így nem lesz földhurkos a rendszer.Nincs földhurok Van földhurok
Szia! Próbáld meg a számítógépet és az erősítőt egy elosztó aljzatból ellátni hálózati feszültséggel. A 100nF jótékony hatásából a védőföldön keresztüli hurokra következtetek.
A 2200µF-et magam is túlzásnak tartom, viszont 47-100µF helyi szűrés azért szükséges a zavartalan működéshez.
Egy dugaljból van ümeletetve a rendszer elosztón keresztül. Nemtom, hogy a szünetmentes tápegység mennyire befolyásolja a füldhurkot, mert a számitógép és a keverőpúlt arról van üzemeltetve!
A szünetmentes tápot nem tartom befolyásoló tényezőnek. A hiba elhárítását az említett 47-100µF helyi szűrések felrakásával kezdeném.
10µF jutott hírtelen a kezembe.... :S ez szerinted elegendő egy darabig, vagy nézzek be a műhelyembe?
A bemenetet potmeter shont-al oldottam meg, szerinted ez így jó?? Az R ellenállás 30K potmeter 50K
A 10µF megmutatja várható-e zajcsökkenés.
A shunt szabályozás feszültség veszteséggel jár, az ezt pótlandó erősítő - ha kis mértékben is - zajt és torzítást termel.
Beleraktam a 10µF kondikat. Úgyvélem jobblett a jel-zaj viszony.. A potmeter shont módot akkor felejtsem el?
Az árnyékolt kábeleket is úgy vezettem el, ahogy a kolega javasolta..
Határozottan alakul a helyzet, már nagyon kicsi alapzaj van..... szinte tökéletes... "lehet annyi alapzaj is csak azért van, mert most jelenleg kivan teritve a végfok XD"
Beleraktam a 10µF 50V-os kondikat és az átnyékolt kábeleket is úgy kötöttem le, ahogy javasolták. Észrevettem aztis, hogy a +és-feszültséget vezető kébelek amik a panelhoz mennek, ha közelkerülnek a trafóhoz elkezd zugni az erősitő. Gondoltam 1-et mondom biztos jólessz. Elvezettem a betápokat is árnyékolt kábellel. Fülbeötlő a különbség!!! Rengeteget változott a hang!
Összeált minden nagyon szépen szól! Szinte teljes mértékben megvagyok elégedve vele... Egy problémám azonban még van, miért van az, hogy ha a keresztezőt a winamp-ban vagy a hangkártyán áthuzom az egyik illetve a másik oldalra nagyobb a mélyhangzás mint amikor középen áll. Normális dolog ez?
Ezek közül hanjtok vele egy párat! Reflex r300-as mind!! A megépitett erősitőről is majd mutatok képet |
Bejelentkezés
Hirdetés |