Fórum témák
» Több friss téma |
Ahoy mindenkinek.
Kellene egy kis segítség. A problémám a következő: Van egy csomó nyáktervem, de sajnos Eagles-ek, én voszont Orcad-et használok, és gerbert kellene csinálnom, mert van a sulimban marógép, ott le tudnám maratni a panelokat. Nézegettem az Eagle-t, én nem tudtam gerberfileokat (*.top, *.tap, *.bot) csinálni. Jó lenne ha valaki meg tudná mondani h. hogy tudom exportálni Orcadbe az Eagle-s filokat, vagy hogy lehet Eagle-ben megcsnálni eme három filet. Előre is köszi mindenkinek.
Az eagle tudja a gerbert !!!
Itt a HE - n van az eagle 4.16 nyáktervező cimű téma ott megtalálod a magyar leírást az biztosan segít ! Amikor indítod az eagle-t a cam jobs -ra kattints ott kiírja milyen fileokat tud ! a gerber is köztük van!!
De nekem nem mind1 hogy milyen gerbert csinál. Nekem mind mondtam *.top *.bot *.tap kiterjesztés kellene, és az eagle sajnos ilyet nem csinál.
A top bot FIle azt jelenti hogy alsó felső oldal !!
miért ne tudná??
Kedves kagkk!
Hogyan lehet megcsinálni? Nekem ilyen kiterjesztés kell mindenképen.
Keresd meg az eagle manual -t itt az eagle 416 témában
minden le van írva . Nekem is le volt töltve sokat segített de egy ujratelepítésnél elveszett és azóta nem kerestem
A felsorolás legvégén az adatcsere az user language program segítségével címszót nézd meg .
Idézet: „De nekem nem mind1 hogy milyen gerbert csinál. Nekem mind mondtam *.top *.bot *.tap kiterjesztés kellene, és az eagle sajnos ilyet nem csinál. ” A *.top *.bot *.tap nem Gerber fájlok.
Helló!
Akkor mi is? a bot file tartalmazza a a forrasztási oldalt, a top a beöltetésit, és a tap pedig a furatok helyét és méretét... Mi lenne a gerber ha nem ez? nem okoskodást kértem, hanem segítséget. üdv
Elég csak a Googleban rákeresni:
A typical set of RS-274X file names is: * .GBL - Gerber Bottom Layer * .GTL - Gerber Top Layer * .GBS - Gerber Bottom Solder Resist * .GTS - Gerber Top Solder Resist * .GBO - Gerber Bottom Overlay * .GTO - Gerber Top Overlay * .GBP - Gerber Bottom Paste * .GTP - Gerber Top Paste * .GKO - Gerber Keep-Out Layer * .GM1 - Gerber Mechanical 1 * .GM2 - Gerber Mechanical 2 * .GPT - Gerber Top Pad Master * .GPB - Gerber Bottom Pad Master A *.top *.bot *.tap kiterjesztések nem a Gerber fájlokhoz tartoznak! Itt megtalálod: http://en.wikipedia.org/wiki/Gerber_File Amiről Te írsz, lehet, hogy valamelyik tervezőprogram a panel egyes oldalainak fájljai, de azok messzemenően nem Gerber fájlok. A Gerbert általában a tervezőprogramok ki tudják generálni, de azok nem *.top *.bot *.tap -ok. És nem okoskodok, csak tudni kell miről beszélünk. Üdv
http://www.moodle.ee.ttu.edu/file.php/1/layout/pcb_tutorial.pdf
20. oldaltól kezdődően ajánlom figyelmedbe... |
Bejelentkezés
Hirdetés |