Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hát figyelj,ha a PCL86-os csövekhez jók azok a trafók amikről pár oldalla ezelőtt beszéltünk akkor megcsinálom azt!!!
Csak adjatok egy jó rajzot!!!
Hát akkor azt is tudsz küldeni nekem???
De a Müszi féle rajzban nincsen benne a fűtés vagy benne van???
És a hangerőszabályzás???
Figy kész anyák
itt van:
Valki megnézné ezt a nyáktervet??
Müszi féle kapcsolásról készült,kettőt raktam egymás mellé hogy sztereo legyen!! Ez jo ötlet volt???
Beindítottam a DC PP EL84 végfokot , teljesen jól beállítható minden munkapont .
A osztályban hozza az igazi formáját , 12W UL -ben ami kivehető . Meghallgatva nagyon jól muzsikál .. Legjobb tranzisztoros végfokok gyorsaságát hozza csöves lágysággal kombinálva . 12W -nál mért jelalakok , 8 Ohm terhelésen , kb. 6dB visszacsatolással .
Ez így első ránézésre is szépnek tünik! Elsőre nekem nem nagyon volt szimpatikus a kapcsolás a bonyolultsága miatt, de egyre jobban tetszik az eredmény miatt.
Nem annyira bonyolult szerintem , de beteszem azt a linket ami az ötletet adta az talán egyszerűbb .
Mérésk szerintem a kimenőt igazolják , ha fentebb megnézed , ilyesmit produkált a trafó csak generátorról mérve ... Ez a rajz ihlette a verzióm , kicsit bonyolítottam rajta ... http://www.veiset.net/miniPP/
Szép! Sajnos csak 1 db EL84-em van. Meg inkább a PPP felé húzok. A tápegység bonyolultsága szerintem nem akadály. Elfér az a doboz alján egy nyáklapon. Csak azon vacilálok, hogy milyen csövekkel csináljam meg. PCL86-ból van elég, de annak kicsit jellemtelenebb a hangja, de jó basszusa volt (amit csináltam /Piccolo/). Az EL84-nek szép lágy hangzása van, de abból be kéne szerezni még pár darabot. Esetleg még 6P45C, az már szép teljesítmény lenne, de nem tudom, hogy hogy szól.
Más: Nem vagyok biztos benne, de ha párhuzamosan kötök csöveket akkor ugye a trafó inpedanciáját is csökkenteni kell?
PL504-em meg 500-as nekem is van elég. Csak ki kéne próbálni őket. Lehet, hogy majd csinálok 1 mono SE-t "próbapadon", és majd azzal kipróbálgatom őket. Az nekem az anódsapka miatt kevésbé szinpatikus. Nomeg nincs hozzá foglalatom, anódsapkám. Meg szerintem, hogy néz már ki az a darab lógó drót a sapkával. Bár, ha egy hengerrel körbevenném amit kivágnék, hogy csak a hátulját takarja, és felnyitható teteje lenne, mint a kukáknak és úgy csúszna rá a sapka akkor az még elég különlegessé tenné a szerkezetet. Az lenne a szexepilje.
Láttam olyan megoldást, hogy a cső fölé "benyúltak" a kimenő takaróra rögzített "karok", és abban volt elvezetve a drót. Alkalmasint akár rá is lehet forrasztani a sapkára, hisz a sapka is forrasztva (meg, persze ragasztva) van a cső tetején. Persze ez "szentségtörő" megoldás, de a használt PL500-asnál megtettem.
A 6P45Sz robosztusabb, mint a PL509, és szerintem jobban is szól annál. A PL519 hasonlóan terhelhető, ám több perces tüzetes szemlélődés után sem véltem felfedezni semmi különbséget az 509-eshez képest.
Azt a nyáktervező programot amiről beszéltetek honnan szerezhetem be? El tudná valaki küldeni nekem?
Igen párhuzomos csövek esetén csökkenteni kell ..., de ez talán inkább előny .
EL84 most is kapható , viszonylag kedvező áron . Szerintem maradj ennél . Nekem sem tetszik az anódsapka , ezért nem is használtam fel ilyen csöveket , de ez az én marhaságom .
Itt a huzalozást nekem kell kitalálni ha jól sejtem ugye? Régen a suliban olyan progi volt hogy letettem a fizikai alkatrészeket a panelra és a program a kapcsolási rajz alapján szépen összehuzalozta. Ha felvettem az alkatrészt és máshova tettem akkor újratervezett. Így addíg lehettett alakítgatni míg egyszerűbb nem lett illetve nem kellett átkötés. Még nem értek ehez a programhoz de majd a héten jól átrágom.
Van autoroute , de nem sokat ér , más progikban jobb , de azt sem szeretem , én magam szoktam huzalozni , jobb min az autómatikus , szebben , jobban lehet megoldani.
Nem kezelik logikusan az összekötéseket , hiba nincs , csak hajmeresztő amit összehoz
Ja azt tudom a suliban is volt hogy egy 2 LED-es tranyós villogót 2 réteges nyákra akart a program Végülis akkor a szisztéma olyan mintha kézzel terveznénk csak ott vannak nekünk az alkatrészek a könyvtárakból. Meg ki tudom nyomtatni laserrel aztán már kész is a nyák.
Így igaz , nyomtatás után max. 1/2 óra alatt kész a nyák , csak fúrni kell
sajna nem , de nekem nem is kell
EAGLE tudja , de minek ??
nyákba forrasztható novál foglalatot tudsz küldeni a progihoz?
Helló CHZ!!
Lenne itt egy másik rajz ezt át tudnád konvertálni nekem??? Mert az amit csináltál az PCL85-re lett csinálva mert elnéztem!!
Ilyenre is alakítható pillanatok alatt ...
Most tekertem ilyen vasra 6L6-hoz kimenőt! Mérve jó, hallani még nem hallotam! Nagyon jó minőségű vas, vékony, elég könnyen törik
Én szétszedtem kettőt is Egyet újra is tekertem
Ha meg nem megy a sprint neki, akkor nincs más hátra, mint "kockás" papír, ceruza -> nyák megtervez -> nyákra átpontoz -Y fóliafilccel, lakkfilccel felrajzol -> mehet maratni
Én elég sok nyákot megcsináltam ezzel a módszerrel, sőt hígított kájhacsőlakk, és penna segítségével is. Nem lett a legprofibb, de használató |
Bejelentkezés
Hirdetés |