Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy C-Media CMI8738-as 6 csatornás hangkártyám és egy Orion házimozi rendszerem, amiből sajnos a lejátszó megadta magát. Már nem ismer fel semmilyen lemezt! Szeretném a hangkártyát és a hangszórókat összehozni valahogy, csak mivel nem rendelkezem nagy hozzáértéssel ezért azt sem tudom, hogy fogjak hozzá? Csak késztetést érzek, hogy megcsináljam! Érdemes egyáltalán foglalkozni vele? Mire van szükségem hozzá vagy majdnem meg van minden a házimoziban? Néhány kép a hangkártyáról: 1.kép 2.kép 3.kép Előre is köszönöm a segítséget! ![]()
Hello.
Ha jól értem az orion HMrendszer egy dvd-lejátszóval egybeépített 6csatornás erősítő hozzátartozó 5.1 hangfalakkal. Tehetnél fel képet az orion seggéről milyen lyukak vannak rajta. Egyáltalán vannak-e bemenetei, vagy csak a dvd-ből származó hanganyagot tudja kinyomni magából. Üdv, G,
Szia! Minden benne. A végfokokra gondolok. Csak ki kell bogozni, hogy melyik szálak azok, amiken a kis szintű vonali jelet kapják. Elvágni, és beforrasztani a hangkártyából jövő ereket.
Ha mázlid van, akkor a végfok külön panelen van. Inkább a házimozi belsejéről kellet volna kép. Akkor tudunk jobban segíteni. Üdv:Laca
Ismerem ezeket, bemenetük max sztereó
![]()
Sziasztok! Mindkét képet megpróbálom megcsinálni!
![]()
Ja! Ez egy Orion HT600-as szett, ha ez segít egyenlőre!
Heló
Nézd meg a végfok panelen (az a panel, amin a hangszóró csatlakozók vannak) annak a két hűtő füles IC-nek a típusát.
Azt hiszem, erre gondolsz:
APOGEE DDX-2050 H992B0326 MAL Ezek vannak rajta!
A helyzet a következő:
itt van az IC-k adatlapja. A 15. oldalon lehet a lehetséges kapcsolási rajz. Ez egy D osztályú erősítő IC, de ezzel az információval nem kell kezdened semmit ![]() Vissza kellene követni a rajz alapján, hogy melyik IC melyik rajz alapján lehet bekötve. Nézd meg, hogy a mély kimenet melyik IC-röl kapja a jelet.
A Belső2 (tápegység) és a Belső3 (végfokozat) kell neked.
A széles szalagkábelen kapja a hangjeleket. Ott kell kikeresni melyik ér melyik csatorna, és melyik a test (árnyékolás). Ide kell rákötni a hangkártya megfelelő jeleit.
Hali!
Kukkantsd meg - ha még nem tetted meg - a panel másik oldalát. A csatlakozónál nincs feliratozva? Bár engem még zavar az a másik IC... nem biztos, hogy a szalagkábelen közvetlenül a hangjelek mennek, mint ahogy Action2K mondja.
Én is ezért mondtam a végfok IC-ket. Ott elvileg analóg jel a bemenet.
Hali!
Már rajta vagyok a nyomkövetésen, de elég nehézkesen igazodom el rajta! A hozzászólásaitokból arra jöttem rá, hogy akkor lenne a legegyszerűbb dolgom, ha Action2K-nak van igaza! A panel másik oldalán csak az egyik sarkában van felirat a hangszórók csatlakozója mellett, alatt: HT IV-0 94V-0 0339 A kiemelést azért csináltam, mert a panelon is nagyobb, de gondolom, ez nektek többet mond!
Megvan! Vagyis remélem, hogy nem tévedtem el a panelen és a jó rajzot találtam meg!
EZ lenne az! Szerintem! ![]()
Latom van bemenete is
ha bemesz az AV csatlakozok A reszere nem dekodolja a jelet ?
Sajnos nem vagyok egy szakértő, de úgy érted, ha rákötök valamit akkor 5.1 lesz-e?
Csak sztereó bemenete van kintről! Ezt már itt (#362945) írtam is.
Igen! Én is így sejtettem! Mikor rá volt kötve valami, nem hangzott csak sztereónak!
Első körben meg kellene nézni, hogy analóg jel megy-e azon a szalagkábelen. Kösd be az összes hangszórót, húzd szét a szalagkábelt, és egy hosszabb drótot érints hozzá minden egyes érintkezőhöz. (természetesen a végfok panel felöli oldalon) Ha szerencséd van, akkor ha megtalálod a jel vezetékeket, akkor az aktuális hangszóróból halk zúgást fogsz hallani. Esetleg még annak a 3. IC-nek a típusát is leírhatnád, hátha találunk valamit.
Ui.: nagyon óvatosan érintgesd a vezetéket, nehogy rövidre zárj kettőt, mert akkor lehet hogy kárt teszel benne!
A DVD -ben van egy dekoder ami "szetoszthatja" a jelet .
En nem hasznalom a 7+1-et , egyszer regen probaltam egy 2+1 es cuccot ebben volt egy analog proceszor ami szetszorta a jelet 3D-re.Van egy csomo 5+1-es "alaplapom" gyartasi hiba miatt kiveve a sorozatgyartasbol es eladtak fillerekert.Ez is analog processzoros ,ebbol gyomlalok kituno alkatreszeket . Nem tudom hogy a sztreo jelben ami 5+1-es hogy van benne a kodolas de valahogy dekodolja .Ugyanakkor a szimpla sztereot is 3D-re csinalja. Ahogy olvastam valahol , a legfontosabb hogy kezelni tudja a "kozep savot" mert ha ez minden hangsavon jelen van egy adott pillanatba le kell szabalyozza a processzor hogy ne legyen tul hangos a tobbi hangszavhoz kepest. Ehez van az emlitett "5+1-es lapokon rengeteg feszultsegvezerelt szuro es erosito ami a nivokat illeszti automatikussan. Ilyesmi kell legyen de modernebb a DVD lejatszoba .Abban nem vagyojk biztos hogy menyire lesz 5+1-es es nem csak 3D . De mar egy Pseudo Quadro is jobban szol a szimpla sztereohoz kepest a sztereo jelben benne van meg egy informatio amit igy ki lehet hozni.Ilyet csinaltam 4 hanszoroval a hatsokba megjelenik a harmadik "dimenzio " es a sztereo terulet kiterjed a szoba 60%-ara , Nem csak a ket hangszoro elott kozepen szol sztereonak.
Végigjátszottam!
Párosítottam az összes pontot és a utolsónál egy nagy reccsenés után, a jobb hátsó és a jobb első kivételével az összes elkezdett búgni! Szerintem nem ennek az eredménynek kellett volna kialakulni! Vagy igen? Idézet: „Párosítottam az összes pontot” Ugye nem azt csináltad, hogy összezártál két pontot? Megneztem megent a hatlapot , ugy nezem ( elegge rossz a kep ) hogy ott a digitalis"COAXIAL" bemenet es IRDA is , erre kell a hangkartya digitalis SPDIF kimeneterol vagy a IRDA ( infravoros) digitalis jelet kuldeni a lejatszonak , ha a zene 5+1 akkor mar biztos dekodolja .
Nos tévedtem a szalagkábellel kapcsolatban (ott még digitális a jel), ezért az első felvetésem a helytálló. Bővebben: Link
A hangkibontó chip adatlapját csatolom, hogy belehessen azonosítani a kimeneteket. Innen már "gyerekjáték".
A sztereóból 3D-be itt leírtam tömören: Link Ha érdekel kirészletezhetem.
A képen az optikai és koaxális digitális (SPDIF) kimenet!
Nem vagyok hozzáértő, de azért nem annyira, hogy összezárjak két pontot!
![]() Mindegyiket a párjával kötöttem össze! ![]()
Huhh! Gyerekjáték, mi?
![]() Szerintem én ezt itt feladom! Nem hiszem, hogy ilyen szinten én ezt meg tudnám csinálni! Örülök, hogy eddig értelmezni tudtam a kérdéseket és a hozzászólásokat! ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |