Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Milyen boot menü? Melyik PIPO? Nekem Pipo M8 van és nincs boot menüje! CWM-re gondolsz?
Igen, ezt mondta a UPC is, hogy egy terméket egyszer kell vámolni, viszont ha már másikat küldenek a régi helyett (vagyis beszámítják), akkor azt is vámolni kell. Na erre fogok pontosan rákérdezni a vámhivatalban... Eléggé patthelyzet...
Vettem egy modult Ebay-en. Mivel nem érkezett meg 30 nap alatt reklamáltam az Ebay-en keresztül. Az eladó visszaadta a pénzt, tehát az egész lezárult. ezután néhány napra megérkezett az áru. Hogyan lehet kifizetni újra - ha lehet az Ebay keretén belül - vagy hogyan szokták ezt intézni?
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni, vásároltam az eBay-n két hónappal ezelőtt egy rádiót, amit nem kaptam meg, a lényeg, hogy írtam az eladónak és kértem, hogy utalja vissza a termék árát amit minden gond nélkül meg is tette. Amire kérnélek titeket, hogy ellenőrizzétek hogy tényleg a számlámon van-e az összeg, az érték jó csak nem vagyok biztos az angol tudásomba. Lefotóztam a PayPal számlám, légyszíves nyugtassatok meg. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Szólsz az eladónak, megadja a Paypal-címét, és elküldöd neki Paypal-lel az összeget.
Ebből az derül ki, hogy 1-2 napon belül visszaérkezik a bankkártyás számládra. Nézegesd a bankszámládat.
Szia
Tényleg vissza kapom a számlaszámomra, én azt hittem a PlayPal számlán marad és onnan lehet levásárolni? Köszönöm
A "Refund $10.70 to Maestro Debit Card" szövegből lehet tudni, hogy visszament a bankszámládra.
Mi a fene van az ebay szállítmányozással? Tud valaki valamit? Rengeteget késnek a rendelt áruk.
Állítólag szigorúbbak a biztonsági ellenőrzések. Én egy ilyen emailt kaptam:
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
áhá. Így érthető. Én semmi ehhez fogható, hasonló levelet nem kaptam.
Én még valami olyasmit is kaptam, hogy október elején van valami kínai ünnep, ami miatt szintén késlekedések várhatóak.
Igen ünnep is volt, egy hét, és állítólag a HK postán felrobbant valami, és szígorú ellenőrzést vezettek be ( ott ).
Legalábbis ezt írták több reklamációmra...
Az ebay is írt erről: itt
Van pár meg nem érkezett csomagom. Case nyitásra volt aki rögtön visszafizette és megkért ha megérkezik utaljam ismét el. Az eladók többsége azonban plusz pár napos türelmet kért. Az egy hetes ünnep is nagyon felemelő érzés lehet nekik, én viszont kellemetlenül éreztem magam mivel két nappal előtte rendeltem. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Arra is oda kell figyelni, hogy korlátozások is vannak:
Idézet: „Also note that items containing the regulated materials are being returned to sellers and not delivered. These items may include: Items with lithium batteries such as video cameras, walkie talkies/2-way radios, GPS devices, radio-controlled toys, Bluetooth headsets, smartphones/mobiles, laptop computers, shavers, power drills, tablets and portable DVD players Liquid beauty products, including fragrances, colognes, lotions, and toner Items with “eliquids” such as electronic cigarettes and lighters ” A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Valószínüleg valami ilyen miatt lehetett a nagy pukk
Lehet azt tudni hogy meddig áll fent ez a korlátozás? Gyakorlatilag a felsorolásban minden benne van amit ebay-ről venni szoktam így eléggé nagy probléma számomra hogy semmit nem kaphatok meg... Honnan tudják hogy mi van a csomagban? Megröntgenezik mindent vagy csak amire rá van írva hogy Tablet azt visszaküldik? Erről sem találtam infót sehol.
Utóbbi kérdésemre megtaláltam a választ, az összes csomagot röntgenezik... hát ez nagyon kellemetlen a számomra. Már csak azt kéne tudni hogy ez így is marad véglegesen vagy csak egy ideig van ez a szigor? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Nem tudni, ezt a múlt éven is eljátszották.Akkor is kb. másfél hónapra érkeztek meg a cuccok.Nekem van, ami 52 napnál tart.
Sziasztok, nekem is sokat késnek a dolgok, és mikor reklamáltam akkor küldtek nekem is egy ilyen levelet, sajnos várni kell, de evvel nincs is gond csak az e-Bay-tol írnak állandóan, hogy értékeljem már az eladót.
Sziasztok! Nem tudom - nem érné-e meg kicsi sárga flekkben feltenni ide is, mivel aktuális: Magán ügyfél internetes rendelése esetén (cég-magánszemély reláció):
0-22 euró között - vám- és ÁFA mentes 22,1-150 euró között - vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt 150,1-1000 euró között - kereskedelmi vámtarifa +27% ÁFA terheli a küldeményt 1000 euró és ezen érték felett - kereskedelmi vámtarifa +27% ÁFA terheli a küldeményt A kereskedelmi vámtarifa Kína esetében 46,7% !!! - Ezen felül vámoláshoz szükséges: Vásárlásról szóló számla, részletes árumegnevezéssel, tételes mennyiségi adatokkal - Banki átutalásról igazolás, kivonat - Egyedi engedélyek, igazolások: pl gyógyszer behozatala esetén orvosi igazolás. Nyilván ezt részletesebben is lehetne ecsetelni, de ahhoz egy teljes A4-es lap kellene, vagy Ez a link....
Ebből nekem új a 46,7% vámtarifa. Súlyos! Eddig 12% körül számoltam, bár még nem került sor rá.
A linkelt dokumentumban ezt írja:
Idézet: „"kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet."” Akkor most mennyi? A 46,7% kicsit sok, ez honnan származik?
Igazatok van ÁFA-val együtt van 40% körül.... rosszul emlékeztem.
Sziasztok!
Leírom a saját rémtörténetem, hogy mások is tudjanak belőle okulni. Megrendeltem egy tabletet, nagyon olcsó, okos. Gyorsan meg akartam kapni, ezért gondoltam, 3eFt-tal kerül csak többe, és 1 hónap helyett pár nap alatt itt van, és így nagyobb biztonságban is éreztem a csomagom. Így is lett, pár nap alatt itt volt. Felvette a Vám velem a kapcsolatot, 20-25% áfát rárakták. Ez végülis az én hibám, miért kellett nekem DHL-el küldetni. Sima, lassú postán valószínűleg átcsúszott volna az ellenőrzésen. Na sebaj, tanulópénz. Minden rendben van a tablettel, csak a halkító gombja nem reagál. Próbáltam helyben javíttatni, senki nem foglalkozik kínai noname talbettel. Úgy voltam vele, így egy tablet nem tablet, hát visszaküldtem, bőszen panaszkodva, hogy milyen munka ez. Ez a visszaposta nekem a tablet árának 24%-ba került... Mikor írtam, hogy küldjék vissza a pénzem, és a postaköltségem is, akkor persze szépen kifejtették, hogy visszakapom a pénzem, de: -levonják a bevizsgálás díját, -az értékcsökkenést, -stb... Ma írtak emailt, hogy utaljak 4USD-t, mert a javítás költségét ők állják (köszönjem meg...), de a visszapostát már nem... Tehát most ott állok, hogy nincs se tabletem, és amennyi pénzben ez az egész van, már akár márkás tabletet is vehettem volna, helyben lévő szervízzel... Megjegyzem, a Tinydeal.com-ról van szó. Annyira dühít a történet, de ebben az esetben szerintem semmit sem lehet tenni... Főleg, a már kiadott pénzzel... Talán a legjobban akkor jártam volna, ha lassú postával megrendelem ugyanazt a tabletet, és elfogadom, hogy nem működik egy gomb... Csak így új ROM-ot lehetetlenség (vagy szörnyen bonyolult) rá felrakni, ami valljuk be, elég nagy előnyt jelentett volna... Vagy, ami még jobb, elmenni egy üzletbe, és jó drágán megvenni egy márkásat, aminek van szervize, és megfelelő ügyfélszolgálata. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
Hááát ... komoly pech (sorozatod) volt. Én 2 éve rendeltem egy Ainol tabletet. Ma is megállja a helyét és HD a kijelzője. Az itthon kaphatóak még most sem tudják azt amit ez a kis okos... Gyártó, Brand, és kereskedőfüggő is. Én az Aliexpressről rendeltem. Én is belefutottam egy ((na jó két) szélhámosba. Az elsőnél maga az Aliexpress figyelmeztetett, hogy nem tett eleget több partnernél a megrendelésnek a beszállító, a másik maga mondta, hogy nincs is olyan terméke (1 hónap után!!!), válasszak mást.... Mindkét esetben visszakértem a pénzem - és visszakaptam. Itt ha rossz a készülék, akkor is visszatérítik az árat, sőt adott esetben a 4x-esét is. Aki nem volt korrekt - arról azonnal írtam a minősítést. Ha veszít a csillagaiból - az a kereskedőnek sem jó. Én korrekt partnernek találtam eddig őket. Ez a kiskereskedelem... Nagykerben vettünk pár napelemes invertert - ami tényleg nagyon rossz volt. Sűrű bocsánatkérések közepette kifizették a kártérítést is!
Csak azt tudom mondani, hogy sajnos egyszeri vásárlás nem éri meg Kínából.
Én is buktam már be párszor, de hosszútávon akkor is megéri kintről vásárolni, mert több a plusz mint a bukás.
Ebben igazad van. Ha az összes eddigi vásárlásom nézem, akkor még így is megéri onnan venni. Jobb a dolgokat pozitívan szemlélni. Ami azért eszembe jut mindig: 1.5X-ös áron venni egy tabletet, mint lehetne, nem olyan jól eső érzés . Viszont, ha túl tudok rajta adni 1.2X-es áron, akkor máris jobb lesz a veszítés mérlegem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |